Hledáte pneumatiky v rozměru 205/55 R16? Pak jste na správném místě! V následujícím článku se dozvíte, které modely naši zákazníci hodnotí nejlépe. Přejeme vám příjemné čtení!

V naší databázi se nachází už více než 100 tisíc recenzí pneumatik. Proto každý zákazník může najít vyčerpávající informace o výrobcích, které ho zajímají. Přinášíme vám přehled 5 nejlépe hodnocených letních pneumatik v rozměru 205/55 R16. Nejoblíbenější modely aut, ve kterých se tyto pneumatiky používají, jsou: Audi A3, A4, A6, BMW Série 3, Ford Focus, Mondeo, Mercedes třídy C, Renault Laguna, Megane, Seat Leon, Škoda Octavia, Superb, Toyota Avensis, VW Golf, Passat (v závislosti na generaci, verzi vybavení, výkonu atd.).

Podle našich zákazníků jsou v tomto případě nejlepší volbou pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse, Goodyear Efficientgrip Performance, Continental ContiPremiumContact 5 a Uniroyal Rainsport 3.

letni pneumatiky

Letní pneumatiky by měly být bezpečné, odolné a úsporné.

 

Nejlepší letní pneumatiky 205/55 R16 podle uživatelů portálu OPONEO

Model    Hodnocení
(počet recenzí)
Nabídka
1. Dunlop SP Sport Bluresponse 4,4 (1180 recenzí) Podívejte se na nabídku
2. Goodyear Efficientgrip Performance 4,4 (696 recenzí) Podívejte se na nabídku
3. Continental ContiPremiumContact 5 4,4 (494 recenzí) Podívejte se na nabídku
4. Uniroyal Rainsport 3  4,2 (recenzí) Podívejte se na nabídku

*stav k 7. lednu 2016.

Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (průměrné hodnocení 4,4)

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse je pneumatika prémiové třídy, která je opatřena asymetrickým dezénem běhounu. Model ve výsledku zajišťuje bezpečnou a pohodlnou jízdu jak po suché, tak i po mokré vozovce. Jeho dodatečnou předností je nízký valivý odpor, který umožňuje dosažení nižší spotřeby paliva. Dunlop SP Sport Bluresponse jsou jedny z nejlepších letních pneumatik na trhu. Svědčí o tom výsledky testů provedených předními motoristickými organizacemi a časopisy. Mezi nimi můžeme zmínit: ADAC, ACE/GTU, „Auto, Motor und Sport“, „Auto Bild“ a „Auto Zeitung“. V každém z těchto testů se pneumatika umístila na předních místech.

Podobně vysoké známky dostala Dunlop SP Sport Bluresponse od našich zákazníků. Průměrná známka aktuálně činí 4,4, což se převedeno na školní stupnici přibližuje jedničce s hvězdičkou. V recenzích se můžete dočíst, že „auto s těmito pneumatikami jede jako po kolejích, vybízí k rychlejšímu najíždění do zatáček, aniž přitom docházelo k ztrátě adheze“ (Petr).

Chcí koupit Dunlop SP Sport Bluresponse

Naopak uživatel jirkamondeo napsal o tomto modelu následující: „Pneumatika splnila má očekávání, jízda s ní je komfortní, ale přesto stabilní a předvídatelná, a to jak během jízdy po rovině, tak i v zatáčkách a při brzdění. Dává pocit bezpečí.“

V případě pneumatik Dunlop SP Sport Bluresponse stojí za to se podívat nejen na bezpečnosti, ale i na jízdní komfort, spotřebu paliva a odolnost proti opotřebení. „Při jízdě na dlouhou trasu je patrný mírný pokles spotřeby paliva. Zatím jsem toho moc nenajezdil, takže těžko hodnotit životnost, každopádně jsem si nevšiml nadměrného sjíždění nebo škrábanců,“ napsal uživatel Kryštof. Naopak Pavel D. napsal: „Rozhodoval jsem se podle velmi dobrých parametrů, které uvádí výrobce. Hlavně co se týká valivého odporu a hlučnosti. V praxi se to potvrdilo. Nejlepší však na pneumatice je vyrovnávání nerovností.“ V recenzích o pneumatikách Dunlop SP Sport Bluresponse převažují názory, že jsou to dobré pneumatiky, které lze doporučit ostatním.

