Testy pneumatik německé organizace ADAC jsou považovány za jedny z nejvíce prestižních a důvěryhodných na světě. 

Mnoho řidičů prohlíží před nákupem pneumatik výsledky těchto testů, aby pro si sebe mohli vybrat ten nejlepší produkt. Seznamte se s nejlepšími letními pneumatikami roku 2014 podle ADAC!

Na začátku března 2014 budeme publikovat na webu výsledky testu letních pneumatik ADAC.

Nejlepší letní pneumatiky mají poskytovat bezpečnost během jízdy a komfort cestovaní

Čím je organizace ADAC?

ADAC je největší německý automobilový klub spojující více než 17 milionů členů. Tato organizace je největším svazem motocyklistů a druhým největším automobilovým klubem na světě, hned po americkém AAA. Název ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) funguje od roku 1911. Do té doby, od založení roku 1903, fungovala organizace jako "Deutsche Motorradfahrer-Vereinigung".

Organizace ADAC vydává motoristické časopisy, mapy a atlasy. Provádí testy nových vozidel (a jejich bezpečnosti) také testy tunelu, prám, prodává pojištění odpovědnosti, organizuje sportovní podniky a motorizační podniky (např. sjezdy památkových vozidel). ADAC vede také vzdělávací kampaně týkající se bezpečnosti na cestě, ekologie, správného výběru pneumatik atd.

V rámci ADAC funguje rovněž síť pomocných službeb. Vozidla mobilní pomoci ADAC jsou vybavena veškerými nástroji, ale i  počítačem pro univerzální diagnostiku, a jsou připravena k pomoci v krizových situacích. Pomocná silniční služba ADAC se může pochlubit  účinností, která dosahuje 84% ze všech intervencí.