Seznamte se zimními pneumatikami o rozměru 195/55 R15, jaké nejvíce doporučují naši uživatelé. Vyberte správné pneumatiky odpovídající Vašim potřebám a očekáváním za pomoci konfrontace hodnocení řidičů i profesionálů z oboru.

V článku jsme se zaměřili na pět modelů pneumatik, které jsou nejlépe hodnoceny právě uživateli portálu Oponeo. Naše databáze názorů a hodnocení patří se svými 70 000 komentáři mezi největší svého druhu na světě. Naleznete zde přehled nejlepších zimních pneumatik o rozměru 195/55 R15. Peumatika, která si zasloužila speciální pozornost řidičů, je rovněž označena jako „Oponeo doporučuje“. 

Pneumatiky o rozměru 195/55 R15 jsou montovány mimo jiné do: Alfa Romeo 145, Citroen Xsara, Cevrolet Lacetti, Fiat Marea, Honda Civic, Lancia Ypsilon, Mercedes Vaneo, Ford Mondeo, Mitsubishi Lancer, Peugeot 306, VW Passat, Volvo S40.

 

Nejlepší pneumatiky na zimu v rozměru 195/55 R15 podle uživatelů Oponeo

ModelHodnocení * 
1. Continental ContiWinterContact TS850 4,6zobrazit cenu
2. Michelin Alpin A4 4,4zobrazit cenu
3. Nokian WR D3 4,4zobrazit cenu
4. Uniroyal MS Plus 77 4,3zobrazit cenu
5. Yokohama W Drive 4,2zobrazit cenu

* Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od jedné do pěti, kde pět znamená nejvyšší možné ocenění.
Stav k 15. 5. 2014.

 

Continental ContiWinterContact TS850 

Continental ContiWinterContact TS850 

Continental ContiWinterContact TS850 je zimní pneumatika nejvyšší třídy, který byla vyprojektována pro každodenní užívání. Model je charakteristický svým dobrým chováním v náročných podmínkách, jaké s sebou zimní období může přinést, ale i rezistencí vůči mechanickému poškození.

Až 96 % našich uživatelů doporučuje tuto pneumatiku svým známým. Komentují její výkony následovně: v hlubokém sněhu jsou pneumatiky skvělé, jiní nezvládli vyjet popředu do kopce a já klidně pozadu několikrát po čerstvém sněhu jako po dlažbě. Řidiči zaměřují svou pozornost také na krátkou brzdnou dráhu a stabilitu jízdy bez ovlivnění aktuálně panujícím počasím. Žádné problémy se zpomalováním nebo rozjížděním ani v hlubokém sněhu, probít se velkými závějemi není žádná komplikace – to je také jedna z téměř 200 komentářů spokojených uživatelů. Výhodou pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850 je v každém případě její prodloužená životnost, získaná díky modernímu dezénu stavěnému takovým způsobem, aby se sjížděl pomalu a rovnoměrně.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

O dokonalých výkonech pneumatiky a její vysoké kvalitě mluví získané známky udělené prestižními auto-moto organizacemi a magazíny. Tak získal model první místo a status „zvláště doporučovaný“ v roce 2013 v testu ADAC (pro rozměry 185/60 R15 T a 225/45 R17 H) a první místo ve zkoušce ACE/GTU (pro rozměr 185/60 R15).

Pneumatiku označujeme symbolem „Oponeo doporučuje“ s ohledem na velice dobré atributy, bezpečnost jízdy a nejvyšší ohodnocení uživatelů.

Continental je jeden z největších pneumatikářských koncernů, který své produkty dodává klientům na celém světě už od roku 1871. Společnost má pod svými křídly značky jako Barum, Uniroyal, Semperit, Viking nebo General Tire.

 

Michelin Alpin A4 

Michelin Alpin A4 

Michelin Alpin A4 je pneumatika navržená pro osobní automobily. Naplní očekávání uživatelů, kteří od svého ogumění očekávají, že je nezklame, bude bezpečné během jízdy a zajistí komfortní cestování nezávisle na panujícím počasí a druhu povrchu. 

