Chcete snadno a rychle vybrat nejlepší letní pneumatiky do svého vozidla? Prohlédněte si naš žebříček hodnocení a zjistěte, jaké modely v rozměru 205/55 R16 jsou doporučovány jinými řidiči.

Názory jiných lidí nám mohou při výběru velmi pomoci. Pneumatiky hodnotí řidiči, kteří jezdí v podobných podmínkách jako Vy, proto jejich komentáře odpovídají skutečné praxi.

Letní pneumatiky v rozměru 205/55 R16 jsou montován například ve vozech Audi A3, A4, A6, BMW Série 3, Ford Focus, Mondeo, Mercedes třídy C, Renault Laguna, Megane, Seat Leon, Škoda Octavia, Superb, Toyota Avensis, VW Golf, Passat (v závislosti na generaci, verzi vybavení a síly motoru atd.). Samozřejmě, že vyjmenovány nebyly všechny modely vozidel jezdících na tomto rozměru pneumatik. Nevíte, jaký je rozměr pneumatik na Vašem voze? Podívejte se na našeho poradce výběru rozměru.

Hledáte letní pneumatiky v rozměru 205/55 R16? Potom hledáte na správném místě! Čtěte více na toto téma!

Pneumatiky205

Letní pneumatiky by měly být bezpečné, odolné a ekonomické.

Hodnocení letních pneumatik 205/55 R16 uživateli OPONEO

Ve srovnání s předešlým rokem zůstávají první dvě místa beze změny – se stejnou známkou se opět umístily modely Dunlop SP Sport Bluresponse a Goodyear Efficientgrip Performance. V těsném závěsu se umístily podle uživatelského hodnocení: Continental ContiPremiumContact 5, Nokian Line a Uniroyal Rainsport 3.

Model pneumatikyHodnocení*
1. Dunlop SP Sport Bluresponse4,5
2. Goodyear EfficientGrip Performance4,5
3. Continental ContiPremiumContact 54,5
4. Nokian Line4,4
5. Uniroyal Rainsport 34,4

*hodnocení se týká prezentovaného rozměru pneumatiky, celkové hodnocení se tedy může nepatrně lišit od hodnocení daného rozměru (stav k únoru 2017)

Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

Dunlop SP Sport Bluresponse (hodnocení 4,5)

Dunlop

 

Dunlop SP Sport Bluresponse je pneumatika, která využívá nejmodernějších technologií. Díky tomu nabízí vynikající výkony v nejrůznějších podmínkách. O kvalitách modelu Bluresponse svědčí také jeho výsledky v oficiálních testech pneumatik (již čtyři roky stojí na předních příčkách žebříčků stavěných na výsledcích testů – mimo jiné ADAC, „AutoBild“, „Auto Zeitung“ či „Auto Motor und Sport“).

Mezi uživatelskými hodnoceními se můžete dočíst, že se jedná o pneumatiku bezpečnou a úspornou. Tomáš napsal: „Je to nejlepší pneumatika pro ekonomickou jízdu na delší vzdálenosti, s jakou mám zkušenost. Zakoupení celého kompletu se mi vrátilo díky úspoře paliva už za půl roku. Jezdil jsem v jiném autě na jiné, ale stejně dobré pneumatice – Michelin EnergySaver, ale Dunlop Bluresponse se osvědčila lépe z hlediska úspor. Překvapila mě také svými reakcemi v dešti. Tahle pneumatika opravdu skvěle brzdní na mokré silnici.“

Chci koupit pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse

Dále shrnul vlastnosti pneumatiky Vogel: „Bez nadsázky mohu napsat, že při zachování svého stylu jízdy se teď cítím mnohem bezpečněji. Stále mám v paměti, že i na nové pneumatiky platí zákony fyziky, ale teď vím, že mám větší šance vyplnout z náročných situací na silnici šťastně.“

Dunlop je značka spadající pod koncern Goodyear. Její pneumatiky uspokojí potřeby dynamicky jezdících řidičů, kterým záleží na maximální přilnavosti a sportovním dojmu z jízdy (značka je spojována především s automobilovými závody). Se zakoupením pneumatik Dunlop získává řidič jistotu, že se stává majitelem vypracovaného produktu, spolehlivě sloužícího po dlouhou dobu.

