Profesionální motorizační organizace nelenoší. Už teď představují řidičům nejlepší, v jejich názoru, pneumatiky na léto 2015. Společně z námi můžete najít způsob na bezpečné letní cestování podle ACE/GTÜ.

Automobilový klub ACE a Sdružení Pro Technický Dohled (GTÜ) otestovali až 12 modelů pneumatik v jedním z nejčastěji volených rozměru. Z nich vybráno 4 zvláště doporučené, 6 doporučených a bohužel 2 podmínečně doporučených. Pneumatiky testováno v autě Peugeot 308.

Test letních pneumatik 2015

Pneumatiky testováno v autě Peugeot 308.

Pneumatiky v rozměru 205/55 R16 jsou jedním z nejčastěji volených produktů. Najdeme je v takových modelech aut, jak třeba: Ford Focus, Mondeo, Renault Laguna, Megane, Škoda Octavia, Superb, VW Golf, Passat, Toyota Avensis, BMW Série 3, Seat Leon nebo Audi A3, A4 i A6.

 

Kupte vítěze testu – Goodyear Efficientgrip Performance

 

Nejlepší pneumatika testu

Odborníci z ACE/GTÜ rozhodli, že nejlepším řešením na léto jsou pneumatiky Goodyear Efficientgrip Performance. V každé kategorii, kterou vzali v úvahu, dokazovalo se, že tento model pneumatiky se charakterizují nejvíc všestrannými vlastnostmi. Nejsme překvapení tím, že tato pneumatika byla na prvním místě, protože už od roku 2013 dobývala nejlepší hodnocení a nejvyšší místa v testech pneumatik.

Jestli jde o názory řidičů na portálu Oponeo.cz na téma pneumatik Goodyear Efficientgrip Performance, ihned je vidět, že řidiče mají stejný názor jak odbornicí, kteří otestovali pneumatiku. Pneumatika shromáždila víc než 300 názorů, a řidiče přiznali celkové hodnocení 4,5 (a to znamená revelace). Řidiče nejlépe hodnotili silniční vlastnosti, trochu hůř hodnotili pohodli jízdy a úspory. Velmi dobré hodnocení řidičů a odborníků jsou dostatečným doporučením, aby této pneumatiky koupit.

Goodyear EfficentGrip Performance

Pneumatika Goodyear Efficientgrip Performance – vítěz testu

 

Poslední pneumatiky  

Goodyear Efficientgrip Performance není jedinou testovanou pneumatikou, která zajisti Vám vysokou úroveň bezpečnosti a pohodli jízdy. Kromě toho vyplatí se koupit také jiné pneu: Continental ContiPremiumContact 5 (2. místo), Dunlop Sport Bluresponse (3. místo) nebo Pirelli Cinturato P7 Blue (4. místo).

Hodnocení pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5 v testu je stejné jako hodnocení její uživatelů. Pneumatika shromáždila skoro 200 názorů a může se pochlubit celkovým hodnocením 4,5 (revelace). Mnoho řidičů tvrdí, že tento model pneumatiky se charakterizuji trochu minimální lepšími vlastnostmi silničními než pneumatika, která vyhrála test. Není to první tak dobré místo pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5 v testech. Už od roku 2012 pneumatika pravidelně dobývá nejlepší místa v profesionálních testech pneumatik.

Jestli jde o Dunlop Sport Bluresponse hodnocení řidičů je stejné jako hodnocení odborníků ACE/GTÜ. Tato pneumatika také zasloužila na velmi vysoké hodnocení (4,4). Této pneumatiku hodnotilo víc než 300 osob a 97% doporučuje ji jiným řidičům. Je to další příklad modelu, který pravidelně dobývá vysoké místa v testech pneumatik. Od roku 2012 model dobývá místa na pódiu v profesionálních testech motorizačních organizaci a časopisů (většinou je to první místo).

Poslední pneumatikou se skupiny zvláště doporučených je Pirelli Cinturato P7 Blue. Produkt hodnotilo málo řidičů, ale má opravdu velmi dobré hodnocení – 4,5. Nota za silniční vlastnosti je ještě lepší – 4,6. Jestli jde o účast v testech pneumatik byl to její debut, ve kterým získala opravdu vysoké místo a dobré hodnocení. Této pneumatiku také se vyplatí koupit.

 

Výsledky testu

Model pneumatikyNabídka
1. Goodyear EfficientGrip Performance (zvláště doporučená)Podívejte se na nabídku
2. Continental ContiPremiumContact 5 (zvláště doporučená)Podívejte se na nabídku
3. Dunlop SP Sport Bluresponse (zvláště doporučená)Podívejte se na nabídku
4. Pirelli Cinturato P7 Blue (zvláště doporučená)Podívejte se na nabídku
5. Kumho Ecsta HS51 (doporučená)Podívejte se na nabídku
6. Nokian Line (doporučená)Podívejte se na nabídku
7. Toyo Proxes CF2 (doporučená)Podívejte se na nabídku
8. Fulda EcoControl HP (doporučená)Podívejte se na nabídku
9. Apollo Alnac 4G (doporučená)Podívejte se na nabídku
10. Nexen N'Blue HD Plus (doporučená)Podívejte se na nabídku
11. Cooper ZEON CS6 (podmínečně doporučená)Podívejte se na nabídku
12. Yokohama BluEarth-A AE-50 (podmínečně doporučená)Podívejte se na nabídku

 

Podrobnosti testů

ACE/GTÜ soustředilo se na testovaní vlastnosti souvisejících s bezpečnosti. Pro testujících nejdůležitější byly parametry na mokrém povrchu. Jestli jde o brzdění během deští nejlepší byly modele: Goodyear Efficientgrip Performance, Pirelli Cinturato P7 Blue, Kumho Ecsta HS51 i Nokian Line. Test předvedl, že největší odolnosti vůči aquaplaningu se charakterizuje Kumho Ecsta HS51. Ve všech konkurencích prováděných na mokrém povrchu nejvíc bodů dobyla pneumatika Pirelli Cinturato P7 Blue. Jestli jde o suchý povrch, nejkratší brzdní dráhu měly pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5 a Dunlop SP Sport Bluresponse. V této části testu, která kontrolovala parametry pneumatik na suchém povrchu nejvíc bodu shromáždila pneumatika Continental ContiPremiumContact 5.

 

Víte jak vybrat správné pneumatiky?

Testy pneumatik to nejediný průhledný a spolehlivý informační pramen. Můžete se také podívat na štítky, které mají všechny pneumatiky. Na štítku můžete nalézt informace o přilnavosti pneumatiky na mokrém povrchu, spotřebě paliva a hluku. Psali jsme už o ještě jiným zdroji informaci – velmi užitečné jsou názory uživatelů. Na naší straně jsme shromáždili 80 tisíc komentářů řidičů – jsme jistý, že najdete tamhle odpověď na Vaší otázky. Jestli nemáte času zkontrolovat konkrétního modelu pneumatiky ve všech zdrojích nebo potřebujete víc informaci můžete volat na telefonní číslo 225 850 210, a naši odborníci najdou pro Vás ideální model pneumatik.