Pneumatiky v rozměru 185/65 R15 jsou jedny z řidiči nejvyhledávanějších produktů. Výběr konkrétního modelu není jednoduchý, protože se na trhu vyskytuje mnoho různých možností. Nákupy Vám rozhodně ulehčí seznam nejoblíbenějších pneumatik umístěný níže.

Pneumatiky v rozměru 185/65 R15 jsou montovány na modelech vozů jako: Alfa Romeo 147, 156, Audi A4, BMW 3 Series, Citroen C3, Xsara Picasso, Dacia Lodgy, Logan, Sandero, Fiat Punto, Punto Evo, Honda Accord, Hyundai i30, Mazda 626, Mercedes Třídy A, C, Opel Astra, Peugeot 207, 208, Volvo V40, V70, S40. 

Vyjmenovaná vozidla jsou nejčastěji používanáv prostoru Střední Evropy. Není proto žádným překvapením, že jsou do nich hledány odpovídající pneumatiky. Trefný výběr je klíčem k bezpečnosti i komfortu na cestách. Hodnocení a žebříčky různých druhů mají za cíl ulehčit takový výběr konkrétního produktu. Jeden ze žebříčků naleznete níže. Jedná se o seznam nejlepších zimních pneumatik v rozměru 185/65 R15 vytvořený na základě hodnocení uživatelů-řidičů, kteří napsali na našem portálu již více než 70 000 komentářů. Uvedené modely jsou seřazené postupně od nejlépe ohodnoceného. Nejlepší z nich jsme označili symbolem „Oponeo dopručuje“.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 185/65 R15 podle uživatelů Oponeo

ModelHodnocení * 
1. Continental ContiWinterContact TS8504,6zobrazit cenu
2. Goodyear Ultra Grip 84,4zobrazit cenu
3. Uniroyal MS Plus 774,3zobrazit cenu
4. Fulda KRISTALL  MONTERO 34,3zobrazit cenu
5. Firestone Winterhawk 34,2zobrazit cenu

* Stav k 12. 5. 2014. 

Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od jedné do pěti, kde pět znamená nejvyšší možné ohodnocení.

 

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Zimní pneumatika Continental ContiWinterContact TS850 je nasměrována k vlastníkům osobních vozidel střední třídy a kompaktních vozidel.

Z téměř 200 řidičů, kteří umístili svůj názor o tomto modelu pneumatiky na našem portálu, jej doporučuje až 96 % dále svým známým. Nejvíce oceněnými parametry tohoto modelu byly jeho silniční vlastnosti. Hlavní zásluhu na vynikajících výkonech pneumatiky má její směrový dezén. Jedná se o jednu z mála pneumatik skvěle hodnocenou v této kategorii výkonů. Polovina uživatelů dané pneumatiky jí přiznala nejvyšší možné hodnocení. Stačí si přečíst několik názorů o produktu, aby ste se přesvědčili o kvalitách pneumatiky: pneumatiky se chovají skvěle stejně tak na mokrém povrchu, jako na suchém, ve sněhu super, závěje a zaváté cesty, jaké se mi povedlo přejet na těchto pneumatikách, to je zkrátka excelentní výkon.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Dokonalé paramtery pneumatiky nejsou pouze výsledkem postřehů řidičů, ale též organizátorů profesionálních testů pneumatik. V roce 2012 a 2013 se pneumatika zúčastnila v sedmi zkouškách, z čehož dvě (v roce 2012, prováděné ADACem a časopisem „Auto Strassverkehr“)zakončila druhým místem, ve zbytku získala nejvyšší pozici.

Skvělá ocenění dobytá jak v testech pneumatik, tak u uživatelů našeho portálu, zapříčinily, že jsme se rozhodli symbolem „Oponeo doporučuje“ označit právě pneumatiku Continental ContiWinterContact TS850.

Německý Continental je jedním z největších producentů pneumatik na světě. Pneumatiky s logem Continental zabírají už mnoho let nejlepší umístění v testech pneumatik pořádaných motorizačními organizacemi a magazíny.

 

Goodyear Ultra Grip 8

Goodyear Ultra Grip 8

Goodyear Ultra Grip 8 je univerzální zimní pneumatika nejvyšší třídy. Až do současnosti ohodnotilo pneumatiku více než 460 řidičů, z čehož ji svým známým rozhodně doporučuje až 96 % odpovídajících řidičů. 

Silniční vlastnosti pneumatiky jsou v každopádně nejlépe hodnocený výkony tohoto modelu. Pneumatika stojí za doporučení, je velice tichá, auto se na těchto pneumatikách dobře řídí na suchém povrchu, na blátě a sněhu, perfektní práce na suchém i mokrém povrchu. Milým překvapením byla rovněž jízda po s něhové břečce nebo zajetí do hlubší louže dokonce při vyšší rychlosti – to je pouze pár pozitivních hodnocení modelu, které dobře poukazuje na nejsilnější stránky této pneumatiky. Řidiči chválené parametry pneumatiky jsou výsledkem především moderní směrové řezby dezénu.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Goodyear Ultra Grip 8 se od roku 2011 pravidelně účastní  největších a nejprestižnějších testů pneumatik. Těměř každý z těchto testů byla zakončen umístěním na stupni vítězů nebo ohodnocením „zvláště doporučovaná“. 

Goodyear je americký pneumatikářský koncern, který rovněž řídí vývoj takových značek, jako je Debica, Sava, Fulda nebo Dunlop.

