Připravili jsme shrnutí uživatelských hodnocené, které Vám usnadní výběr odpovídajícího modelu do Vašeho vozu. Klienti Oponeo se vyjádřili na našem webu už ve více než 100 000 hodnoceních. Díky nim můžeme vytvořit žebříček nejlépe oceněných modelů.

Nyní se zaměříme na zimní pneumatiky v populárním rozměru 205/55 R16. Na takových pneumatikách jezdí například BMW 3, Ford Focus, Renault Megane, Škoda Octavia, Superb, VW Golf, Passat, Toyota Avensis.

Rozhodování o nákupu nových zimních pneumatik by nemělo být ukvapené, protože tento element automobilu má jako jediný bezprostřední kontakt s vozovkou, proto záadaně ovlivňuje bezpečnost.

Ford

Zimní podmínky nejsou náročné, pokud jezdíe na dobrých pneumatikách.

Nejlepší pneumatiky 205/55 R16 podle řidičů

Model pneumatikyHodnocení
1. Nokian WR D45,4 (podívejte se na názory)
2. Continental ContiWinterContact TS8505,35 (podívejte se na názory)
3. Nokian WR D35,25 (podívejte se na názory)
4. Nokian WR A35,2 (podívejte se na názory)
5. Dębica Frigo 24,9 (podívejte se na názory)

*Hodnocení se týká prezentovaného rozměru pneumatik, celkové hodnocení daného modelu se může nepatrně lišit. Stav k září 2018.

1. Nokian WR D4

 

WR D4 je dalším produktem populární série finské značky třídy premium. Nejnovější model má všechno, co by měly mít zimní pneumatiky v této třídě. Ultramoderní gumová směs Twin Trac Silica z přírodní gumy, křemíku a řepkovým olejem je doplněna technologicky pokročilým směrovým dezénem. Obojí zajišťuje bezpečnost i při náhlých změnách počasí.

Nokian je bezpochyby často brán jako expert na náročné zimní podmínky. Model WR D4 při své celkem krátké existenci na trhu získal už mnoho pozitivních hodnocení od našich klientů. Dokonalé vlastnosti na suché i mokré vozovce jsou důvodem, proč by 98 % klientů pneumatiku doporučilo dál.

Uživatel PJW o modelu Nokian WR D4 píše:

„Geniální pneumatika, drží za každých podmínek. Nejlepší nákup, pokud jde o zimní pneumatiky. Jezdil jsem na Conti a podle mě Nokian vyhrává. Přišel moment strachu, kdy auto přede mnou nedobrzdilo před jiným, které pouštělo chodce, a nabouralo do něj. Už jsem viděl, že jsem v nich také, ale na kluzké vozovce mě zachránily kromě silně brzdícího ABS především pneumatiky. Proto s nimi sázím na bezpečnost, není na čem šetřit. Navíc je to dkonalý poměr ceny a kvality.“

2. Continental ContiWinterContact TS850

 

Continental ContiWinterContect TS850 je pneumatika, která je na trhu už několik let. Těžko naleznete jiný produkt s tak všestrannými výkony. Je navržen pro automobily střední a vyšší třídy. Zaujme nezvyklým dezénem s vyšším počtem lamel, což bezprostředně ovlivňuje stabilitu a bezpečnost jízdy. Správný přenos bočních sil přináší delší životnost, jistější ovládání a nižší valivý odpor.

Nejde vyrobit ideální produkt, ale němečtí inženýři dali všechno do toho, aby se tomuto ideálu co nejvce přiblížili. To ocenili také naši klienti, kteří na webu umístili více než půl tisíce hodnocení, z nichž většina je více než kladná.

Uživatel Jack popisuje svoje dojmy z ježdění na ContiWinterContact TS850:

„Dokonalé pneumatiky, jezdím na nich v různých podmínkách během zimy a porůzných površích (terén, město, delší cesty). Jsem příjemně překvapený. Velmi dobře odvádějí vodu a já můžu mít radost z jízdy i v nepříznivém počasí (škoda, že to nemůžu říct o svých celoročních gumách – třeba Continental bude číst mé hodnocení a začne je vyrábět, protože by určitě byly lepší než ty, co jsou na trhu teď). V typicky zimních podmínkách a na sněhu a sněhové břečce posloucají skvěle, ideálně se zahryzávají do sněhu a neznají podklouznutí. Dezén je opravdu odolný, i když jezdím na delších cestách docela agresivně. Jsem si jistý, že každý, kdo je koupí, bude spokojený. Z vlastní zkušenosti teď mohu říci, že se vyplatí občas zaplatit více, aby vám něco sloužilo déle a lépe. Rozhodně doporučuji tyhle pneumatiky i další od Continental.“

3. Nokian WR D3

 

Řidiči a odborníky v motosvětě je často nazýván jako „specialista na zimu“. Nokian WR D3 je rozhodně jednou z nejlépe hodnocených zimních pneumatik třídy premium.

Nokian WR D3 je dokonalým výběrem pro jízdu v těžkých zimních podmínkách – díky gumové směsi, která je velmi pružná v nízkých teplotách. Dodatečné zesílení a snížený valivý odpor Vás přesvědčí, že jste nekoupili špatně.

