Zjistěte, jaké jsou jinými řidiči doporučované zimní pneumatiky v rozměru 205/55 R16. Do jakých modelů se vyplatí zainvestovat?

Testy pneumatik a názory uživatelů jsou ohromnou výpomocí při výběru pneumatik. Dali jsme si za úkol spojit tyto dva zdroje informací a vytvořili jsme takové hodnocení zimních pneumatik, které se opírá o názory uživatelů našeho portálu. Díky tomu může každý získat širší náhled na parametry daného modelu. Stojí za to vědět, že je báze hodnocení pneumatik firmy Oponeo jednou z největších na světě.

Pneumatiky v rozměru 205/55 R16 můžeme nejčastěji potkat na následujících vozidlech: Audi A3, A4, A6, BMW Seria 3, Ford Focus, Mondeo, Mercedes třídy C, Renault Laguna, Megane, Seat Leon, Škoda Octavia, Superb, Toyota Avensis, VW Golf, Passat.
 

 

Nejlepší zimní pneumatiky 205/55 R16 podle uživatelů Oponeo

ModelHodnocení * 
1. Continental ContiWinterContact TS8504,6Zjistit cenu
2. Goodyear Ultra Grip 84,4Zjistit cenu
3. Nokian WR A34,4Zjistit cenu
4. Nokian WR D34,4Zjistit cenu
5. Uniroyal MS Plus 774,3Zjistit cenu

*Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od jedné do pěti, kde pět je nevyšší možné ohodnocení.
Stav k 8. 5. 2014.

 

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850 je obecně jednou z nejlepších dostupných zimních pneumatik. Model obdržel nejen vysoká hodnocení uživatelů, ale je rovněž vysoce cenněn specialisty. Pneumatika dobyla přední příčky v testech ADAC a ACE/GTU v roce 2013, dále v testech ADAC, „Auto Bild“, „Auto Zeitung“ a „Auto Strassenverkehr“ v roce 2012.

Z uživatelských názorů se můžeme dočíst například takové komentáře jako: „Ať je cesta pokrytá sněhem nebo mokrá, pneumatika se drží famózně.“, „Continentály se drží na suchém a chladném, na mokrém a teplém i ve sněhu velmi jistě.“, „Během výjezdu na hory, kdy se na parkovišti před lanovkou objevilo mnoho lidí otlučených po prosněžené noci, nám naše pneumatiky umožnily se bezproblémově  rozjíždět, popojíždět, manévrovat a brzdit.“

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Na velmi dobré úrovni se pohybují též ostatní výkony pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850: „Navíc je tichá, dobře se řídí a má malý valivý odpor.“, „V zásadě jsem nepocítil rozdíl v hlasitosti těchto pneumatik ve srovnání s letními; spotřeba paliva (valivý odpor) je podobný jako na letních pneumatikách; je to velmi dobrá, pevná pneumatika vzhledem k podmínkám naší zimy.“

Pneumatika je vybavena pro zimní pneumatiky typickým směrovým dezénem s hustou sítí zářezů. Takové řešení zajišťuje maximální míru ovládání automobilu v nejnáročnějších podmínkách. Brzdění ani náhlé manévry nezpůsobují ztrátu kontroly nad vozidlem. 

Výrobcem penumatiky je německý koncern Continental, který je jednou z nejvíce inovačních firem v gumárenském průmyslu. Pneumatiky této značky doporučují mimo jiné Daimler, BMW, General Motors, Audi, Ford, Porsche, ale i tuningové firmy AMG a Brabus. Pneumatiky Continental spadají do třídy premium.

 

Goodyear Ultragrip 8

Goodyear Ultragrip 8

Goodyear Ultragrip 8 je další dokonalou propozicí z nabídky zimních pneumatik. Tento model je nástupcem série populární celkově na trhu už mnoho let. V testech pneumatik model dobývá předních umístění. V letech 2011 až 2013 byla pneumatika doporučena následujícími časopisy a organizacemi: ADAC, ACE/GTU, „Auto Zeitung“, „Auto Express“, „Auto Moto“, „Auto Plus“ a „Auto Moto und Sport“. 

Podle slov našich uživatelů pneumatika „nemá problém s rozjížděním, neobjevuje se u ní ztráta přilnavosti, kontrolky ABS ani ESP nevarují“. Kromě toho také „velmi dobře pracuje na suchém i mokrém povrchu (což zahrnuje sněhovou břečku); velice dobře odvádí vodu, dobře se drží v zatáčkách (dost silně se pokládá na bok, avšak k povrchu je jako přilepená)“.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Goodyear Ultragrip 8 je vybavena velmi agresivním směrovým dezénem. Za cílem získání vysoké přilnavosti na sněhu v něm producent neumístil obvodové drážky, díky čemuž se běhoun vkousává do sněhu celou svou plochou. 

Model je produkovaný americkým koncernem Goodyear, který se stal jedním z největších na světě. Produkty, které koncern nabízí, jsou charakteristické nejvyšší kvalitou. Stojí za zmínku, že BMW 1 Series je vybaveno modelem Goodyear Ultragrip 8 v základním vybavení.

