Připravili jsme si pro Vás seznam nejlepších letních pneumatik v rozměru 215/55 R16. Vznikl na základě hodnocení řidičů, které Vám může významně usnadnit výběr optimálních pneumatik speciálně pro Vaše potřeby a styl řízení.

Námi zpracovaný žebříček je složen z pěti modelů letních pneumatik v rozměru 215/55 R16, jež získaly nejlepší hodnocení ze strany uživatelů. Každá z pneumatik musela získat minimálně 20 komentářů od uživatelů, aby se dostala do nejlepší pětky. V žebříčku jsme umístili také informace, jaký model je zvláště doporučovaný společností Oponeo.

Rozměr pneumatik 215/55 R16 můžeme nalézt například v automobilech: Citroen C4 i C5, Audi A4 i A6, Opel Signum, Mercedes E třída W210, Ford Mondeo, Opel Vectra C, Peugeot 308,406,5008, Ford Focus, VW Passat a mnoha jiných populárních vozech.

 

Nejlepší letní pneumatiky 215/55 R16 podle uživatelů Oponeo:

Model pneumatiky Hodnocení
1. Dunlop SP Sport Bluresponse 4,5
2. Goodyear Efficientgrip Performance 4,4
3. Hankook Ventus Prime2 K115 4,3
4. Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 4,3
5. Zeetex HP1000 momentálně nedostupná

*Stav k 28. 1. 2015. Pneumatiky byly odnoceny na škále 1 – 5, kde 5 znamená nejvyšší možné ocenění.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse

sp sport

Dunlop SP Sport Blueresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse je pneumatika vytvořená speciálně pro městská vozidla střední a vyšší třídy. Model splní očekávání řidičů, kteří od pneumatik na letní sezónu očekávají nejen bezpečnost a odpovídající přilnavost, ale rovněž komfort při řízení. Až 97 % řidičů by doporučilo model svým známým – to mluví jednoznačně o jeho kvalitách.

Mezi názory nacházejícími se na kartě produktu Dunlop SP Sport Bluresponse můžeme najít výpovědi jako: „Je to skvělá pneumatika, dokonale tlumí nerovnosti. Je tichá a má ukázkovou přilnavost.“ Dále: „Jsem řidičem zkušeným a nejedny pneumatiky už jsem na autě vyzkoušel. Vždy jsem jezdil na pneumatikách nejvyšší třídy, ale nikdy na Dunlop. Slyšel jsem různé názory s nimi spojené – některé pro a některé proti, až jsem nakonec rozhodl je vyzkoušet na vlastní kůži a trefil jsem se do černého.“ Uživatelé pneumatik Dunlop SP Sport Bluresponse zdůrazňují také jejich zajímavý design a velkou odolnost dezénu.

 

Chci pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Model dobyl celou řadu vítězství v sezonních testech prováděných magazíny a organizacemi spojenými s motosportem. V roce 2014 získal druhé místo a status pneumatiky „doporučované“ v ratingu ADAC (v rozměru 195/65 R15) a třetí místo v testu „Rad& Rön” (v rozměru 195/65 R15).

Dunlop je populární značka spadající pod jeden z největších pneumatikářských koncernů – Goodyear. Název pochází od jména tvůrce první dušové pneumatiky, Johna Dunlopa.

 

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance je pneumatika navržená na každodenní ježdění v letní sezóně. Díky asymetrickému dezénu složenému ze dvou nezávislých částí zajišťuje model dokonalé výkony stejně tak na suchém, jako na mokrém povrchu.

Pneumatiku svým známým doporučuje až 96 % řidičů, kteří umístili svůj komentář na našem portálu. Jejich vyjádření zahrnují takové názory jako třeba: „Pneumatika stojí za doporučení. Skvěle se chová na suchém i na mokrém asfaltu. Příkladově drží v zatáčkách a auto jede jako po drátku.“ Uživatel Marek N. pokračuje: „Pneumatiky stojí za svou cenu. Na mokrém povrchu jsou bezkonkurenční. Dokonce nejhlubší louže jim nedělají problémy. Automobil se řídí komfortně. Nízká úroveň hluku.“

 

Chci pneumatiky Goodyear Efficientgrip Performance

 

Goodyear Efficientgrip Performance získala vysoké známky v mnoha sezonních testech. Hned v roce 2014 se umístila pneumatika na prvním místě v testu ADAC i ve zkoušce Råd & Rön (v rozměru 195/65 R15 V).

Goodyear je třetí největší producent pneumatik a gumy obecně na světě. Společnost se specializuje na produkci pneumatik nejvyšší třídy, které v sobě spojují maximální výkony, jistotu a prodlouženou dobu používání.

 

Hankook Ventus Prime2 K115

Hankook

Hankook Ventus Prime2 K115

Hankook Ventus Prime2 K115 je model určený osobním automobilům střední třídy. Díky použití moderní gumové směsi garantuje pneumatika odpovídající elasticitu celé konstrukce ve vysokých teplotách. Výsledkem je, že styčná plocha pneumatiky a podkladu se zvětšuje, jízda se tak stává jistější a stabilnější.

