Výběr pneumatik není jednoduchý. Naším cílem je pomoci Vám ve zvolit nejlepší model vhodně k Vašemu vozu, proto jsme připravili na základě uživatelského hodnocení seznam nejlepších pneumatik v rozměru 195/60 R15.

Nákup pneumatik je doporučováno nejlépe provádět na základě výsledků prestižních testů pneumatik a současně názorů jiných uživatelů. Pro usnadnění tohoto procesu jsme Vám připravili žebříček pěti nejlepších zimních pneumatik v rozměru 195/60 R15 založený na uživatelském hodnocení – na komentářích řidičů publikovaných na našich internetových stranách. Komentáře jsou publikované v databázi ohodnocení firmy Oponeo, která se může pochlubit jako jedna z největších na světě. Velký počet názorů umožňuje udělat si vlastní náhled na vlastnosti daného modelu.

Pneumatiky v rozměru 195/60 R15 jsou nejčastěji montované na následující modely vozidel: Opel Astra, Toyota Avensis, Toyota Corolla, Volvo V70. 

 

Nejlepší zimní pneumatiky 195/60 R15 podle uživatelů Oponeo

ModelHodnocení * 
1.  Continental ContiWinterContact TS8504,6zobrazit cenu
2. Goodyear UltraGrip 8 4,4zobrazit cenu
3. Nokian WR D3 4,4zobrazit cenu
4. Uniroyal MS Plus 77 4,3zobrazit cenu
5. Fulda Kristall Montero 3 4,3zobrazit cenu

* Jednotlivé modely byly hodnoceny na škále od jedné do pěti, kde pět znamená nejvyšší možné ocenění. Stav k 15. 5. 2014.

 

 Continental ContiWinterContact TS850

 Continental ContiWinterContact TS850

Zimní pneumatika Continental ContiWinterContact TS850 patří mezi nejlepší produkty ve své třídě. Model má na svém kontě velmi vysoká hodnocení uživatelů i organizátorů testů pneumatik, podle kterých je nejčastěji doporučován. Pneumatika dobyla četných vyznamenání ve zkouškách ADAC, ACE/GTU, „Auto Bild“, „Auto Zeitung“, „Auto Strassverkehr“. 

V názorech řidičů převažují výpovědi psané v následujícím duchu: ve sněhové břečce jistá jízda, automobil jede lehce a jistě zároveň, pneumatiky se chovají skvěle na mokrém i na suchém povrchu, ve sněhu super,jsou opravdu tiché, výborně zvládají mokrý povrch a aquaplaning neexistuje, sněhová břečka a čerstvý sníh vůbec nenarušují plynulost jízdy, slušně se drží v zatáčkách, nevadí jí žádné nerovnosti. 

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Continental ContiWinterContact TS850 je jednou z obecně technologicky nejpokročilejších pneumatik dostupných na trhu. Je vybavena směrovým dezénem. V modelu použitá řešení zajišťují maximální přilnavost v zimních podmínkách. Vozidlo je stabilní během manévrování a má krátkou brzdnou dráhu. Na modelu nenajdeme obvodové drážky, jejichž absence zvětšuje plochu kontaktu něhounu s povrchem cesty typickým pro zimní období. Zimní pneumatika Continental ContiWinterContact TS850 nepřipouští žádné kompromisy v otázce bezpečnosti, což je pravým důvodem velkého uznání řidičů.

Continental je německá značka pneumatik, kterou doporučují mimo jiné Daimler, BMW, General Motors, Audi, Ford, Porsche, ale i tuningové firmy AMG a Brabus. Produkty koncernu patří do třídy premium a jsou považovány za jedny z nejlepších na trhu.

 

Goodyear UltraGrip 8 

Goodyear UltraGrip 8 

Goodyear UltraGrip 8 patří rovněž k nejčastěji vyznamenávaným zimním pneumatikám v testech na celém světě. Model se stal doporučovaným v testech ADAC, ACE/GTU, "Auto Zeitung", "Auto Express", "Auto Moto", "Auto Plus" i "Auto Moto und Sport” v průběhu let 2011 až 2013. Ruku v ruce jsou vysokými hodnocením také pozitivní názory našich uživatelů. 

