Nákup vhodných zimních pneu může být jednoduchý a rychlý. Všechno vám usnadní žebříček nejlepších zimních pneumatik.Nákup vhodných zimních pneumatik může být skutečně jednoduchý. Stačí se seznámit s popisem daného modelu a názory řidičů. Popis pneumatik, které vás zajímají, najdete po vstupu na list výrobku. Zde se také nacházejí názory vystavené jejich uživateli. Lze se často setkat s modely, které hodnotilo 50, 100, 200 nebo i více řidičů, což přispělo k tomu, že se nyní v naší databázi nachází více než 70 tisíc názorů na různé výrobky. 

 Rozhodli jsme se je shrnout a vytvořit žebříček nejlepších zimních pneumatik o rozměru 175/70 R14. Tento přehled uvádí 5 zimních pneumatik s tímto rozměrem, které řidiči hodnotili. Níže se dozvíte, co si o nich přesně myslí.

Na pneumatikách o rozměru 175/70 R14 jezdí automobily, jako např.: BMW série 3, Citroen Berlingo, Xantia, Daewoo Nubira, Fiat Doblo, Fiat Marea, Ford Focus, Hyundai i20, Mazda 626, Mitsubishi Carisma, Opel Astra, Renault Scenic, Seat Ibiza, Subaru Impreza, Legacy, Toyota Carina, Corolla.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 175/70 R14 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatiky Známka*  
1. Continental ContiWinterContact TS850 4,4 Prohlédněte si nabídku
2. BFGoodrich G-Force Winter 4,2 Prohlédněte si nabídku
3. Uniroyal MS Plus 6 4,2 Prohlédněte si nabídku
4. Fulda KRISTALL MONTERO 3 4,1 Prohlédněte si nabídku
5. Kleber KRISALP HP 2 4 Prohlédněte si nabídku

*stav v září 2013.
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Continental ContiWinterContact TS850 (průměrná známka 4,4)

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Pneumatiku Continental ContiWinterContact TS850 hodnotilo na „pětku“ 37 % uživatelů.

Řidiči si ve svých názorech všímají různých předností tohoto modelu pneumatiky. Chválí jak vzhled běhounu, tak i nejdůležitější vlastnosti pneumatiky čili parametry na zimním povrchu. Při prohlížení názorů se můžete nejčastěji setkat s komentáři typu "spolehlivá za každých atmosférických podmínek". Pneumatika se vyznačuje dokonalou přilnavostí jak na suché, mokré, tak i zasněžené silnici.

Tyto jízdní vlastnosti jsou zásluhou mj. moderního směrového dezénu běhounu.

Do dnešní doby byla pneumatika testována 4krát. V každém z těchto testů skončila se známkou doporučovaná nebo velmi doporučovaná.

Continental je německá značka pneumatik, kterou doporučují mj. Daimler, BMW, General Motors, Audi, Ford, Porsche a tuningové firmy AMG a Brabus.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

BFGoodrich G-Force Winter (průměrná známka 4,2)

BFGoodrich G-Force Winter.

BFGoodrich G-Force Winter

Tento model pneumatiky rozhodně doporučuje jiným řidičům až 95 % uživatelů.

BFGoodrich G-Force Winter je pneumatika, která sklízí skvělé názory na jízdní vlastnosti na typicky zimních vozovkách. Řidiči, kteří používají tyto pneumatiky, nemají problémy s vyjetím ze zasněženého parkoviště nebo jízdou po zasněžených silnicích. Dle názorů uživatelů se tato pneumatika vyznačuje dokonalým poměrem kvality a ceny, přiměřenou brzdnou dráhou. Tak vysoký počet velmi kladných názorů dokazuje, že cestování na tomto modelu pneumatik je bezpečné, stabilní a pohodlné.

Za tak dobrou přípravu pneumatiky na zimní podmínky ručí směrový dezén běhounu.

Pneumatiku testoval autoklub ADAC. V testu skončila se známkou "jedna z pneumatik nejodolnějších vůči opotřebení".

BFGoodrich je firma zabývající se výrobou pneumatik střední třídy. Značka patří do koncernu Michelin.

