Expertní rankingy a reklamy dokážou pomoci při výběru pneumatik, ale nikdy nenahradí radu od jiného řidiče. Hledáte nejlepší možnost v rozměru 195/60 R15? Využijte zkušenosti uživatelů Oponeo. Dali jsme pro Vás dohromady jejich hodnocení a vytvořili jsme žebříček nejdoporučovanějších modelů. Přečtěte si článek a zjistěte, které pneumatiky dopadly podle řidičů nejlépe.

1956015

Rozměr 195/60 R15 je hojně využívaný v městských vozech.

Letní pneumatiky v rozměru 195/60 R15 jsou nejčastěji montovány ve větších vozidlech do města, například: Opel Astra, Toyota Avensis, Toyota Corolla, Volvo V70 (v závislosti na generaci, verzi vybavení, síle motoru).

Nevíte, jaký rozměr pasuje do Vašeho automobilu? Využijte konfigurátor pro výběr pneumatik.

Nejlepší letní pneumatiky 195/60 R15 podle uživatelů Oponeo

Připravili jsme pro Vás seznam pěti nejlépe oceněných pneumatik v rozměru 195/60 R15. Hodnocení zahrnuje nejvyšší průměrné známky a počet zveřejněných hodnocení. V seznamu se nachází dvě pneumatiky premium, dvě střední třídy a jedna ekonomické třídy.

Model Známka
Goodyear Efficientgrip Performance 4,5
Dunlop SP Sport Bluresponse 4,5
Fulda EcoControl HP 4,4
Uniroyal RainExpert 4,4
Dębica Presto 4,4

*Stav pro březen 2018. Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od 1 do 5, kde 5 je nejlepší možná známka.

1. Goodyear beze změny umístění

Goodyear

 

Goodyear Efficientgrip Performance už druhým rokem stojí v čele nejlepších pneumatik podle uživatelů Oponeo v rozměru 195/60 R15. Výjimečné parametry zajišťuje technologie ActiveBraking, která zkracuje brzdnou dráhu dokonce o 8 % oproti konkurenčním modelům. Moderní gumová směs snižuje valivý odpor (až o 18 % oproti předchozí generaci). Nepochybně se jedná o jeden z nejlepších výběrů na letní sezónu.

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance získal na Oponeo už více než 1000 hodnocení, z čehož většina je pozitivní. V rozměru 195/60 R15 pneumatiku hodnotilo 71 řidičů a nejlépe hodnocenou vlastností bylo chování na suchém povrchu.

„Během každé jízdy chválím tyhle pneumatiky. Cítím se na nich bezpečně. Nejlepší dojem na mě udělaly hned po výměně pneumatik. Rozdíly vnímám od té doby pořád. Změna jízdního komfortu je velká, nemusím si kupovat Mercedes, abych se mohl cítit, jako bych v něm jel. Stačí změnit staré pneumatiky za tyto.“ (Spokojený uživatel)

„Před nákupem jsem zohlednil také jiné pneumatiky – levnější i dražší. Dnes vím, že jsem vybral dobře. Pneumatika se dobře drží silnice suché i mokré a dynamická jízda zatáčkou vůbec nemá vliv na jízdní komfort. Pozitivně mě překvapila úroveň hluku – do 120 km/h nebyly slyšet, při 140-150 km/h je hluk stále akceptovatelný – v porovnání se zimními, tak o polovinu. Spotřeba na těchto pneumatikách stojí za obdiv, zvláště pokud je auto hodně naložené a jede na delší trasu – to je nejlépe vidět nízký valivý odpor.“ (Petr)

Věděli jste, že….? Charles Goodyear, po němž je nazvaný americký koncern, neměl bezprostřední vliv na jeho založení? Název byl dán na počest vynálezci, který položil základ modernímu trhu s pneumatikami.

2. Dunlop – pneumatiky o sportovním charakteru

Dunlop

 

V oblasti pneumatik určených pro dynamickou jízdu jsou nejdůležitější výkony, ale výrobci třídy premium dbají také na bezpečnost a jízdní komfort. Dunlop SP Sport Blueresponse díky unikátní konstrukci dezénu zajišťuje až o 2,8 m kratší brzdnou dráhu na mokrém povrchu a 3 m na suchém povrchu.

Dunlop SP Sport Bluresponse

Jak se osvědčil Dunlop SP Sport Blueresponse podle našich uživatelů?

„Velice nízká úroveň hluku. Dělá dojem, že řídím auto nejvyšší třídy. Slyšet je pouze vítr. Velmi dobře tlumí nerovnosti a projíždění zatáčkou. Průměrná spotřeba paliva se podle počítače snížila o 0,3 l/100 km – a to i při ježdění hlavně po městě. Jen tak dále Dunlope!“ (Ondřej)

„Pneumatiky jsou výjimečné. Mají dokonalé jízdní vlastnosti a velmi dobrou přilnavost na suchém i mokrém povrchu, nízkou úroveň hluku a ještě výborně vypadají na kolech. Umožňují rychlé a bezpečné projíždění zatáčkou. Vřele doporučuji!“ (Petr M.)

„Doporučuji, na začátku jsem byl podezřívavý k tomu, co říkali v Oponeo (velmi doporučovali, já měl přitom vybrané Goodyeary), ale dal jsem na ně a nelituji. Sám jsem obchodník a nakupuji s velkou ostražitostí, studuji všechny vlastnosti a hodnocení, porovnávám. Opravdu doporučuji!“ (Emil)

Věděli jste, že…? Zakladatel firmy John Boyd Dunlop vyrobil první pneumatiky z gumy na světě? Vynález sloužil ke zdokonalení jízdního kola syna Dunlopa.