 

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77 je zimní pneumatika spadající do střední třídy produktů. Je určena kužívání v osobních automobilech, ale i ve SUV.

Řidiči velice oceňují nejen silniční vlastnosti, komfort jízdy a náklady spojené s užíváním, ale také vzhled modelu (zlepšení a směrová řezba dezénu). Postačí se začíst do komentářů spojených s produktem, aby jste si všimli nejsilnějších stránek v praxi: pneumatika je vytvořena pro podmínky mokrých silnic a oprvadu se během deště chová skvěle a zbytečně nepodléhá aquaplaningu. Celkově doporučuji, těžko najdete tak všestrannou zimní pneumatiku v dobré ceně a odpovídajícím rozměru, velmi dobrá při brzdění, kola nepodjíždí při rozjíždění. Pneumatiky se velmi dobře chovají na mokrém povrchu, usnadňují kontrolu nad autem – při čtení takových názorů je hned možné se přesvědčit, že tento model pneumatiky umí své uživatele uspokojit, dokonce i když mají velká očekávání.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

V roce 2013 zaujala pneumatika vysoké čtvrté místo v prestižním testu ADAC v rozměru 225/45 R17 H.

Uniroyal je producentem pneumatik patřících do třídy medium. Společnost se specializuje na tvoření dešťových pneumatik. Uniroyal spadá pod německý koncern Continental.

 

Fulda KRISTALL MONTERO 3 

Fulda KRISTALL MONTERO 3 

Fulda KRISTALL MONTERO 3 je zimní pneumatika určená k užívání v osobních vozidlech. Pneumatika nasbírala více než 400 hodnocení a je doporučována více než 93 % jejích uživatelů.

Řidiči oceňují nejdůležitější výkony pneumatiky, a to hlavně její silniční vlastnosti, komfort a náklady na užívání, které se pohybují na stejné úrovni. Ve svých názorech uživatelé často zdůrazňují, že se jedná o model, který je charakteristický velmi dobrým poměrem ceny a kvality. Směrový dezén s příčnými drážkami skvěle zvládá odvádění vody a sněhové břečky. Četné lamely o různé velikosti dbají na přilnavost na zimních površích. Všechny tyto vlastnosti řidiči potvrzují ve svých hodnoceních. 

 

Koupit pneumatiky Fulda KRISTALL  MONTERO 3

 

Fulda KRISTALL MONTERO 3 je rovněž pneumatika doceňovaná v testech pneumatik už od roku 2009. Veškerá účast v takových zkouškách končila umístěním na stupínku nebo ohodnocením jako „zvláště doporučovaná“. 

Fulda je německý producent pneumatik střední třídy. Společnost je součastí všem řidičům dobře známého amerického koncernu Goodyear.

 

Firestone Winterhawk 3 

Firestone Winterhawk 3 

Firestone Winterhawk 3 je zimní pneumatika, která by měla zaujmout především majitele vozidel SUV.

Pneumatiku Firestone Winterhawk 3 doporučuje již 95 % uživatelů z důvodu za všech zimních podmínek skvěle reagujícího směrového dezénu. Ve stejné míře oceňují uživatelé tohoto modelu také komfort jízdy, náklady spojené s užíváním a jízdní parametry pneumatiky. Stačí se mrknout na hodnocení, aby se člověk přesvědčil, jak model zvládá zimní počasí, s jakým se běžně setkává: Podle mého názoru je pneumatika velmi dobrá na jízdu v období podzimu a zimy, zvláště pak na jízdu ve městě, kde v posledních letech převažuje hlavně voda a sněhová břečka, nelituji, pneumatiky se drží silnice, auto je obratné a pod kontrolou, neháže bokem, ve sněhu se také dobře chová.

 

Koupit pneumatiky Firestone Winterhawk 3

 

V roce 2013 se model zúčastnil dvou největších testů pneumatik organizovaných ADAC a ACE/GTU. První test pneumatika zakončila třetím místem, ve druhém se umístila na čtvrté pozici. V obou případech obdržela ohodnocení „zvláště doporučovaná“.

Firestone je americký produducent pneumatik střední třídy. Společnost je řízena japonským koncernem Bridgestone. 

 

Jak vybírat odpovídající pneumatiky?

Při výběru pneumatik je důležité zjistit, jak se stal námi preferovaný model hodnoceným prostřednictvím jiných řidičů. Ovšem názory uživatelů nejsou jediným dobrým zdrojem informací. Kromě toho se vyplatí prohlédnout si historii účasti pneumatiky v profesionálních testech pneumatik, které jsou prováděny každou sezónu auto-moto organizacemi a magazíny. Stejně tak uživatelská hodnocení, jako testy pneumatik, jasně poukazují na dobré i slabší vlastnosti dané pneumatiky, protose doporučuje do nich vždy nahlédnout.

A to ještě není konec dobrých zdrojů informací, které stojí za prohlédnutí. Vždy se doporučuje přečíst si informace na štítku pneumatiky, která vypovídá o jejích třech parametrech v nejdůležitějších oblastech: přilnavosti na mokrém povrchu, palivové efektivitě a také o komfortu jízdy (úroveň hluku). 

Aby jste získali jistotu, že vybíráte ideální produkt pro Vaše auto i pro Vaše potřeby, máte možnost se poradit  s naším konzultantem (číslo linky je 225 850 210), který na základě svých zkušeností pomůže vybrat pneumatiky odpovídající Vašemu očekávání.