Zima se blíží mílovými kroky a vybrali jste si už zimní pneumatiky, na kterých budete jezdit v této sezoně? Pokud ne, pak jste zde dobře. Níže vám představujeme přehled pěti nejlepších modelů zimních pneumatik v rozměru 195/60 R15.

Na portálu Oponeo se nyní nachází více než 80 tisíc názorů na pneumatiky. Speciálně pro vás jsme se je rozhodli sečíst a vybrat 5 nejvýše hodnocených zimních pneumatik v rozměru 195/60 R15. Určitě si z nich nějaké vyberete. Pneumatiky v rozměru 195/60 R15 se montují na modely aut, jako jsou: Volvo C70, Opel Astra, Toyota Corolla nebo Avensis.

Conti

Správně vybraný zimní pneumatiky zaručí bezpečnost v těžkých podmínkách.

Nejlepší zimní pneumatiky 195/60 R15 podle uživatelů OPONEO

ModelZnámka (počet názorů)*Nabídka
1. Continental ContiWinterContact TS8504,5 (229)Podívejte se na nabídku
2. Goodyear Ultra Grip 94,5 (192)Podívejte se na nabídku
3. Nokian WR D34,4 (312)Podívejte se na nabídku
4. Falken HS 4494,2 (80)Podívejte se na nabídku
5. Fulda Kristall Montero 34,2 (241)Podívejte se na nabídku

*stav k 27.05.2015
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Continental ContiWinterContact TS850 (známka 4,5)

Conti

Continental ContiWinterContact TS850

Tento model zimní pneumatiky ohodnotilo více než 229 řidičů. Souhlasně udělili pneumatice známku 4,5/5 na našem portálu a hodnocení „úžasná!“. Silniční vlastnosti pneumatiky jsou ohodnoceny ještě výše (4,6/5). Ba co víc, až 97% uživatelů této pneumatiky ji rozhodně doporučuje dále.

Jak se pneumatika chová každý den? O tom se můžete přesvědčit při čtení názorů řidičů. Zde jsou některé z nich: „pokud jde o valivý odpor, nezaregistroval jsem vyšší spotřebu. Při styku se sněhem – žádné problémy, břečka – jako po kolejích, mokrá vozovka - bez aquaplaningu, dobrá brzdná dráha. Led ... myslel jsem, že jako většina pneumatik nic na něm nezmohou. Avšak při jízdě na zledovatělé silnici jsem byl mile překvapen, auto zabrzdilo na těchto pneumatikách bez dlouhého smyku“, „je to velmi dobrá, spolehlivá pneumatika v podmínkách polské zimy. Pneumatiky se dobře chovají jak při klidné jízdě, tak i rychlé jízdě po dálnici“.

 

Chci pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Provozní vlastnosti pneumatik důkladně otestovali nejen řidiči, ale také specialisté. Od r. 2012 se pneumatika zúčastnila 11 profesionálních testů pneumatik, které pořádaly motoristické organizace a časopisy. Ve většině z nich (8 testů) se pneumatika umístila na 1. místě s hodnocením „zvláště doporučovaná“. Tři poslední s 2. místem a také hodnocením „zvláště doporučovaná“ nebo „doporučovaná“.

Continental ContiWinterContact TS850 je zimní pneumatika třídy Premium. Model byl speciálně vyvinut pro osobní auta střední třídy a kompaktní vozidla. Pneumatika má směrový dézen. Díky němu pneumatiky zajišťují nejvyšší úroveň bezpečnosti na mokré vozovce. Continental je německý gumárenský koncern, který kromě své značky vlastní také značky, jako jsou: Uniroyal, Barum nebo Semperit.

 

Goodyear Ultra Grip 9 (známka 4,5)

Goodyear

Goodyear Ultra Grip 9

Model zimní pneumatiky firmy Goodyear ohodnotilo dosud více než 192 řidičů. Až 98% z nich naprosto doporučuje tuto pneumatiku známým a rodině. Nejvýše ohodnocenými parametry pneumatiky (4,5/5 slovy: „skvělá pneumatika!“) jsou silniční vlastnosti a jízdní komfort. Pouze o něco níže řidiči hodnotí náklady na používání pneumatik.

Co si o pneumatice myslí její uživatelé? Odpověď na tuto otázku najdete v takových názorech na pneumatiku, jako jsou: „jsem 100% spokojený s těmito pneumatikami, velmi krásně se vyjímají na discích, jsou tiché a skvěle se chovají za každých atmosférických podmínek“, „pneu se za každých podmínek chovají úžasně, a zejména na sněhu nejsou sebemenší problémy“, „pneumatika se doslova lepí na suchý i mokrý asfalt. Brždění při velkých rychlostech – perfektní“, „vhodné pro klidnou jízdu po silnici a ve městě – chovají se při tom stabilně“.

 

Chci pneumatiky Goodyear Ultra Grip 9

 

Pneumatika se zúčastnila dvou profesionálních testů pneumatik v roce 2014. V testu organizace ACE/GTU obsadila 3. místo s hodnocením „zvláště doporučovaná“ a v testu magazínu „Auto, Motor und Sport“ 2. místo rovněž s hodnocením „zvláště doporučovaná“.

Goodyear Ultra Grip 9 je univerzální osobní pneumatika třídy Premium. Model byl vybaven směrovým dézenem, který zajišťuje nejvyšší úroveň bezpečnosti na mokrých silnicích. Výrobcem pneumatiky je jeden z největších gumárenských koncernů. Americká firma kromě své značky vlastní také značky, jako jsou: Dębica, Sava, Fulda nebo Dunlop.