V takových názorech se můžeme dočíst, že se na pneumatikách automobil velmi jistě řídí, že jsou tiché, mají dobrou přilnavost na sněhu a sněhová břečka je pro ně hračka; příkladné pneumatiky na skutečnou zimu; mají dobrou přilnavost na sněhu a velmi dobře se chovají i na sněhové břečce; za celou zimu nezklamaly ani jednou; jsou to nejtišší pneumatiky, na kterých jsem kdy jezdil. 

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Zimní pneumatika Goodyear UltraGrip 8 je moderní model vybavený směrovou stavbou dezénu. Unikátní vlastností pneumatiky je absence obvodových žlábků v dezénu. Upravená řezba dezénu způsobuje mnohem lepší plošný kontakt pneumatiky s podkladem, lepší vnikání běhounu do sněhu má za následek lepší akceleraci, manévrování a brzdění na kluzkých površích. 

Výrobcem modelu Goodyear UltraGrip 8 je americký koncern Goodyear, uznávaný za jednu z největších pneumatikářských společností na světě. Model je vytvořen za pomoci nejnovějších technologií, které vytváří potenciál pro jeho skvělé výkony – z toho vychází zařazení do třídy premium. Pneumatika Goodyear UltraGrip 8 je montována jako originální vybavení na BMW 1. řady. 

 

Nokian WR D3 

Nokian WR D3 

Nokian WR D3 představuje zimní pneumatiku vysoké třídy, která zaznamenala vysoká ohodnocení ze strany uživatelů i četná doporučení ze strany výsledků testů organizovaných po celém světě. Model byl vyznamenán profesionály z ACE/GTU, ADAC, „Auto Bild” i Auto Motor und Sport” v roce 2013 a odborníky z "ARBÖ", "Auto Straßenverkehr" i "Auto Zeitung" v roce 2012.

V komentářích uživatelů dominují takové úvahy, jako například: velmi dobré pneumatiky, nejlépe se chovají na sněhu; řízení poza městem velmi dobré, rozjíždění na sněhové břečce je super, brzdná dráha dobrá, opotřebování žádné; pneumatika je v nízkých teplotách měkká a tichá a dobře se chová na sněhu; jsou skvělé při jízdě v hodně sněhu, při jízdě na asfaltu jsou výjimečně tiché, nelze si na ně postěžovat.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Zimní pneumatika Nokian WR D3 je vybavena směrovým dezénem, který ideálně zvládá jakékoli zimní počasí. Ježdění na tomto modelu pneumatiky s danou stavbou dezénu je velmi bezpečné. Pneumatika pneumatika během akcelerace nepodkluzuje, během brzdění a projíždění zatáčkami podjíždění není také vnímáno. Plná kontrola nad vozem je zaručena po celou dobu jízdy. 

Producentem modelu je společnost Nokian, která pochází z Finska. Výrobky této značky jsou projektované speciálně do nejnáročnějších zimních podmínek severní Evropy, ve kterých jsou rovněž testovány. To se samozřejmě odráží v dosahovaných výkonech. Nokian byl prvním výrobcem, který na trhu předvedl a nabídl pneumatiky na zimní období. 

 

Uniroyal MS Plus 77 

Uniroyal MS Plus 77 

Uniroyal MS Plus 77 je zimní pneumatika, která je montována do větších a rychlejších osobních automobilech. Model je zvláště doporučovaný organizací ADAC v testech z roku 2013, velmi dobré hodnocené obdržel také od svých uživatelů.

