Výběr letních pneumatik není vůbec jednoduchá věc. Výrobci mají ve své nabídce řadu různých modelů. Jak se můžete nejrychleji zjistit, které výrobky stojí za pozornost? Projděte si recenze řidičů! V následujícím textu naleznete 5 modelů letních pneumatik, které řidiči hodnotí nejlépe a nejčastěji.

Na portálu Oponeo.cz se v této chvíli nachází už více než 100 tisíc recenzí od řidičů, kteří si u nás zakoupili pneumatiky. Při čtení těchto recenzí se rychle zorientujete, kterými vlastnostmi se vyznačuje daný model a jak se osvědčil v různých podmínkách a na různých modelech aut. Následující přehled obsahuje 4 modely letních pneumatik v rozměru 195/60 R15, které řidiči doporučují nejčastěji. Tento rozměr pneumatik se často objevuje na těchto modelech automobilů: Volvo V70, Opel Astra nebo Toyota Avensis.

 

test-letnich-pneumatik

Testy pneumatik prováděné řidiči dávají dobrý přehled o jejích výkonech.

Nejlepší letní pneumatiky 195/60 R15 podle uživatelů portálu OPONEO

Model   Hodnocení
(počet recenzí)
Nabídka
1. Dunlop SP Sport Bluresponse4,4 (1180 recenzí)Podívejte se na nabídku
2. Goodyear Efficientgrip Performance4,4 (696 recenzí)Podívejte se na nabídku
3. Nokian Line4,3 (557 recenzí)Podívejte se na nabídku
4.  Fulda EcoControl HP 4,2 (556 recenzí)Podívejte se na nabídku

Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (hodnocení 4,4)

Dunlop SP Sport Bluresponse

Nejvýše, ale i nejčastější hodnocenou letní pneumatikou je Dunlop SP Sport Bluresponse. Je určena pro osobní automobily střední a vyšší třídy. Je to jedna z pneumatik, která se může pochlubit nejmodernější výrobní technologií a nejlepšími vlastnostmi. Tento model oceňují nejen řidiči, ale také profesionální motoristické organizace a časopisy. Od okamžiku vstupu na trh, tedy od roku 2012, se pneumatika s obrovskými úspěchy zúčastnila až 14 testů.

Toto je příklad recenze, která se na její adresu objevuje nejčastěji: „auto s těmito pneumatikami jede jako po kolejích, vybízí k rychlejšímu najíždění do zatáček, aniž přitom docházelo k ztrátě adheze. Schopnost tlumení nerovnostní a akustický komfort je navíc fenomenální!“, „pneumatiky se velmi dobře chovají na suché i mokré vozovce – brzdění je prvotřídní, v zatáčkách drží tak, jak mají. Navíc jsou opravdu tiché“, „velmi dobře odvádějí vodu a proto je řízení za deště velmi pohodlné“. To jsou jen některé úryvky z recenzí, ale všech 1 180 komentářů řidičů vyznívá podobně.

Chcí koupit Dunlop SP Sport Bluresponse

Je potřeba dodat, že 97% řidičů s tímto modelem pneumatik ho rozhodně doporučuje dál, k nejlépe hodnoceným vlastnostem samozřejmě patří jízdní vlastnosti na silnici (hodnocení 4,5/5). Jak vidíte, Dunlop SP Sport Bluresponse je model, kterému lze stoprocentně věřit.

Tento model pneumatik je řazen do nejvyšší, prémiové třídy. Dunlop je značka, která je součástí známého pneumatikářského koncernu Goodyear.

 

Goodyear Efficientgrip Performance (průměrné hodnocení 4,4)

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance je letní pneumatika, která si podobně jako výše zmíněný model získala od řidičů vysoké hodnocení 4,4/5. Model vznikl speciálně pro osobní automobily střední a vyšší třídy. Pneumatika byla vyrobena nejmodernější technologií a recenze řidičů to jen potvrzují. Podobně jako úspěšná účast v 10 profesionálních testech pneumatik.

Chcete-li zjistit, čím se vyznačuje tento model pneumatik, stačí nahlédnout do našich recenzí: „největším překvapením pro mě byl pokles průměrné spotřeby benzínu na 100 km“, „myslím, že její největší předností je jízda na mokré vozovce. Žádná louže ani větší vodní plocha nejsou pro tyto pneumatiky překážkou. Skvělá přilnavost vozidla na mokré vozovce, v zatáčkách a také během brzdění. Co se týká mokré vozovky, je tato pneumatika výborná“, „z hlediska vzhledu dává káře šmrnc. Vypadají skvěle“, „umožňují jezdit bezpečně na každém rychlostním stupni, nevydávají přílišný hluk, jsou ďábelsky účinné během nouzového brzdění“. To jsou úryvky jen z několika komentářů. Jak vidíte, určitě se vyplatí pročíst si recenze k této pneumatice.

Chcí koupit Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance je pneumatika, kterou 96% řidičů doporučuje ostatním. Jízdní vlastnosti na silnici řidiči hodnotí známkou 4,5/5, tedy velmi vysoko.