 

Goodyear Efficientgrip Performance (průměrné hodnocení 4,4)

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance jsou pneumatiky prémiové třídy, které používají asymetrický dezén běhounu. Model si skvěle vede na mokrém povrchu. Má velmi dobrou přilnavost a krátkou brzdnou dráhu. Výrobci se podařilo dosáhnout nízkého valivého odporu, který se projevuje v nižší spotřebě paliva. Pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance jsou velmi vysoko hodnoceny v testech např. ADAC, ACE/GTU, „Auto, Motor und Sport“, „Auto Bild“ a „Auto Zeitung“.

Co o tomto modelu píší naši zákazníci? Lukas Fracek: „Myslím si, že největší předností je jízda na mokré vozovce. Žádná louže ani větší vodní plocha nejsou pro tyto pneumatiky překážkou. Skvělá je stabilita vozidla na mokré vozovce a také v zatáčkách a během brzdění. Pokud se jedná chování na mokré vozovce, pneumatika je vynikající. Co se týká jízdy, tak cítím jasné zvýšení jízdního komfortu.“

Chcí koupit Goodyear Efficientgrip Performance

V podobném tónu se vyjádřil Adam V.: „Musím přiznat, že jízdní komfort je velmi vysoký, zejména zásluhou toho, že pneumatiky jsou velmi tiché (jak při jízdě ve městě, tak i na dálnici). Další předností je bezpečnost – skvěle se drží v zatáčkách, stejně jako na mokré vozovce. Také co se týká brzdění, nemám žádné výhrady – při vyšších rychlostech si pneumatiky udržují své vlastností.“

Pozornost si zaslouží také recenze uživatele Procházka: „Nižší spotřeba a prozatímní bezporuchovost (souvisí s vysokým počtem kilometrů a možnosti vzniku boulí u profilu 50). Podle mě bezkonkurenční v prémiové třídě pneumatik.“ Goodyear Efficientgrip Performance jsou jednou větou pneumatiky, které se bezpochyby vyplatí koupit, a průměrná známka 4,4 to jen potvrzuje.

 

Continental ContiPremiumContact 5 (průměrné hodnocení 4,4)

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5 jsou pneumatiky prémiové třídy, které mají asymetrický dezén běhounu. Model podle slov výrobce zajišťuje kontrolu nad vozem v každé situaci, k níž může dojít na silnici. Bezpečnost na suché a mokré vozovce se zde snoubí s pohodlím a nízkým valivým odporem. Je propracovaný z hlediska nejmenších detailů. Svědčí o tom, jak výsledky v testech (ADAC, ACE/GTU, „Auto, Motor und Sport“, „Auto Bild“ a „Auto Zeitung“), tak i recenze uživatelů.

V recenzích se můžete dočíst, že „na pneumatikách se jezdí výborně, jsou tiché a dobře drží v zatáčkách, které rád projíždím dost dynamicky. Co se týká životnosti, tak jsou super, bohužel naše české, rozbité silnice jsou plné výtluků, což však pro continentaly není problém“ (uživatel Racek). V podobném tónu se vyjádřil uživatel Lestek: „Dokonce i ve velmi úzkých a náročných zatáčkách pneumatiky drží na silnici jako přilepené k asfaltu. Stejně tak na vlhkém, mokrém nebo vodou zalitém asfaltu.

