Které zimní pneumatiky o rozměru 175/65 R14 jsou nejlepší? To se dozvíte z našeho žebříčku nejlepších modelů, jenž jsme připravili na základě názorů uživatelů našeho portálu. 

Nejlepší pro nákup nových pneumatik je rozhodně zjistit si výsledky testů pneumatik a a přečíst si názory řidičů, kteří na daném modelu jezdí. Za cílem usnadnění výběru jsme vybrali pět nejlepších pneumatik na zimu v rozměru 175/65 R14. Tento seznam vznikl na základě hodnocení našich uživatelů. Není tajemnstvím, že naše databáze názorů je jednou z největších svého typu na světě. Déky tomu si může každý udělat svůh vlastné obrázek o výkonech dané pneumatiky.

Pneumatiky v rozměru 175/65 R14 jsou nejčastěji montované do následujících modelů vozidel: Citroen Xsara, Fiat Palio, Ford Escort, Fiesta, Honda Civic, Mazda 323, Opel Astra, Corsa, Peugeot 206, Partner, Renault Megane, Thalia, R 21, VW Golf, Polo.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 175/65 R14 podle uživatelů Oponeo

ModelHodnocení * 
1. Goodyear UltraGrip 84,4zobrazit cenu
2. Nokian WR D34,4zobrazit cenu
3. Uniroyal MS Plus 64,4zobrazit cenu
4. Fulda Kristall Montero 34,3zobrazit cenu
5. Sava Eskimo S3+4,1zobrazit cenu

* Stav ke12.5.2014.
Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od jedné do pěti, kde pět je nejvyšší možné ohodnocení.

 

Goodyear UltraGrip 8

Goodyear UltraGrip 8

Goodyear UltraGrip 8 je jednou z nejlepších všeobecně uznávaných zimních pneumatik. To nepotvrzuje pouze hodnocení uživatelů, ale rovněž testy pneumatik prováděné po celém světě. Od chvíle, kdy se model objevil na trhu v roce 2011, dobývá stupně vítězů v řadě testů: ADAC, ACE/GTU, „Auto Zeitung“, „Auto Expres“, „Auto Moto“, „Auto Plus“, a „Auto Moto und Sport“. Jedná se o jednu z nejlépe hodnocených zimních pneumatik za posledních několik let.

Uživatelé pneumatiky Goodyear UltraGrip 8 si myslí následující: pneumatika stojí za doporučení, velmi tichá; auto se řídí velice dobře na suchém povrchu, na blátě i na sněhu; milým překvapením byla rovněž jízda na sněhové břečce nebo vjezd do hlubších kaluží i při vyšších rychlostech; při rozjíždění i brzdění na mokrém na sněhové břečce jsou pneumatiky skvělé; na sněhu a ledě se chovají výborně, nejednou jsem viděl, jak někdo vedle mě měl problém se rozjet nebo vyjet kopec, mezitím co já jsem prostě jel; pneumatiky jsou na silnici jako přilepené.

 

Koupit pneumatiky Goodyear UltraGrip 8

 

Zimní pneumatika Goodyear UltraGrip 8 je vybavena směrovým dezénem, jehož charakteristickou vlastností je absence obvodových drážek. Důsledkem takového řešení je, že se běhoun celým svým povrchem zakusuje do sněhu, čímž zajišťuje nejvyšší možnou úroveň bezpečí vzhledem k zimním podmínkám.

Model je produkován americkým koncernem Goodyear a patří do třídy premium. Při jeho výrobě jsou používány nejmodernější technologie a materiály nejvyšší kvality. Model Goodyear UltraGrip 8 se objevil v originální vybavení BMW 1 Series.

 

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3 je zimní pneumatika, která se těší veliké popularitě. Mimo vysoký průměr z hodnocení je model doceněný i v testech pneumatik. V roce 2013 byl doporučen organizacemi ADAC a ACE/GTU i magazíny „Auto Bild“ a „Auto Motor und Sport“. Podobně tomu bylo i v roce 2012, kdy model – kromě již vyjmenovaných – obdržel rovněž kladné přívlastky od „ARBO“, „Auto Strassenverkehr“ a „Auto Zeitung“.

