Výběr správných pneumatik na zimu je pro Vaši bezpečnost velmi důležitý. Aby pneumatiky plnily očekávání, vyplatí se před nákupem projít informace o jednotlivých modelech. V hledání Vám pomůžeseznam pneumatik v populárním rozměru 195/65 R15, doplněný zkušenostmi jiných řidičů.

Diskutovaný rozměr je montován v modelech vozů jako VW Passat, Opel Astra, Renault Megane, Ford Focud, Škoda Octavi a Kia Cee´d (v závislosti na verzi výbavy, typu podvozku, síle motoru atd.).

V každém rozměru se některé modely sjíždí lépe a některé hůře.

Nejlepší zimní pneumatiky 195/65 R15 podle řidičů

Model pneumatikyHodnocení
1. Michelin Alpin 55,55 (podívejte se na názory)
2. Nokian WR D45,35 (podívejte se na názory)
3. Pirelli Snowcontrol Serie III5,35 (podívejte se na názory)
4. Dunlop SP Winter Sport 4D5,35 (podívejte se na názory)
5. Pirelli Cinturato Winter5,25 (podívejte se na názory)

*stav k září 2018. Pneumatiky hodnoceny na škále 1 – 6, kde 6 je nejlepší možná známka. Prezentované průměry popisují pneumatiku v daném rozměru, ale na webu prezentujeme průměr bez ohledu na rozměr.

Michelin Alpin 5 (5,5)

Vítěz hodnocení je Michelin Alpin 5, který by 99 % kupujících doporučilo jiným řidičům. Oceněna byla bezpečnost i jízdní komfort, dále vyrovnané výkony – zvláště při jízdě městem.

Michelin

 

Úspěch už páté generace Michelin Alpin je dán mimo jiné gumovou směsí obohacenou o křemík a slunečnicový olej. To přináší ještě lepší kontrolu nad vozem. Spolehlivost na sněhu, mokru a ledu potvrzují názory:

  • „Skvělé zimní pneumatiky, tiché, velmi přilnavé na sněhu i na blátě. To samé v dešti. Najel jsem na nich asi 10 000 km. Vypadají jako nové, žádné opotřebení. Komfort jízdy velmi dobrý. Super amortizace a tlumení nerovností. Vřele doporučuji.“ Napsal Michal.
  • „Pneumatiky se osvědčily ve městě i mimo něj, i na dálnici. Podle mě je to velmi dobrý výběr a skvělá kvalita. Nejsou to první Micheliny, co jsem měl, a nikdy jsem se nezklamal.“ – Lukers
  • „Michelin Alpin 5 už jsem koupil dvakrát. Poprvé jsem se řídil hodnoceními a testy, které jsem našel na internetu. Při koupi do druhého auta už jsem se řidil vlastní zkušeností. Jestli chcete jezdit bezpečně, kupte Michelin Alpin 5.“ – Dobrotka

Nokian WR D4 (5,35)

Druhé místo získal Nokian WR D4. Je vybaven směrovým dezénem, který odpovídá za dokonalou přilnavost v zimních podmínkách. Hustá síť lamel bez potíží odvádí sníh, vodu a bláto zpod kol.

Nokian

 

Při výrobě modelu byla použita velmi odolná, pružná guma, která garantuje nejlepší výkony i vnejnižších teplotách.

Naši klienti najeli na těchto pneumatikách dohromady přes 5 miliónů kilometrů a nemají pochyb:

  • „Pneumatiky se osvědčily senzačně. Jsem mile zaskočen jejich přilnavostí na mokrém povrchu. Zvládnou udržet auto i v ostrých a dlouhých zatáčkách. Nokian WD D4 jsou pneumatiky, které splňují mé vysoké nároky!“ – Mati H.
  • „Pneumatiky velmi tiché, dobře reagují na suchu, mokru, ledu. Super přilnavost v zatáčkách (žádné podklouznutí). Efekt aquaplaningu je mi cizí. Krátká brzdná dráha. Start z místa mi nedělal žádné problémy, kromě zledovatělé silnice. Najel jsem na nich kolem 7 tis. km, dezén je pořád stejný. Jestli chcete bezpečnost a spolehlivost v každém počasí, vybírejte Nokian.“ – Patrik Z.

Pirelli Snowcontrol Serie III (5,35)

Klienti Oponeo, podobně jako experti automotoklubů, pozitivně ocenili také pneumatiky Pirelli Snowcontrol Serie III. Automobil vybaven těmito pneumatikami je plně pod kontrolou a přesně reaguje i v náročných zimních podmínkách.

