Podívejte se, jaké zimní pneumatiky o rozměru 215/55 R16 doporučují jiní řidiči. Vyberte si z nich ideální pneumatiky pro sebe a vaše auto.

Přemýšlíte o tom, jaké zimní pneumatiky o rozměru 215/55R16 si máte vybrat? Níže najdete přehled nejlepších pneumatik s tímto rozměrem. Žebříček byl zpracován na základě názorů (máme jich už více než 70 tisíc) řidičů, jako jste vy.

Na pneumatikách o rozměru 215/55 R16 jezdí mimo jiné: Opel Signum, Ford Mondeo, Mercedes E třída W210 (oblíbený "brejlovec"), Citroen C4 i C5, Ford Focus, Audi A4 a A6, VW Passat, Opel Vectra C, Peugeot 308/ 406/ 5008.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 215/55 R16 dle uživatelů OPONEO

Model značkyZnámka* 
1. Nokian WR A34,3Prohlédněte si nabídku
2. Nokian WR D34,3Prohlédněte si nabídku
3. Bridgestone LM304,3Prohlédněte si nabídku
4. Dębica Frigo HP4Prohlédněte si nabídku
5. Zeetex Ice-Plus S2003,8Prohlédněte si nabídku

*stav v září 2013.
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Nokian WR A3 (průměrná známka 4,3)

Nokian WR A3

Další nabídkou v tomto přehledu je Nokian WR A3. Pneumatika pochází z mrazivého severu (Nokian je finská značka) a je dokonale přizpůsobena zimním podmínkám.

Model si dobře vede při jízdě na sněhu. Na pneumatikách Nokian WR A3 můžete bez problému jezdit v horském terénu a vyjíždět z parkovišť zasypaných sněhem. Manévrování na těchto pneumatikách je obratné a automobil zachovává příslušnou stabilitu.

Dle řidičů si Nokian WR A3 umí dobře poradit také na mokré vozovce (ochrana proti aquaplaningu). Pneumatika je tichá a zajišťuje dobré tlumení dokonce i při vyšších jarních a podzimních teplotách (nad 10 °C).

Pneumatika má asymetrický dezén běhounu, který se dokonale osvědčuje u větších automobilů s širšími pneumatikami.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR A3

 

Nokian WR D3 (průměrná známka 4,3)

Nokian WR D3.

Nokian WR D3 je další pneumatika finské značky doporučovaná s rozměrem 215/55R16. Dle našich uživatelů se model osvědčuje jak na sněhu, tak i na suché vozovce.

Na pneumatikách Nokian WR D3 lze bez problému zdolávat malé závěje. Nechybí také názory chválící chování modelu na sněhové břečce. Jízda v těžkých podmínkách na těchto pneumatikách je bezpečná a nehrozí možným smykem.

Model byl vybaven směrovým dezénem běhounu – nejčastěji používaným v případě zimních pneumatik.

Stojí za to také zmínit, že pneumatika má ekologických charakter (menší valivý odpor, a tedy menší spotřeba paliva a redukce emisí CO2 vozidlem).

O třídě této pneumatiky svědčí rovněž řada ocenění, která získala v testech motoristických organizací a časopisů na celém světě.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Bridgestone LM30 (průměrná známka 4,3)

Bridgestone LM30

Bridgestone LM30

Bridgestone LM30 je pneumatika třídy premium, která se dokonale osvědčuje na větších vozidlech. Dokonalé provedení pneumatiky zajišťuje dobrou přilnavost na zasněžených parkovištích a také ulicích pokrytých sněhovou břečkou.

Dle našich uživatelů si pneumatika Bridgestone LM32 umí dobře poradit s rozjezdem v hlubokém sněhu a kopcovitém terénu. Nedostává smyk a při náhlých manévrech zaručuje krátkou brzdnou dráhu.

Dobré zimní jízdní vlastnosti jsou mimo jiné zásluhou moderního směrového dezénu běhounu.

O kvalitě pneumatiky svědčí také ocenění, která získala v mnoha testech časopisů.

Stojí za to vědět, že japonská firma Bridgestone je jedním z největších a technologicky nejpokročilejších výrobců pneumatik.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone LM30

 

Dębica Frigo HP (průměrná známka 4)

Dębica Frigo HP.

Dębica Frigo HP je moderní zimní pneumatika, která je odpovědí na podmínky převládající v zimě.

Model si umí dokonale poradit na sněhové břečce, sněhu a vodě čili v podmínkách, se kterými se můžete setkat v zimě denně. S pneumatikou Dębicą Frigo HP můžete rychle zabrzdit v nouzové situaci, vyjet ze závěje a zabránit smyku.

Dębica Frigo HP má směrový dezén běhounu. Takový běhoun se nejlépe osvědčuje v zimních podmínkách (dokonale odvádí sněhovou břečku a sníh).

Řidiči zdůrazňují, že v zimních podmínkách se pneumatika Dębica Frigo HP vyrovná výrobkům třídy premium.

 

Koupit pneumatiky Dębica Frigo HP

 

Zeetex Ice-Plus S200 (průměrná známka 3,8)

Kupte si pneumatiky Dębica Frigo HP

Pneumatiky Zeetex Ice-Plus S200 se vyznačují vynikajícím poměrem ceny a kvality. Nejsou hlučné a dobře drží na kluzké silnici. Dle mnoha řidičů jednou z největších předností tohoto modelu je vysoká odolnost vůči opotřebení.

Hodnotící si jí cení za úžasný poměr kvality a ceny. Řečeno slovy jednoho z řidičů, Zeetex Ice-Plus S200 je "skvělá pneumatika dokonce ve srovnání s pneumatikami třídy premium".

Zeetex je mladá značka pneumatik, která rychle získává uznání čím dál většího počtu řidičů na celém světě díky velmi dobrému poměru kvality pneumatik a jejich ceny.

 

Koupit pneumatiky Zeetex Ice-Plus S200