Řidiči nejčastěji vybírají pneumatiky v rozměru 195/65 R15. Pro usnadnění výběru letních pneumatik jsme vytvořili krátké shrnutí, díky kterému se nakupování stane opravdu jednoduché.

V tuto chvíli je na našem portálu publikovaných již přibližně 85 tisíc hodnocení řidičů. Ve článku Vám představujeme pět modelů, které obdržely nejlepší hodnocení (tzn. ukázaly se být nejvíce všestrannými) na různých typech letních povrchů, takže v dešti a na suché vozovce. Nejlepší model jsme opatřili symbolem „Oponeo doporučuje“.

Jaké automobily jsou vybaveny pneumatikami v rozměru 195/65 R15? Ty nejpopulárnější, takže například Ford Focus, VW Golf, VW Passat, Opel Astra, Škoda Octavia, Renault Megane nebo Kia Cee´d.

 

Nejlepší letní pneumatiky 195/65 R15 podle uživatelů Oponeo

Model pneumatiky Hodnocení
1. Dunlop SP Sport Bluresponse 4,5
2. Goodyear Efficientgrip Performance 4,4
3. Fulda Ecocontrol HP 4,4
4. Dębica Presto 4,2
5. Zeetex ZT1000 momentálně nedostupná

*Stav k 29. 1. 2015. Platí škála hodnocení od 1 do 5, kde 5 znamená nejlepší možnou známku

.

Dunlop Sp Sport BluResponse

dunlop

Dunlop SP Sport Bluresponse

Pomyslné první místo mezi letními pneumatikami v rozměru 195/65 R15 obsadil na základě uživatelského hodnocení Dunlop SP Sport BluResponse. Model se pyšní průměrnou známkou 5,4 ze 6. Většina řidičů zdůraznila při otázce na nejsilnější stranu pneumatiky právě její vlastnosti při jízdě po silnici. Z názorů jednotlivých řidičů vyplývá, že pneumatika vykazuje samé klady nejenom na suchém, ale i na mokrém povrchu. To potvrzuje mimo jiné jeden z fanoušků: „Přilnavost během jízdy na chám je velice dobrá, když zaprší, je pneumatika ve svém živlu. Na mokru je prostě vynikající. V průběhu jízdy se hodně znát stabilita pneumatik a jejich rychlá reakce na pohyby volantem a náhlé manévrování. Horské serpentiny jsou s Dunlopem jenom radost. Zajišťují snadnou kontrolu v zatáčkách dokonce i při vysokých rychlostech. Po celou dobu jsou nezávisle na podmínkách na silnici absolutně předvídatelné.“ Je potřeba cokoliv dodávat? Není, protože konečné ohodnocení řidičů ukazuje, že Dunlop SP Sport BluResponse je produkt, kterému se dá věřit.

 

Chci pneumatiky Dunlop Sp Sport BluResponse

 

Jaké názory mají na pneumatiku specialisté? Vlastně dosti podobné. Od roku 2012 vyhrává pneumatika řadu nejlepších umístění v testech pneumatik. V ro ce 2012 to bylo druhé místo v testu „Auto Motor und Sport“ a titul nejlepší pneumatiky na mokré vozovce, nejtišší a s nejnižším valivým odporem (ze zjištění TÜV SÜD). Rok 2013 zakončila pneumatika se čtyřmi nejvyššími stupni na pódiu a jedním třetím místem v testu ADAC. V roce 2014 se stalo nejvýznamnějším dosažením druhé místo v testu ADAC právě v rozměru 195/65 R15.

Dunlop SP Sport BluResponse je pneumatika navržená do vozidel střední a vyšší třídy.