Názor Pavla: „Opravdu výborná pneumatika. Jezdil jsem na různých zimních gumách jako Goodyear UltraGrip 7, BFGoodrich Gforce Winter, Kleber Krisalp HP, Fulda Kristall Montero a Nokian WR D3 je rozhodně nejlepší z nich. Za dobrou cenu dostanete produkt, který se svými výkony vyrovná Dunlopu a Continentalu. Na sněhu spokojenost. Drží neuvěřitelně. Na mokru se ABS ani jednou nezapnulo. Při sjíždění z dálnice můžete na přivaděči pokrytém břečkou a rozježděným sněhem klidně jet jako v létě na suchu. Nestalo se mi, že by auto ztratilo přilnavost. Hluk také není hrozný. Nejtišší nejsou, ale neruší při delších cestách. Určitě doporučuji!“

4. Nokian WR A3

 

Zimní pneumatika třídy premium se charakterizuje skvělou přilnavostí v každých podmínkách, neobyčejnou kontrolou trakce a nadprůměrnou odolnosti vůči opotřebení – tak jde ve zkratce definovat Nokian WR A3. Model ječasto vybírán řidiči po celé Evropě nejen díky svým vlastnostem, ale také kvůli výhodnému užívání.

Model je tichý a dokonale tlumí vibrace vnikající na povrchu pneumatiky. Pro je jízda bezpečná a také neobvykle komfortní.

Hodnocení Petra: „Ročně najedu 50 tis. km, takže pneumatiky měním docela často a mám dobrý přehled. Jízda ve vysokých rychlostech mě nutí vybírat kvalitní pneumatiky – nikdy na nich nešetřím, přeci na tom závisí můj život. Nokian model A3 je velmi dobrý, na dálnici jedu až 200 km/h (například v Německu) a reakce auta jsou dobré bez ohledu na podmínky. Brzdění super. Děšť mi nedělá problém. Teplota -10 a zmrzlý asfalt nezapnou ABS ani další systémy. Pneumatika se vyrovná skvělému Dunlop 3D (i když jsem myslel, že na ní nemá). Celkově doporučuji každému, kdo dbá na bezpečnost svojí i rodiny. Najel jsem 8 tis. km v různých podmínkách (i v horách při -10). Pneumatika nezvětšila spotřebu paliva oproti letním pneumatikám (mám Dunlop). Vyvážení pneumatik bez potíží. Oproti letním je trochu hlučnější, ale tišší než řada zimních pneumatik, jaké jsem měl.“

5. Dębica Frigo 2

 

Debica Frigo 2 je mezi řidiči velmi populární. Jako představitel ekonomické třídy zajišťuje velmi dobré výkony za atraktivní cenu.

Zimní model je vyroben z gumové směsi, která dobře zvládá zimní cestování. Speciálně modifikovaný dezén dobře projíždí zatáčky, aniž by docházelo k podkluzování nebo změně směru jízdy.

Dębica Frigo 2 v rozměru 205/55 R16

Hodnocení odeslané Questem: „Čekal jsem s napsáním hodnocení do další sezóny, abych něco najel, než se vyjádřím. Koupil jsem komplet pneumatik loni ještě napodzim. Dlouho jsem přemýšlel, výběr byl těžký. Názory byly různé a nejednoznačné. S každými pneumatikami něco nebylo úplně v pořádku. Někdo psal, že je hodně spokojen, někdo že se zklamal. Nakonec jsem vybral Debica Frigo 2. Výrobce tvrdí, že je uspokojivá na sněhu a to všichni potvrzovali. Podobně v testech ADAC překonala na sněhu jiné značkové pneumatiky. Ale na jiných, nezasněžených površích (suchá, mokrá silnice) nedopadla dobře. Přečetl jsem mnoho hodnocení a nakonec jsem se rozhodl pro tyhle (počítal jsem s tím, že přijde zima se sněhem, a také jsem koukal na cenu). Je pravda, že nejezdím extrémně, ale nevšiml jsem si, že by pneumatiky špatně reagovaly na suché nebo mokré silnici (ale věřím, že dražší pneumatiky se drží lépe – němel jsem je, nevím). Za to na sněhu super! Když napadlo hodně sněhu, byl jsem za svou volbu rád. Vyjíždění ze zasněženého parkoviště, cesty plné břečky a dokonce vytahování jiných do kopce – bez větších potíží. Pneumatiky dobře zvládají i hluboký sníh (…).“

Čtyři kroky při výběru pneumatik

1. Seznamte se s hodnoceními řidičů u modelů, které Vás zaujaly (po přečtení tohoto článku máte tento krok už za sebou).

2. Zjistěte, jestli vybrané pneumatiky byly testovány moto-magazíny nebo organizacemi. Výsledky pneumatiky v testech najdete u popisu modelu na našem portálu.

3. Podívejte se na EU štítek daného modelu. Ten hodnotí brzdění na mokrém povrchu, valivý odpor (vliv na spotřebu paliva) a emitovaný vnější hluk.

4. Pokud ještě stále nevíte, zavolejte našim specialistům. Na čísle 296 180 465 Vám pomůže vybrat nejlepší model Vám a Vašemu vozu na míru.