Pneumatiky v rozměru 175/65 R14 jsou jedny z nejčastěji vyhledávaných letních pneumatik. Výběr letních pneumatik se může řadě řidičů zdát příliš široký. Pokud jste v této situaci, nabízíme vám pomocnou ruku. V následujícím textu naleznete přehled 5 letních pneumatik, které naši uživatelé hodnotí nejlépe a nejčastěji.

Na portálu Oponeo.cz nám naši zákazníci zanechali už více než 100 tisíc recenzí pneumatik. Díky tak vysokému počtu komentářů jsme mohli shrnout a vybrat modely, které je dobré vzít v potaz při nákupu letních pneumatik.

Pneumatiky v rozměru 175/65 R14 jsou jedny z těch, které řidiči vyhledávají nejčastěji, a používají se například v těchto modelech automobilů: Opel Corsa, Opel Astra, Honda Civic, Ford Fiesta, Peugeot 206, VW Golf.

 

Golf

Pneumatiky v rozměru 175/65 R14 jsou
namontované například v modelu VW Golf (fot. VW).

Nejlepší letní pneumatiky 175/65 R14 podle uživatelů portálu OPONEO.

ModelHodnocení
(počet recenzí)
Nabídka
1. Continental ContiPremiumContact 54,4 (494 recenzí)Podívejte se na nabídku
2. Goodyear Efficientgrip Compact4,4 (224 recenzí)Podívejte se na nabídku
3. Barum Brillantis 23,9 (784 recenzí)Podívejte se na nabídku
4. Kleber Dynaxer HP33,9 (571 recenzí)Podívejte se na nabídku
5. Dębica Passio 23,8 (1615 recenzí)Podívejte se na nabídku

*stav k 7. lednu 2016

Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 6, kde 6 je nevyšší možná známka.

 

Continental ContiPremiumContact 5 (průměrné hodnocení 4,4)

 

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5 je nejvýše hodnocená pneumatika v žebříčku pneumatik v rozměru 175/65 R14. Model byl výborně uzpůsoben pro různé typy osobních aut. Pneumatiku posuzovali nejen samotní řidiči, ale také profesionálové, kteří provádějí odborné testy pneumatik. Od roku 2012 se zúčastnila 10 testů pneumatik a pokaždé získala velmi vysoké hodnocení. Stačí nahlédnout do recenzí řidičů, abyste se přesvědčili proč:

„Na pneumatikách se jezdí výborně, jsou tiché a dobře drží v zatáčkách, které rád projíždím dost dynamicky. Co se týká opotřebení, jsou skutečně super“, „pneumatika se na silnici chová velmi předvídatelně. Na suchém asfaltu drží velmi dobře, na mokrém ještě lépe“, „super chování na vodě, v zatáčkách, perfektní brzdění a rozjíždění“, „na pneumatikách se jezdí skutečně komfortně, jsou tiché a na suché i mokré vozovce je vše OK“, „při vysoké rychlosti se cítím bezpečně, hlučnost je nízká a neruší“.

Chcí koupit Continental ContiPremiumContact 5

Pneumatiku rozhodně doporučuje až 95% řidičů. Nejvyšší známku model získal za jízdní vlastnosti na silnici (4,5/5). Ty mají přímý vliv na úroveň bezpečnosti jízdy. Také v kategorii jízdního komfortu získala pneumatika velmi dobré hodnocení.

Continental ContiPremiumContact 5 je model, který se řadí do nejvyšší třídy výrobků. Continental je německý výrobce pneumatik, jeden z největších pneumatikářských koncernů na světě.

 

Goodyear Efficientgrip Compact (průměrné hodnocení 4,4)

 

Goodyear Efficientgrip Compact

Goodyear Efficientgrip Compact

Stejně vysokou známku jako první pneumatika v přehledu získal model Goodyear Efficientgrip Compact. Model je určen zejména pro malé automobily a vozy nižší střední a střední třídy. Pneumatika získala od řidičů skvělé hodnocení. Stačí se začíst do komentářů:

„Předností je také to, že pneumatiky skvěle odvádějí vodu během jízdy v dešti, což zaručuje dobrou přilnavost“, „chovají se velmi dobře, dokonce jízda v nejdeštivějších dnech není problém – auto drží směr jako s autopilotem. Pneumatiky dobře sedí na vozovce“, „pneumatika ideálně drží auto v úzkých zatáčkách jak na mokru, tak i na suchu. Hlučnost je přijatelná“, „pneumatiky ideálně sedí na silnici, nepískají v zatáčkách a na kruhových objezdech, které často projíždím. Ideální brzdění na silnici. Po ujetí 15 tisíc km jsem nezaznamenal stopy opotřebení. Naopak jsem si všiml nižší spotřeby paliva“.

