Nevíte, které pneumatiky zvolit pro nadcházející léto? Přečtěte si, které modely v rozměru 225/45 R17 nejčastěji doporučují uživatelé našeho portálu. Na základě jejich recenzí si vyberete pneumatiky, které se nejlépe hodí na vaše auto a k vašemu jízdnímu stylu. 

V naší databázi se nachází už více než 100 tisíc recenzí, díky nimž si můžete srovnat jednotlivé modely a zjistit, jak je hodnotí ostatní řidiči. Komentáře uživatelů vám pomohou si snadněji vybrat pneumatiky na míru svých potřeb.

Pneumatiky v rozměru 225/45 R17 se používají například u těchto modelů aut: Renault Megane, Mercedes CLK, třídy A a C, Alfa Romeo Giulietta, GT, Spider, Seat Leon, BMW M3, série 3, Z4, Audi A3, RS4, TT, VW Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Opel Zafira, Volvo C70.

 

Opel Zafira

Opel Zafira je příkladem auta, které jezdí
na pneumatikách v rozměru 225/45 R17 (fot. opel.com).

Nejlepší letní pneumatiky 225/45 R17 podle uživatelů portálu OPONEO

Model   Hodnocení
(počet recenzí)
Nabídka
1. Dunlop SP SportMaxx RT4,5 (447 recenzí)Podívejte se na nabídku
2. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 24,5 (178 recenzí)Podívejte se na nabídku
3. Uniroyal Rainsport 34,4 (488 recenzí)Podívejte se na nabídku
4. Nokian zLine4,2 (228 recenzí)Podívejte se na nabídku
5. Fulda SportControl4,2 (197 recenzí)Podívejte se na nabídku

*stav k 12. lednu 2016

Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Dunlop SP SportMaxx RT (hodnocení 4,5)

Dunlop SP SportMaxx RT

Dunlop SP SportMaxx RT je určena řidičům, kteří vyznávají sportovní styl jízdy a chtějí si užívat skvělých jízdních vlastností bez ohledu na počasí. Inovativní směs použitá k výrobě pneumatiky zajišťuje, že model garantuje lepší parametry z hlediska brzdění a přilnavosti na různých typech povrchu. Systém optimalizovaných drážek běhounu efektivně odvádí vodu z pod pneumatiky, a tímtéž zabraňuje vzniku aquaplaningu.

Tuto pneumatiku doporučuje 95 % řidičů, kteří k ní na našem portálu napsali svou recenzi. Ve svých komentářích si všímají vynikajících vlastností na mokré vozovce. „Za deště skvěle odvádí vodu. Průjezd většími loužemi není pro tyhle pneumatiky problém,“ píše uživatel Ales Z. Řidiči zdůrazňují také jízdní komfort a jistotu řízení: „pneumatika je skvělá z několika důvodů – vzhled, hlučnost, chování na silnici za každých podmínek, v každé rychlosti. Jsem tímhle výběrem spokojen,“ zdůrazňuje Pavel.

Chcí koupit Dunlop SP SportMaxx RT

Pneumatika Dunlop SP SportMaxx RT byla mnohokrát oceněna v sezónních testech pneumatik renomovaných motoristických organizací a časopisů (např. 2. místo v testu „Auto Zeitung“ v roce 2014 a hodnocení „doporučujeme“ v testu „Sport Auto“ v roce 2015). Dunlop je jedna z nejoblíbenějších značek, která na trh dodává pneumatiky prémiové třídy. Vedle výrobků pro běžné motoristy její výrobní línky opouští ročně 300 000 specializovaných závodních pneumatik.

 

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 (hodnocení 4,5)


Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 je model, který garantuje nízkou spotřebu paliva a krátkou brzdnou dráhu. Skvělé řízení je dosaženo použitím gumové směsi s obsahem oxidu křemičitého, která zlepšuje chování na suché a mokré vozovce. Nižší spotřeba paliva je efektem použití technologie FuelSaving a snížení hmotnosti pneumatiky.

Řidiči, kteří napsali svou recenzi k těmto pneumatikám, nejlépe hodnotili jejich chování na suchém povrchu. Až 94 % z nich doporučuje Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 svým známým. „Velmi solidní pneumatika. Po výměně pneumatik na jaře jsem byl trochu překvapený jejich tvrdostí a hlukem (předtím jsem jezdil na 205/55/R16), ale odvděčily se mi v několika nebezpečných situacích. Významně se zlepšily jízdní vlastnosti mého auta: snížily se náklony v zatáčkách, zkrátila se brzdná dráha,“ píše uživatel Napster. „Při rychlé jízdě téměř není cítit, že se jede na pneumatikách. Skvěle cítím vedení, trakce je kontrolovaná prakticky non-stop“, tvrdí naopak uživatel Rozinek.

Chcí koupit Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

Pneumatika byla oceněna v prestižních testech, obsadila např. 1. místo v testu časopisu „Auto Zeitung“ v roce 2015 a získala čelní příčku v testu časopisu „Auto Bild“ v roce 2012.

Goodyear je jedním z největších výrobců pneumatik na světě. V jeho továrnách vznikají vedle pneumatik vlastní značky také pneumatiky s logy: Sava, Dębica, Dunlop a Fulda.