 

Goodyear EfficientGrip Performance

goodyear

Goodyear Efficientgrip Performance

Model Goodyear EfficientGrip Performance je další pneumatika, která si zaslouží zájem ze strany řidičů. Potvrzuje to 323 hodnocení. Jaký dojem zanechalo na řidičích obutí těchto pneumatik na jejich automobily? Většinou podobný dojem, jaký popsal uživatel pod přezdívkou ~Witp: „Za prvé nastalo ticho a za druhé se najednou nějak lepší brzdí.“ Potom řidiči vyjadřují nadšení z toho, že „vypadají velmi dobře“, jak poznamenal Roman.  Dále uživatelé jmenují důležité vlastnosti: „pneumatiky garantují komfortní jízdu“, jak zmínil pony69, „tlumí veškeré nerovnosti a drkání“, čehož si všiml Lukáš, „v zatáčkách jsou jako přilepené“, jak vyzdvihl daniello. Twister informuje o tom, že „pneumatika se ve vodě chová skvěle. Auto nepodkluzuje, zato brzdní prakticky na místě. A to všechno také při agresivním stylu jízdy.“

 

Chci pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance

 

Goodyear EfficientGrip Performance, který se stal jedním z řidiči nejlépe ohodnocených letních pneumatik v rozměru 195/65 R15, dopal velmi dobře i v profesionálních testech. Důkazy jsou následující: v roce 2013 získala pneumatika druhé místo v testu „Auto Zeitung“, třetí místo ve zkoušce „Auto Motor und Sport“ a ACE/GTÜ, dále dobyla hodnocení „hodná doporučení“ v magazínu „Auto Bild“ a „dobrá“ v testu ADAC.

Goodyear EfficientGrip Performance je pneumatika navržená do automobilů vyšší třídy a do luxusních vozidel.

 

Fulda Ecocontrol HP

fulda

Fulda Ecocontrol HP

„Řízení v zatáčkách je dokonalé na suchu i na mokru“ – takovou větu použil Tom, autor jednoho z nejnovějších hodnocení pneumatiky Fulda Ecocontrol HP. Uživatel AK potvrzuje předchozí: „Jezdím často a rychle a gumy se drží povrchu suchého nebo mokrého úplně bez zaváhání. Nemám obavy projet zatáčkou ve větší rychlosti. Úroveň hluku v normě, není zbytečně slyšet.“ Nízkých emisí hluku si všiml také Přemek („Hluk je také nízký.“). Přednost, která neunikla mnoha komentujícím, je bezesporu dobrá cena. Například Artur píše: „ Až se divím, že byly takové levné.“, hruška98 píše: „Velmi dobrá pneumatika za rozumné peníze.“, fíkus74: „Nevyplatí se přeplácet za příliš reklamované pneumatiky, protože Fulda se od těch dražších ničím neliší, dokonce si dovolím tvrdit, že je lepší.“ Pokud hodnocení shrneme slovy Petra, potom jde o „dobrou značku, dobrou kvalitu za dobrou cenu, dokonce autu pěkně sluší.“

 

Chci koupit pneumatiky Fulda Ecocontrol HP

 

I tato pneumatika podlehla testům profesionálních organizací a automobilových magazínů. Už v roce 2012 zaznamenala pneumatika svůj první úspěch, když zaujala velmi dobré třetí místo v testu ACE/GTÜ. O rok později na tom byla ještě lépe – pneumatika byla testována v testech „Auto Motor und Sport“, „Auto Bild“, ADAC a ACE/GTÜ a ve všechno získala známku „hodná doporučení“. V roce 2014 byl model testován prestižní organizací ADAC v rozměru 195/65 R15 V a znovu dobyl hodnocení „hodná doporučení“.

Fulda Ecocontrol HP je univerzální pneumatika do osobních vozů.

