Hledáte pro svůj automobil zimní pneumatiky o rozměru 175/65 R15? Podívejte se, jaké modely doporučují jiní řidiči. Přečtěte si článek.

V představovaném přehledu se nacházejí nejlepší zimní pneumatiky 175/65 R15 vytipované na základě názorů uživatelů našeho portálu. Databáze názorů na pneumatiky Oponeo je jednou z největších na světě (máme jich už více než 70 tisíc). Poznejte názory na pneumatiky řidičů, jako jste vy. V přehledu najdete také informaci, který model pneumatiky z přehledu nejvíce doporučujeme.

Pneumatiky o rozměru 175/65 R15 mají mimo jiné automobily: Fiat Grande Punto, Fiat Panda Cross, Honda Insight, Honda Jazz, Mercedes A Class, Mini Clubman, Mini Cooper, Mini One, Nissan Note, Suzuki Swift, Toyota IQ, Toyota Yaris.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 175/65 R15 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatiky Známka*  
1. Michelin Alpin A4 4,4 Prohlédněte si nabídku
2. Yokohama W.drive V903 4,3 Prohlédněte si nabídku
3. Firestone Winterhawk 2 EVO 4,1 Prohlédněte si nabídku
4. Kleber Krisalp HP 2 4 Prohlédněte si nabídku
5. Bridgestone Blizzak LM30 4 Prohlédněte si nabídku

*stav v září 2013.
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Michelin Alpin A4 (průměrná známka 4,4)

Michelin Alpin A4

Michelin Alpin A4 je jedna z nejlépe hodnocených pneumatik na stránkách našeho portálu. Většina řidičů jí dává známku 4 nebo 5. Dokazuje to, jak velmi vyrovnaným a všestranným výrobkem je pneumatika značky Michelin.

Uživatelé si velmi cení chování modelu v typicky zimních podmínkách. Jejich automobily nedostávají v zatáčkách smyk, lehce zdolávají kopcovitý terén nebo zasněžená parkoviště. Na dobré úrovni je také brzdná dráha na kluzké vozovce. Pokud se jedná o rozjezd, pak uživatelé nepostřehli prokluzování kol nebo jiné problémy tohoto typu.

K velkým přednostem této pneumatiky patří také chování na mokré a suché silnici. Také zde automobil lépe sedí a příslušně reaguje na pohyby volantu. Bez výhrad je také pohodlí při cestování.

Model má směrový dezén běhounu – nejčastěji používaný vzorek v případě zimních pneumatik.

Vysoké známky udělované uživateli se také odrážejí v časopisových testech pneumatik, kde je Michelin Alpin A4 velmi často oceňována.

Michelin Alpin A4 jsou pneumatiky francouzské značky, které doporučují výrobci automobilů jako: Peugeot, Citroen, Nissan, Renault, Audi, Mercedes nebo VW.

 

Koupit pneumatiky Michelin Alpin A4

 

Yokohama W.drive V903 (průměrná známka 4,3)

Yokohama W.drive V903

Yokohama je zimní pneumatika vysoké třídy, kterou velmi kladně hodnotí uživatelé našeho portálu.

V názorech na tuto pneumatiku si můžete přečíst, že je schopna projet každým sněhem. Zajišťuje dokonalou přilnavost na udusaném a vyklouzaném sněhu a umožňuje bezproblémově zdolávat závěje, např. na parkovištích. Vyznačuje se také krátkou brzdnou dráhou.

Vysoce je hodnoceno chování pneumatiky Yokohama W.drive V903 na mokré vozovce a sněhové břečce. Směrový běhoun modelu si umí dokonale poradit v takových podmínkách a chrání tak před nebezpečným aquaplaningem.

Dle názoru řidičů jednou z předností tohoto modelu je také tichý a komfortní chod.

Yokohama je japonský výrobce pneumatik patřící do skupiny největších na světě. Pneumatiky této značky se montují jako originální výbava na automobily, jako jsou Mercedes, Bentley nebo Audi.

 

Koupit pneumatiky Yokohama W.drive V903

 

Firestone Winterhawk 2 EVO (průměrná známka 4,1)

Firestone Winterhawk 2 EVO

Firestone Winterhawk 2 EVO je velmi oblíbená zimní pneumatika. Velmi dobře si vede na suché, mokré a zasněžené silnici.

V názorech si můžete přečíst, že model zajišťuje dokonalou přilnavost při rozjezdu, brzdění a projíždění zatáčkami. Bezproblémová je také nejčastěji se vyskytující v zimě sněhová břečka. Směrový běhoun dokonale odvádí bláto a vodu. Díky tomu je automobil stabilní a neohrožuje jej nebezpečný jev aquaplaningu.

Řidiči si také všímají pohodlí při jízdě, které poskytuje pneumatika Firestone Winterhawk 2 EVO.

Model je také doporučován v testech německého autoklubu ADAC.

Stojí za to vědět, že Firestone je americká značka pneumatik, která patří do japonského koncernu Bridgestone. Pneumatiky této značky ideálně spojují v sobě americkou a japonskou technologii.

 

Koupit pneumatiky Firestine Winterhawk 2 EVO 

 

Kleber Krisalp HP2 (průměrná známka 4)

Kleber Krisalp HP2

Kleber Krisalp HP 2 je velmi oblíbený model mezi řidiči. Pneumatika se vyznačuje dobrým poměrem ceny a kvality.

Uživatelé těchto pneumatik si nejvíce cení jejich chování v zimních podmínkách. Rozjezd, brzdění a projíždění zatáčkami na pneumatikách Kleber Krisalp HP2 je řádné a bezproblémové.

Model byl vybaven směrovým běhounem. Toto řešení typické pro zimní pneumatiky umožňuje rychlé odvádění sněhu, sněhové břečky a vody zpod pneumatik. Výsledkem je pocit kontroly nad automobilem v těžkých podmínkách.

Uživatelé si také všímají toho, že tato pneumatika dobře tlumí nerovnosti.

Kleber je francouzská značka pneumatik, která patří do koncernu Michelin. Model Krisalp HP často dodávají jako dodatečnou zimní výbavu dealeři automobilů značky Škoda, Fiat, Kia nebo Hyundai.

 

Koupit pneumatiky Kleber Krisalp HP2

 

Bridgestone Blizzak LM30 (průměrná známka 4)

Bridgestone Blizzak LM30

Bridgestone Blizzak LM30 je moderní zimní pneumatika třídy premium. Model získal uznání uživatelů díky svým vysokým jízdním vlastnostem, které se projevují v pocitu bezpečí v zimních podmínkách.

Dle našich uživatelů model zajišťuje velmi dobrou přilnavost na vozovce pokryté vodou a sněhovou břečkou. Při jízdě mají řidiči pocit příslušných reakcí vozidla na každý pohyb volantu.

Při jízdě na suché vozovce model nevydává příliš velký hluk, což se projevuje v pohodlí při cestování.

Stojí za to zmínit, že pneumatika byla vybavena moderním asymetrickým dezénem běhounu.

Bridgestone je japonský pneumatikářský koncern, který patří k největším na světě. Pneumatiky této značky se vyrábějí na základě nejnovějších poznatků japonské technologie a jsou uznávány za jedny z nejlepších výrobků v odvětví.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Blizzak LM30