Chcí koupit Goodyear Efficientgrip Compact

Goodyear Efficientgrip Compact ohodnotilo více než 1 600 řidičů. Bezpochyby je to jedna z nejčastěji hodnocených pneumatik na našem portálu. Velmi důležitou informací je to, že až 94 % hodnotících řidičů ji rozhodně doporučuje svým známým a rodině. Všechny vlastnosti tohoto modelu mají stejně dobré hodnocení jako jeho celková známka (4,4/5).

Goodyear Efficientgrip Compact je výrobek z prémiové kategorie. Výrobcem modelu je jeden z největších pneumatikářských koncernů na světě – americký Goodyear.

 

Barum Brillantis 2 (průměrné hodnocení 3,9)

Barum Brillantis 2

Barum Brillantis 2

Barum Brillantis 2 je letní pneumatika, kterou lze použít v různých typech osobních automobilů. Model se může pochlubit nejen vynikající pověstí mezi řidiči, ale také velmi dobrým jménem mezi profesionály; od roku 2010 se zúčastnil tří testů pneumatik Autoklubu ADAC. V každém z nich získal za své vlastnosti hodnocení „dobrý“. Co si o pneumatice myslí řidiči? Toto jsou úryvky z jejich recenzí:

„Z hlediska bezpečnosti jim nemůžu nic vytknout, a o to jde především. Co se týká opotřebení, jsem prozatím spokojený“, „na mokré i suché vozovce se chová předvídatelně, jízda na těchto pneumatikách je mnohem pohodlnější“, „pneumatika je tichá, má nízký valivý odpor a současně dobře brzdí, zejména na mokrém povrchu“, „pneumatiky se chovají dobře na suchu i mokru. Několikrát jsem projížděl hluboké louže, auto se chovalo normálně, necítil jsem aquaplaning. Pneumatiky nejsou špatné, jel jsem na nich 180 km/h a nic se nedělo“.

Chcí koupit Barum Brillantis 2

Barum Brillantis 2 získala velmi dobré hodnocení nejen z hlediska jízdních vlastností na silnici (5,0), ale také s ohledem na jízdní komfort a provozní náklady. Známky ve všech těchto kategoriích jsou na stejné, vysoké úrovni. Navíc až 96% majitelů tohoto modelu ho rozhodně doporučuje svým známým a rodině.

Barum Brillantis 2 je výjimečná pneumatika, protože se vyznačuje vynikajícími vlastnostmi a je dostupná za velmi atraktivní cenu. Pneumatika je řazena do ekonomické třídy (vyznačuje se optimálními vlastnostmi a nízkou cenou). Barum je česká značka pneumatik, jejímž majitelem je německý koncern Continental.

 

Kleber Dynaxer HP3 (průměrné hodnocení 3,9)

 

Kleber Dynaxer HP3

Kleber Dynaxer HP3 

Kleber Dynaxer HP3 je pneumatika, kterou ohodnotilo více než 570 řidičů. Je to další model z žebříčku letních pneumatik v rozměru 175/65 R14, který se může pochlubit nejen velmi dobrými vlastnostmi, ale také vynikající cenou. Model lze používat v různých modelech aut. Jak ho hodnotí řidiči? Stačí si pročíst jeho recenze. Zde jsou úryvky z nich:

„Auto se dobře řídí na mokrých a suchých vozovkách, sedí na silnici“, „jsem překvapený, že za tak nízkou cenu lze koupit tak dobré pneumatiky“, „pneumatiky hodnotím jako dobré. Chovají se optimálně jak ve městě, tak i na delších trasách. Pro mě je to skutečně dobrá volba“, „pneumatiky jsou velmi slušné, auto má už dost let, ale po nasazení a vyvážení těchto pneumatik se řídí velmi dobře, žádné vibrace na volantu“, „pneumatiky, které lze doporučit, dobře sedí na silnici a nedá se jim nic vytknout. Jsou super. Jezdím už na druhé sadě“. Více recenzí si můžete přečíst v záložce věnované modelu pneumatiky.

