Podívejte se, jaké pneumatiky v rozměru 205/60 R16 jsou nejuznávanější z hlediska uřivatelů. Díky následujícímu žebříčku se dozvíte, které modely doporučují jiní řidiči, budete moci snadněji vybrat pneumatiky  pasující Vašemu stylu jízdy i Vašemu vozu.

V článku představujeme pět nejvýše ohodnocených modelů zimních pneumatik o rozměru 205/60 R16. Databáze názorů pocházející z našeho portálu patří mezi největší svého typu u nás i na světě. Obsahuje více než 70 000 výpovědí uživatelů k tématu jednotlivých modelů pneumatik. Díky takovým výpovědím poznáte obecný postoj řidičů – takových, jako jste Vy sám – a dozvíte se, která z pneumatik je zvláště doporučována týmem Oponeo. 

Pneumatiky v rozměru 205/60 R16 jsou nejčastěji montované v uvedených automobilech: Audi A4, A6, BMW Seria 3, Chevrolet Cruze, Nissan Primera, Opel Astra, Peugeot 407, Hyundai i40, Mazda 6, Mercedes Klasa E, Renault Grand Scenic, Toyota Avensis, Volvo V40.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 205/60 R16 podle uživatelů Oponeo

ModelHodnocení * 
1. Goodyear Ultra Grip 8 4,4Zobrazit cenu
2. Nokian WR D3 4,4Zobrazit cenu
3. Continental ContiWinterContact TS830 P 4,5Zobrazit cenu
4. Uniroyal MS Plus 77 4,3Zobrazit cenu
5. Bridgestone Blizzak LM32 4,1Zobrazit cenu

* Hodnocení se pohybuje na škále od jedné do pěti, kde pět symbolizuje nejvyšší možné ohodnocení. Stav k 9. 5. 2014.

 

Goodyear Ultra Grip 8 

Goodyear Ultra Grip 8 

Goodyear Ultra Grip 8 je pneumatika vytvořená pro osobní vozidla. Řidiči, kteří si ji vybrali, upoutal zejména originální vzhled a komfort jízdy – stejně tak ve městě, jako při dlouhím cestování. Až 96 % řidičů užívajících tento model by ji doporučili svým známým. 

Uživatelé této pneumatiky upozorňují také na její tichou práci. Ta je zajištěna díky modernímu směrovému dezénu vybavenému speciálně vyprofilovanými lamelami, které tlumí zvuky a šumy generované pneumatikou během jejího točení. Z části je akustický komfort jízdy dílem také elastické gumové směsi napomáhající utišení hluku vznikajícího během práce.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Řidiči si na Goodyear Ultra Grip 8 cení její dobrou ovladatelnost a vysokou úroveň bezpečnosti, což je potřeba v zimních podmínkách zajistit: „pneumatika je tichá, má dobrou pžilnavost a sněhová břečka je pro ně hračka“. Udržení správné jízdní dráhy a velmi dobrá stabilita na površích různého typu jsou zásluhou velkého množství drážek a zářezů, které pomáhají se doslova „vkousávat“ do sněhu i bláta. Goodyear Ultra Grip 8 zaručuje efektivní a dokonalé řízení a bezpečnost jízdy během extrémních a nepřevídatelných podmínek, které s sebou počasí může přinést.

Pneumatiku jsme označili znakem „Oponeo doporučuje“ zohledňujíc vysoké známkování řidičů a velmi dobré výkony v náročných zimních podmínkách. Dokonale vyrovnané parametry pneumatiky jsou příčinou toho, že je dobrým řešením stejně tak při každodenní městké jízdě, jako při ježdění na dlouhé vzdálenosti. 

Model získal množství ocenění a uznání v nezávislých testech pneumatik, mimo jiné i označení „pneumatika zvláště doporučovaná“ v testu ADAC v rozměru 185/60 R15 (v roce 2013) a „pneumatika hodná doporučení“ v testě ACE/GTÜ v rozměru 185/60 R15 (též v roce 2013). 

 

Nokian WR D3 

Nokian WR D3 

Nokian WR D3 je pneumatika, která si famózně poradí za všech obtížných situací. Výrobce modelu – finská společnost Nokian – je známý svými zimními pneumatikami, které se chovají velmi dobře v odlišných klimatech střední a východní Evropy. Hodnocení uživatelů užívajících pneumatiky tohoto producenta potvrzují jejich vysokou kvalitu a věryhodnost na různých typech povrchu. Stojí za to zdůraznit, že až 97 % uživatelů doporučuje tento model jiným řidičům.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Řidiči si všímají především dobré přilnavosti na sněhu, blátě i vodě. Vozidlo se na mokrém povrchu velmi rychle a snadno rozjíždí, brzdná dráha je kratší než v případě konkurenčních pneumatik patřících do stejné cenové kategorie. Automobil se dobře drží cesty, zvláště pak v roztávajícím sněhu. Slušně vypadá , dobrý vztah kvality a ceny – to je příklad výpovědi řidiče spokojeného s pneumatikou Nokian WR D3.

Díky vybavení modelu směrovým dezénem se povedlo získat dokonalou ovladatelnost a přilnavost bez ohledu na panující klima. Výsledkem použití většího množství drážek a zářezů je, že Nokian WR D3 rychle odvádí vodu, což se odráží opět v lepší přilnavosti a větší bezpečnosti během jízdy.

V roce 2013 získal model vysoké hodnocení ve třech nezávislých testech pneumatik: „pneumatika zvláště doporučovaná“ v testu ADAC v rozměru 185/60 R15, „pneumatika hodná doporučení“ v testu ACE/GTU v rozměru 185/60 R15 a první místo a nejlepší známku na suchém povrchu v testu „Auto Bild“ v rozměru 195/65 R15.

