Pneumatiky v rozměru 175/65 R14 jsou jedněmi z nejčastěji vyhledávaných produktů ze strany řidičů. Jaké pneumatiky v této velikosti vybrat? Jaké pneumatiky doporučují jiní řidiči? Na všechny otázky najdete odpověď v tomto článku.

Řidiči umístili na stránky Oponeo do této chvíle již 85 tisíc hodnocení jednotlivých modelů. Velká část z nich je spojená právě s letními pneumatikami v rozměru 175/65 R14. Protože by analyzování každého modelu zvlášť zabralo hodně času, dali jsme si za úkol sestavit žebříček pěti nejlépe ohodnocených pneumatik na letní sezónu v rozměru 175/65 R14. Nejlepší pneumatiku ve zmíněném seznamu jsme navíc opatřili symbolem „Oponeo doporučuje“.

Přemýšlíte, do jakých modelů vozidel jsou montovány pneumatiky v rozměru 175/65 R14? Mezi nejpopulárnější patří Honda Civic, VW Golf, Polo, Opel Astra, Corsa, Peugeot 206 nebo Ford Fiesta.

 

Nejlepší letní pneumatiky 175/65 R14 podle uživatelů portálu Oponeo:

Model pneumatiky Hodnocení
1. Continental ContiPremiumContact 5 4,5
2. Goodyear Efficientgrip Compact 4,5
3. Kleber Dynaxer HP3 4,2
4. Dębica Passio 2 4,0
5. Barum Brillantis 2 4,0

*Stav k 3. 2. 2015. Pneumatiky byly hodnoceny na škále od 1 do 5, kde 5 znamená nejlepší možnou známku.

 

Continental ContiPremiumContact 5

conti

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5 je nejlépe hodnocená pneumatika v rozměru 175/65 R14. Celých 291 osob potvrdilo, že pneumatika stojí za pozornost každého řidiče. Uživatel Valdi doporučuje pneumatiku každému, kdo „si cení především bezpečnost a přesné řízení“. Jakými vlastnostmi se prezentuje pneumatika, když na její výběr vsadilo tolik nejrůznějších řidičů? Každá ze zmíněných 291 hodnocení jmenuje četné přednosti. Nejdůležitější z nich je beze sporu velmi dobré chování na mokrém povrchu. „Po kalužích jede auto velmi dobře, nezpomalí a volantem to ani nehne.“ „S brzděním také nemám žádný problém ani na suchu, ani na mokru.“ „Pneumatiky se chovají podle mě ideálně /zvláště při dešti a ve velkých loužích – auto jede jako na suché silnici).“

 

Chci pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5

 

Skvělé výkony potvrzují nejen řidiči, ale i profesionálové provádějící testy pneumatik. V roce 2012 se účastnil model ve zkouškách ACE a ADAC – v obou obsadila první místo. O rok později byla pneumatika testována v pěti dalších významných testech a ve všech získala velmi dobré známky.

Continental ContiPremiumContact 5 je model vyráběn jedním z největších světových koncernů působícím na gumárenském trhu. Německá společnost zaštiťuje například značky Semperit, Barum nebo Uniroyal.

 

Goodyear Efficientgrip Compact

Goodyear

Goodyear Efficientgrip Compact

Druhou nejlépe ohodnocenou pneumatikou v rámci letních modelů se stala v rozměru 175/65 R14 právě Goodyear Efficientgrip Compact. Damian P. dobře shrnuje, kde se vzalo tak vysoké ocenění: „Myslím si, že jsou to dobré pneumatiky za rozumnou cenu.“ Konkrétní přednosti pneumatiky přibližuje Tafferův komentář: „Aut se dobře drží v zatáčkách, skvěle se chová na mokrém povrchu.“ Renata N. dodává: „Tyhle pneumatikou jsou fakt bezpečné a velmi dobře se drží na silnici.“ Vojta potom píše následující: „Dokonce i při ostrých zatáčkách se automobil dobře řídí jako po šňůrce.“ Goodyear Efficientgrip Compact jsou prostě pneumatiky „ekonomické, bezpečné a vydrží“. Tak uvažuje nejen Konrad, ale i mnoho jiných řidičů, kteří pneumatice přiznali průměrné hodnocení 5,4 ze 6.

 

Chci pneumatiky Goodyear Efficientgrip Compact

 

Ukazuje se, že „pneumatiky jsou poznatelně tišší“, jak píše capelka21. To samé si myslí i Ondřej Vyložil („nízký hluk během jízdy“) nebo Vítek („teď se mi autem jezdí daleko pohodlněji a hlavně tišeji“). Všechny výše vyjmenované silné stránky pneumatiky se objevují v téměř každém hodnocení, která čítají dohromady 129 komentářů na kartě produktu Goodyear Efficientgrip Compact.

Goodyear Efficientgrip Compact je pneumatika vytvořená do automobilů městské a střední třídy a do kompaktních vozidel. Výrobcem této pneumatik třídy premium je americký koncern Goodyear.

 

Kleber Dynaxer HP 3

Kleber

Kleber Dynaxer HP3

Uživatelé pneumatik Kleber Dynaxer HP 3 se shodují, že charakteristickou výhodou je dokonalý poměr ceny a kvality produktu. Ve svém hodnocení to potvrzuje například Lukáš: „Jsem zaskočený, že za tak nízkou cenu se dají koupit takové dobré pneumatiky.“ Dále Robert tvrdí: „Za rozumnou cenu dostanete výbornou kvalitu, pneumatika zvládá jízdu na suchu i na mokru a zajišťuje dobré a dlouhé ježdění na jedné sadě.“ Satánek napsal: „Pneumatiky se vzhledem ke svojí ceně chovají naprosto ideálně nezávisle na podmínkách, jaké panují na silnici.“ Jednou větou: „Automobil se drží parádně, je přiměřeně tichý, v dešti super,“ shrnuje Martin. Uživatelé, kteří se rozhodli umístit komentář k tomuto modelu, nezřídka uváděli, že pro nákup se rozhodli z důvodu velmi dobrých zkušeností s předchůdcem Kleber Dynaxer HP 2.

