Zima je náročné období pro náš automobil. Aby nám mohl dobře zajistit bezpečnost, musíme ho vybavit nejlepšími možnými pneumatikami. Zjistěte nejnovější výsledky testů ADAC a vyberte si potom ideální pneumatiky pro sebe.

ADAC1

Přes zimu potřebujeme nejlepší možné pneumatiky

Automobilová společnost považuje testy ADAC za nejvíce uznávané, nejvíce prestižní a věrohodné. Německý automobilový klub každoročně zkoumá v náročných zkouškách pneumatiky a publikuje výsledky ve dvou rozměrech (občas ve třech).

Přesvědčte se o nejlepších modelech letošních testů ADAC pro sezónu 2017/2018 a vyberte optimální řešení:

Proč ADAC?

Možná se ptáte, proč právě testy německého automobilového klubu jsou ve světě nejvíce směrodatné. Protože organizace má již více než 17 miliónů oficiálních členů, je druhou co do velikosti na světě. První je americký gigant automobilového světa „AAA“.

Organizace staví na více než stoleté zkušenosti, zabývá se především kontrolou a zkvalitňováním cestovního ruchu, motosportu, nových modelů automobilů a příslušenství.

ADAC2

Testy ADAC prověřují připravenost pneumatik na zimní podmínky

Společnost zkoumá kvalitu a bezpečnost klíčových elementů vozidel a dopravního ruchu. Testuje mezi jinými autosedačky pro děti, průjezdnost tunely, vlastnosti pneumatik.

Organizace vydává rovněž velmi populární automobilové magazíny, atlasy, mapy a provozují síť asistenční služby na silnicích. S ohledem na široký záběr kompetencí a bohaté zkušenosti a technologické znalosti se těší uznání a respektu všech řidičů, nejen těch z našeho kontinentu.

Na čem stojí testy ADAC?

Pneumatika je testována v různých kategoriích, jejichž úkolem je popsat její připravenost na podmínky, se kterými se reálně můžeme setkat na cestě. Zkoumáno je mimo jiné chování na mokrém povrchu, na sněhu, ledu, na suché vozovce, zkoumán je rovněž vznikající hluk za jízdy, jízdní komfort a vliv pneumatiky na spotřebu paliva. V každé kategorii získává pneumatika známku na škále od 1 do 5:

1 velmi dobrá (sehr gut)
2 dobrá (gut)
3 uspokojivá (befriedigend)
4 dostatečná (ausreichend)
5 nedostatečná (mangelhaft)

Tři první známky jsou pozitivním hodnocením a veskrze doporučují testovaný produkt. Známka dostatečná je hodnocením, které sice uznává splnění základních požadavků a pneumatiku je možné bezpečně používat. Poslední známka však rozhodně odrazuje od nákupu. Z hlediska každé vlastnosti je modelu připsána známka. Všechny známky daného modelu jsou následně zprůměrovány dle důležitosti každé kategorie a model tak získává jednu konečnou známku.

ADAC3

Bezpečnost a spolehlivost pneumatik jsou obzvlášť důležité během zimního období

Moje pneumatika není v testu ADAC, co mám dělat?

Každoročně na trh přichází desítky produktů od nejrůznějších koncernů. Ne všechny se dostanou do testu německé organizace. Pokud není model, který Vás zajímá, ve výsledcích ADAC, potom doporučujeme:

  • Shlédnout testy jiných organizací (například AutoBild, Auto Zeitung, Auto, Motor und Sport, Allrad) – různé testy hodnotí různé modely a rozměry. Průřezové seznámení se s výsledky i několika testů najednou přiblíží kvality modelu.
  • Najít a přečíst předchozí výsledky testů ADAC  - pneumatiky, které Vás zaujaly, se mohly objevit ve starších testech.
  • Vyhledat specializované portály a seznámit se s názory samotných uživatelů.
  • Vyplatí se rovněž shlédnout portál Oponeo.cz a seznámit se s průměrným hodnocením a komentáři k uvedenému modelu.

Buďte stále v obraze

Sledujte naše stránky a mějte aktuální informace o nejnovějších testech a modelech. V článku Hodnocení zimních pneumatik 2017/2018 se můžete seznámit s výsledky důvěryhodných organizací. Nekupujte naslepo, zjistěte si co nejvíce informací, než se rozhodnete investovat do pneumatik na zimní období.