Naše sestavení pomůže Vám rychle vybrat letní pneumatiky na sezónu 2014. Podívejte se níže, který model je pro Vás nejlepší.

Níže uvedený žebříček letních pneumatik o rozměru 215/60 R16 pomůže vám rychle vybrat vhodné letní pneumatiky. Tento přehled uvádí 5 modelů pneumatik, které řidiči hodnotí nejvýše. Na prvním místě v žebříčku se umístila pneumatika, která nasbírala nejvíce vysokých známek. Žebříček byl zpracován na základě názorů (máme jich už více než 70 tisíc) řidičů, jako jste vy. Jeden s modelu zůstal označeny symbolem Oponeo doporučuje.

Na pneumatikách o rozměru 215/60 R16 jezdí automobily, jako např.: Peugeot 508, Skoda Yeti, Opel Insignia, Citroen Jumpy, Lancia Thesis.

 

Nejlepší letní pneumatiky 215/60 R16 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Dunlop SP Sport Bluresponse5,3Prohlédněte si nabídku
2. Nokian ZG25,2Prohlédněte si nabídku
3. Nokian V5,1Prohlédněte si nabídku
4. Michelin ENERGY SAVER5,0Prohlédněte si nabídku
5. Yokohama GEOLANDAR H/T-S G0514,5Prohlédněte si nabídku

*stav v září 2013.
Platí stupnice známek 1–6, kde 6 je nejvyšší možná známka.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (průměrná známka 5,3)

Dunlop SP Sport Blueresponse

O pneumatice můžete přečíst 123 názorů, 43% řidiči hodnotilo pneumatiku na „pětku”, a skoro 50% na známku „vynikající“! 97% řidiči doporučuje pneumatiku Dunlop SP Sport Blueresponse známým. Pneumatika zůstala vytvořena s myšlenkou o osobních vozidlech střední a vyšší třídy.

Dokonalé výkony na každé letní vozovce, skvělé brzdění, rozjezd, zatáčení charakterizují této pneumatiku. Nízký valivý odpor má vliv na spotřebu paliva,

Skvělé výkony pneumatiky garantuje asymetrický dezén nejnovější generace.

Pneumatika získala dobré místa v testech, je v roce 2013 pneumatika čtyřikrát měla 1. místo a jedenkrát 3. místo v testech. V roce 2012 získala 2. místo v testu „Auto Motor und Sport”. Organizace TÜV SÜD oceňovala její chování na mokré vozovce, nízký valivý odpor a vysoký komfort jízdy.

Dunlop výrobce pneumatik nejvyšší třídy, společnost patří k americkému koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Nokian ZG2 (průměrná známka 5,2)

Nokian ZG2

Pneumatika Nokian ZG2 hodnotilo kolem 90 řidiči, 44% oznámkovali jako velmi dobrá, 42% vynikající. Více než 90% uživatelů doporučuje její známým. Pneumatika určena k osobním vozidlům o sportovním charakteru.

Brzdění, přilnavost pneumatik, stabilita nevyvolují žádné pochybnosti. Pneumatiky chovají se předvídatelně, správně odvádějí vodu na mokré vozovce, poskytuji bezpečnost na každé vozovce.

Model Nokian ZG2 doporučuje společnost Oponeo. Pneumatika mé všestranné východy a její popis je v 100% v souladu s její vlastnosti, dobře se chová na každé vozovce.

Pneumatika získala velmi dobré parametry, které poskytuje asymetrický dezén.

V roce 2012 pneumatika získala 1. místo v testu provedeným magazínem „Auto Bild”.

Nokian nezávislý finský výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Nokian ZG2

 

Nokian V (průměrná známka 5,1)

Nokian V

Názory o této univerzální pneumatice napsalo kolem 100 řidiči, 40% hodnotilo její výkon jako velmi dobrý, další 40% přiznalo známku vynikající. Skoro 90% řidiči doporučuje pneumatiku Nokian V.

Řidiči vyznamenají provozní vlastnosti pneumatiky. Nokian V dobře se chová v zatáčkách, při vyšších rychlostech a na mokré vozovce. Pneumatiky skvěle odvádějí vodu, mají nízký valivý odpor, který má vliv na menší spotřebu paliva, poskytují také komfort jízdy.

Pneumatika vybavena asymetrickým dezénem garantujícím skvěle výkony.

V roce 2011 pneumatika získala 1. místo v testu „Auto Motor und Sport”, 3. místo v testu ADAC a 4. místo v testu ACE.

Nokian známý na světě finský výrobce pneumatik třídy premium.

 

Koupit pneumatiky Nokian V

 

Michelin ENERGY SAVER (průměrná známka 5,0)

Michelin ENERGY SAVER

Do té doby pneumatiku jsi komentovalo 273 řidiči, polovina přiznala její známku velmi dobrá, více než 30% hodnotilo její výkony jako vynikající. 90% uživatelů pneumatiky její doporučuje. Pneumatika je možno namontovat na většinu osobních vozidel.

Pneumatika na suché vozovce, poskytuje vysoký komfort, dobré zatáčení při vyšších rychlostech (rovněž na mokré vozovce a stabilitu jízdy. Michelin Energy Saver snižuje spotřebu paliva a garantuje dobrou přilnavost.

Dobré výkony pneumatiky jsou zásluhou moderního asymetrického dezénu.

Michelin Energy Saver jsou originální vybavení ve vozidlech: Ford Fusion, Mercedes CLA, C, E, S, Škoda Octavia a Superb.

V roce 2012 získala 2. místo v testu ADAC, rok dřivé 3. místo v testu ADAC a známku dobra v zkoušce magazínu „Auto Bild”.

Michelin známý na celým světě francouzský koncern vyrábějící pneumatiky nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Michelin ENERGY SAVER

 

Yokohama GEOLANDAR H/T-S G051 (průměrná známka 4,5)

Yokohama GEOLANDAR H/T-S G051

60% uživatelů pneumatiky hodnotilo její výkony jako velmi dobré. Až 96% řidiči doporučuje Yokohama Geolandar H-T-S G051 známým. Pneumatika zůstala vytvořena s myšlenkou o terénních vozidlech.

Model pneumatiky určeny k vozidlům 4x4, velmi dobře funguje v terénu. Jako největší výhodu řidiči vybrali tichou úroveň hluku, maximální bezpečnost v každých letních podmínkách.

Optimální výkon na každé letní vozovce je zásluhou asymetrického dezénu pneumatiky Yokohama Geolandar H-T-S G05.

Yokohama japonský výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Yokohama GEOLANDAR H/T-S G051