Testy zimních pneumatik ADAC

ADAC zjistil, které pneumatiky se vyznačují nejlepšími parametry v zimních podmínkách. Porovnejte podrobné výsledky.

Vítězové testu zimních pneumatik ADAC

Dunlop Winter Sport 5

Vítěz testu zimních pneumatik 2023 s rozměry 205/60 R16

Opona na sezon zimowy.
Dunlop Winter Sport 5
od 1983 Zkontrolujte nabídku
Continental WinterContact TS 870

Vítěz testu zimních pneumatik 2023 s rozměry 225/45 R17

Opona na sezon zimowy.
Continental WinterContact TS 870
od 1803 Zkontrolujte nabídku
Semperit Speed-Grip 5

Vítěz testu zimních pneumatik 2022 s rozměry 185/65 R15

Opona na sezon zimowy.
Semperit Speed-Grip 5
od 1536 Zkontrolujte nabídku

Každoroční test zimních pneumatik, který provádí ADAC, může být skvělým průvodcem nejlepšími modely dostupnými na trhu. Německý autoklub provádí řadu aktivit v oblasti bezpečnosti silničního provozu, z nichž spolehlivé a nezávislé testy pneumatik jsou nejoblíbenější a řidiči velmi oceňované. Metodika testů ADAC je transparentní a vyznačuje se vysokou mírou objektivity. Organizace vybírá přibližně desítku modelů na základě aktuální situace na trhu, nakupuje je na veřejně přístupném místě a následně je testuje. ADAC je zkoumá z hlediska osmi parametrů: chování na suchém povrchu, chování na mokrém povrchu, chování na zasněženém povrchu, chování na zledovatělém povrchu, hlučnost, spotřeba paliva a životnost. V každé kategorii jsou udělovány body na stupnici od 1 do 5. Model s nejvyšším počtem bodů se stává nejlepší zimní pneumatikou v testu.

Test zimních pneumatik ADAC se stejně jako jeho letní verze každoročně provádí ve dvou rozměrech. Jedná se vždy o rozměry oblíbené u řidičů v Evropě. Jedna se montuje do malých městských vozů, druhá do větších - SUV a dodávek.

Rozlišení rozměrů dává řidičům lepší představu o tom, zda bude konkrétní model pneumatiky dobře fungovat na jejich vozidle.

Nejen vítěz konkrétního testu stojí za povšimnutí. Výsledky ADAC za několik let vytvářejí pro řidiče jakýsi žebříček zimních pneumatik v určitém rozměru. Modely, které si v testech německého autoklubu vedly dobře, zaručují solidní výkon ve všech aspektech důležitých pro jízdu v zimě. Aby totiž pneumatika získala v zimním testu ADAC kladné doporučení, musí vykazovat dobré známky v každém z testovaných parametrů. Komplexní výkon je zárukou bezpečnosti na silnici.

Testy zimních pneumatik ADAC jsou také skvělým pomocníkem při výběru pneumatik pro řidiče, kteří se na trhu neorientují. Doporučení nezávislé organizace je zárukou bezpečné volby.