Tento model pneumatiky se řadí do nejvyšší třídy. Americký koncern Goodyear je jedním z největších výrobců pneumatik na světě.

 

Nokian Line (průměr 4,3)

Nokian Line

Nokian Line

Nokian Line je další pneumatika, které můžete důvěřovat, pokud jste majitelem auta s rozměrem pneumatik 195/60 R15. Model je určen pro automobily nižší střední, střední a vyšší třídy. Také tento model pneumatiky se několikrát úspěšně zúčastnil profesionálních testů. Od roku 2013 se zúčastnil osmi z nich. Je známo, že firma Nokian je specialistou na výrobu zimních pneumatik. Jak se jí tedy daří na letní vozovce? Stačí nahlédnout do uživatelských recenzí:

„Co se týká rozjezdu, brzdění a projíždění zatáček prakticky nemám co vytknout. Na suchu i mokru“, „obrovským plusem je životnost výrobku“, „i ve velmi ostrých zatáčkách nepíská, brzdění je super“, „kromě toho je jízda i při vysoké rychlosti velmi příjemná, velmi dobře tlumí nerovnosti, brzdná dráha na mokré vozovce je velmi dobrá“, „dodatečnou vychytávkou je to, že v běhounu jsou vyražena čísla, která při opotřebení mizí, což usnadňuje posouzení stavu běhounu“.

Chcí koupit Nokian Line

Nokian Line je letní pneumatika vyrobená vysoce pokročilou technologií, která ji propůjčuje ty nejlepší vlastnosti. Proto se řadí mezi pneumatiky prémiové třídy. Až 96% všech jejích majitelů ji rozhodně doporučuje svým známým a rodině. Není proto překvapením, že pneumatika sbírá velmi vysoké hodnocení za jízdní vlastnosti na silnici (4,4/6). Nokian je finský pneumatikářský koncern. Firma je výrobcem první zimní pneumatiky na světě, ale řadu let se specializuje také na letní pneumatiky.

 

Fulda EcoControl HP (průměrné hodnocení 4,2)

Fulda EcoControl HP

Fulda EcoControl HP

Fulda EcoControl HP je další pneumatika, které se v rozměru 195/60 R15 osvědčila výborně. Vynikající vlastnosti pneumatiky dosud potvrdilo více než 500 řidičů a 7 odborných testů, kterých se pneumatika úspěšně zúčastnila. Fulda EcoControl HP je univerzální model pneumatik pro osobní automobily. Tento model se vyznačuje následujícími vlastnostmi:

„Zajišťuje přesné řízení a jisté chování v prakticky každých podmínkách“, „skvěle odvádí vodu, a proto se dobře chová na mokru. Samozřejmě na suchu jim také není co vytknout. Drží výborně. Bezproblémové brzdění za každých podmínek, dokonce i při velké zátěži a s přívěsem. Při rozjíždění neprokluzují“, „rozdíl v hlučnosti je diametrální. Jezdím hlavně po dálnicích a pneumatika je skutečně tichá“, „záleželo mi na stabilním chování pneumatiky za deště a nízké hlučnosti při rychlé jízdě po dálnici. Tyto pneumatiky splňují má očekávání a doporučuji je každému, kdo se ještě rozhoduje“.

Chcí koupit Fulda EcoControl HP

Fulda EcoControl HP je pneumatika, kterou 97% jejích uživatelů rozhodně doporučuje ostatním. Za jízdní vlastnosti na silnici, a tedy nedůležitější vlastnost z hlediska bezpečnosti, získala pneumatika celkové hodnocení 4,3/5. Nejvýše hodnoceným parametrem je pak jízda po suché vozovce. Fulda je společnost, jejíž výrobky jsou řazeny do střední třídy. Značka patří americkému koncernu Goodyear, jednomu z největších výrobců pneumatik na světě.

 

oponeo-pneu

Nákup letních pneumatik může být velmi jednoduché.
Stačí jenom pamatovat na pár pravidel.

Jak dobře vybrat letní pneumatiky?

Pamatujte na několik důležitých zásad:

  1. Před nákupem pneumatik se pečlivě seznamte s recenzemi k vybranému modelu pneumatik. Právě v nich naleznete informace o chování modelu v nejrůznějších podmínkách, protože jejich autory jsou řidiči, kteří s nimi mají každodenní zkušenost.
  2. Zjistěte, zda se vybraný model pneumatik zúčastnil profesionálních testů. Právě v jejich výsledcích naleznete objektivní a přesné informace o tom, jak se pneumatiky chovají v podmínkách, které mají rozhodující vliv na bezpečnost jízdy.
  3. Věnujte pozornost informačnímu štítku na pneumatice. Naleznete na něm přesné údaje ve třech kategoriích: valivý odpor (spotřeba paliva automobilu), přilnavost na mokré vozovce a hlučnost.
  4. Zeptejte se odborníků, a tedy konzultantů e-shopu Oponeo.pl. Jejich zkušenosti vám pomohou vybrat nejlepší pneumatiky pro vaše auto.