Není potřeba se na těchto pneumatikách obávat napadlého sněhu, uježděného ledu, sněhové břečky ani vody sotjící ve vyjetých kolejích – zvládají stejně dobře i suchý povrchu, jsou měkké, ladně vzrovnávají nerovnosti – to jsou pouze dvě z více než 220 názorů spokojených řidičů. Stojí za zmínku, že až 95 % uživatelů doporučuje Michelin Alpin A4 dále svým známým. Řidiči dobře hodnotí výkony pneumatiky na suchém povrchu i přilnavost na každém druhu zimního povrchu. Model je také ekonomický během jeho užívání díky jeho zredukovanému valivému odporu, který se váže se snížením spotřeby paliva. 

 

Pneumatika byla doceněna specializovanými organizacemi v oblasti motorizace. V roce 2013 dobyla třetí a čtvrté místo i status pneumatiky „zvláště doporučované“ v testu ADAC (pro rozměry 225/45 R17 H a 185/60 R15 T), dále třetí místo a titul pneumatiky „stojící za doporučení“ ve zkoušce ACE/GTU (v rozměru 185/60 R15).

Michelin je francouzská společnost specializující se na produkci pneumatik třídy premium. Vyznačují se nejvyššími výkony a dlouhou životností. Pod koncern Michelin spadají také značky Kleber, Riken, BFGoodrich, Kormoran, Taurus, Saimtyre, Warrior, Euromaster, Tigar, Recamic.

 

Nokian WR D3 

Nokian WR D3 

Nokian WR D3 je zimní pneumatika třídy premium určená pro osobní vozidla. Model se dokonale chová v extrémních klimatických podmínkách a garantuje bezpečnost nezávisle na druhu povrchu. 

O jeho vysoké kvalitě svědčí fakt, že je doporučován více než 97 % uživatelů. Nevypadá špatně, poskytuje dobré jízdní podmínky. Auto se dobře drží povrchu, zvláště na tajícím sněhu. Krásně vypadá, dobrý vztah kvality a ceny – to je pouze jeden z mnoha názorů podkreslujících dobré výkony modelu Nokian WR D3. Řidiči si všímají také pohodlí cestování a bezpečnosti na každém typu povrchu. Dokonalá přilnavost na sněhu, rychlé odvádění vody a stabilita jízdy jsou výhodami, díky kterým pneumatika Nokian WR D3 s přehledem zvládá proměnlivé evropské podnebné podmínky.

 

Pneumatika byla hodnocena také specialisty zabývajícími se sezonním testováním pneumatik. V roce 2013 dobyl model první místo ve zkouškách organizace ADAC a magazínu „Auto Bild“ (v rozměru 185/60 R15 T a 195/65 R15) a získal status pneumatiky „stojící za doporučení“ v testu ACE/GTU (v rozměru 185/60 R15).

Nokian je nezávislým finským producentem, který se zaměřuje na výrobu zimních pneumatik. V nabídce značky se nachází ogumování pro vozidla osobní, dodávková, nákladní, ale i pro kola a pro výrobní a zemědělské stroje. Výrobní továrny firmy Nokian jsou umístěny ve Finsku a v Rusku.

 

Uniroyal MS Plus 77 

Uniroyal MS Plus 77 

Uniroyal MS Plus 77 je pneumatika tvořená za použití nejmodernějších technologií. Velmi dobře se prezentuje stejně tak na mokrém povrchu, jako na povrchu mokrém a zasněženém. O jejích dobrých vlastnostech svědčí statistika, podle které by model doporučilo 97 % uživatelů našeho portálu. 

Řidiči si pochvalují dokonalou přilnavost pneumatiky, snadnou ovladatelnost a krátkou brzdnou dráhu. Jsou tiché, mají výjimečnou přilnavost a skvěle vypadají. Jejich vysoké umístění v nejnovějších testech jistě není náhoda. V klidu očekávám zimu a cítím, že v takových podmínkách se překonají. Velmi dobrá pneumatika na mokrém povrchu. Tyto znaky potvrzují většinu uživatelských hodnocení umístěných na našich stranách. V komentářích je možné se rovněž dočíst, že uživatelé považují za velice důležitou výhodu pneumatiky Uniroyal MS Plus 77 dokonalý poměr kvality a ceny. 

