Nevíte, který model zimní pneumatiky si máte vybrat? Poznejte žebříček nejlepších zimních pneumatik a snadno a rychle si vyberete něco pro sebe.

Níže uvedený žebříček nejlepších zimních pneumatik o rozměru 205/60 R16 byl sestaven na základě názorů vystavených řidiči. Dnes se v databázi obchodu Oponeo nachází více než 70 tis. takových názorů. Přehled vám pomůže vybrat si pro sebe zimní pneumatiky, které ověřili jiní.

Na pneumatikách o rozměru 205/60 R16 jezdí automobily, jako např.: Audi A4, A6, BMW Série 3, Chevrolet Cruze, Hyundai i40, Mazda 6, Mercedes třída E, Nissan Primera, Opel Astra, Peugeot 407, Renault Grand Scenic, Toyota Avensis, Volvo V40.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 205/60 R16 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Goodyear Ultra Grip 84,4Prohlédněte si nabídku
2. Dunlop SP Winter Sport 4D4,3Prohlédněte si nabídku
3. Nokian WR D34,3Prohlédněte si nabídku
4. Bridgestone Blizzak LM324,3Prohlédněte si nabídku
5. Continental ContiWinterContact TS830 P4,2Prohlédněte si nabídku

*stav v září 2013.
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Goodyear Ultra Grip 8 (průměrná známka 4,4)

Goodyear Ultra Grip 8

Goodyear Ultra Grip 8

Až 40 % uživatelů hodnotilo tuto pneumatiku na "pětku". Pneumatiku rozhodně doporučuje až 95 % řidičů.

Dle názorů řidičů Goodyear Ultra Grip 8 si umí skvěle poradit na městských, venkovských a horských silnicích. Bez ohledu na místo používání a podmínky pneumatika vždy zajišťovala řidičům jistou předvídatelnou, a co je nejdůležitější, bezpečnou jízdu: "na sněhu a ledě se chová skvěle", "pokud se někdo chce cítit bezpečně v autě a chce mít jistotu, že po stlačení brzdy auto začne brzdit a nepoletí jako hokejový puk, pak tyto pneumatiky jsou pro něho."

Pneumatika vykazuje takové jízdní vlastnosti mj. díky modernímu, směrovému dezénu běhounu, který dokonale odvádí vodu, bláto a sníh a zaručuje příslušnou přilnavost.

Tento model pneumatiky se zúčastnil 12 testů pneumatik (v 8 z nich se ocitl na stupních vítězů).

Pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8 se montují jako originální výbava na modely aut, jako jsou: BMW série 1, Ford C-Max, VW Caddy.

Goodyear je americký výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Dunlop SP Winter Sport 4D (průměrná známka 4,3)

Dunlop SP Winter Sport 4D

Až 40 % řidičů, kteří zanechali komentář o Dunlop Sp Winter Sport 4D, ji hodnotilo na "pětku". Kromě toho až 93 % uživatelů ji rozhodně doporučuje svým známým.

"Jsem překvapen možnostmi těchto pneumatik", "pneumatika si skvěle vede na dálnicích při velkých rychlostech", "na sněhu poskytuje vysokou jistotu a předvídatelnost řízení", "sněhová břečka při velkých rychlostech nebyla žádný problém" – to jsou pouze některé z názorů na výrobek.

To, co vytváří tak dobré jízdní vlastnosti pneumatiky, je moderní směrový běhoun pneumatiky. Ne bezdůvodně právě pro tento vzorek běhounu nejčastěji sahají výrobci zimních pneumatik.

Pneumatika se objevila na trhu v roce 2011 a zúčastnila se až 18 testů pneumatik. V každém z nich se umístila na vysokém místě (1. až 4.).

Pneumatiky se montují jako originální výbava na modely aut, jako jsou: Mercedes třída E a S, Audi A3, BMW série 3, X1.

