Prohlédněte si letní pneumatiky v rozměru 205/55 R16, které jsou považované za nejlepší na základě hodnocení řidičů - uživatelů Oponeo. 

V článku najdete sestavení nejlepších modelů letních pneumatik 205/55 R16 dle názorů uživatelů. Databáze názorů na pneumatiky Oponeo je jednou z největších na světě (obsahu více než 70 tisíc hodnocení). Poznejte takové názory na pneumatiky, které píší sami řidiči a běžní uživatelé. V přehledu přidáváme navíc také informaci, jaký model pneumatik je nejvíce doporučován odborníky.

Pneumatiky o rozměru 205/55 R16 se montují mj. na automobily: Audi A3, A4, A6, BMW Seria 3, Ford Focus, Mondeo, Mercedes Klasy C, Renault Laguna, Megane, Seat Leon, Skoda Octavia, Superb, Toyota Avensis, VW Golf, Passat.

 

Nejlepší letní pneumatiky v rozměru  205/55 R16 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Dunlop SP Sport Bluresponse5,3Prohlédněte si nabídku
2. Goodyear Efficientgrip Performance5,3Prohlédněte si nabídku
3. Bridgestone Turanza T0015,3Prohlédněte si nabídku
4. Uniroyal RainExpert5,2Prohlédněte si nabídku
5. Nokian Line5,1Prohlédněte si nabídku

*stav v 16 XII 2013 2013.
Platí stupnice známek 1–6, kde 6 je nejvyšší možná známka.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (průměrná známka 5,3)

Dunlop Sp Sport Blueresponse

Dunlop SP Sport Blueresponse představuje jeden z nejmodernějších modelů letních pneumatik. Premiéru měl v roce 2012 a rychle si získal uznání řidičů a specialistů provozujících sezónní testy (pneumatika byla hodnocena v testech ADAC, "Auto Motor und Sport" nebo "Auto Zeitung“, ve všech zmíněných obdržela vysoké známky).

Uživatelé pozorují u pneumatiky Dunlop Sport Blueresponse nízký valivý odpor, který se odráží ve snížené spotřebě paliva. Vysoké úrovni odpovídá přilnavost na suché i mokré vozovce. Během jízdy řidič cítí stabilitu pneumatik a rychlou reakci na nejrůznější manévry.

Asymetrický dezén pneumatiky Dunlop SP Sport Blueresponse umožňuje přesné a efektivní manévrování a poskytuje dobré a bezpečné provozní vlastnosti za každého počasí.

Značka Dunlop patři k lídrovi pneumatikářské branži – americkému koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Goodyear Efficientgrip Performance (průměrná známka 5,3)

Goodyear Effcientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance je jednou z nejlepších a nejpopulárnějších pneumatik v sérii amerického koncernu Goodyear. Pneumatika měla debut v roce 2013 a během okamžiku si získala uznání specialistů na celém světě  (oceňovaná v testech ADAC, ACE/GTU, "Auto Bild", "Auto Motor und Sport" i "Auto Zeitung").

Uživatelé ve svých názorech psali především o dobrých provozních vlastnostech na suché i mokré vozovce. Vozidlo se na těchto pneumatikách dobře chová v zatáčkách. Dokonce během jízdy v hluboké vodě pneumatika neztrácí svou přilnavost, dokonale se drží povrchu a jsou odolné vůči aquaplanningu.

Další výhodou pneumatiky je adaptabilita na nerovnosti, což je patrné v komfortu cestování. Někteří řidiči si všimli také snížení spotřeby paliva. Pneumatika je vybavena moderním asymetrickým dezénem, který poskytuje dobré jízdní vlastnosti, bezpečnost a pohodlnost jízdy.

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance jsou montované jako originální vybavení v MG3.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Efficientgrip Performance

 

Bridgestone Turanza T001 (průměrná známka 5,3)

Bridgestone Turanza T001

Bridgestone Turanza T001 je pneumatika japonské značky spadající do třídy Prémium a její výroba je koncipována na základě moderní technologie. Model je jedním z nejlepších výrobků v tomto segmentu. V roce 2012 i 2013 byla  pneumatika doporučena testy ADAC, ACE/GTU, "Auto Bild", "Auto Motor und Sport" i "Auto Zeitung".

V názorech uživatelů se můžeme dočíst, že jízda na těchto pneumatikách je tišší a komfortnější. Bridgestone Turanza T001 dokonale potlačuje nerovnosti terénu, ale zároveň moderní dezén negeneruje hluk.

Řidiči podtrhávají vysoké výkony a bezpečnost. Asymetrický dezén pneumatiky Bridgestone Turanza umožňuje bezproblémové zatáčení při větších rychlostech a chrání před nebezpečným aquaplanningiem.

Bridgestone Turanza T001jsou montovány jako originální vybavení do vozidel Volvo V40.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Turanza T001

 

Uniroyal RainExpert (průměrná známka 5,2)

Uniroyal RainExpert

Uniroyal RainExpert je jednou z nejčastěji vybíraných letních pneumatik, které se hodí do celé řady různých vozidel. Model je pro své atributy doporučován mj. časopisem "Auto Motor und Sport".

Podle názorů uživatelů poskytuje tento model dokonalý výkon na suché i mokré vozovce. Jízda na pneumatikách Uniroyal RainExpert poskytuje maximální jízdní komfort – potlačuje nerovnosti a nevytváří nadbytečný hluk. Velmi ceněný je dobrý poměr kvality a ceny pneumatiky.

Pneumatika je vybavena směrovým dezénem a na její bočnici se nalézá značka deštníku – označení společnosti Uniroyal, informující o dokonalých výkonech na mokré vozovce. Spojení směrového dezénu a moderní směsi se zrcadlí ve skvělé přilnavosti na mokrém a v rychlém odvádění vody. Potvrzení najdete v názorech jednotlivých řidičů.

Uniroyal je značkou pneumatik, která patří k německému koncernu Continental – jednomu z největších a nejznámějších výrobců pneumatik na světě.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal RainExpert

 

Nokian Line (průměrná známka 5,1) 

Nokian Line

Pneumatika Nokian Line spadá vyšší třídy, která poskytuje nadstandardní úroveň bezpečnosti, komfort a snížení spotřeby paliva. V roce 2013 získala pneumatika vysoké ocenění v testech ADAC, ACE/GTU, "Auto Bild" a "Auto Zeitung".

Podle uživatelů potlačuje pneumatika Nokian Line dokonale nerovnosti povrchu a garantuje krátkou brzdnou dráhu na suché vozovce. Model umožňuje správné zatáčení na suché i na mokré vozovce. Vysoká výkonnostní úroveň poskytuje dobrou přilnavost a stabilitu během dynamické jízdy. Nízký valivý odpor pneumatiky snižuje spotřebu paliva.

Model Nokian Line je vybaven asymetrickým dezénem, který garantuje dobré jízdní parametry v různých podmínkách.

Finská značka Nokian se specializuje na výrobu pneumatik určených pro dokonalé výkony v náročných skandinávských podmínkách.

 

Koupit pneumatiky Nokian Line