 

Nokian WR D3 (známka 4,4)

Nokian

Nokian WR D3

Nokian WR D3 je zimní pneumatika, která na našem portálu získala od řidičů vysokou známku 4,4/5 a navíc hodnocení „úžasná pneumatika!“. Pneumatiku ohodnotilo dosud až 312 řidičů! A co víc, až 96% z nich rozhodně doporučuje pneumatiku druhým. Nejvyšší známky pneumatika získává za silniční vlastnosti. Řidiči také vysoce ohodnotili vzhled pneumatiky.

Z názorů řidičů na tento model se můžete dozvědět, jak se pneumatika chová v denním provozu: „pneumatiky jsou poměrně tiché, dokonce při rychlé jízdě. Na sněhu a břečce senzace – podle předpokladů“, „při jízdě na sněhu se auto velmi dobře ovládá, nejsou sklouznutí, je úplná kontrola nad autem dokonce při vyšších rychlostech, stejné je to při jízdě na břečce“, „s rozjezdem na ubitém sněhu nejsou problémy, s břečkou si také umí poradit velmi dobře“, „celkově vzato, nejvhodnější pro jízdu po městě a mimo něj“.

 

Chci pneumatiky Nokian WR D3

 

Nokian WR D3 se od roku 2012 pravidelně účastní profesionálních testů pneumatik. Dosud se zúčastnila 18 profesionálních zkoušek. Pneumatika se mnohokrát umístila na stupních vítězů s hodnocením „doporučovaná“ nebo „zvláště doporučovaná“.

Nokian WR D3 je zimní pneumatika třídy Premium vyvinutá speciálně pro malé a střední rodinné automobily. Pneumatika je vybavena směrovým dézenem. Díky němu máte záruku bezpečnosti na mokré vozovce. Nokian je finský výrobce pneumatik. Identifikační značkou firmy jsou vysoce kvalitní zimní pneumatiky.

 

Falken HS449 (známka 4,2)

Falken

Falken HS449

Falken HS449 shromáždila na našem portálu známku 4,2/5 (slovy: „pneumatika hodná doporučení“). Pneumatiku takto ohodnotilo více než 90 řidičů. Až 97% uživatelů pneumatiky rozhodně doporučuje tento model druhým. Silniční vlastnosti jsou nejsilnější stránkou této pneumatiky.

O všech přednostech tohoto modelu pneumatiky si můžete přečíst v názorech řidičů, např.: „skvělé pneumatiky – jedny z lepších zimních, na jakých jsem jezdil. Výborně drží na mokré vozovce, velmi tiché pokud to má pro někoho význam, velmi dobrý jízdní komfort, opotřebitelnost lepší než jsem čekal. Poměrně nízký valivý odpor. No a nejdůležitější: bezpečnost“, „jsou velmi tiché, dobře se chovají na zledovatělé vozovce“, „hezky vypadající pneumatiky, nejvhodnější pro jízdu na suché a mokré vozovce“.

 

Chci pneumatiky Falken HS449

 

Falken HS449 třikrát testovali odborníci, kteří pořádají testy pneumatik. Všechny tyto testy pneumatika ukončila s hodnocením „doporučovaná“.

Falken HS449 je zimní pneumatika střední třídy. Model je vybaven směrovým dézenem, který zajišťuje skvělé provozní parametry na mokré vozovce. Falken je japonský výrobce pneumatik, jehož znají řidiči na celém světě.

 

Fulda Kristall Montero 3 (známka 4,2)

Fulda

Fulda Kristall Montero 3

Na model Fulda Kristall Montero 3 již vyjádřilo názor více než 240 řidičů. Shodně potvrzují, že pneumatice přísluší známka 4,2/5 (slovy: „pneumatika hodná doporučení“). Až 94% řidičů, kteří hodnotili pneumatiku, ji doporučuje dále. Uživatelé pneumatiky nejvýše ohodnotili její silniční vlastnosti (4,2/5).

Zde jsou informace, jaké jsme o této pneumatice našli v komentářích řidičů: „nízké valivé odpory, velmi dobře si vede v bořivém sněhu“, „vřele doporučuji tyto pneumatiky. Velmi dobře se chovají na zasněžené vozovce, zajišťují velmi dobrou přilnavost a vedení také automobilu se zadním pohonem. Velmi dobře drží na cestě na suchém asfaltu, a to i při mírných teplotách“, „zkoušel jsem je, když to jen bylo možné a vím, že jsem měl na ně spolehnutí na každé vozovce. Nic nerámusilo, jízda byla pohodlná a příjemná“.

 

Chci pneumatiky Fulda Kristall Montero 3

 

Pneumatika se zúčastnila čtyř testů pneumatik. Každý ukončila s hodnocením „zvláště doporučovaná” nebo „doporučovaná“. Je to další důkaz toho, že stojí za to zajímat se právě o tento model pneumatiky.

Fulda Kristall Montero 3 je univerzální zimní pneumatika střední třídy. Model je vybaven směrovým dézenem, který si skvěle vede zejména na mokré vozovce. Fulda je značka pneumatik, která patří do amerického koncernu Goodyear.

 

Jak vybrat pneumatiky pro sebe?

Pamatujte, abyste se před definitivním výběrem pneumatik seznámili s popisem vybrané pneumatiky, ověřili si názory na ni, výsledky testů a údaje na štítcích připojených k pneumatikám.

Pokud nemáte vůbec ponětí, který model pneumatik si máte vybrat, nebo přemýšlíte, co bude nejlepší pro vás a vaše auto, zavolejte našim specialistům. Pomohou vám vybrat pneumatiky, které splní vaše očekávání a budou odpovídat provozním vlastnostem vašeho auta.