Model je doporučován více než 96 % řidičů. Názory uživatelů umístěné na portálu Oponeo jednohlasně vypovídají o největších přednostech pneumatiky – dokonalé výkony na každém typu povrchu a výjimečná životnost. „Pneumatika je úžasná, tichá, měkká, drží v zatáčkách jako přilepená dokonce i v mokru, jedním slovem stojí za doporučení,“ hodnotí Pasat a arturek454 dodává: „Pneumatiky se velmi dobře chovají na každém povrchu i v každém počasí, takže upřímně doporučuji.“

 

Chci pneumatiky Hankook Ventus Prime2 K115

 

Model Hankook Ventus Prime2 K115 byl doceněn rovněž specialisty – v roce 2013 získal titul doporučované pneumatiky v testu „Auto Motor und Sport“ (v rozměru 205/55 R16 V).

Hankook je korejská společnost, která zásobuje trh pneumatikami nejvyšší třídy. Její produkty jsou využívané jako originální vybavení například v automobilech Volvo, Ford, Renault, Volkswagen, Mitsubishi nebo Toyota.

 

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

Potenza

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 je letní pneumatika určená do vozidel o sportovnějším charakteru. Moderní a počítačově optimalizovaná konstrukce dezénu je příčinou toho, že zvuky vyvolané otáčením pneumatiky během jízdy jsou rychle a efektivně tlumeny.

Pneumatiku Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 doporučuje svým známým 96 % jejích uživatelů. V komentářích spojených s modelem na stránkách Oponeo převažují pozitivní hodnocení dokonalé přilnavosti a výkonů na suchém i mokrém povrchu. „Pneumatika vynikající kvality v dobré ceně. Zvládají každé počasí a každou situaci. Super vzhled přidá autu na prestiži,“ píše Kasia. „Dobrá pneumatika, auto jezdí jako po kolejích,“ tvrdí seba. Uživatelé Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 zdůrazňují také dobrou komunikaci mezi volantem a pneumatikou a precizní reakce na každý pohyb.

 

Chci pneumatiky Bridgestone Potenza Adrenalin RE002

 

Bridgestone je asijský koncern, pod jehož křídly se nachází takové značky jako Seiberling, Road King, Firestone, Dayton nebo Peerless. Společnost disponuje více než 100 výrobními halami po celém světě.

 

Zeetex HP1000

HP1000

Zeetex HP1000

Zeetex HP1000 je pneumatika určená osobním vozidlům, jejími přednostmi jsou ekonomická a ekologická jízda. Díky použití gumové směsi s příměsí křemíku v konstrukci se model pyšní sníženým valivým odporem a v důsledku toho i sníženou spotřebou paliva spojenou s nižšími emisemi oxidu uhličitého do atmosféry.

Optimalizovaná řezba dezénu s čtyřmi širokými drážkami způsobuje, že voda a případně bláto jsou rychle odváděny zpod čela pneumatiky. Konstrukce se tak rychle vysušuje. Tím je významně sníženo riziko aquaplaningu a zvýšena bezpečnost cestování.

Model Zeetex HP1000 doporučuje svým známým až 92 % řidičů, kteří ho ohodnotili. Mezi komentáři umístěnými na našem portálu můžeme najít mimo jiné takové názory: „Doporučuji tyto pneumatiky, protože garantují dobrou jízdu za výhodnou cenu. Komfort a bezpečí bez obavy o peněženku,“ jak napsal Vojtěch. Uživatelé si na pneumatice Zeetex HP1000 cení také její tiché práce, která se odráží v akustickém komfortu uvnitř vozidla.

Zeetex je značka pocházející z Arabských Emirátů a podílí se na produkci koncernu Zafco. Aspirace společnosti Zeetex sahají vysoko – plánuje na trh dodávat pneumatiky třídy premium charakteristické nejvyšší kvalitou materiálů a maximálními výkony. V nabídce této značky se nachází pneumatiky určené do osobních vozidel, do vozů terénních a nákladních.

 

Jak vybrat optimální pneumatiky?

Aby se Vám povedlo vybrat ty nejlepší možné pneumatiky, je třeba dát dohromady informace z několika různých zdrojů. Vyplatí se seznámit se uživatelskými testy, ale i s výsledky zkoušek prováděných čelními světovými organizacemi a magazíny specializovanými na motosport.

Dalším zdrojem informací se stávají štítky přidávané ke každé pneumatice. Na štítku se dočtete o valivém odporu modelu, přilnavosti na mokrém povrchu a o emisích hluku produkovaných točením pneumatiky.

V případě jakýchkoli otázek se můžete bez obav obrátit na naše experty prostřednictvím e-mailu nebo telefonu.