 

Koupit pneumatiky BFGoodrich G-Force Winter

 

Uniroyal MS Plus 6 (průměrná známka 4,2)

Uniroyal MS Plus 6

Uniroyal MS Plus 6

Jízdní vlastnosti pneumatiky Uniroyal MS Plus 6 přispěly k tomu, že za hodnou doporučení ji považuje až 91 % uživatelů.

Tento model pneumatiky získal důvěru řidičů díky svým vynikajícím jízdním vlastnostem na mokré a zasněžené silnici. Pneumatika se na ní vyznačuje velmi dobrou přilnavostí, vysokou stabilitou a krátkou brzdnou dráhou. Uniroyal MS Plus 6 si umí poradit nejen na čerstvém sněhu, na neodklizených silnicích, ale také na udusaném sněhu a sněhové břečce. Řidiči ujišťují, že jak projíždění zatáčkami, tak i jiné manévry na těchto pneumatikách jsou zcela bezpečné.

Skvělé jízdní vlastnosti pneumatiky na zimní silnici vytváří mj. moderní, směrový dezén běhounu.

Pneumatiku Uniroyal MS Plus 6 testoval dvakrát autoklub ADAC. V obou testech pneumatika skončila se známkou doporučovaná, v jednom byla prohlášena za jednu z nejlepších pneumatik na mokré vozovce.

Uniroyal je výrobce pneumatik střední třídy. Firma se specializuje na výrobu pneumatik do deště, patří do německého koncernu Continental.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 6

 

Fulda KRISTALL MONTERO 3 (průměrná známka 4,1)

Fulda Kristall Montero 3.

Fulda Kristall Montero 3

Pneumatiku Fulda Kristall Montero 3 hodnotilo na „pětku“ 25 % uživatelů.

Pneumatiku doporučují řidiči jako značkový výrobek za velmi atraktivní cenu. To, co nejčastěji zmiňují uživatelé v názorech na tuto pneumatiku, jsou její dokonalé jízdní vlastnosti na mokré a suché vozovce, velmi dobrá přilnavost v typicky zimních podmínkách, skvělé držení stopy nezávisle na tom, zda na silnicích leží sníh nebo již sněhová břečka. Řidiči uvádějí také, že se pneumatika vyznačuje výjimečně vysokou trvanlivostí, kterou je vidět při každodenním ježdění.

Skvělé jízdní vlastnosti pneumatiky jsou zásluhou směrového dezénu běhounu.

Pneumatika byla čtyřikrát testována. V testech ADAC skončila vždy s hodnocením doporučovaná nebo velmi doporučovaná. Test časopisu "Motor" jí přinesl titul pneumatika s nejnižším točivým odporem.

Fulda je německý výrobce pneumatik střední třídy. Firma patří do amerického koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Fulda KRISTAL MONTERO 3

 

Kleber KRISALP HP 2 (průměrná známka 4)

Kleber Krisalp HP 2.

Kleber Krisalp HP 2

Kleber Krisalp HP 2 je pneumatika s největším počtem názorů v žebříčku pneumatik o rozměru 175/70 R14.

Dle názorů řidičů se pneumatika vyznačuje velmi dobrým poměrem ceny a kvality. Vysoká známka, kterou vystavili její uživatelé, ukazuje, že při cestování na těchto pneumatikách je možné se cítit bezpečně a komfortně. Pneumatiky nezklamou v typicky zimních (sníh, sněhová břečka) a ne zcela zimních podmínkách (suchá a mokrá vozovka). Lidé, kteří hodnotili pneumatiku, ji zejména doporučují řidičům, kteří hledají atraktivní pneumatiky, co se týče jízdních vlastností i ceny. Pneumatika se chová stabilně a její chod nezhoršuje pohodlí při jízdě.

Celková charakteristika pneumatiky je založena mj. na moderním, směrovém běhounu.

Pneumatika byla čtyřikrát testována. Ve třech testech autoklubu ADAC pokaždé skončila se známkou vhodná k doporučení.

Kleber je francouzská firma vyrábějící pneumatiky střední třídy, značka patří do koncernu Michelin.

 

Koupit pneumatiky Kleber KRISALP HP 2