 

Pneumatika ukazuje dobré výsledky v testech pneumatik prováděných auto-moto organizacemi a prestižními magazíny v oboru. V roce 2013 dobyla čtvrté místo a titul pneumatiky „zvláště doporučované“ (pro rozměr 225/45 R17 H) v testu organizovaným německým ADAC.

Uniroyal je značka, která vyniká ve výrobě pneumatik specializovaných na mokrý povrch. Od roku 1979 spadá Uniroyal pod velký koncern Continental. V nabídce firmy se nacházejí pneumatiky do vozidel osobních, dodávkových, 4x4 a nákladních. Společnost se pyšní váce než 140-letou tradicí. 

 

Yokohama W Drive 

Yokohama W Drive 

Yokohama W Drive je zimní pneumatika třídy premium, která je vybavena asymetrickým dezénem. Díky fungování dezénu model skvěle reaguje na každém typu povrchu a zajišťuje maximální výkony nezávisle na klimatických podmínkách aktuálně panujících. Těchto znaků si všímají uživatelé, z nichž až 90 % pneumatiku doporučuje svým známým. 

Jedna z lepších pneumatik, co jsem měl. Velmi dobře se drží na silnici, málo se sjíždí, jsou tiché při všech rychlostech a bez ohledu na povrch, po kterém se pohybuje – táhne auto dopředu... To pouze zlomek z více než 150 komentářů spokojených uživatelů. Řidiči zdůrazňují krátkou brzdnou dráhu pneumatiky a jízdní komfort v extrémních podmínkách. Oceňované je chování pneumatiky na suchém povrchu a odolnost modelu Yokohama W Drive vůči mechanickým poškozením. z modelu budou nadšení zejména ty řidiči, kteří zohledňují na stejně úrovni jako bezpečnost a maximální výkony i komfort cestování.

 

Koupit pneumatiky Yokohama W Drive

 

Pneumatika zaujala vysoká místa v sezonních testech pneumatik. V roce 2009, 2008 a 2007 získala status „pneumatika doporučována“ v testu ADAC (hodnocené rozměry: 205/55 R16 H, 195/65 R15 a 205/55 R16 H).

Yokohama je japonský producent pneumatik, který se specializuje na vytváření ogumování ve třídě premium. Koncern dodává na trh pneumatiky určené vozidlům osobním, 4x4, nákladním, závodním i průmyslovým strojům.

 

Jak vybírat zimní pneumatiky?

Kladete-li si za cíl odpovídající výběr modelu zimních pneumatik, doporučujeme využít několika zdrojů pro získání objektivních informací. Jedním z nejdůležitějších zdrojů jsou výše představené názory řidičů.

Je možné se dozvědět hodně také z testů pneumatik prováděných největšími magazíny a předními světovými organizacemi zabývajícími se motorizací. Na provádění těchto testů dohlížejí odborníci nejvyšší třídy, kteří garantují správný průběh testu i zpracování jeho výsledků.

Dalším zdrojem informací o pneumatice jsou štítky. Je třeba pamatovat, že speciálně u zimních pneumatik nejsou uvedeny informace o výkonech dosažených v dané sezóně a daných podmínkách (co se týče sněhu, nízkých teplot apod.). Nalézt na nich můžete pouze informace o přilnavosti na mokré silnici, valivém odporu (úspoře paliva) a generovaném hluku. V případě zimních pneumatik je nutné brát informace ze štítků s odpovídajícím odstupem – dobré výkony v zimních podmínkách mohou paradoxně zapříčinit snížení ohodnocení na štítku.

V případě pochybností se vždy můžete skontaktovat s našimi experty, kteří Vám ochotně poradí s výběrem.