Výběr pneumatik bývá často velmi obtížný. Dobré zimní pneumatiky musejí zvládnout velmi různé podmínky. Pomůcku při výběru jsou zkušenosti ostatních řidičů, kteří už daný model pneumatik vyzkoušeli v praxi. Náš žebříček obsahuje nejlépe hodnocené modely pneumatik o rozměrech 215/60 R16 Navíc jsme z hodnocených pneumatik vybrali model, který doporučujeme zvlášť jako prodejce.

Na pneumatikách o rozměrech 215/60 R16 jezdí např. Citroen C8, Citroen DS4, Citroen Jumpy, Fiat Scudo, Ford Galaxy, Ford S-Max, Honda Accord, Hyundai Sonata, Lancia Thesis, Mazda MPV, Opel Insignia, Peugeot 508, Peugeot Expert, Škoda Yeti, Subaru Forester, Subaru Outback, VW Beetle, VW Sharan.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 215/60 R16 podle uživatelů portálu OPONEO

Model pneumatikyHodnocení*Nabídka
1. Dunlop SP Winter Sport 4D4,3Otevřít nabídku
2. Nokian WR D34,3Otevřít nabídku
3. BFGoodrich G-Force Winter4,2Otevřít nabídku
4. Continental ContiWinterContact TS830 P4,2Otevřít nabídku
5. Firestone Winterhawk 2 EVO4,1Otevřít nabídku

*stav k září 2013.

Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Dunlop SP Winter Sport 4D (průměrné hodnocení 4,3)

Dunlop SP Winter Sport 4D

 Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D je moderní pneumatika, kterou řada řidičů hodnotí nejvyšší známkou.

Podle našich uživatelů se tento model skvěle vyjímá na sněhu a velmi dobře na mokré silnici. Pneumatiky dobře drží na silnici během jízdy v zimních podmínkách, nezpůsobují problémy během rozjezdu a brzdění.

Dunlop SP Winter Sport 4D je vybavena směrovým vzorkem dezénu. Jedná se o nejčastější řešení v případě zimních pneumatik, protože nejlépe odvádí vodu a rozbředlý sníh zpod pneumatiky. Výsledkem je odolnost proti vzniku nebezpečného aquaplaningu a snowplaningu.

Model získal řadu ocenění v testech pneumatik, mimo jiné v prestižních zkouškách, které provádí německá organizace ADAC.

Pneumatika se používá jako první obutí v těchto modelech aut: Mercedes třídy E a S, Audi A3, BMW Seria 3, X1.

Dunlop je značka pneumatik nejvyšší třídy, která je součástí koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiku Dunlop SP Winter Sport 4D

 

Nokian WR D3 (průměrné hodnocení 4,3)

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3 je zimní pneumatika, která byla navržena ve Finsku (výrobcem pneumatik je finská společnost). Před vstupem na trh prošla řadou testů v nejtěžších zimních podmínkách. Proto se vyznačuje vynikající kvalitou.

Řidiči, kteří přidali své hodnocení, oceňují její všestranné vlastnosti. Podle našich uživatelů se pneumatika skvěle hodí do zimních podmínek. Nokian WR D3 se osvědčila na uježděném i v rozbředlém sněhu i na mokré vozovce. Bez výhrad je také jízda po suché silnici.

Pneumatika se výborně chová při brzdění a objíždění překážek. Někteří z našich zákazníků odjeli na těchto pneumatikách i amatérskou rallye.

Model byl oceněn v mnoha testech pneumatik, které provádějí motoristické časopisy a organizace po celém světě.

Nokian WR D3 je vybavena pro zimní pneumatiky typickým směrovým vzorkem dezénu.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

BFGoodrich G-Force Winter (průměrné hodnocení 4,2)

BF-Goodrich-G-Force-Winter

BF Goodrich G-Force Winter

BFGoodrich G-Force Winter je zimní pneumatika, která se těší velmi velké oblibě.

Jednou z největších předností této pneumatiky je velmi dobré chování v zimních podmínkách. Model zaručuje bezpečnost na sněhu, ledu i v rozbředlém sněhu. Řidiči ve svých recenzích píší, že jízda na pneumatikách BFGoodrich G-Force Winter je bezpečná. Auto je stabilní během manévrů, dobře se pohybuje a má krátkou brzdnou dráhu.

Pneumatika je opatřena směrovým dezénem, který se nejlépe osvědčuje u zimních pneumatik. Umožňuje účinné odvádění vody a rozbředlého sněhu, což má vliv na zlepšení přilnavosti a stability vozidla.

Kromě velmi dobrých jízdních vlastností má pneumatika atraktivní vzhled. BFGoodrich G-Force Winter je moderní výrobek, který se vyznačuje vynikajícím poměrem ceny a kvality. Jeho nákup je velmi výhodný.

BFGoodrich je americká značka, která je součástí koncernu Michelin.

 

Koupit pneumatiky BFGoodrich G-Force Winter 

 

Continental ContiWinterContact TS830 P (průměrné hodnocení 4,2)

continental-contiwinter-contact-ts830p

Continental ContiWinterContact TS830 P

Continental ContiWinterContact TS830 P je moderní zimní pneumatika, která se skvěle osvědčila u větších automobilů.

Model velmi dobře zvládá jízdu na sněhu – uježděném, mokrém i čerstvém. Jízda na pneumatikách Continental ContiWinterContact TS830 P dává řidiči pocit kontroly nad automobilem. V recenzích se můžete dočíst, že auto je stabilní na kluzké silnici a každé podklouznutí kol během ostrých manévrů lze bez problémů vycítit a odpovídajícím způsobem na ně zareagovat. Bezproblémová je také jízda po sněhu a na zledovatělé vozovce.

Model má asymetrický vzorek dezénu, který se skvěle osvědčil v případě širších pneumatik například 215/60 R16.

O vysoké kvalitě pneumatiky Continental ContiWinterContact TS830 P svědčí ocenění, která získala v testech motoristických časopisů a organizací po celém světě.

Continental je německá značka pneumatik, kterou doporučují například automobilky Daimler, BMW, General Motors, Audi, Ford, Porsche a tuningové firmy AMG a Brabus.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS830 P

 

Firestone Winterhawk 2 EVO (průměrné hodnocení 4,1)

Firestone Winterhawk 2 EVO

Firestone Winterhawk 2 EVO

Firestone Winterhawk 2 EVO je zimní pneumatika, která se řadu let těší neslábnoucí oblibě.

Řidiči v recenzích oceňují chování pneumatik na suché, mokré i pokryté sněhem vozovce. Pneumatika zajišťuje vynikající přilnavost během jízdy, brzdění a projíždění zatáček. Bezproblémová je také v případě rozbředlého sněhu, který se v zimě objevuje nejčastěji. Směrový dezén skvěle odvádí bláto a vodu. Díky tomu je automobil stabilní a nehrozí mu nebezpečný aquaplaning.

Řada uživatelů oceňuje také tichý provoz pneumatik Firestone Winterhawk 2 EVO.

Pneumatika byla třikrát testována prestižní organizací ADAC. V každém z těchto testů získala hodnocení „doporučeno“. Navíc v testu z roku 2010 byla pneumatika označena jako jeden z nejlepších výrobků na sníh.

Firestone je americká značka, která je součástí japonského koncernu Bridgestone.

 

Koupit pneumatiky Firestone Winterhawk 2 EVO