 

Dębica Presto

debica

Dębica Presto

Čtvrté místo v hitparádě nejlepších letních pneumatik v rozměru 195/65 R15 dobyl model Dębica Presto. Tento produkt se může pochlubit nejpočetnějšími hodnoceními v rámci pneumatik, na které jsme se zaměřili v tomto článku. Čím si pneumatika získala důvěru klientů? O nejdůležitější vlastnosti modelu hovoří ve svém komentáři rawal123: „Na pneumatikách Dębica Presto jsem najel několik tisíc kilometrů a jsem s nimi velmi spokojen – tím spíše, že nestály tak moc.“ Jak model zvládá v létě častý déšť? O tom informuje další část tohoto hodnocení: „Velmi dobře se chovají na mokrém povrchu.“ To samé si myslí mnoho dalších řidičů, například st4choo: „Jezdím často agresivně a rychle a pneumatiky se drží silnice na suchém i mokrém povrchu stoprocentně. Nemám obavy vjet do zatáčky ve velké rychlosti.“ Gregor zase píše: „pneumatika dává jistotu na suchu i na mokru a k podkluzování nedochází.“ Podobných názorů na jízdní vlastnosti pneumatiky existuje velké množství. Je třeba však zdůraznit jednu vlastnost, která je pro model typická, a to je perfektní poměr ceny a kvality. To potvrzuje i Petr: „Je to opravdu dobrá pneumatika a za dobré peníze.“

 

Chci pneumatiky Dębica Presto

 

Dębica je dokonale známý polský producent pneumatik. Charakteristickými vlastnostmi této značky jsou dobré výkony, atraktivní cena a dlouhá životnost. Značka spadá pod americký koncern Goodyear.

Dębica Presto je univerzální pneumatika do osobních vozů.

 

Zeetex ZT1000

zeetex

Zeetex ZT1000

Další z pneumatik, kterou je možné jen doporučit, je Zeetex ZT1000. „Skutečně dobré pneumatiky. Cena dobrá a jízdní komfort ukázkový. Jezdím hodně a na mokrém nebo suchém povrchu se chovají pneumatiky ukázkově.“ Takový komentář napsal Albert, ale jeho hodnocení potvrzuje rovněž celá řada jiných uživatelů. Jízdní vlastnosti popsalo přesně mnoho řidičů, například Stanislav uvádí, že „pneumatiky fungují parádně, zvlášť když jde o jízdu v dešti. Je třeba se opravdu snažit, aby auto podklouzlo. Jsou tiché a správně tlumí nerovnosti asfaltu.“ Uživatel Ziemba si myslí, tak jako mnoho dalších řidičů, že na pneumatikách se dobře řídí bez ohledu na podmínky: „Skutečně, solidní pneumatiky, zvládají město a stejně tak delší cestování nezávisle na počasí.“ Ten samý řidič umístil ve svém komentáři větu, jež by mohla shrnout všechna ostatní hodnocení řidičů: „Jak je vidět, nemusí se platit mraky, aby se mohlo jezdit na dobrých pneumatikách.“ Nehledáte zrovna takové pneumatiky?

 

Jak si vybrat pneumatiky?

Chcete mít jistotu, že vybíráte na léto pneumatiky, které zaručí bezpečnost Vám i Vaší rodině? Stačí postupovat podle čtyř jednoduchých kroků.

Krok 1. Přečtěte si názory řidičů o pneumatikách, které Vás zaujaly. Námi uvedený rating Vám v tom může pomoci, protože vytáhl pět nejlépe oceněných letních modelů pneumatik v rozměru 195/65 R15.

Krok 2. Zjistěte, zda se pneumatika, jejíž nákup zvažujete, účastnila v testech profesionálních organizací a magazínů. Výsledky takových testů jsou neobjektivnějším zdrojem informací o daném modelu pneumatiky.

Krok 3. Určitě se seznamte s informacemi na štítku pneumatiky. V případě letních pneumatik jsou zvláště užitečné, protože udávají přesné údaje na téma přilnavosti na mokré vozovce, úrovni hluku a palivové efektivity.

Krok 4. Prodáváme pneumatiky od roku 2001, takže se můžete v případě nejasností nebo nejistoty při nákupu obrátit na naše specialisty. Zavolejte na číslo 225 850 210 a my Vám pomůžeme vybrat nejlepší produkt ušitý Vám na míru.