Pirelli

 

Pirelli Snowcontrol Serie III je tichá pneumatika s krátkou brzdnou drahou. Co o ní píšou řidiči?

  • „Pneumatika stojí za doporučení, jezdím ve městě i mimo něj. Na kluzkém a mokrém povrchu jede skvěle, drží si jízdní vlastnosti. Jezdím v BMW s náhonem na zadku a jízda po sněhu nebo břečce není problém. Na dálnici je tichá a neruší při cestování. Rozhodně doporučuji!“ – sadeq
  • „Pneumatika skvěle drží na sněhu i na břečce. Komfortně tlumí nerovnosti. Jedny z lepších zimních pneumatik, na jakých jsem jezdil za poslední roky. Doporučuji! – Marek
  • „Velice dobré pneumatiky. Auto reaguje hned a dobře drží na silnici. Koupil jsem je na základě dobrých hodnocení a nezklamal jsem se.“ – Martin

Dunlop SP Winter Sport 4D (5,35)

Na dalším místě se nachází Dunlop SP Winter Sport 4D, který je našimi klienty označován jako uspokojivý. Pneumatiky skvěle zvládají sníh i oblevu s břečkou. Dezén je navržen tak, aby maximalizoval přilnavost a předcházel aquaplaningu.

Dunlop

 

Zkušenosti majitelů těchto pneumatik ukazují, že v případě značky Dunlop jde nejvyšší kvalita ruku v ruce s nejlepšími výkony.

  • „Doporučuji pneumatiky tomu, kdo se rád na silnici odváže J Dunlop je skvělá značka, za kterou se vyplatí připlatit – zato získáte jistotu řízení a přilnavost.“ – Martin
  • „Pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 4D dokonale zvládají zimu ve městě, na delších cestách a na horách, kde jsou cesty zledovatělé a zasněžené. Dokonce i při agresivní jízdě jen těžko pneumatiky vyvedete z rovnováhy. Reaguje přesně a stabilně i při rychlém projíždění zatáčkou. Aquaplaning je pro mě cizí slovo. Skvěle odvádí vodu a břečku. Pneumatiky stojí za doporučení a důvěru.“ – Lukáš S.

Pirelli Cinturato Winter (5,25)

Pirelli Cinturato Winter je další model italksého výrobce v žebříčku. Zkušenosti producenta jsou patrné v pokročilých technoligícj, které zvyšují kontrolu nad vozem a snižují valivý odpor.

Použití gumové směsi odolné vůči nízkým teplotám zkrátilo brzdnou dráhu. Rychlejší reakce zvyšují bezpečnost a pneumatiky navíc zajišťují také akustický komfort.

Několik uživatelských hodnocení k modelu:

  • „Super na podzimní deště, dokonale odvádějí vodu a břečku. Velmi dobře zvládají cestu na zasněžené silnici ve městě i na kamenitých cestách a strmých výjezdech a sjezdech. Výborně se na nich jezdí na suché silnici.“ – Kailoren
  • „Pneumatiky Pirelli Cinturato se dobře drží na suché i mokré silnici, i na sněhu. Najel jsem přesně 10 000 km a dezén je jako nový, takže do druhého auta kupuji ty samé. Doporučuji pneumatiky.“ – Silverius
  • „Absolutně nejlepší. Už dávno jsem neměl tak dobré zimní pneumatiky. Opravdu dá hodně práce, aby ztratily přilnavost, jedině na vyleštěném ledu – a i tak jsou lepší než všechny, na kterých jsem jezdil. Rozhodně doporučuji!“ – Tommy

Jak vybrat nejlepší pneumatiky na zimu?

Abyste měli jistotu, že vybíráte to nejlepší, stačí držet se tří kroků, které Vám pomohou najít pneumatiky šité na míru.

1. Seznamte se s názory jiných řidičů, kteří už měli příležitost model vyzkoušet. S tím Vám pomůže tento článek.

2. Zjistěte, tak daný model dopadl v testech renomovaných organizací.

3. Podívejte se na informace uvedené na štítku EU. Ty se týkají následujících kategorií: brzdění na mokrém povrchu, vliv na spotřebu paliva, emise hluku. Štítky najdete u každého modelu na našem webu.

Pokud se ani tak nemůžete rozhodnout, obraťte se na naše specialisty. Na telefonním čísle +420 296 180 465 Získáte profesionální poradenství.