Hledáte optimální pneumatiky pro své vozidlo? Podívejte si, které modele v rozměru 215/55 R16 doporučují uživatele Oponeo. Přečtete si názory řidiči, stejných jako Vy a vyberte si nejlepší pneumatiky pro své potřeby.

Žebříček nejlepších zimních pneumatik o rozměrech 215/55 R16 Vám pomůže v rychlém a dobrém nákupu letních pneumatik pro letní sezonu 2014. Přehled byl sestaven na základě recenzí řidičů, kteří na našich stránkách zanechali více než 70 tisíc komentářů o výrobcích.

Na pneumatikách v rozměru 215/55 R16 jezdí mj.: Opel Signum, Ford Mondeo, Mercedes E třída W210, Citroen C4 a C5, Ford Focus, Audi A4 a A6, VW Passat, Opel Vectra C, Peugeot 308/406/5008.

 

Nejlepší letní pneumatiky 215/55 R16 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Dunlop SP Sport Bluresponse5,3Prohlédněte si nabídku
2. Vredestein Sportrac 55,3Prohlédněte si nabídku
3. Fulda ECOCONTROL HP5,1Prohlédněte si nabídku
4. Nokian V5,1Prohlédněte si nabídku
5. Bridgestone Potenza Adrenalin RE0025,0Prohlédněte si nabídku

*stav v prosinci  2013.
Platí stupnice známek 1–6, kde 6 je nejvyšší možná známka.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (průměrná známka 5,3)

Dunlop SP Sport Blueresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse letní pneumatika třídy premium poskytující nejlepší výkony a kvalitu. Pneumatika určena k osobním vozidlům střední a vyšší třídy.

Uživatele zvláštně podtrhávají dokonalou přilnavost pneumatiky na mokré vozovce a také její odolnost proti spotřebě. Řidiči oceňují také krátkou cestu brzdění a úspornou jízdu.

Dunlop Sport Bluresponse moderní pneumatika, kterou charakterizuje vysoka úroveň výkonu za každých podmínek.

Moderní, asymetrický dezén se skládá s dvou části (vnitřní a externí), pneumatika dokonalé odvádějí vodu a zachovává přilnavost v každé situace.

V roce 2013 Dunlop Sport Bluresponse získala 1. místo v testech mj. „Auto Zeitung”, „Auto Motor und Sport”, „Auto Zeitung”.

Dunlop více než 120 let je jedním s největších výrobců pneumatik na světě. V současné době značka patři ke koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Vredestein Sportrac 5 (průměrná známka 5,3)

Vredestein Sportrac 5

Vredestein Sportrac 5 pneumatika určena k sportovním vozidlům střední a vyšší třídy. Vytvořena s myšlenkou o řidičích, kteří si váží komfort a bezpečnost jízdy.

Uživatele doporučují Vredestein Sportrac 5 řidičům, kteří mají rádi rychlou dynamickou jízdu. Krátká dráha brzdění a dobrá přilnavost na každé vozovce jsou nejčastěji nalezené v názorech východy pneumatiky Vredestein Sportrac 5.

Pneumatika vybavena asymetrickým dezénem, který se skládá  s dvou části - vnitřní a externí. Externí část usnadní zatáčení, zatímco vnitřní odvádějí vodu a poskytuje bezpečnost na mokré vozovce.

Vredestein - nezávislý nizozemský výrobce pneumatik. Výrobky této značky charakterizují vysoké výkony a design.

 

Koupit pneumatiky Vredestein Sportrac 5

 

Fulda ECOCONTROL HP (průměrná známka 5,1)

Fulda ECOCONTROL HP

Fulda ECOCONTROL HP univerzální osobní pneumatika, která se charakterizuje dobrým vztahem ceny ke kvalitě a vysokými výkony.

Řidiči v názorech podtrhávají velmi dobré odvádění vody a dokonalé chování na mokré vozovce. V komentářích můžeme přečíst také, že Fulda ECOCONTROL HP je pneumatika díky které je možné zkrácení dráhy brzdění.

Model je odolný proti otěrností, a nízký valivý odpor má vliv na spotřebu paliva – to vše dělá, že jízda je více úsporná.

Asymetrický dezén se skládá s části vnitřní a externí, které odvádějí vodu a poskytují přilnavost na mokré a suché vozovce.

Model rychlé získal uznání řidičů a specialistů provázejících sezónní testy pneumatik (mj. v
„Auto Motor und Sport”, ADAC, „Auto Bild”).

Fulda značka se charakterizuje dokonalým vztahem ceny ke kvalitě. V současné době společnost patři k americkému koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Fulda ECOCONTROL HP

 

Nokian V (průměrná známka 5,1)

Nokian V

Nokian V pneumatika třídy premium určena pro řidiče, kteří mají rádi vysoké výkony a komfort jízdy. Model zůstal vytvořen s myšlenkou o osobních vozidlech se sportovním charakterem.

V komentářích uživatele podtrhávají dobré chovaní na suché a mokré vozovce a nízkou otěrnost pneumatik. Nokian V má také nižší valivý odpor, co působí snížení spotřeby paliva.

Směs pneumatiky poskytují dobré provozní vlastnosti při velkým rozsahu teplot (také pod 10°C).

Asymetrický dezén poskytuje skvělou přilnavost a má vliv na větší odolnost proti otěrností pneumatiky Nokian V.

Pneumatika zůstala odstíněná symbolem „Oponeo doporučuje“, protože řidiči v názorech často psali o její dobrých provozních vlažnostech a komfortu.

V roce 2011 Nokian V získal 1. místo v testu letních pneumatik „Auto Motor und Sport” v rozměru 225/45 R17, 3. místo v testu ADAC a také 4. místo v testu ACE.

Nokian - finská značka specializující se ve výrobě pneumatik přizpůsobených k těžkým a měnícím se podmínkám počasí.

 

Koupit pneumatiky Nokian V

 

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 (průměrná známka 5,0)

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 pneumatika třídy premium určena k řidičům, kteří mají rádi komfort jízdy a nejvyšší kvalitu. Pneumatika vytvořena s myšlenkou o vozidlech se sportovním charakterem.

Uživatele v názorech podtrhávají kratší dráhu brzdění. Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 poskytuje dokonalý výkon během dešti, bezpečnost a komfort jízdy – díky své odolností proti aquaplanningu.

Speciální konstrukce pneumatiky zvyšuje přilnavost a umožňuje dobré chovaní v zatáčkách při vysokých rychlostech.

Asymetrický dezén se skládá s částí vnitřní a externí poskytuje lepší a více specializovaný výkon.

Bridgestone - jeden z lídrů pneumatikářského trhu na světě. V letech 2007-2010 japonská společnost byla výlučným dodavatelem pneumatik v závodech Formuli 1.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Potenza Adrenalin RE002