Pneumatiky o rozměru 195/65 R15 se těší ohromné popularitě, protože jsou montovány do velkého množství automobilů. Těžko ale vybrat konkrétní model z tolika nabízených možností. Proto jsem si dali za úkol vytvořit žebříček pěti nejlépe hodnocených modelů prostřednictvím uživatelů. 

Na naší internetové straně naleznete největší bázi názorů na pneumatiky, která obsahuje na 70 000 komentářů řidičů k různým modelům pneumatik. Žebříček, který je uveden níže, je shrnutím hodnocení zimních pneumatik o rozměru 195/65 R15. Díky němu se i bez důkladného prohledávání databáze dozvíte, jaké modely jsou v konkrétním rozměru řidiči nejvýše oceňované. V článku najdete rovněž označení „Oponeo doporučuje“, kterým jsme opatřili pneumatiky zvládající svůj úkol v praxi nejlépe. 

 

Pneumatiky v rozměru 195/65 R15 podle uživatelů Oponeo

ModelHodnocení * 
1. Continental ContiWinterContact TS8504,6Zobrazit cenu
2. Goodyear Ultra Grip 84,4Zobrazit cenu
3. Uniroyal MS Plus 77 4,3Zobrazit cenu
4. Fulda KRISTALL MONTERO 3  4,3Zobrazit cenu
5. Bridgestone Blizzak LM32 4,1Zobrazit cenu

*Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od jedné do pěti, kde pět znamená nejlepší možné hodnocení.
Stav k 8. 5. 2014.

 

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850 je zimní pneumatika nejvyšší třídy. Model je určen pro užívání na automobilech střední třídy a na kompaktních vozech.

Řidiči preferující tento model hodnotí nejlépe výkony na sněhové břečce. Současně pneumatiky doporučuje až 96 % jejich uživatelů. Komentáře řidičů poukazují na fakt, že tento model pneumatiky dosahuje skvělých všestranných výkonů bez ohledu na typ povrchu, jaký s sebou zimní sezóna může přinést. To je zásluhou především moderních směrových zářezů dezénu. Nezáleží na tom, jestli cestujete na v hlubokém sněhu, suché nebo kluzké ploše, tato pneumatika vykazuje dobré jízdní parametry za každých podmínek. Přilnavost je výtečná stejně tak na suchém jako na mokrém (déšť, sněhová břečka) povrchu. Jízda na sněhu je jistá a stabilní. Velmi cennou vlastností je také nízká úroveň generovaného hluku a pomale opotřebovávání se běhounu – pneumatika po přejetí více než 10 000 km nevykazuje výraznějších známek úbytku dezénu.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

O tom, že byla pneumatika navržena do zimních podmínek velmi dobře, svědčí její četná umístění na stupni vítězů v testech pneumatik z roku 2012 a 2013. Kromě toho model zaujal též dvakrát druhé místo v revizi pneumatik testovaných organizací ADAC a „Auto Strassenverkehr“. 

Tato pneumatika byla námi označena symbolem „Oponeo doporučuje“, protože má na kontě nejvyšší hodnocení řidičů i četné úspěchy v renomovaných testech pneumatik. 

Continental je jedním z největších a nejvíce doceňovaných výrobců pneumatik na světě, tato německá firma má pod svými křídly rovněž značky pneumatiky jako Uniroyal, Barum nebo Semperit.

 

Goodyear Ultra Grip 8

Goodyear Ultra Grip 8

Goodyear Ultra Grip 8 je produkt třídy premium, který je určen pro užívání v různých osobních vozidlech. 

Do současnosti ohodnotilo tento model pneumatiky přibližně 460 řidičů, ze kterých 96 % rozhodně doporučuje pneumatiku svým známým. Nejsilnější stránkou modelu jsou jsou její výborné výkony na mokré, zasněžené a kluzké vozovce. To umožňuje pečlivě vyprojektovaný směrový dezén, který dokonale odvádí vodu během deště nebo břečku během roztávání sněhu. Specifické drážky dezénu dosahují nejen dokonalých výkonů na zimních cestách, ale rovněž způsobují, že se pneumatika prezentuje vizuálně atraktivně. Vzhled se stal také jedním z nejvýše oceňovaných parametrů u této pneumatiky. 

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Zmiňovaný model pneumatiky od roku 2011 systematicky dobývá nejvyšší místa v mezinárodních testech pneumatik. Jenom v roce 2013 vyhrála pneumatika dvakrát ocenění „zvláště doporučovaná“ v nejdůležitějších testech v oboru (ADAC i ACE/GTU).

Goodyear je americký pneumatikářský koncern známý evropským řidičům již celou řadu let. Koncern řídí rovněž jiné uznávané a populární značky pneumatik, mezi něž patří například Debica, Sava, Fulda nebo do třídy premium spadající Dunlop.

 

Uniroyal MS Plus 77 

Uniroyal MS Plus 77 

Uniroyal MS Plus 77 patří mezi pneumatiky střední třídy, doporučované do mnoha typů osobních automobilů zahrnujících též SUV (sportovně-užitková vozidla). Z doposud získaných hodnocení uživatelů doporučuje pneumatiku celých 97 %. 