 

Nokian WR A3

Nokian WR A3

Nokian WR A3 je moderní zimní pneumatikou, která byla vytvořena v mrazivých podmínkách severní Evropy. Díky tomu je dokonale připravena na zvládání jízdy na sněhu, ledu i sněhovém blátě.

Podle řidičů jezdících na těchto pneumatikách se jedná o jeden z nejlepších výběrů na zimní sezónu. „Pro mě dosud nepoznaná jistota řízení. Je třeba doslova provokovat auto, aby začalo ztrácet přilnavost.“ V jiném názoru se můžeme dočíst, že „se chovaly fantasticky, jsou skvělé jak na zledovatělém povrchu, tak na sněhu nebo blátě; super odvádějí vodu a dobře se drží na vozovce“. Mimo to „neexistuje rozdíl v úrovni hluku mezi letními a zimními“.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR A3

 

Zimní pneumatika Nokian WR A3 disponuje asymetrickým dezénem, který ideálně reaguje během dynamické jízdy a nabízí tak vysoký komfort jízdy. Model se z toho důvodu nejlépe chová ve větších a silnějších automobilech.

Nokian je nezávislý producent pneumatik pocházející z Finska. Tato značka patří do třídy premium a z roku na rok získává stále více spokojených uživatelů. Zajímavou informací pro Vás může být, že to byl právě Nokian, kdo jako první přišel na trh s prodejem zimních pneumatik. 

 

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3 je zimní pneumatika, která je určena většině populárních osobních vozidel. V testech pneumatik prováděných v roce 2013 byla tato pneumatika doporučena organizacemi ACE/GTU a ADAC, ale i časopisem „Auto Bild“.

Velmi dobrý dojem dělá tato pneumatika nejen na odborníky, ale i na běžné řidiče. Model obdržel mnoho pozitivních hodnocení jako například: „dobrý poměr ceny a kvality, velmi dobrá přilnavost v zimních podmínkách, vysoká úroveň amortizace pneumatiky, obstojná emise hluku“; „na suchém, mokrém povrchu a na sněhu je řízení absolutně pod kontrolou. Dokonce během velmi prudkého brzdění nedošlo na reakci ABS“. 

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Model se pyšní směrovým dezénem, který se dokonale zakousává do podloží, čímž zajišťuje maximální přilnavost. Nejvíce cenněným efektem se tak stává bezpečnost během náhlého brzdění a prevence nehod na kluzkých površích. 

Výrobce pneumatik Nokian pochází z Finska. Jednotlivé modely této značky jsou projektované a testované v nejnáročnějších zimních podmínkách, jaké panují na severu Evropy. 

 

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Zimní pneumatika Uniroyal MS Plus 77 patří do střední třídy pneumatik dostupných na trhu. Tento model je charakterizován ideálním poměrem ceny a kvality. Jeho dobré výkony byly potvrzeny testy vykonanými organizací ADAC v roce 2013, díky nimž byla pneumatika zvláště doporučována. 

Rovněž řidiči spojují s tímto modelem velmi dobrá hodnocení. V jejich názorech převažují komentáře jako: „na mokrém povrchu se chovají velmi dobře“; „předjíždění náklaďáků na sněhové břečce a se zadním náhonem bez nejmenších problémů a překvapení“; „tiché, o nízkém valivém odporu – nevšiml jsem si ani žádného zbytečného hluku, ani zvětšené spotřeby narozdíl od letních pneumatik“; „kouše sníh jako šílený“; „dobrá přilnavost v zatáčkách“. 

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Pneumatika Uniroyal MS Plus 77 je konstruována se směrovým dezénem, který zajišťuje bezpečnost na sněhu i na mokrém povrchu. Jízda na těchto pneumatikách umožňuje plnou kontrolu nad automobilem bez ohledu na to, co se děje na silnici.

Uniroyal je značkou patřící pod koncern Continental. Na trhu se odlišují svými pneumatikami se symbolem deštníku, který signalizuje nastavení na dosahování vysokých výkonů v nepříznivém počasí.

 

Jak vybírat pneumatiky nejlépe?

Aby bylo možné vybrat pro Vás opravdu nejlepší pneumatiky, je potřeba zjišťovat důležité informace z více zdrojů. Jedním z takových zdrojů jsou právě výše zmiňované názory jiných řidičů. 

Vyplatí se rovněž zjistit si výsledky takových testů pneumatik, které jsou organizované největšími auto-moto-kluby a auto-moto-časopisy na světě. Testy jsou vykonávané ve spolupráci s vynikajícími profesionály v oboru, kteří dokážou rozeznat a ohodnotit reálné atributy testovaných produktů.

Dalším zdrojem užitečných informací o vlastnostech pneumatiky jsou též štítky. Je třeba si pamatovat, že je možné na nich nalézt informace spojené s přilnavostí pneumatiky na mokrém povrchu, jejím valivým odporem (vypovídajícím o spotřebě paliva) a s emisemi generovaného hluku. Ovšem o chování pneumatiky v typických zimních podmínkách se na štítcích nic nedočteme. Proto by se v případě zimních pneumatik měly brát informace uváděné na štítcích s odpovídající rezervou. 

Pokud budete mít při výběru jakékoli pochybnosti, můžete se spojit s poradci na naší zákaznické lince.