 

Chci pneumatiky Kleber Dynaxer HP 3

 

Kleber Dynaxer HP 3 je univerzální pneumatika do osobních automobilů.

Kleber je francouzská společnost, která se zabývá výrobou pneumatik střední třídy. Jejím vlastníkem je už řadu let francouzský koncern Michelin.

 

Dębica Passio 2

passio 2

Dębica Passio 2

Ideálním shrnutím povahy čtvrté nejlépe ohodnocené pneumatiky v rozměru 175/65 R15 je komentář uživatele izis: „Skvělé pneumatiky na umírněné ježdění.“ Tuhle větu rozvíjí dobře uživatel Gracon: „Skutečně nemá zápory a je poměrně levná. Dębica Passio 2 se dokonale drží povrchu a je připravená na naše podnebné podmínky.“ Uvedené dva komentáře vystihují, jaký obrázek si udělali o pneumatice Dębica Passio 2 i ostatní řidiči. Shodně s Rafaelem „patří velké plus pneumatice za to, že drží přilnavost i při rychlém rozjíždění na mokrém povrchu“. Navíc vykazuje pneumatika tendenci se opotřebovávat pozvolna. O názorech uživatelů vypovídá další komentář k pneumatice: „Pneumatiky zvládají jízdu velice dobře v porovnání s jinými, které jsem dříve používal. Poměr kvality a ceny je opravdu příznivý. Na co přeplácet za pneumatiky z vyšších tříd, když je možné stejně dobře a levněji používat Dębica Passio 2. Doporučuji tyto pneumatiky na každodenní normální jízdu.“ Tak zhodnotil model Vojta.

 

Chci pneumatiky Dębica Passio 2

 

Dębica Passio 2 je pneumatika vytvořená speciálně do malých osobních automobilů a do vozidel střední třídy.

Polská Dębica existuje na trhu už od roku 1937. Řadu let určuje směr této společnosti jeden z největších producentů na světovém trhu s pneumatikami – americký koncern Goodyear.

 

Barum Brillantis 2

Barum Brillantis 2

Barum Brillantis 2

Barum Brillantis 2 je další model z naší „top 5“ letních pneumatik v rozměru 175/65 R14, po které může sáhnout bez obav každý řidič. Hodně užitečných informací předal ve svém hodnocení uživatel ad: „Pneumatika je dobrá. Co to znamená? To znamená, že za tu cenu určitě nenajdeme nic lepšího, co se týče kvality. Ježdění autem mě utvrdila v tom, že dlouho vydrží. Rozhodně doporučuji, jestli je někomu líto platit více peněz – z těchto pneumatik bude mít opravdu radost.“ Komentář uživatele Honzy S. ukazuje, že pneumatika dovoluje řidičům ušetřit nejen při nákupu, ale i v průběhu celého jejího používání. „Nejlepší pneumatiky z dolní cenové kategorie. Jejich největší výhodou je omezený valivý odpor, takže při ježdění ušetří hodně paliva.“ Co dalšího vyplývá z komentářů? „Na suchém povrchu se pěkně drží na silnici, žádné podkluzování při náhlém brzdění, na mokrém povrchu vůbec není nejhůře,“ jak píše uživatel pgarnek. Není možné, aby se 493 řidičů, kteří zatím udělovali hodnocení pneumatice Barum Brillantis 2, mýlilo.

 

Chci pneumatiky Barum Brillantis 2

 

Pneumatika se třikrát zúčastnila nejprestižnějších testů ADAC. V každém z nich získala známku „dobrá“.

Barum Brillantis 2je univerzální pneumatika do osobních automobilů. Výrobcem modelu je česká společnost Barum, která už několik let funguje pod taktovkou německého koncernu Continental.

 

Jak vybírat pneumatiky ušité na míru?

Co je potřeba udělat, aby vybrat bezpečné, dlouho fungující a komfortní pneumatiky?

Za prvé si přečtěte názory jiných uživatelů spojených s daným modelem pneumatiky v rozměru 175/65 R14.

Za druhé se podívejte, zda pneumatiky, které Vás zaujaly, byly testovány profesionálními motorizačními organizacemi a magazíny. Výsledky těchto zkoušek zahrnují informaci o silných a slabých stránkách pneumatik. Pamatujte, že o výsledcích největších testů informujeme na našem portálu Oponeo (v záložce článků a na kartách modelů/produktů).

 

Za třetí se vyplatí seznámit se s etiketou na pneumatice. Na štítku se nacházejí informace spojené s brzděním na mokrém povrchu, úrovní emitovaného vnějšího hluku a s valivým odporem (který se odráží ve spotřebě paliva).

Za čtvrté Vám nabízíme v případě jakýchkoli otázek nebo pochybností konzultaci se specialistou. Zavolejte na naší telefonickou linku (225 850 210) a pohovořte si s našimi experty, kteří Vám poradí s výběrem pneumatik ideálním vzhledem k Vašemu stylu jízdy i typu vozidla. Prodáváme pneumatiky od roku 2001, takže nám můžete důvěřovat.