Jízdní parametry na mokrém, sněhem a blátem pokrytém povrchu jsou bezpochyby jedním z nejdůležitějších a řidiči nejvíce cenněných hledisek na výkony pneumatiky. Uniroyal produkuje takové pneumatiky, jejichž směrový dezén neobyčejně dobře odvádí vodu i sněhovou břečku. Potvrzením výkonů modelu jsou četné komentáře řidičů ve stylu: pneumatika podává skvělé výkony zvláště v podmínkách extrémního počasí, velmi dobrá pneumatika výborné kvality a zároveň v příznivé ceně.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Testy pneumatik potvrzují, že je Uniroyal MS Plus 77 pneumatikou disponující velmi dobrými jízdními vlastnostmi. V roce 2013 získal model vysokou čtvrtou pozici (hodnocení: zvláště doporučovaná) v nejvýznamnějších testech pneumatik ADAC.

Producentem pneumatiky je firma Uniroyal, která náleží pod německý koncern Continental. Pneumatiky uniroyal získaly své jméno díky produkci dešťových pneumatik, vykazujících dokonalé jízdní vlastnosti na mokrých površích.

 

Fulda KRISTALL MONTERO 3  

Fulda KRISTALL MONTERO 3  

Fulda KRISTALL MONTERO 3  je zimní pneumatika střední třídy. Jedná se model, jež může být montovaný a úspěšně užívaný na mnoha modelech osobních automobilů. 

Více než 410 řidičů ohodnotilo tuto pneumatiku. V rovnoměrném zastoupení byly hodnoceny silniční vlastnosti pneumatiky, komfort a náklady na užívání. Až čtvrtina uživatelů tohoto modelu ocenila jeho výkony jako splňující požadavky. Ve svých názorech  řidiči poukazují především na jednu vlastnost pneumatiky, a to její dokonalý poměr ceny a kvality. Samozřejmě zdůrazňují také jiné silné stránky této pneumatiky: dobře se drží cesty ve sněhu (i hlubokém), dobře zvládají odvádění vody a sněhové břečky, naplňují potřebu jistých, bezpečných pneumatik, které se rychle neopotřebovávají, Fulda splnil moje očekávání. Vysoká úroveň výkonů je zásluhou především směrové stavby dezénu. 

 

Koupit pneumatiky Fulda KRISTALL MONTERO 3

 

Model Fulda KRISTALL MONTERO  se objevil v testech pneumatik už v roce 2009. Každá účast ve zkouškách prováděných magazíny nebo motorovými organizacemi byla zakončena hodnocením „zvláště doporučovaný“ nebo „doporučovaný“. V roce 2009, 2010 i 2011 byla pneumatika takovými ohodnoceními častována v prestižních testech ADAC.

Fulda je výrobce pneumatik střední třídy. Společnost patří do řidičům dokonale známého amerického koncernu Goodyear. 

 

Bridgestone Blizzak LM32 

Bridgestone Blizzak LM32 

Bridgestone Blizzak LM32 je výrobek spadající do nejvyšší třídy pneumatik. Model může být efektivně užíván v nejrůznějších typech osobních vozidel.

Až 94 % vlastníků tohoto modelu rozhodně pneumatiky doporučuje svým známým. Nejvýše hodnocenou vlastností pneumatiky je její chování na silnici. Skvělé výkony v různých podmínkách, které s sebou zima přináší, jsou výsledkem důkladně propracovaných drážek směrového dezénu. Nejlepším doporučením tohoto modelu jsou následující názory uživatelů: opravdu dobré pneumatiky za dobré penízky, pneumatika se výborně chová na sněhu, bez problémů je možné přejet napadaný sníh hluboký 30 cm, dobře se rozjíždí na křižovatkách,. Všechno mimo jiné díky směrové stavbě běhounu. 

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Blizzak LM32

 

Bridgestone Blizzak LM32 je model, který byl od roku 2011 několikráte uznaný v prestižních testech pneumatik, pokaždé dobývá konečné pozice druhého nebo třetího místa v klasifikaci i hodnocení jako „zvláště doporučovaný“. Největším úspěchem je získání druhého místa (pneumatika velmi doporučovaná) v uznávaném testu ADAC.

Bridgestone je japonský pneumatikářský koncern, jeden z největších v branži. Firma řídí rovněž značky jako Firestone (střední třída) nebo Dayton.

 

Jak si vybrat pneumatiky?

Aby se pneumatiky staly satisfakcí při cestování, vyplatí se před konečným výběrem zjistit maximum informací z více různých zdrojů. Zajímavé jsou názory jiných řidičů, kteří pneumatiku už vyzkoušeli, ale i výsledky profesionálních testování. Věryhodná hodnocení a zkoušky motorových organizací a časopisů poukazují na silnější i slabší stránky konkrétní pneumatik, které není na závadu poznat ještě před nákupem.

Samozřejmě existují ještě další zdroje informací, ze kterých se dá čerpat. Doporučujeme přečíst si rovněž štítky vydávané EU, které jsou zaměřeny na tři nejdůležitější parametry – na přilnavost na mokrém povrchu, úroveň hluku a palivovou efektivitu. 

V neposlední řadě je stávají dobrým pramenem informací vedoucích ke správnému výběru naši konzultanti. Kdykoliv můžete zavolat na infolinku (225 850 210) a nejrychlejším způsobem tak vybrat pro Vás i Váš vůz ideální pneumatiky.