Žebříček nejlepších zimních pneumatik o rozměrech 215/65 R16 vám pomůže v rychlém a dobrém nákupu zimních pneumatik pro zimní sezonu 2013/2014. Přehled byl sestaven na základě recenzí řidičů, kteří na našich stránkách zanechali více než 70 tisíc komentářů o výrobcích.

Na pneumatikách o rozměrech 215/65 R16 jezdí například tyto automobily: BMW řady 7, Chrysler Grand Voyager, Voyager, Dacia Duster, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Mitsubishi Pajero, Nissan Qashqai, Suzuki Vitara, VW Tiguan.

Nejlepší zimní pneumatiky 215/65 R16 podle uživatelů portálu OPONEO

Model pneumatiky Hodnocení* Nabídka
1. Goodyear Ultra Grip 8 4,4  Otevřít nabídku
2. Michelin Alpin A4  4,4 Otevřít nabídku
3. Yokohama W Drive 4,3 Otevřít nabídku
4. Bridgestone Blizzak LM30 4,0 Otevřít nabídku
5. Fulda Kristall Control HP 4,0 Otevřít nabídku

Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

*stav k září 2013.

 

Goodyear Ultra Grip 8 (průměrné hodnocení 4,4)

Goodyear Ultra Grip 8

Goodyear Ultra Grip 8

Goodyear Ultra Grip 8 je nejvýše hodnocená pneumatika v žebříčku pneumatik o rozměrech 215/65 R16. Více než 40 % řidičů, kteří hodnotili tento model pneumatiky, mu dali nejvyšší známku. Není překvapením, že tuto pneumatiku rozhodně doporučuje až 95 % jejích uživatelů.

Při pročítání komentářů lze okamžitě nabýt dojmu, že Goodyear Ultra Grip 8 je pneumatika s všestrannými vlastnostmi, která se velmi dobře osvědčuje jak v horách, na venkovských silnicích i ve městě. Řidiči, kteří jezdili na těchto pneumatikách, se vždy cítili jistě a bezpečně: „reakce pneumatik na sněhu je vynikající, auto brzdí velmi dobře a rychle“, „na rozbředlém sněhu jsou skvělé, auto jede jak pila“.

Tyto dobré výsledky pneumatiky jsou zásluhou zejména moderního, směrového dezénu.

Od roku 2011 se pneumatika zúčastnila 12 testů pneumatik a osmkrát skončila na stupních vítězů. V prestižních testech ADAC pneumatika vždy získala hodnocení „doporučeno“.

Pneumatika Goodyear Ultra Grip 8 je vybrána jako první obutí například u automobilů BMW řady 1 nebo VW Caddy.

Goodyear je celosvětově známý výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Michelin Alpin A4 (průměrné hodnocení 4,4)

Michelin Alpin A4

Michelin Alpin A4

Michelin Alpin A4 hodnotilo nejvyšší známkou 44 % uživatelů.

Nejvýše hodnoceným parametrem pneumatiky je její přilnavost na suché vozovce, ale tím skvělé vlastnosti tohoto modelu nekončí. Také výsledky pneumatiky na mokré vozovce řidiči oceňují velmi vysoko „na mokré vozovce učebnicově odvádí vodu, zvládne hluboké kaluže nebo ostré zatáčky“.

Největší pozornost řidiči věnují vlastnostem pneumatiky v typicky zimních podmínkách: „pneumatiky se nedostaly do smyku, ani nekopaly po celé zimních období a během špatných silničních podmínek“.

Tyto dobré výsledky jsou hlavně zásluhou směrového dezénu.

Hodnocení řidičů potvrzují testy pneumatik. Od roku 2010 se pneumatika zúčastnila 9 testů pneumatik, osmkrát skončila na stupních vítězů.

Michelin Alpin A4 doporučují například tito výrobci automobilů: Peugeot, Citroen, Nissan, Renault, Audi, Mercedes nebo VW.

Michelin je francouzský výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Michelin Alpin A4

 

Yokohama W Drive (průměrné hodnocení 4,3)

Yokohama W Drive

Yokohama W Drive

Třicet čtyři procent uživatelů dalo pneumatikám Yokohama W Drive nejvyšší známku.

Jeden z prvních názorů: „jsem velmi, ale opravdu velmi pozitivně překvapený vlastnostmi těchto pneumatik!“. Na mokré vozovce pneumatika funguje „vždy bez problémů“, ale „skutečnou sílu ukazuje teprve na sněhu“. Její zimní vlastnosti vystihuje skvěle jiný názor: „poprvé jsem bez žádných problémů projezdil celou zimu bez nejmenších komplikací, bylo hodně sněhu a dokonce ve strmých stoupáních auto jelo bez problémů“.

Za tyto všestranné vlastnosti pneumatika vděčí asymetrickému vzorku dezénu, jehož účinnost významně přispěla k tomu, že pneumatika získala tři roky po sobě (2007–2009) v testech ADAC vysoké hodnocení „doporučeno“.

Yokohama je japonský výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit úneumatiky Yokohama W Drive 

 

Bridgestone Blizzak LM30 (průměrné hodnocení 4)

Bridgestone Blizzak LM30

Bridgestone Blizzak LM30

Za pozornost stojí skutečnost, že nikdo neudělil pneumatikám Bridgestone Blizzak LM30 nedostatečné hodnocení.

Zde jsou vlastnosti, kterými se podle řidičů vyznačují pneumatiky Bridgestone Blizzak LM30: „pneumatiky dobře drží na mokré vozovce i pokryté rozbředlým sněhem“, „brzdění a rozjezd na dešti vynikající“, „auto drží na silnici i v obtížných podmínkách a řídí se velmi jistě“. Řidiči si ve svých komentářích velmi často všímají nízké hlučnosti pneumatik.

To, co zaručuje pneumatice takové výsledky na zimních silnicích, je asymetrický běhoun s moderními 3D lamelami, které skvěle odvádějí vodu, sníh a bláto a zajišťují odpovídající trakci.

Bridgestone je japonský koncern, který se zabývá výrobou pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Blizzak LM30

 

Fulda Kristall Control HP (průměrné hodnocení 4)

Fulda Kristall Control HP

Fulda Kristall Control HP

Pneumatika Fulda Kristall Control HP neobdržela ani jedno nedostatečné hodnocení.

Hodí do velmi různých podmínek, osvědčila se také na venkovských silnicích i ve městě. Jízda s těmito pneumatikami na horských silnicích také dopadla velmi dobře. O těchto všech výsledcích svědčí četné komentáře řidičů např.: „osvědčila se ve všech podmínkách. Tato pneumatika je skutečně vynikající – nenašel jsem žádnou chybu“, „jízda do zasněženého kopce, rozbředlý sníh – žádný problém“. "auto se řídí vzorově i na zledovatělých trasách. V zatáčkách se sebou nehází.“

Tyto vynikající vlastnosti pneumatiky jsou zásluhou směrovému vzorku běhounu: „díky hlubokým drážkám se pneumatika doslova lepí k silnici“.

Od roku 2000 se pneumatika zúčastnila 6 testů pneumatik, pokaždé získala hodnocení „doporučeno“.

Fulda je značka, která je součástí koncernu Goodyear, firma vyrábí pneumatiky střední třídy.

 

Koupit pneumatiky Fulda Kristall Control HP