Zjistěte, které modely letních pneumatik jsou mezi řidiči nejpopulárnější. Výsledky testů Vám usnadní výběr nejlepších pneumatik, splňujících Vaše požadavky.

Stále přemýšlíte, jaké letní pneumatiky si vybrat? Při výběru pneumatik je záhodno se řídit výsledkem testu, názorem specialistů, ale i názorem uživatelů. Tímto způsobem budete schopni si rychle vybrat pneumatiky splňující Vaše očekávání a příslušné k Vašemu vozidlu.

Na pneumatikách v rozměru 195/60 R15 jezdí modely vozidel: Opel Astra, Toyota Avensis, Corolla, Volvo V70.

 

Nejlepší letní pneumatiky v rozměru 195/60 R15 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Nokian H5,2Prohlédněte si nabídku
2. Uniroyal RainExpert5,2Prohlédněte si nabídku
3. Nokian Line5,2Prohlédněte si nabídku
4. Fulda ECOCONTROL HP5,1Prohlédněte si nabídku
5. Bridgestone Potenza Adrenalin RE0025,0Prohlédněte si nabídku

*stav 16 XII 2013
Platí stupnice známek 1–6, kde 6 je nejvyšší možná známka

 

Nokian H (průměrná známka 5,2)

Nokian H

Nokian H obdržel 319 názorů uživatelů webu Oponeo. Až 40% uživatelů hodnotilo výkon pneumatiky jako vynikající, 48% hodnotilo úroveň jako velmi dobrou. Až 95% uživatelů doporučuje pneumatiku svým známým.

Nejvýraznějšími vlastnostmi pneumatiky jsou její výborné výkony na mokré vozovce (hluboké kanálky rychle a efektivně odvádějí vodu), vysoký komfort jízdy (tichá práce) a pomalé opotřebování. Pneumatika skvělé brzdí na každé vozovce a charakterizuje ji dobrý poměr ceny a kvality.

Tento model pneumatiky poskytuje všestranné výkony díky asymetrickému vzorku dezénu.

Nokian reprezentuje finský koncern vyrábějící pneumatiky třídy Prémium.

 

Koupit pneumatiky Nokian H

 

Uniroyal RainExpert (průměrná známka 5,2)

Uniroyal RainExpert

Uniroyal RainExpert je pneumatika nejčastěji hodnocená řidiči letních pneumatik. Zatím pneumatiku komentovalo už 411 řidičů. 59% uživatelů uvedlo známku „velmi dobrá“, a 33% známku „vynikající“. Pneumatiku doporučuje dál až 98% uživatelů.

Pneumatiky Uniroyal RainExpert poskytují nejlepší provozní vlastnosti na mokré vozovce, protože společnost Uniroyal se specializuje na výrobu pneumatik do deště. Co více, vztah ceny a kvality je velmi dobrý, řidiči zdůrazňují zejména tichou práci a velmi dobrou přilnavost na každém typu vozovky.

Dokonalé chování na mokré vozovce je umožněno moderním směrovým dezénem, který se jeví jako nejlepší pro takové podmínky.

Uniroyal RainExpert získal 3. místo v testu „Auto Motor und Sport” v rozměru 195/65 R15 H v roce 2012.

Uniroyal, belgický výrobce pneumatik střední třídy, patří ke koncernu Continental.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal RainExpert

 

Nokian Line (průměrná známka 5,2)

Nokian Line

Pneumatiku hodnotilo 158 řidičů, 56% z nich udělilo pneumatice velmi dobrou známku, a 36% vynikající. Pneumatiku doporučuje dále 95% řidičů.

Pneumatika získala uznání především díky komfortu jízdy, nízkému valivému odporu (úspora paliva), velmi dobré přilnavosti na každé letní vozovce (rovněž v zatáčkách).

Dobré výkony za každého letního počasí poskytuje asymetrický dezén pneumatiky.

Nokian Line získal nóty „doporučovaný” a „velmi doporučovaný” v testech pneumatik prováděných organizacemi ADAC, ACE/GTÜ a magazínem „Auto Motor und Sport” v rozměru 205/55 R16 V.

Nokian je finský výrobce pneumatik nejvyšší třídy Prémium.

 

Koupit pneumatiky Nokian Line

 

Fulda ECOCONTROL HP (průměrná známka 5,1)

Fulda ECOCONTROL HP

Pneumatika Fulda ECOCONTROL HP obdržela 109 hodnocení, 58% uživatelů ji hodnotilo jako velmi dobrou. 99% uživatelů tuto pneumatiku doporučuje!

Charakteristické vlastnosti pneumatiky jsou velmi dobré odvádění vody, skvělé výkony na suché vozovce, brzdění a rozjíždění (při větším zatíženi). Řidiči oceňují také pomalé opotřebovávání a velký komfort jízdy. Hlavní motivací k nákupu je pro uživatele výhodný poměr ceny a kvality.

Skvělé výkony na každé vozovce jsou umožněny díky asymetrickému dezénu pneumatiky.

V roce 2013 pneumatika získala v testech, které provedly organizace ADAC, ACE/GTÜ a časopís „Auto Bild” také „Auto Motor und Sport”,  hodnocení „dobrá”, „velmi doporučovaná” a „doporučovaná”. O rok dříve získala tato pneumatika v testech ACE/GTÜ v rozměru 205/55 R16  třetí místo.

Fulda je německý výrobce pneumatik střední třídy, patřící k americkému koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Fulda ECOCONTROL HP

 

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 (průměrná známka 5,0)

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

53% uživatelů hodnotilo pneumatiku Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 jako „velmi dobrou“ a 95% všech uživatelů ji doporučuje svým známým.

Dobré provozní vlastnosti za každého letního počasí a vysoký komfort jízdy nejsou zdaleka všechny výhody tohoto modelu. Řidiči oceňují sportovní povahu pneumatiky, která splňuje jejich očekávaní během dynamické jízdy.

Výše uvedené vlastnosti zaručuje asymetrický dezén. Bridgestone je japonský výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Potenza Adrenalin RE002