Chcí koupit Kleber Dynaxer HP3

Kleber Dynaxer HP3 je pneumatika, která ve všech kategoriích vlastností (provozní náklady, jízdní komfort a jízdní vlastnosti na silnici) sbírá velmi dobré známky. Navíc až 93% řidičů, kteří tuto pneumatiku ohodnotili, ji rozhodně doporučuje svým známým.

Kleber je výrobce, jehož pneumatiky jsou řazeny do střední třídy. Charakteristickou vlastností pneumatik střední třídy jsou vynikající vlastnosti, ale stále velmi atraktivní cena. Kleber je francouzská značka. Jejích majitelem je jeden z největších pneumatikářských koncernů na světě – Michelin.

 

Dębica Passio 2 (průměrné hodnocení 3,8)

 

Dębica Passio 2

Dębica Passio 2

Dębica Passio 2 je další vynikající letní pneumatika, která navíc přitahuje řidiče svou atraktivní cenou a původem (Dębica je polská značka pneumatik). Byla navržena pro malé a kompaktní osobní automobily. Pokud jste majitelem takového auta, je tento model určen právě vám. Je to jedna z nejčastěji recenzovaných pneumatik. Toto jsou příklady nejzajímavějších úryvků z recenzí:

„Co se týká jízdy na suché i mokré vozovce, dokážou překvapit – samozřejmě pozitivně“, „prozatím jsem neměl žádné problémy, pneumatiky mají dobrou přilnavost, ještě jsem si nevšiml výraznějších stop opotřebení“, „za všech podmínek jsem k chování pneumatik neměl výhrady“, „navzdory své ceně se pneumatiky osvědčily výborně. Dvě sezóny najety a stopy po opotřebení minimální. Dobře drží na suché a mokré vozovce. Rozhodně doporučuji každému, kdo nechce za pneumatiky utrácet majlant a chce jezdit bezpečně“, „chovají se velmi dobře. Nemají problém s přilnavostí a brzděním na suché a mokré vozovce“.

Chcí koupit Dębica Passio 2

Dębica Passio 2 je pneumatika, kterou řidiči „doporučují“ bez výhrad. Devadesát čtyři procent všech řidičů, kteří nám napsali recenzi na pneumatiky, ji rozhodně doporučuje ostatním. Její majitelé ji dobře hodnotí ve všech kategoriích (z hlediska jízdních vlastností na silnici, jízdního komfortu a provozních nákladů).

Dębica Passio 2 je letní pneumatika ekonomické třídy. Tato polská značka patří jednomu z největších pneumatikářských koncernů na světě – americkému Goodyearu.

 

dunlop

Profesionální testy pneumatik jsou velmi
důležitým zdrojem informaci o výkonech pneumatik.

Jak vybrat nejlepší letní pneumatiky na auto?

Chcete-li si vybrat nejen bezpečné ale také komfortní a odolné pneumatiky, pamatujte na několik zásad:

Čtěte recenze řidičů – na našem portálu se nachází už více než 100 tisíc recenzí pneumatik. Určitě mezi nimi najdete takové, které vám pomohou v konečném výběru pneumatik.

Pročtěte si výsledky profesionálních testů – řada motoristických organizací a časopisů provádí testy pneumatik každou sezonu. Zkontrolujte, zda model, o jehož koupi uvažujete, se takového testu zúčastnil. Pokud ano, můžete výsledky v testu považovat za nejobjektivnější zdroj informací.

Prohlédněte si také informační štítek pneumatiky. Na něm najdete objektivní informace o třech vlastnostech pneumatik: hlučnosti, spotřebě paliva a přilnavosti na mokré vozovce.

Poslední věcí, kterou můžete udělat, abyste se ujistili, že si vybíráte dobré pneumatiky, je se poradit s odborníkem. Zatelefonujte konzultantům Oponeo a oni vám zodpoví každý váš dotaz.