 

Continental ContiWinterContact TS830 P 

Continental ContiWinterContact TS830 P 

Continental ContiWinterContact TS830 P je pneumatika vyprojektovaná speciálně do osobních automobilů vyšší třídy. Řidiči jezdící na tomto modelu zdůrazňují především jeho dobré chování na suchím povrchu – krátká brzdná dráha, stabilita jízdy a rychlé reakce na linii volant-pneumatika. 

Díky asymetrickému dezénu složenému ze dvou nezávislých částí zajišťuje Continental ContiWinterContact TS830 P vyrovnané výkony jak na suchém, tak na mokrém povrchu. Široké drážky rychle odvádějí vodu a minimalizují riziko aquaplaningu. Z toho důvodu zůstává zachována bezpečnost jízdy bez ohledu na podmínky dané počasím.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS830 P

 

Potřeboval jsem pneumatiky, které zvládnou dokonce i větší množství sněhu. Continental mě mile překvapil. Povedlo se mi vjet do závěje a bez problémů jsem z ní vyjel – to je jenom jedna z mnoha hodnocení spokojených řidičů. Konstruktéři dbali také o optimální rozložení tlaku působících na pneumatiku, proto se dezén opotřebovává pomalu a rovnoměrně. 

Dokonalé parametry Continental ContiWinterContact TS830 P docenili rovněž specialisté. Pneumatika zabrala v roce 2012 první místo v testu „Auto Bild SUV a 4x4“ a umístila se na třetím místě v „Auto Bild Performance“. 

 

Uniroyal MS Plus 77 

Uniroyal MS Plus 77 

Uniroyal MS Plus 77 je model dokonale zvládající náročné podmínky každé zimy. Uživatelé zvláště oceňují chování pneumatiky na sněhu, blátě a během deštivého počasí. Díky směrovému dezénu dokáže Uniroyal MS Plus 77 rychle odvádět vodu a garantuje tak stabilitu jízdy na přímé cestě, v zatáčkách i během náhlých rychlých manévrů. 

Pozornost řidičů je upoutána výhodnou cenou pneumatiky: Hledal jsem pneumatiky s nejlepším poměrem ceny a kvality, ale trochu jsem se obával, jestli budou takové pneumatiky bezpečné a splní svůj úkol i jako zimní pneumatiky. Pneumatiky Uniroyal MS Plus 77 rozhodně splnily moje očekávání. Inženýrové projektující pneumatiku dbali na zkrácení brzdné dráhy na mokrém povrchu, což značně vylepšilo bezpečnost jízdy.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Ve stavbě pneumatiky byla užita moderní gumová směs, jejíž typickou vlastností je elasticita v širokém pásmu teplot. Zásluhou toho pneumatika získává větší kontakt s povrchem, po kterém se pohybuje, což se odráží v lepší přilnavosti za každého počasí. V důsledku toho je cestování na Uniroyal MS Plus 77 vyjíměčně bezpečné a pohodlné. Není potom záhadou, proč je model doporučován až 97 % uživatelů.

V roce 2013 získala pneumatika čtvrté místo a status „zvláště doporučovaná“ v testu ADAC v rozměru 225/45 R17 H.

 

Bridgestone Blizzak LM32 

Bridgestone Blizzak LM32 

Bridgestone Blizzak LM32 je pneumatikou navrženou do náročných zimních podmínek. Skvěle se chová během každodenní jízdy po městě i  při delších výjezdech mimo město. Velmi dobré vlastnosti modelu způsobují, že je doporučován až 94 % uživatelů našeho portálu. Ve svých názorech podtrhují zimní atributy: Na čerstvém, ujetém, namrzlém sněhu, na sněhovém blátě i na mokrém povrchu jsou nejlepší pneumatiky, na kterých jsem kdy jezdil. Nemám problém s náhlým brzděním ani při rozjíždění. 

Řidiči upozorňují také na rychlou reakci na pohyb volantem a stabilní jízdu v zatáčkách i během vykonávání prudkých manévrů. Díky použití směrového dezénumodel Bridgestone Blizzak LM32 dokonale zvládá pohyb na mokrém povrchu. Široké drážky ve tvaru písměne „V“ efektivně odvádí vodu, což pomáhá v udržování odpovídající přilnavosti nezávisle na podmínkách panujících na silnici. 

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Blizzak LM32

 

Pneumatika byla oceněna rovněž specialisty. V roce 2013 dobyla v testu ADAC druhé místo a status „pneumatiky zvláště doporučované“, v roce 2012 se potom umístila na druhém místě v testu „Auto Bild“. 

 

Jak vybrat optimální pneumatiky?

Pro nejlepší výběr ogumění doporučujeme získat maximum informací z mnoha různých zdrojů. Díky tomu získáte přehled o dostupných modelech pneumatik a bez problémů vyberete takový model, který by se nejlépe hodil do Vašeho vozidla. Před konečným výběrem je dobré se ještě seznámit s názory jiných řidičů a poznat výsledky nezávislých testů, které hodnotí různé parametry pneumatik a poukazují na jejich silné i slabé stránky.

Pro plné seznámení se s vlastnostmi dané pneumatiky stojí za to zjistit hodnoty udávané na štítcích pneumatiky. Zde se nacházejí informace o nejdůležitějších vlastnostech daného modelu, které mají klíčový význam pro užívání pneumatiky. Štítky se objevily na pneumatikách jako výsledek rozhodnutí EU a jejich cílem bylo mimo jiné snížení silničního hluku v Evropě a zmenšení emisí CO2 do atmosféry. 

V případě pochybností při výběru je možné konzultovat Vaše potřeby a očekávání s jedním z našich expertů, který Vám ochotně pomůže vybrat pneumatiky odpovídající takovým potřebám a očekáváním.