Přemýšlíte nad výběrem pneumatik na nadcházející letní sezónu? Podívejte se, jaké modely se osvědčily uživatelům našeho portálu. Využijte zkušeností řidičů jako Vy a vyberte tak ty nejlepší pneumatiky do svého vozidla.

Představujeme Vám pět modelů v rozměru 195/65 R15, které se ukázaly jako nejlepší v letních podmínkách při každodenním používání. Pneumatiku, která se stala nejpopulárnější v tomto rozměru, jsme označili znaekm „nejčastěji kupovaná“.

195/65 R15 je jeden z nejčastěji vybíraných rozměrů pneumatik. Je používán v automobilech jako Volkswagen Passat, Opel Astra, Renault Megane, Ford Focus, Škoda Octavia, Kia Cee´d.

Nejste si jisti, jaký rozměr je optimální pro Vaše vozidlo? Využijte poradce výběru pneumatik.

FordFocus

Ford Focus je jedním z vozů, ve kterém jsou montovány pneumatiky o rozměru 195/65 R15 (fotografie: ford.com)

Hodnocení letních pneumatik v rozměru 195/65 R15 podle uživatelů OPONEO

Model pneumatiky Hodnocení*
1. Goodyear EfficientGrip Performance 4.5
2. Dunlop SP Sport Bluresponse 4,5
3. Uniroyal Rainexpert 3 4,4
4. Hankook Kinergy eco K425 4,4
5. Debica Presto 4,3

*hodnocení se týká prezentovaného rozměru pneumatik, celkové hodnocení pro daný model se tak může nepatrně lišit (stav k únoru 2017)

Pneumatiky byly hodnoceny na škále od 1 do 5, kde 5 je nejlepší možné hodnocení.

Goodyear EfficientGrip Performance (průměr hodnocení 4,5)

Goodyear

 

Goodyear EfficientGrip Performance je pneumatika třídy premium. Zajišťuje vysokou kvalitu a nejlepší výkony. Pneumatika vznikla speciálně pro limuzíny a osobní vozidla střední třídy.

„Pneumatiky jsou velmi tiché, skvěle se chovají na mokrém povrchu a k tomu všemu se snížila spotřeba,“ dále se můžeme dočíst: „odvádí vodu, jak je třeba, poskytují pocit jistoty a přesného ovládání.“ Taková hodnocení převažují mezi komentáři zobrazenými pod modelem Goodyear EfficientGrip Performance.

Asymetrický dezén se skládá z vnitřní a vnější části, z nichž jedna má na starost odvádění vody a druhá odpovídající reakce na suchém povrchu.

Goodyear EfficientGrip Performance získal uznání specialistů provádějících oficiální testy. Jen v roce 2013 získal model vysoká hodnocení mimo jiné v testech „Auto Bild“, ADAC, „Auto Motor und Sport“, „Auto Zeitung“. Rok 2014 začal pro model šťastně – pneumatika se umístila na prvním místě v testu ADAC i švédského magazínu „Rad & Ron“. V roce 2015 a 2016 získávala pneumatika vysoké známky v testech ADAC a „Auto Motor und Sport“.

Goodyear EfficientGrip Performance je montována jako originální vybavení v MG3.

Goodyear je jeden z předních výrobců pneumatik na světě.

Chci koupit pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance

Dunlop SP Sport Bluresponse (průměrné hodnocení 4,5)

Dunlop

 

Druhou nejlepší pneumatikou v daném rozměru se stala Dunlop SP Sport Bluresponse. Je určena do vozidel střední a vyšší třídy a dokonale zvládá veškeré klimatické podmínky panující v Evropě v létě. Model garantuje nejen jízdní komfort, ale také úsporu paliva a používání ekologicky šetrné. Asymetrický tvar dezén přináší všestranné výkony a dokonalou přilnavost. Díky efektivnímu odvádění vody je jízda stabilní a přesně ovladatelná bez ohledu na počasí.

Až 96 % řidičů hodnotících tuto pneumatiku ji doporučuje dále. Daniel píše: „Jsem nadšený, protože pneumatika se slovem Sport v názvu je překvapivě komfortní, tichá a úsporná! Pohybuji se hodně na cestách a po změně pneumatik své auto nepoznávám.“ Stejně tak nadšeně popisují uživatelé reagování pneumatiky na mokrém povrchu. Beata uvedla: „Velmi dobře odvádí vodu, díky tomu je řízení za deště velmi komfortní, což pro mě bylo velmi důležité.“

Chci koupit pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse

V sezónních testech a hodnoceních připravovaných předními automobilovými organizacemi získal model Dunlop SP Sport Bluresponse širokou škálu ocenění. Model se umístil na prvním místě v testech „Auto Zeitung“, „Auto Motor und Sport“, „Auto Bild“ a ACE/GTU. Získal také druhé místo v testech německého automotoklubu ADAC.

Dunlup je britská značka náležící do jednoho z největších koncernů na trhu s pneumatikami – amerického Goodyear. Dunlop se specializuje na produkci pneumatik třídy premium segmentu HP a UHP.

Uniroyal RainExpert 3 (průměrné hodnocení 4,4)

Uniroyal

 

Uniroyal RainExpert 3 je další model ze série RainExpert. Pneumatika garantuje dokonalé chování na mokrém povrchu (o 4 % lepší oproti předchůdci), dále redukci valivého odporu a pomalejší, rovnoměrnější opotřebovávání. V modelu je použita unikátní technologie inspirující se vlastnostmi žraločí kůže. Inženýři napodobili její strukturu na povrchu obvodních drážek, čímž zajistili bezkonkurenční odvádění vody. Efektem je stabilní jízda i během silných lijáků.