V komentářích spojených s tímto modelem můžete najít následující dojmy sdílené samotnými řidiči: při útoku na louže rozmístěné po cestě jsou skvělé, nečekal jsem, že bude tak dobrá; prakticky bez vlivu na volant; výjezd ze zasněženého prakoviště na sídlišti pod dost velkým úhlem stoupání vysypané štěrkem bez nejmenších problémů; na mokrém také bez potíží a v suchu a teplu bez zbytečného pištění; pneumatiky velice dobže zvládají čerstvý sníh i sněhovou břečku; po dešti jsem za sebou nechával pouze mraky vody vystříknuté nad loužemi.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Zimní pneumatika Uniroyal MS Plus 77 je model disponující směrovým dezénem. V případě této pneumatiky to napomáhá správnému odvádění vody, sněhové břečky a sněhu. Výsledkem je dokonalé ovládání vozidla na kluzkých površích.

Uniroyal je značka střední třídy, která náleží pod německý koncern Continental. Zásadním určujícím znakem pneumatik vyráběných pod taktovkou Uniroyalu je symbol deštníku, který označuje dokonalé chování na mokrém povrchu. Uniroyal znamená nejvyšší úroveň bezpečí v náročných podmínkách a příznivá cena zároveň.

 

Fulda Kristall Montero 3 

Fulda Kristall Montero 3 

Fulda Kristall Montero 3 je model zimní pneumatiky, který je charakterizován dokonalým poměrem ceny a kvality. Nestal se hodnocený kladně pouze svými uživateli a uživateli našeho portálu, ale i odborníky, jež pneumatice udělili cenná uznání. Pneumatika byla doporučena v testech německé organizace ADAC a magazínu „Motor“ v letech 2009 až 2011.

V uživatelském hodnocení se objevují s modelem spojené asociace jako: chovají se ukázkově na každém typu povrchu, který můžete v zimě potkat; zvládají rovněž hluboký sníh a břečku; rozdíl mezi nimi a pneumatikami uznávanými za vyšší třídu pro mě neexistuje; pneumatika je v zimě skvělá, nemám s ní žádný problém na zimní pneumatiku je velmi tichá, skvěle se drží silnice, rozhodně můžu doporučit dalším řidičům hledajícím dobré a nedrahé pneumatiky.

 

Koupit pneumatiky Fulda KRISTALL  MONTERO 3

 

Zimní pneumatika Fulda Kristall Montero 3 je vybavena směrovým dezénem. Takové řešení dezénu je projevuje posléze v efektivní jízdě sněhem, sněhovou břečkou i na mokrém povrchu. Konečným výsledkem je stabilita a vysoká úroveň ovládání vozidla. Automobil je ve stavu se rozjíždět bez podkluzování, správně reagovat na pohyb volantu a účinně brzdit.

Fulda je německá značka pneumatik, která součástí amerického koncernu Goodyear, světového velikána v oblasti výroby pneumatik. Produkty této značky se staly velmi populární mezi řidiči hledajícími moderní pneumatiky za přiměřenou cenu. Pneumatiky Fulda jsou považovány za jedny z nejlepších ve střední třídě jejich kvality.

 

Jak vybírat zimní pneumatiky?

Kladete-li si za cíl odpovídající výběr modelu zimních pneumatik, doporučujeme využít několika zdrojů pro získání objektivních informací. Jedním z nejdůležitějších zdrojů jsou výše představené názory řidičů. 

Je možné se dozvědět hodně také z testů pneumatik prováděných největšími magazíny a předními světovými organizacemi zabývajícími se motorizací. Na provádění těchto testů dohlížejí odborníci nejvyšší třídy, kteří garantují správný průběh testu i zpracování jeho výsledků.

Dalším zdrojem informací o pneumatice jsou štítky. Je třeba pamatovat, že speciálně u zimních pneumatik nejsou uvedeny informace o výkonech dosažených v dané sezóně a daných podmínkách (co se týče sněhu, nízkých teplot apod.). Nalézt na nich můžete pouze informace o přilnavosti na mokré silnici, valivém odporu (úspoře paliva) a generovaném hluku. V případě zimních pneumatik je nutné brát informace ze štítků s odpovídajícím odstupem – dobré výkony v zimních podmínkách mohou paradoxně zapříčinit snížení ohodnocení na štítku.

V případě pochybností se vždy můžete skontaktovat s našimi experty.