Chcí koupit Continental ContiPremium Contact 5

Jak jsme už uvedli, Continental ContiPremiumContact 5, jsou pneumatiky nejen bezpečné a komfortní, ale také úsporné. Uživatel Toma napsal: „Automobil nemá vyšší spotřebu, po ujetí 20 000 km není vidět žádné poškození, stále vypadají jako nové.“ Podobně je hodnotí uživatel Jindrich: „Na to, že jsem s nimi najezdil 15 tisíc km, jsem nezaznamenal stopy opotřebení, a to jezdím hlavně na dlouhé trasy.“

Continental ContiPremiumContact 5 jsou pneumatiky, které lze doporučit každému řidiči. Ve shrnutích recenzí můžete najít tato konstatování: „nejlepší pneumatiky, které jsem kdy měl“, „upřímně doporučuji“, „řídí se skvěle“, „vysoká kvalita za uspokojivou cenu“ a řadu podobných. Continental představuje spolehlivou německou technologii, kterou naši zákaznici průměrně hodnotí známkou 4,4.

 

Uniroyal Rainsport 3 (průměrné hodnocení 4,2)

Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal Rainsport 3 jsou letní pneumatiky, které se řadí do střední třídy. Model má asymetrický běhoun se směrovým prvkem. Řada pneumatik Uniroyal s předponou „Rain-” (ang. déšť) je známá vynikajícími vlastnostmi na mokrém povrchu. Patří k nim velmi dobré vedení, jisté řízení a účinné odvádění vody. S těmito pneumatikami máte pocit bezpečí, dokonce při náhlé změně počasí a dynamičtější jízdě.

Možnosti pneumatik Uniroyal Rainsport 3 velmi dobře popisuje výpověď uživatele Radka: „Při výběru těchto pneumatik jsem se řídil především kritickými situacemi, které mě mohou ě potkat na silnici a k nim zcela určitě patří nouzové brzdění nebo razantní předjíždění na mokru. Nemýlil jsem se. Pro mě jsou to nejlepší pneumatiky, na kterých jsem dosud jezdil v dešti. Na suchu se také osvědčily výborně, ale jsou mírně hlučnější. Když si však vzpomenu, že mně nejednou zachránily, tak jsem schopen jim to odpustit.

Chcí koupit Uniroyal Rainsport 3

Ostatní recenze mají velmi podobné vyznění. „Bez problémů při vysokých rychlostech. Když prší, není vůbec potřeba zpomalovat. Skvěle se drží na mokré vozovce“ (Tomasz Kołodziej). „Mohu doporučit všem, kteří nechtějí zpomalovat, protože se rozpršelo“ (Zeet). „Dlouhodobě si kupuji na léto pneumatiky do deště Uniroyal“ (Krzycho).

Za zmínku stojí, že značka Uniroyal je součástí koncernu Continental. Model Rainsport 3 představuje ideální kombinaci dobré ceny a spolehlivé německé technologie. Jak napsal uživatel Majkel, osvědčila se „zejména v našem podnebí, kde často prší“. Uživatelé jí udělili v pozitivních recenzích průměrné hodnocení 5,2. Uniroyal Rainsport 3 Vás zcela jistě nezklame.

stitek

Před nákupem pneumatik doporučujeme podívání na štítek,
přečtení recenzí a výsledků testů (fot. Goodyear).

 

Jak koupit letní pneumatiky?

Chcete-li mít jistotu, že si vyberete nejlepší pneumatiky na svůj automobil, postupujte podle těchto instrukcí.

1. Před nákupem si přečtěte recenze řidičů k pneumatikám, které jste si vybrali. Žebříček, který máte právě před sebou, vám v tom může pomoci, protože představuje 5 nejlépe hodnocených pneumatik v rozměru 205/55 R16.

2. Zkontrolujte, zda se vámi zvolené pneumatiky zúčastnily testů motoristických organizací nebo časopisů. Výsledky těchto testů jsou nejlepším informačním zdrojem o vlastnostech daného modelu.

3. Seznamte se s parametry na informačním štítku. V případě letních pneumatik je štítek velmi užitečný, protože uvádí přesné informace o přilnavosti pneumatik na mokrém povrchu, hlučnosti a spotřebě paliva.

4. Důvěřujte našim zkušenostem. Pneumatiky prodáváme od roku 2001 a víme o nich vše. Zavolejte nám na infolinku (225 850 210) a my pro vás vybereme nejlepší výrobek.