Dunlop se zabývá výrobou pneumatik třídy premium, tato značka patří do amerického koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 4D

 

Nokian WR D3 (průměrná známka 4,3)

Nokian WR D3.

Nokian WR D3.

Do této doby pneumatiku Nokian WR D3 hodnotilo skoro 35 % uživatelů na 5. Až 96 % řidičů rozhodně doporučuje tuto pneumatiku svým známým.

Řidiči si všímají univerzálnosti pneumatiky: "zachovávají vynikající přilnavost prakticky v každých podmínkách", ale chválí také konkrétní jízdní vlastnosti tohoto modelu: "vedení stopy velmi dobré, rozjezd ve sněhové břečce super, brzdná dráha dobrá", "pneumatiky jsou úžasné při jízdě ve vysokém sněhu a při jízdě po asfaltu jsou výjimečně tiché", "rozjezd z hlubokého sněhu nebo probíjení se udusanými závějemi na parkovišti – bez sebemenšího problému".

Velmi dobré jízdní vlastnosti pneumatiky jsou zásluhou ostrého směrového dezénu běhounu.

Vysoké hodnocení řidičů potvrzují testy pneumatik. Do této doby se pneumatika zúčastnila 9 testů, z čehož v 7 z nich obsadila pokaždé místo na stupních vítězů.

Nokian je finský výrobce pneumatik nejvyšší třídy, který se specializuje na zimní pneumatiky.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Bridgestone Blizzak LM32 (průměrná známka 4,3)

Bridgestone Blizzak LM32

Bridgestone Blizzak LM32

Až 30 % řidičů při přidávání názorů na tuto pneumatiku jí udělilo známku velmi dobrá.

Jaké vlastnosti pneumatiky nejvíce chválí řidiči? Je to především její příprava na nejobtížnější zimní podmínky. Pneumatika se skvěle osvědčuje "na zasněžených sídlištních uličkách a parkovištích nebo na zablácených silnicích", její chování na suchém povrchu popisují hodnotící jako "perfektní" a rozjezd na světlech není pro ni žádný problém. Stojí za to si přečíst názory na tuto pneumatiku a přesvědčit se, že to jsou pouze některé z uváděných předností.

Jak se výrobci podařilo vyrobit pneumatiku s tak dobrými jízdními vlastnostmi? Bridgestone Blizzak LM32 je výsledkem mnoha technologií, ale jednou z nejdůležitějších je pokročilý, směrový běhoun pneumatiky.

Od roku 2011 pneumatiku třikrát testoval časopis "Auto Bild", z čehož dvakrát obsadila 2. místo a jednou 3. místo.

Bridgestoneje japonský koncern zabývající se výrobou pneumatik třídy premium.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Blizzak LM32

 

Continental ContiWinterContact TS830 P (průměrná známka 4,2)

Continental ContiWinterContact TS830 P

Až 94 % řidičů, kteří přidali názor na tuto pneumatiku, ji rozhodně doporučují svým známým.

Continental ContiWinterContact TS830 P si zasloužila tuto známku svými velmi dobrými parametry jak na suché, tak i mokré vozovce, jakož i v typicky zimních podmínkách: "na udusaném, mokrém a čerstvém sněhu si umí poradit velmi dobře, pneumatiky jsou stabilní v zatáčkách", "podařilo se mi vjet do závěje a bez problémů jsem vyjel". Řidiči si pochvalují její univerzálnost: "skvěle se chová na silnicích", "dobré brzdění na každém podloží".

Dokonalé přizpůsobení každému typu vozovky je zásluhou zmodernizovaného, asymetrického dezénu běhounu.

Continental ContiWinterContact TS830 P se zúčastnila 11 testů pneumatik. Pokaždé se umístila na 1. až 4. místě nebo získala známku "doporučovaná".

Continental je německý koncern vyrábějící pneumatiky třídy premium. Značku doporučují mj.: Daimler, BMW, General Motors, Audi, Ford, Porsche a také tuningové firmy jako AMG a Brabus.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS830 P