Níže viditelný žebříček je souborem nejlepších zimních pneumatik o rozměru 185/65 R14, který vznikl na základě názorů řidičů. Pokud hledáte pneumatiky s všestrannými jízdními vlastnostmi, které vám zaručí bezpečnost na každém typu zimní vozovky, najdete je právě zde. Vysokou kvalitu zde shromážděných modelů potvrzují názory na tyto pneumatiky, jejichž úryvky najdete v popisu každého z 5 zde přítomných výrobků.

Na pneumatikách o rozměru 185/65 R14 jezdí automobily, jako např.: Citroen Xsara, Ford Focus, Mondeo, Sierra, Mazda 323, Peugeot 306, Renault Laguna, Toyota Avensis, VW Passat. 

Nejlepší zimní pneumatiky 185/65 R14 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Continental ContiWinterContact TS8504,4Prohlédněte si nabídku
2. Pirelli Snowcontrol Serie III4,3Prohlédněte si nabídku
3. Michelin ALPIN A34,2Prohlédněte si nabídku
4. BFGoodrich G-Force Winter4,2Prohlédněte si nabídku
5. Uniroyal MS Plus 64,2Prohlédněte si nabídku

*stav v září 2013.
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Continental ContiWinterContact TS850 (průměrná známka 4,4)

Continental ContiWinterContact TS850

Až 37 % uživatelů uvedlo pneumatiku Continental ContiWinterContact TS850 jako výrobek, který si vede na „pětku“. Celkově tento model pneumatiky doporučuje až 95 % všech hodnotících řidičů.

Zde je uvedeno, o čem se nejčastěji zmiňují řidiči ve svých názorech na tento model pneumatiky: vynikající chování v nejobtížnějších zimních podmínkách ("ve velmi těžkých podmínkách se chová super"), všestranné jízdní vlastnosti ("testy neklamou, pneumatika si velmi dobře poradí v každých podmínkách"), řádné vedení na zimních vozovkách ("velmi dobré vedení na sněhu a blátě a také mokré vozovce"). Stručně řečeno "pneumatiky zaručují skutečně vysokou úroveň bezpečnosti".

Do této doby byla pneumatika testována čtyřikrát. V každém z těchto testů skončila na 1. místě.

Takto dobré jízdní vlastnosti této pneumatiky vytváří směrový běhoun s četnými lamelami.

Continental je německá firma zabývající se výrobou pneumatik nejvyšší třídy. Tuto značku pneumatik doporučují: Daimler, BMW, General Motors, Audi, Ford, Porsche a tuningové firmy AMG a Brabus.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Pirelli Snowcontrol Serie III (průměrná známka 4,3)

Pirelli Snowcontrol Serie III

Až 34 % řidičů potvrdilo, že pneumatika vykazuje jízdní vlastnosti na velmi dobré úrovni. Avšak největší předností tohoto modelu pneumatiky je to, že ji doporučuje celých 100 % všech jejích uživatelů!

Stojí za to si blíže prohlédnout názory na tuto pneumatiku: "dobrá přilnavost a odvádění sněhu. Brzdění na 5 a dobré chování v zatáčkách", "zajišťuje vysokou přesnost v řízení a jisté chování prakticky v každých podmínkách", "žádné problémy s jízdou na sněhu nebo blátě, dokonce i po neodklizených cestách bylo možné klidně projet", "fantasticky se drží v zatáčkách, velmi dobře se rozjíždí". To jsou pouze některé z komentářů o tomto modelu pneumatiky.

Pneumatika byla čtyřikrát testována, pokaždé získala známku doporučovaná nebo velmi doporučovaná.

Velmi dobré jízdní vlastnosti pneumatiky vytváří směrový dezén běhounu.

Pirelli je italský výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Pirelli Snowcontrol Serie III

 

Michelin ALPIN A3 (průměrná známka 4,2)

Michelin Alpin A3.

Michelin Alpin A3

Michelin Alpin A3 je pneumatika s nejvyšším počtem názorů v žebříčku zimních pneumatik o rozměru 185/65 R14. Až 26 % řidičů, kteří ji hodnotili, jí udělilo známku velmi dobrá. Více než 90 % uživatelů ji rozhodně doporučuje.

Obecně řečeno "tyto pneumatiky prošly zkouškou dokonce i v nejhorších a extrémních podmínkách". Některé řidiče velmi dobrá úroveň jízdních vlastností výrazně překvapila: "super pneumatika! Nepředstavoval jsem si, že zimní pneu mi umožní jízdu po silnici stejně dynamicky jako v létě". V jiných názorech čteme také, že Michelin Alpin A3 jsou "skvělé pneumatiky, trvanlivé, odolné vůči poškození, dobře drží na silnici" a "odvádění bláta a vody je velmi dobré".

Tyto jízdní vlastnosti, o kterých si můžete přečíst v názorech na pneumatiku, jsou zásluhou mj. směrového dezénu běhounu.

Pneumatika se zúčastnila dvou testů ADAC, pokaždé získala známku "doporučovaná".

Michelin je francouzský výrobce pneumatik třídy premium.

 

Koupit pneumatiky Michelin Alpin A3

 

BFGoodrich G-Force Winter (průměrná známka 4,2)

BFGoodrich G-Force Winter.

BFGoodrich G-Force Winter

Až 95 % uživatelů doporučuje tuto pneumatiku jiným řidičům.

Zde je to, čím se dle uživatelů vyznačuje pneumatika BFGoodrich G-Force Winter: "vynikající na sníh, dobrá na mokrou a suchou vozovku", "překvapivě dobře brzdí na každé vozovce", "nejlepší pneumatika, pokud se jedná o poměr kvality a ceny", "nejsou problémy se smykem ani s vyjížděním z neodklizeného parkoviště". V kostce: cestování na tomto modelu pneumatik je "jízda na jedničku".

Řidič, který si všiml, že "s ohledem na tvar běhounu si umí dobře poradit se sněhovou břečkou a sněhem", měl úplnou pravdu. Za velmi dobré jízdní vlastnosti pneumatiky odpovídá mj. směrový dezén běhounu.

Pneumatiku testoval autoklub ADAC a skončila v něm s vyznamenáním jako "jedna z nejodolnějších pneumatik vůči opotřebení".

BFGoodrich je výrobce pneumatik střední třídy, který patří do francouzského koncernu Michelin.

 

Koupit pneumatiky BFGoodrich G-Force Winter

 

Uniroyal MS Plus 6 (průměrná známka 4,2)

Uniroyal MS Plus 6

Uniroyal MS Plus 6 rozhodně doporučuje více než 90 % všech řidičů hodnotících tuto pneumatiku.

Zde je uvedeno, čím se dle řidičů vyznačuje tento model pneumatiky: "spolehlivá", "senzační na mokré a zasněžené silnici", "skvělé držení a minimální spotřeba", "velmi dobrý rozjezd ve vysokém sněhu a také na mokrém povrchu", "úžasné pneumatiky pro jízdu v extrémních atmosférických podmínkách, od deště až po sníh", "dobré na suchém a mokrém – dobré brzdění a držení v zatáčkách" – takové názory rozhodně přispívají k zájmu o tyto pneumatiky.

Za takto uživateli chválené jízdní vlastnosti na mokré silnici, blátě a sněhu odpovídá moderní směrový dezén běhounu.

Do této doby se pneumatika zúčastnila dvou testů pneumatik ADAC. První ukončila se známkou "doporučovaná" a druhý s oceněním "jedna z nejlepších pneumatik na mokrém povrchu".

 

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 6