Při výběru pneumatik pamatujte na to, že je to jediná část auta, která má přímý styk s vozovkou. Snažte se, aby se na kolech vašeho auta objevily vhodné pneumatiky. Díky tomu se budete těšit z komfortní a bezpečné jízdy v zimě.

Jsme portálem s nejvyšším počtem názorů, které zanechali řidiči. Nyní se na našem portálu nachází asi 85 tisíc komentářů uživatelů pneumatik. Rozhodli jsme se je sečíst a vytvořit žebříček nejlepších zimních pneumatik v oblíbeném rozměru 195/65 R15. Účelem tohoto žebříčku je představit řidičům nejvšestrannější pneumatiky.

Na jaká vozidla se montují pneumatiky v rozměru 195/65 R15? Nejpopularnějši jsou: Kia Cee’d, Renault Megane, VW Passat, Opel Astra, Ford Focus.

Nokian

Spravné zimní pneumatiky garantují komfort a bezpečnost.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 195/65 R15 dle uživatelů OPONEO

ModelZnámka (počet názorů)*Nabídka
1. Michelin Alpin 54,7 (67)Podívejte se na nabídku
2. Dunlop SP Winter Response 24,5 (110)Podívejte se na nabídku
3. Pirelli Snowcontrol Serie III4,5 (61)Podívejte se na nabídku
4. Nokian WR D34,4 (312)Podívejte se na nabídku
5. BFGoodrich G-Force Winter4,2 (86)Podívejte se na nabídku

*stav k 21.05.2015
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Michelin Alpin 5 (průměrná známka 4,7)

Michelin

Michelin Alpin 5

Dosud pneumatiku ohodnotilo skoro 70 osob. Po sečtení názorů pneumatika získala od řidičů hodnocení „úžasná“. Nejvyšší známky model získává za silniční vlastnosti (4,7/5). Skoro na stejné úrovni uživatelé pneumatik hodnotí jízdní komfort. Také náklady na používání pneumatiky jsou dobře hodnocené řidiči.

Při čtení názorů řidičů nacházíme velmi mnoho užitečných informací o pneumatice, např.: „pneumatiky si velmi dobře vedou na všech typech vozovek, za každého počasí, jsou tiché při používání, dle mého názoru zvyšují bezpečnost svou vysokou kvalitou“, „nepřekvapí je žádné podmínky“, „jezdil jsem agresivně na těchto pneumatikách po městě, na dálnici (až 200 km/h) a na točitých zasněžených silnicích. Za každých podmínek je trakce vynikající“.

 

Chci pneumatiky Michelin Alpin 5

 

Pneumatiku kromě řidičů testoval také v roce 2014 motoristický časopis „Auto, Motor und Sport“. Model získal hodnocení „doporučovaná“.

Michelin Alpin 5 je univerzální osobní pneumatika střední třídy. Pneumatika má směrový dezén, aby bylo zajištěno co nejrychlejší a nejúčinnější odvádění vody a bláta. Výrobcem pneumatiky je francouzský koncern Michelin. Je to jedna z největších gumárenských společností, která také vlastní značky, jako jsou: Kormoran, Kleber nebo BFGoodrich.

 

Dunlop SP Winter Response 2 (známka 4,5)

Dunlop

Dunlop SP Winter Response 2

Názor na tuto pneumatiku zanechalo dosud až 110 řidičů. Až 98% z nich ji doporučuje dále. Nejvyšší známky pneumatika získává za silniční vlastnosti a jízdní komfort. Nejvýše hodnoceným parametrem pneumatiky jsou provozní vlastnosti na mokré vozovce.

Ve svých komentářích řidiči uvádějí mnoho užitečných informací o pneumatikách: „při jízdě na výše uvedených Dunlopech se cítím jistě a uvolněně, zejména na mokré nebo blátivé vozovce, se kterou tuto zimu máme nejčastěji do činění“, „vypadají velmi hezky a také se tak chovají na silnici“, „nejvíc se mi líbily při rychlém nebo prudkém zastavení – zde se několikrát osvědčily na 1“.

 

Chci pneumatiky Dunlop SP Winter Response 2

 

Pneumatiku dobře hodnotí nejen řidiči, ale také profesionálové. V letech 2013–2014 se model zúčastnil tří testů pneumatik. Dva testy pořádal ADAC. Oba testy model ukončil na vysokém 2. místě s hodnocením „zvláště doporučovaná“. Třetí test uspořádala ACE/GTU. Také v něm se pneumatika umístila na 2. místě a získala hodnocení „zvláště doporučovaná“.

Dunlop SP Winter Response 2 je univerzální osobní pneumatika třídy Premium. Pneumatika je vybavena směrovým dezénem – je to nejúčinnější zabezpečení na mokré vozovce. Dunlop je firma, která vyrábí pneumatiky podle technologie amerického koncernu Goodyear. Značka Dunlop patří do tohoto koncernu.

 

Pirelli Snowcontrol Serie III (známka 4,5)

Pirelli

Pirelli Snowcontrol Serie III

Pirelli Snowcontrol Serie III je pneumatika, kterou ze 61 osob až 98% rozhodně doporučuje rodině a známým. Pneumatika má vynikající známky (4,5/5) za silniční vlastnosti. Dobré známky pneumatika také sbírá za náklady na používání.

