Zkušenosti jiných řidičů jsou velmi nápomocné při výběru zimních pneumatik. Níže najdete 5 pneumatik o rozměru 155/80 R13, které řidiči hodnotí nejvýše.

Zimních pneumatik o rozměru 155/80 R13 je opravdu mnoho, proto jsme se rozhodli vytvořit pro vás přehled nejlepších modelů pneumatik s tímto rozměrem. Pořadí vzniklo na základě názorů řidičů, kteří na našich stránkách již přidali více než 70 tis. komentářů týkajících se kvality a jízdních vlastností pneumatik, které používají.

Na pneumatikách o rozměru 155/80 R13 jezdí automobily, jako např.: Chevrolet Aveo, Fiat Panda, Ford Escort, Honda Civic, Mazda 323, Opel Astra, Renault R19, Seat Cordoba, Ibiza, Toyota Corolla, VW Jetta, Scirocco.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 155/80 R13 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatiky            Známka*             
1. BFGoodrich G-Force Winter4,2Prohlédněte si nabídku
2. Uniroyal MS Plus 64,2Prohlédněte si nabídku
3. Firestone Winterhawk 2 EVO4,1Prohlédněte si nabídku
4. Continental ContiWinterContact TS7804Prohlédněte si nabídku
5. Hankook i*cept RS W4423,9Prohlédněte si nabídku

*stav v září 2013.
 Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

BFGoodrich G-Force Winter (průměrná známka 4,2)

BFGoodrich G-Force Winter

BFGoodrich G-Force Winter je nejlépe hodnocená pneumatika v žebříčku pneumatik o rozměru 155/80 R13. Nikdo nedal pneumatice nedostatečnou. Ze všech řidičů, kteří přidali názor, až 95 % z nich rozhodně doporučuje pneumatiku pro každodenní používání v zimě.

Řidiči si nejvíce cení záběru pneumatiky na sněhu. Kromě toho je pneumatika "skvělá v bořivém sněhu při strmém stoupání a sjezdech", " úžasná na mokrém". Takové názory se objevují velmi často. Jeden z řidičů upozornil také na jiný parametr: "velmi dobré tlumení nerovností".

Vynikající jízdní vlastnosti pneumatiky na zimních vozovkách je zásluhou hlavně směrového dezénu, jehož úkolem je rychlé a účinné odvádění vody a hluboké zakusování do sněhu.

Kromě typicky zimních jízdních vlastností má pneumatika také jiné přednosti. Zajímavostí je např. to, že velmi vysoce hodnoceným parametrem pneumatiky je její vzhled. Dále její výsledky v testu ADAC prokázaly, že pneumatika BFGoodrich G-Force Winter je jednou z nejodolnějších pneumatik  vůči opotřebení, která se zúčastnila testu. Známka autoklubu ADAC je co nejvýstižnější – čteme-li názory na BFGoodrich G-Force Winter, můžeme se každou chvíli setkat s komentáři typu "nejsou vidět stopy opotřebení". Je zřejmé, že tento model pneumatik je ideální volbou pro řidiče, který očekává výbavu s dobrými jízdními vlastnostmi, nízkou spotřebou, a to vše za atraktivní cenu.

BFGoodrich je výrobce pneumatik střední třídy, který patří do francouzského koncernu Michelin.

 

Kupte si pneumatiky BFGoodrich G-Force Winter

 

Uniroyal MS Plus 6 (průměrná známka 4,2)

Uniroyal MS Plus 6

Uniroyal MS Plus 6, podobně jako první pneumatika v přehledu, nezískal ani jednu nedostatečnou známku.

Uživatelé si na pneumatice cení nejvíce toho, že na tomto modelu se jezdí stabilně, a pneumatika se vyznačuje "skvělým držením" a "dokonalou přilnavostí".

