Dvakrát za sezónu organizuje ADAC testy, ve kterých se pokouší nalézt nejlepší modely pneumatik. Tyto testy pomáhají řidičům na celém světě vybírat pro sebe a pro svá auta ty nejlepší pneumatiky.

ADAC je německý automobilový klub, jehož členskou základnu tvoří přibližně 17 milionů řidičů automobilů i motocyklů. Takové množství příznivců dostává celou organizaci na druhé místo ve světovém měřítku hodnocení organizací podobného typu (první místo si drží americká organizace AAA). ADAC funguje více než 100 let (vzniklo v roce 1903). Úkolem organizace je kontrola a propagace silniční dopravy, motosportu a automobilové a motocyklové turistiky za současné ochrany a vzdělávání všech uživatelů silnic.

ADAC dvakrát za sezónu testuje pneumatiky v nejpopulárnějších rozměrech.

V rámci automobilového klubu ADAC jsou nejen publikované „auto-moto“ magazíny, mapy a atlasy, ale také organizována síť odtahových služeb (charakteristická žlutá vozidla s černým nápisem ADAC). Organizace se věnuje testování pneumatik, nových automobilů, kontroluje bezpečnost tunelů, trajektů, ve své nabídce má také dopravní pojištění. ADAC vede kolem 60 center, ve kterých zastávají své místo i školení v oblasti dopravní bezpečnosti. Díky všem vyjmenovaným aktivitám se ADAC těší autoritě a uznání mezi miliony řidičů na celém světě.

 Dvakrát za každou sezónu přinášíme našim uživatelům portálu Oponeo.cz výsledky testů pneumatik, které byly zorganizované společností ADAC. ADAC vždy testuje pneumatiky v nejpopulárnějších rozměrech, které jsou řidiči používány, což je jedním z důvodů, proč se společnost těší takové oblibě mezi řidiči.

Testy pneumatik prováděné specializovanými organizacemi, jako je například ADAC, jsou velmi užitečné při výběru nových pneumatik. Výsledky profesionálních testů ale nepředstavují jediný zdroj informací o pneumatikách, který pomáhá řidičům při výběru náležitého modelu pneumatik pro sebe a pro své vozidlo.

V letní sezoně 2014 ADAC uvedl dva testy letních pneumatik:

Nejlepší letní pneumatiky 2014 v rozměru 195/65 R15 V
Nejlepší letní pneumatiky 2014 v rozměru 175/65 R14 T

Kromě testů pneumatik, které provádí ADAC, existují také jiné organizace a automobilové časopisy, které objektivně kontrolují výkony konkrétních modelů automobilů. Nejpopulárnější testy jsou:

  • Test organizace ACE GTÜ: Test letních pneumatik 2014 v rozměru 225/45 R17,
  • Test německého magazínu „Auto Bild”: Testy letních pneumatik v roce 2014 v rozměru 225/50 R17, Testy letních pneumatik 2014 v rozměru 255/40 R19
  • Test magazínu „Auto Zeitung”: Test letních pneumatik v roce 2014 v rozměru 225/50 R17

Testy zimních pneumatik ADAC jsou prováděné v nejtěžších podmínkách.

Kromě profesionálních testů těchto organizací a „auto-moto“ magazínů mohou řidiči opřít svůj výběr též na názorech jiných uživatelů a na názorech dalších specialistů. Názory uživatelů se nachází téměř u každého modelu pneumatiky. Aby se pro Vás stalo čtení a hledání názorů jednodušší, přinášíme během každé sezóny průběžná shrnutí.

Nejpopulárnější shrnutí uživatelských názorů jsou mimo jiné:

Testy letních pneumatik 2014 v rozměru 195/65 R15
Testy letních pneumatik 2014 v rozměru 205/55 R16

Pokud si nejste svým výběrem jisti ani po přečtení výsledků profesionálních testů a uživatelských názorů, neváhejte se zeptat odborníků Oponeo prostřednictvím e-mailu info@oponeo.cz nebo prostřednictvím telefonní linky na čísle 225 850 210.