3. Fulda EcoControl HP – model pro šetřivé řidiče

Fulda

Opis zdjęcia

Zajímá Vás ochrana životního prostředí a chcete snížit výdaje při ježdění automobilem? Koncern Fulda nabízí skvělé řešení zahrnující obě sféry. Při využití moderní technologie EcoTread pneumatika výborně snížila valivý odpor, takže seminimalizuje emise oxidu uhličitého do ovzduší, současně klesá spotřeba paliva už od prvních najetých kilometrů.

Fulda EcoControl HP

Model Fulda EcoControl HP docenili zlváště řidiči preferující umírněný jízdní styl. Naši klienti najeli na tomto modelu dohromady více než 6 miliónů km, napsali 700 hodnocení. Zde některé z nich:

„Opakovaně jsme vybrali Fuldu a opakovaně jsme spokojení. Pneumatiky se dobře chovají při jízdě po městě, ale i mimo něj. Většího šumu při jízdě jsme si nevšimli. Pneumatiky jsme koupili do rodinného kombi. Jsme spokojeni s výběrem.“ (Vojta)

„Velmi dobrá pneumatika. Jezdím služebním vozem, takže hodně. Velmi dobře se drží na suché i mokré silnici v zatáčkách. Nemá problém ani s prudkým brzděním. Celkově je to dobrá pneumatika za rozumné peníze. Srdečně doporučuji!“ (Kryštof)

„Skvělé pneumatiky. Dobře se na nich jezdí ve městě i na delších cestách. Letos jsem měl příležitost otestovat auto v horách a musím přiznat, že pneumatiky se chovaly ukázkově na horských serpentinech, doporučuji, dobrý výběr.“ (Kamil)

4. Uniroyal RainExpert – dešťové pneumatiky od předního výrobce

Uniroyal

 

Uniroyal je už léta uznávaný lídr v produkci pneumatik na mokrý povrch. Použité technologie přináší dokonalou ochranu před aquaplaningem a neočekávaným podklouznutím. Klíčovým elementem jsou specifické bloky se zářezy, které urychlují odvádění vody.

Uniroyal RainExpert

Velmi dobré vlastnosti modelu přítomného na trhu už několik let ocenili naši klienti.

„Ještě více jsem je docenil, když začalo silně pršet a já chvátal do nemocnice s nemocným dítětem. Držely se povrchu a já zvládl dojet včas.“ (Tommy Lee)

„Kdo je koupí, ten může sám potvrdit, že dobře investoval peníze a vyplatilo se. Bezpečně a na dlouho.“ (Logo)

„Geniální pneumatiky. Ideálně se chovají v nejrůznějších podmínkách. Nemám k nim připomínky. Vím jistě, že za několik let koupím ty samé, jiné nepřipadají v úvahu.“ (Potek)

Věděli jste, že…? První továrna Uniroyal (vznikla v roce 1877) bylo přezdíváno „harém“, protože většina pracovníků byla tvořena ženami.

5. Debica Presto – polský představitel ekonomické třídy

Debica

 

Asymetrický dezén se všestrannými výkony a speciální gumová směs na bázi křemíku způsobují, že Debica Presto je výbornou alternativou dražších tříd. Výjimečné technologie jsou podporovány koncernem Goodyear, jeho získané zkušenosti a výzkum mají pozitivní vliv na kvalitu pneumatik Debica.

Dębica Presto

V rozměru 195/60 R15 asi 140 řidičů popsalo své dojmy z používání pneumatiky Debica Presto. Několik nejzajímavějších:

„Pneumatiky na suchém i mokrém jezdí docela ideálně. Na mokrém ani jednou nezaply ABS a samotné pneumatiky nepodkluzují ani při první sněhové nadílce. Za tu cenu – spokojenost. Mám srovnání, protože v práci jezdíme na různých korejských pneumatikách – tam, kde je pro Debicu podlaha, je pro ně už sklep. Za tu cenu nemají konkurenci. Dříve jsem jezdil s touto značkou a další pneumatiky budou také Debica.“ (Robert)

„Jsem velmi spokojený, přejel jsem na nich půl Evropy a super, nic se nestalo. Celkově nemám připomínky, na mokrém povrchu mi vystačí, ale nemám srovnání. U předchozích pneumatik se mi kola blokovala vždy při brzdění, protože nemám ABS, na těchto se mi to ještě nestalo.“ (král)

Jak koupit nejlepší letní pneumatiky?

krok 1: Seznamte se s uživatelskými hodnoceními u modelů, které Vás zajímají (po přečtení tohoto článku budete mít tento krok už za sebou).

krok 2: Zjistěte, zda vybrané pneumatiky byly testovány magazíny a automobilovými organizacemi. Výsledky jednotlivých testů najdete u popisu modelu na našem portálu.

Krok 3: Porovnejte vlastnosti na štítku EU, je vždy dostupný u popisu pneumatiky na oponeo.cz. díky štítku zjistíte, jak pneumatika brzdí na mokrém povrchu, jaký je její valivý odpor (má vliv na spotřebu paliva), jaká je úroveň emitovaného hluku vně vozidla.

Krok 4: V případě nejasností se můžete obrátit na naše specialisty. Zavolejte na naší infolinku (číslo) a my Vám pomůžeme vybrat nejlepší pneumatiky do Vašeho vozidla.