Co mají říct majitelé této pneumatiky, kteří ji používají každý den? Stačí se podívat na komentáře řidičů, abyste se přesvědčili, čím se vyznačuje tento model pneumatiky: „pneumatika dělá ohromující dojem“, „fantasticky drží v zatáčkách, má velmi dobrý záběr“, „na kluzkém nekloužou, ÚŽASNĚ na sněhu!“, „vysoká účinnost brždění na suché, mokré vozovce a také pokryté sněhem nebo břečkou“.

 

Chci pneumatiky Pirelli Snowcontrol Serie III

 

Od roku 2011 se pneumatika zúčastnila 8 testů pneumatik. Všechny ukončila s hodnocením „zvláště doporučovaná“, „dobrá“ nebo „doporučovaná“. Tyto výsledky profesionálních testů pneumatik a velmi dobré hodnocení řidičů dokazují, že je to další model s všestrannými provozními vlastnostmi, který si můžete směle vybrat pro své auto.

Pirelli Snowcontrol Serie III je univerzální zimní pneumatika třídy Premium. Pneumatika pracuje na směrovém dézenu, a tedy zajišťuje nejvyšší úroveň bezpečnosti na mokré vozovce. Pirelli je italský gumárenský koncern, který znají řidiči na celém světě.

 

Nokian WR D3 (známka 4,4)

Nokian

Nokian WR D3

Nokian WR D3 je pneumatika s hodnocením „úžasná!“ na našem portálu. Pneumatika získala již 312 názorů. Ze všech hodnotících řidičů až 96% rozhodně doporučuje model známým a rodině. Nejlepší známky pneumatika sbírá za silniční vlastnosti, ale velmi dobrou úroveň si udržují také známky za jízdní komfort.

Podrobnější informace o provozních vlastnostech pneumatik se nacházejí v komentářích řidičů: „chybí šum, téměř ticho na palubě. Velmi velký plus, nízká hladina hluku. Najíždění do zatáček s větší rychlostí nezpůsobuje plavání. Na mokrém klidně drží cestu“, „nepískají ani při prudkém záběru, nejsou hlučné při větších rychlostech, mají vynikající přilnavost prakticky za každých podmínek“.

 

Chci pneumatiky Nokian WR D3

 

V letech 2013–2014 se pneumatika čtyřikrát zúčastnila testů pneumatik. Model v nich pokaždé získal hodnocení „zvláště doporučovaná“ nebo „doporučovaná“. Skvělé výsledky v testech pneumatik a u řidičů jsou postačujícími důkazy na to, že Nokian WR D3 je pneumatika se skvělými provozními vlastnostmi.

Nokian WR D3 je univerzální osobní pneumatika třídy Premium. Pneumatika pracuje na směrovém dezénu. Díky tomu se může pochlubit velmi dobrými provozními parametry na mokré vozovce. Nokian je finská značka pneumatik známá vynikající kvalitou zimních pneumatik.

 

BFGoodrich G-Force Winter (známka 4,2)

BFGoodrich

BF Goodrich G-Force Winter

Dosud pneumatiku popsalo až 86 řidičů. Skvělou zprávou je to, že až 96% jejích uživatelů ji určitě doporučuje druhým. Řidiči hodnotí na velmi dobré úrovni silniční vlastnosti a jízdní komfort tohoto modelu pneumatiky. Krátce řečeno, je to pneumatika „hodná doporučení“.

Řidiči neskrývají svou spokojenost s těmito pneumatikami ve svých názorech: „skvěle drží v dešti a na suchém asfaltu. Během několika, ale doslova několika sněhových dnů, když jsem jezdil po sněhu, také se nedalo o nich říci špatného slova“, „pneumatiky velmi dobře drží na cestě jak na suché a mokré, tak i na kluzké vozovce“, „solidní kvalita za dobrou cenu“, „strmá stoupání zasněžená nebo s rozbředlým sněhem nezpůsobovala žádný problém“.

 

Chci pneumatiky BFGoodrich G-Force Winter

 

BFGoodrich G-Force Winter je zimní pneumatika střední třídy, kterou lze používat u mnoha různých mod

elů osobních aut. Pneumatika je vybavena směrovým dézenem. Díky tomu se může pochlubit velmi dobrými provozními parametry na mokré vozovce. Firma BFGoodrich při výrobě pneumatik používá technologii francouzského koncernu Michelin – značka patří do tohoto koncernu.

 

Jak vybrat vhodné pneumatiky pro sebe?

  1. Zamyslete se nad tím, jaké vlastnosti jsou pro vás nejdůležitější u pneumatik, a hledejte modely s názory, ze kterých může vyplývat, že splní vaše očekávání.
  2. Čtěte názory řidičů – právě v nich najedete nejvíce informací o provozních vlastnostech pneumatik.
  3. Zjistěte si, zda pneumatika, kterou si zamýšlíte koupit, se zúčastnila profesionálních testů pneumatik, které provádějí motoristické organizace a časopisy. Ve výsledcích těchto testů najdete přesné údaje všech nejdůležitějších provozních vlastností, které vás zajímají.
  4. Na každé pneumatice jsou umístěny štítky. Na nich jsou rovněž uvedeny objektivní a přesné výsledky pneumatik, jakých bylo dosaženo při zkouškách třech důležitých parametrů – hluku, přilnavosti na mokré vozovce a účinnosti spalování.
  5. Pokud se nemůžete rozhodnout pro jeden model pneumatiky nebo také vůbec nevíte, jaký výběr bude nejlepší pro vás a vaše auto, kontaktujte naše specialisty. Oni zodpovědí vaše dotazy a vyberou pneumatiky ideální pro vás.