Podíváme-li se na běhoun pneumatiky, ihned vidíme jeho velkou podobnost s běhouny pneumatik třídy premium. Právě díky němu se pneumatika vyznačuje tak dobrými jízdními vlastnostmi na zimní vozovce, o kterých píšou řidiči. Velmi dobrým shrnutím vlastností této pneumatiky je věta jednoho z řidičů: "pneumatika levná a dobře si vede na různých vozovkách, zejména na sněhové břečce a sněhu." Ne bezdůvodně pneumatika získala dvakrát známky "doporučovaná" v prestižních testech pneumatik ADAC.

Uživatelé pneumatik ji doporučují řidičům s mírným stylem jízdy.

Uniroyal je výrobce pneumatik střední třídy, který se specializuje na pneumatiky s vynikajícími jízdními vlastnostmi na mokré vozovce. Značka patří do koncernu Continental.

 

Kupte si pneumatiky Uniroyal MS Plus 6

 

Firestone Winterhawk 2 EVO (průměrná známka 4,1)

Firestone Winterhawsk 2 EVO

Skoro 20 % řidičů, kteří přidali názory na Firestone Winterhawk 2 EVO, jí dali "pětku".

Dle jejich názoru se pneumatika chová velmi dobře jak na suché a mokré, tak i zasněžené silnici. Názory "super brzdění", "ostrá zima – úžasné", "jako po kolejích" nebo humornější "protíná sněhovou břečku jako nůž máslo", to jsou pouze některé z mnohých, dobrých názorů.

Dobré zimní vlastnosti jsou zásluhou mimo jiné moderního směrového dezénu běhounu.

Shrnutí? "Určitě vždy na nich dojedete do plánovaného cíle".

Firestone je výrobce pneumatik střední třídy, patří do jednoho z nejmodernějších pneumatikářských koncernů Bridgestone.

 

Kupte si pneumatiky Firestone Winterhawk 2 EVO

 

Continental ContiWinterContact TS780 (průměrná známka 4)

Continental ContiWinterContact TS780

Parametrem pneumatiky Continental ContiWinterContact TS780, který řidiči ocenili nejvýše, je jízda na sněhu a ledě. Řidiči, kteří napsali názor na pneumatiku, ji skutečně používali na různých místech, jak ve městě, tak i mimo něj. Jejich dojmy jsou následující: "nezklamaly ani na horách v sypkém sněhu, ani na dálnici", "velmi dobrá pneumatika pro město a na cesty, je tichá, dobře drží směr", nahlédnete-li na list názoru na tuto pneumatiku, můžete si přečíst mnohem více takových komentářů.

Kromě zimních jízdních vlastností může pneumatika nabídnout ještě něco: "při rozumném provozu je výjimečně dlouhověká".

Jak je vidět, tato pneumatika má všechno, co lze očekávat od pneumatiky třídy premium – je všestranná a slouží opravdu dlouho.

Continental je světoznámý německý výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Kupte si pneumatiky Continental ContiWinterContact TS780

 

Hankook i*cept RS W442 (průměrná známka 3,9)

Hankook i*cept RS W442

Parametrem tohoto modelu pneumatiky, který řidiči ocenili nejvýše, je rozhodně tlumení. Kromě toho pneumatiky Hankook i*cept RS W442 "si skvěle vedou na suché, mokré a zasněžené vozovce". "Musel jsem jet 400 km non stop v dešti a necítil jsem nic, co by mě mohlo odradit od této pneumatiky" – to je jeden z nejzajímavějších názorů na tento výrobek.

Při čtení názorů na tuto pneumatiku ihned zaujme její všestrannost. Pneumatika zaručuje řidičům bezpečné cestování za každých zimních podmínek. Navíc si řidiči cení ideálního poměru kvality a ceny výrobku.

Hankook je výrobce pneumatik střední třídy. Zajímavostí je to, že firma je sponzorem fotbalového klubu Borussia Dortmund.

 

Kupte si pneumatiky Hankook i*cept RS W442