V názorech uživatelů převažují následující dojmy: pneumatika si skvěle poradí se všemi podmínkami zimního počasí; na suchém, mokrém povrchu i na sněhu se pevně drží; pneumatiky jsou skvělé během jízdě v hlubokém sněhu a při jízdě po asfaltu jsou vzjímečně tiché a celkově není možné si na ně stěžovat; doporučuji speciálně lidem, kteří se autem často rozjíždějí v zimě na cestách silně zasněžených, protože jsem sám nikdy neměl problém s vyjetím z hlubokého sněhu.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Zimní pneumatika modelu Nokian WR D3 je vybavena směrovým dezénem. Takové řešení je zárukou nejlepších výkonů v typických zimních podmínkách. Dezén tohoto typu efektivně odvádí sníh, sněhovou břečku i vodu zpod pneumatiky, což zajišťuje stabilitu během jízdy a krátkou brzdnou dráhu. 

Producentem pneumatiky je společnost Nokian pocházející z Finska. Jde o nezávislého výrobce fungujícího na trhu od roku 1932. Pneumatiky Nokian jsou projektovány a testovány v nejnáročnějších zimních podmínkách panujících v okolí severního pólu. Zajímovostí je, že to byl právě Nokian, kdo přišel na trh jako první s prodejem zimních pneumatik.

 

Uniroyal MS Plus 6

Uniroyal MS Plus 6

Uniroyal MS Plus 6 je dokonalá pneumatika třídy střední třídy a značky, která je s chutí vybírána řidiči po celé Evropě. V roce 2009 dobyla pneumatika hodnocení „doporučovaná“ v testu ADAC, v té samé zkoušce se v roce 2011 stala jedním z nejlepších produktů z hlediska jízdy na mokrém povrchu.

Z názorů našich uživatelů vyplývá, že v brzdění na suchém odpovídá celé řadě letních pneumatik; na mokrém povrchu je řízení také velice jisté; co se týče sněhu, dojmy z jízdy jsou velmi pozitivní; auto jezdí prakticky jako přilepené; v zimě bez jediného problému, vždy mě zachránily a vyjely; bezproblémové odvádění vody i ježdění na břečce; dávno jsem se necítil tak jistě na kluzkých površích; velmi stabilní řízení i rozjíždění s brzděním na každém povrchu – to znamená voda, sníh, břečka.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 6

 

Pneumatika Uniroyal MS Plus 6 je vybavena směrovým dezénem (což je nejčastější řešení dezénu u zimních pneumatik). Ten umožňuje plné ovládání vozidla v nejnáročnějších zimních podmínkách (na různých typech kluzkého povrchu) a zajišťuje správné rozjíždění a krátkou brzdnou dráhu.

Uniroyal je značkou spadající pod německý koncern Continental. V nabídce této značky se nachází pneumatiky specializované na chování na mokrém povrchu. Z úspěchu na poli dešťových pneumatik čerpají i produkty Uniroyalu určené zimní sezóně, což z nich činí dokonalou propozici pro každého řidiče.

 

Fulda Kristall Montero 3

Fulda Kristall Montero 3

Fulda Kristall Montero 3 je zimní pneumatika jedné z nejlepších značek střední třídy. V letech 2009-2011 byla pneumatika doporučována v testech německé organizace ADAC a v techtech časopisu „Motor“. Model je stejně tak hojně vybíraný pozitivně hodnocený našimi uživateli.