Řidiči recenzující model Uniroyal RainExpert 3 zdůrazňují jeho bezpečnost a jízdní komfort, nejlépe hodnoceným parametrem je hloubka dezénu. „Na mokrém povrchu na mě udělaly velký dojem, jízda na nich znamená absolutní jistotu i při silném dešti. Výborně odvádějí vodu,“ píše Maruswrc. „Pneumatika je překvapivě přilnavá na mokrém povrchu, zajišťuje neobvyklý pocit bezpečí a jistotu v řízení během deště. Také je velmi tochá a měkká,“ hodnotí Pavel.

Chci koupit pneumatiky Uniroyal RainExpert 3

Uniroyal je značka vynikající v produkci dešťových pneumatik. Jsou bezkonkurenční na mokrém povrchu, kde zajišťují dokonalou přilnavost a jistotu ovládání vozu. 140 let zkušenosti je důvodem, proč Uniroyal splňuje očekávání i těch nejnáročnějších řidičů a těší se důvěru mezi řidiči na celém světě.

Hankook Kinergy eco K425 (průměrné hodnocení 4,4)

Hankook

 

Hankook Kinergy eco K425 zajišťuje velmi dobré výkony stejně tak na suchém jako na mokrém povrchu. Pneumatiky díky asymetrickému dezénu zajišťuje dokonalé vlastnosti bez ohledu na panující počasí. Dvě nezávislé části dezénu odpovídají za odvádění vody a za reagování na suchém povrchu. Díky použití inovativní gumové směsi jsou tlumeny zvuky emitované pneumatikou během jejího otáčení. Jízda se tak stává velmi komfortní.

Řidiči hodnotící model zdůrazňují jistotu při jízdě. „Řízení na suchém povrchu je ideální a to samé platí o mokré silnici – pneumatika drží jako přilepená. Žádné pojíždění v zatáčkách ani pískání. Reakce vždy předvídatelné,“ popisuje markun61. Až 96 % uživatelů, kteří zanechali komentář na našem portálu pod tímto modelem, by ho doporočilo jiným řidičům.

Chci koupit pneumatiky Hankook Kinergy eco K425

Od chvíle, kdy se na trhu Hankook Kinergy eco K425 objevil, získává výborná hodnocení v sezónních testech pneumatik. Model získal druhé mésto v testu ADAC (v roce 2012) a titul pneumatiky doporučované v hodnocení „Auto Bild“ a ACE/GTU.

Hankook je východokorejská společnosti, která se drží na šestém místě z hlediska světového prodeje pneumatik. V její nabídce najdeme pneumatiky určené do vozidel osobních, nákladních, 4x4, ndodávkových.

Debica Presto (průměrné hodnocení 4,3)

Debica

 

Debica Presto je model určený do vozidel střední třídy, do městských a kompaktních vozů. Jedná se o první pneumatiku této značky vybavenou asymetrickým dezénem. Charakterizuje se odpovídajícím rozložením tlaku, proto se vozidlo ovládá přesně a projíždění zatáčkou i prudké manévry jsou vždy stabilní. Debica Presto vznikla z gumové směsi obohacené o křemík, proto se vyznačuje delší životností a nižší spotřebou paliva. Cestování se stává nejen levnější, ale rovněž přívětivější k životnímu prostředí.

Řidiči, kteří si vybrali model Debica Presto, oceňují hlaně její chování na suchém povrchu a bezpečnost. Pozitivně hodnocena je také životnost modelu: „Po najetí 7 000 km nevidím opotřebování dezénu. To me překvapilo nejvíce vzhledem k cenové kategorii,“ hodnotí hugoaramani. „Jsem příjemně překvapený jejich tichým otáčením, z toho hlediska jsou super. Přilnavost na suchém a v zatáčkách plní moje očekávání, cítím se bezpečně a jistě,“ píše Miron78.

Chci koupit pneumatiky Debica Presto

Debica je polská značka, která se už mnoho let těší neslábnoucí popularitě a důvěře řidičů. Společnost se zabývá nejen produkcí pneumatik, ale i jiných elementů gumárenského průmyslu. Od roku 1995 je součastí amerického koncernu Goodyear. Díky tomu má nyní přístup k nejmodernějším technologickým řešením a inovačním vědeckým poznatkům.

Stitky

Štítek je jedním z důležitých zdrojů informací o modelu.

Jak vybírat nejlepší pneumatiky?

Před nákupem pneumatik se vyplatí seznámit se s informacemi z různých zdrojů. Velmi důležité jsou názory jiných řidičů, kteří jezdí na daném modelu každý den a nejlépe tak znají přednosti i vady.

Dobrým zdrojem informací jsou automobilové organizace a magazíny, které publikují žebříčky a výsledky sezónních testů pneumatik. Nejlepší je porovnat výsledky těchto testů s hodnoceními jiných řidičů pro úplnost.

Doporučujeme seznámit se také s informacemi umístěnými na štítku EU přiloženém ke každé pneumatice. Zde se dozvíte nejvíce o emitovaném hluku pneumatiky, vlivu na spotřebu paliva a chování na mokrém povrchu.

Vždy je rovněž možnost konzultovat výběr se specialisty. Zavolejte na kontakt uvedený na našem webu a my Vám pomůžeme vybrat pneumatiky odpovídající Vašemu očekávání.