 

Uniroyal Rainsport 3 (hodnocení 4,4)

Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal Rainsport 3 je inovativní pneumatika opatřená technologií „žraločí kůže“. Umožňuje mnohem rychlejší a efektivnější odvádění vody na bok pneumatiky, čímž model garantuje vynikající kvalitu řízení a bezpečné brzdění. V pneumatice byl použit asymetrický dezén běhounu, který má navíc část s typicky směrovým charakterem. Uniroyal Rainsport 3 v důsledku garantuje nejen optimální vlastnosti směrové pneumatiky na mokru, ale také sportovní vlastnosti typické pro asymetrické modely.

Rainsport 3 doporučuje 93 % řidičů. Uživatelé oceňují zejména chování pneumatiky na mokré vozovce. „Jak napovídá jejich název, skvěle se osvědčily i během dlouhých dešťů. Po vjetí do kaluže není cítit ani trhnutí volantem,“ zdůrazňuje uživatel Marek. „Když prší, není vůbec potřeba zpomalovat. Skvěle drží na mokré vozovce,“ píše Toma Jirasek.

Chcí koupit Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal je výrobce, který dodává na trh pneumatiky střední třídy určené do osobních, dodávkových a nákladních vozidel a aut s pohonem 4 kol. Uniroyal patří německému koncernu Continental. Společnost je proslulá výrobou bezkonkurenčních pneumatik do deště, které jsou značeny symbolem deštníku.

 

Nokian zLine (hodnocení 4,2)

Nokian zLine

Nokian zLine

Nokian zLine je model určený pro auta se sportovním charakterem. Ochranu proti ztrátě přilnavosti na mokré vozovce zajišťují speciálně skosené drážky minimalizující riziko aquaplaningu. Odvádění vody zpod plochy pneumatiky podporují také široké obvodové drážky umístěné u podélných žeber.

Řidiči, kteří přidali své reference k této pneumatice, zdůrazňují její skvělé vlastnosti na suché vozovce a doporučují ji ostatním (model doporučuje 92 % uživatelů). „Je to velmi předvídatelná pneumatika. V rychlých zatáčkách drží jako přilepená, a to bez ohledu na stav vozovky (...). Při brzdění ve vyšší rychlost je skutečně stabilní. Pneumatika zvládá aquaplaning,“ píše WEST. Řidiči věnují pozornost také jízdnímu komfortu. „Dobrá na silnici ve všech možných podmínkách. Dodává pocit komfortu a bezpečnosti, a to je přece pro nás, každodenní uživatele, nejdůležitější,“ uvádí Radek.

Chcí koupit Nokian zLine

Model posuzovali také odborníci. V testu časopisu „Sport Auto“ z roku 2015 získal hodnocení „doporučujeme“ – to je jen jedno z několika jeho hodnocení.

Nokian je nezávislý finský výrobce, který je proslulý zejména výrobou zimních pneumatik, které dosahují výborných vlastností v náročných povětrnostních podmínkách.

 

Fulda SportControl (hodnocení 4,2)

Fulda SportControl

Fulda SportControl

Fulda SportControl je model určený do aut s vysokým výkonem. Konstrukce běhounu je založena na vyvýšených místech, která rovnoměrně roznášejí tlak. Díky tomu se zvyšuje přesnost řízení, a to i při jízdě ve vysoké rychlosti. K výrobě pneumatik Fulda SportControl byla použita směs Full Silica s přídavkem oxidu křemičitého, který umožňuje zkrácení brzdné dráhy na mokré vozovce.

Model doporučuje 93 % řidičů, kteří recenzovali jeho vlastnosti. „Jsem velmi spokojen chováním pneumatik za deště. Řídí se bezpečně, auto se celou dobu nachází v jízdní dráze, necuká sebou, brzdná dráha je velmi uspokojivá. Pneumatiky mají masivní ochranný lem ráfku, což u nižších profilů není bez významu. Moje shrnutí je, že osobně doporučuji tyto pneumatiky ostatním a určitě je koupím ještě jednou, protože doteď mě nezklamaly,“ popisuje pneumatiky Fulda SportControl uživatel Matej. Mezi přednostmi modelu uživatele zmiňují také dobrý poměr kvality a ceny a vzhled pneumatiky.

Chcí koupit Fulda SportControl

Fulda SportControl získala známku „doporučujeme“ v testech časopisů „Auto Bild” (v roce 2012) a „Auto Motor und Sport” (v roce 2015).

Fulda je německá firma, které dodává na trh pneumatiky pro osobní, nákladní a lehké dodávkové automobily. Značka Fulda patří jednomu z největších výrobců pneumatik na světě, firmě Goodyear.

Opona

Správně vybrané pneumatiky garantují výborné výkony a bezpečné řízení.

 

Jak nejlépe vybrat pneumatiky?

Vyplatí se prostudovat si z různých zdrojů informace o daném modelu. Velmi důležité jsou recenze ostatních řidičů, kteří daný model používají a znají jeho nedostatky a přednosti.

Dalším zdrojem informací jsou motoristické časopisy a organizace organizující sezónní testy pneumatik. Díky nim můžete srovnat výsledky testů s recenzemi řidičů.

Vyplatí se také seznámit s informačním štítkem k pneumatice. Z ní se dovíte více na téma spotřeby paliva, přilnavosti na mokrém povrchu a hlučnosti.

V případě pochybností doporučujeme kontaktovat některého z našich odborných techniků, který vám pomůže s výběrem nejlepších pneumatik.