V názorech na pneumatiku Fulda Kristall Montero 3 se můžeme dočíst mimo jiné, že se chovají špičkově na každém typu povrchu, který v zimě potkáte; zvládají rovněž hluboký sníh a břečku; rozdíl mezi toto pneumatikou a pneumatikami vyšší třídy pro mě není znatelný; pozitivně mě zaskočila nízká úroveň hluku a skvělé chování na mokrém; zajistí velmi dobrou přilnavost a řízení dokonce v autě se zadním náhonem. Výborně se drží povrchu také na suchém asfaltu v umírněných teplotách; na zimní pneumatiky jsou dost tiché.

 

Koupit pneumatiky Fulda Kristall Montero 3

 

Fulda Kristall Montero 3 je zimní pneumatika se směrovým dezénem. Jejím základním úkolem je efektivní odvádění sněhu, sněhové břečky a vody. Efektem jejího chování je potom stabilita během manévrování. Automobil se ideálně rozjíždí a rychle brzdí. 

Fulda je německá značka pneumatik, která patří do amerického koncernu Goodyear. Je jednou z nejuznávanějších v rámci střední třídy pneumatik. Fulda představuje dokonalý výběr pro osoby, které hledají spojení dokonalé kvality s atraktivní cenou.

 

Sava Eskimo S3+

Sava Eskimo S3+

Sava Eskimo S3+ je jedním z nejlepších modelů ekonomické třídy. Svědčí o tom kladná hodnocení řidičů i hodnocení na základě testů. Model byl doporučovaný v testu pneumatik organizace ADAC v roce 2012 i ve zkoušce prováděné magazínem „Motor“ v roce 2011.

Názory na pneumatiku Sava Eskimo S3+ nabývají následujících směrů: zvládá všechny podmínky; dokonce na ledě je velmi předvídatelná; na sněhu mokrém, suchém, ujetém je super; během deště zvládá výborně jízdu přímo i do zatáček; kladně mě překvapily během brzdění v zimních podmínkách; na pneumatikách se jezdí výtečně – ať na suchém nebo na mokrém; na sněhu se automobil rovněž dobře řídí, z napadaného sněhu se rozjíždí bez problému; sněhová břečka také nepůsobí žádné problémy.

 

Koupit pneumatiky Sava Eskimo S3+

 

Sava Eskimo S3+ byla vybavena pro zimní pneumatiky typickým směrovým dezénem. Jeho úkolem je vkousávání se do sněhu i do sněhové břečky a odvádění vody. Takové řešení dezénu zvyšuje stupeň ovládání vozidla, zjednodušuje rozjížděné a zkracuje brzdnou dráhu během zimního počasí. 

Sava je slovinská značka pneumatik, která je součastí koncernu Goodyear. Pneumatiky Sava jsou velmi populární v našich klimatických podmínkách hlavně díky dobré ceně a s ní ruku v ruce jdoucí odpovídající kvalitě.

 

Jak vybírat zimní pneumatiky?

Kladete-li si za cíl odpovídající výběr modelu zimních pneumatik, doporučujeme využít několika zdrojů pro získání objektivních informací. Jedním z nejdůležitějších zdrojů jsou výše představené názory řidičů. 

Je možné se dozvědět hodně také z testů pneumatik prováděných největšími magazíny a předními světovými organizacemi zabývajícími se motorizací. Na provádění těchto testů dohlížejí odborníci nejvyšší třídy, kteří garantují správný průběh testu i zpracování jeho výsledků.

Dalším zdrojem informací o pneumatice jsou štítky. Je třeba pamatovat, že speciálně u zimních pneumatik nejsou uvedeny informace o výkonech dosažených v dané sezóně a daných podmínkách (co se týče sněhu, nízkých teplot apod.). Nalézt na nich můžete pouze informace o přilnavosti na mokré silnici, valivém odporu (úspoře paliva) a generovaném hluku. V případě zimních pneumatik je nutné brát informace ze štítků s odpovídajícím odstupem – dobré výkony v zimních podmínkách mohou paradoxně zapříčinit snížení ohodnocení na štítku.

V případě pochybností se vždy můžete skontaktovat s našimi experty.