Goodyear EfficientGrip Performance (hodnocení 4,5)

Goodyear

Goodyear EfficientGrip Performance je pneumatika třídy premium uznávaná jako jedna z nejlepších na letní sezónu. Je to dáno nejpokročilejšími technologiemi, které se osvědčují během každodenního intenzivního používání. Model je také velmi často zkoušen v nejrůznějších testech. O kvalitě pneumatiky vypovídají dobyté přední pozice v testech ACE/GTU, ADAC, „Auto Zeitung“, „Auto Bild“ nebo „Auto Motor und Sport.“

V uživatelských hodnoceních se můžete dočíst o modelu Goodyear EfficientGrip Performance následující: „Každá louže a dokonce každá větší plocha vody není pro tuto pneumatiku problém. Skvěle se drží na povrchu silnice na mokru, v zatáčkách a při brzdění. Pokud jde o mokrý povrch, pneumatika je uspokojivá. Co se týče jízdy, každopádně se mi zvětšil komfort. Malé nerovnosti tlumí výborně a s většími se také vypořádá velmi dobře,“ zhodnotil Lukáš F.

Chci koupit pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance

Přidáváme rovněž hodnocení Martina N.: „Velmi nízký valivý odpor způsobuje, že jízda pěkně plyne i ve vysokých rychlostech. Pneumatiky jsou tiché i na nerovných cestách. Těžko na nich ztratíte přilnavost – i při dynamické jízdě.“ Mnoho majitelů modelu Goodyear EfficientGrip Performance potvrzuje také snížení spotřeby paliva během užívání těchto pneumatik.

Goodyear je jeden z největších producentů pneumatik na světě. Investice firmy do rozvoje pneumatik a obecně motorizace jsou obrovské. Vlastně hlavně díky snahám této společnosti vyvíjet nové technologie můžeme dnes cestovat bezpečně a komfortně.

Continental ContiPremiumContact 5 (hodnocení 4,5)

Continental

 

Continental ContiPremiumContact 5 je vynikající produkt třídy premium. Chová se výborně na vozidlech střední i luxusní třídy. Jeho největšími výhodami jsou skvělá přilnavost a optimální řízení v nejrůznějších podmínkách, krátká brzdná dráha na každém povrchu a nízký valivý odpor, který se odráží i v komfortu jízdy.

Uživatelská hodnocení mluví sama za sebe, 95 % našich klientů doporučuje tuto pneumatiku. Řidiči oceňují hlavně chování pneumatiky na mokrém povrchu. „Co je zajímavé, čím je horší povrch, tím jsou pneumatiky přilnavější. Jedním slovem dobře inevstované peníze. Doporučuji všem!“ (Dominik) Continental ContiPremiumContact 5 si zachovává dokonalou přilnavost i při vysokých rychlostech. „Skvělá pneumatika. Parádně se drží povrchu a drží auto i v zatáčkách. Nejlépe prokazuje svoje kvality v dešti. Na dálnici i během silného deště a i při 180 km/h si stále udržuje přilnavost, to samé při brzdění.“ (Octan)

Chci koupit pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5

Pneumatika německého producenta je ceněna nejen řidiči, ale také experty testujícími pneumatiky. Continental ContiPremiumContact 5 obdržela vysoké znáky mimo jiné v testech ADAC, „Auto Motor und Sport“, „Auto Zeitung“ a ACE/GTU.

Continental je jeden z největších výrobců pnumatik třídy premium na světě. Jeho výrobky jsou homologované do značek vozidel jako: Audi, BMW, Ford, Porsch. Do koncernu náleží například Uniroyal, Barum nebo Semperit.

Nokian Line (hodnocení 4,4)

Nokian

 

Nokian Line je pneumatika třídy premium vytvořená speciálně pro řidiče, kteří si cení komfortu a bezpečnosti jízdy v každých podmínkách. Pneumatika je určena pro ježdění v osobních vozidlech třídy komapktní, střední a vyšší.

Asi 96 % řidičů jezdících na Nokian Line doporučuje tento model svým známým. „Velmi dobré pneumatiky, které doporučuji všem, kdo chce dobrý značkový výrobek za přiměřenou cenu,“ to si můžeme přčíst v řadě komentářů publikovaných na našem portálu.

Asymetrický dezén díky rozdělení na vnitří a vnější část zajišťuje univerzální výkony. Pneumatika zaujala vysoká hodnocení v roce 2013 v sezónních testech (ADAC v rozměru 185/60 R15 H – známka dobrá, „Auto Motor und Sport“ v rozměru 205/55 R16 – druhé místo). O rok později dobyla pneumatika dvojnásobně hodnocení „doporučena“ v testech prováděných organizací ADAC v populárních rozměrech.

Nokian je nezávislý finský výrobce, který se specializuje na výrobu pneumatik adaptovaných na proměnlivé evropské klimatické podmínky.

Uniroyal Rainsport 3 (hodnocení 4,4)

Uniroyal

 

Uniroyal Rainsport 3 je pneumatika střední třídy určená do osobních vozidel disponujících silnými motory. Unikátní technologie svrchní vrstvy běhounu, pro níž jsou charakteristické speciální zářezy, zajišťuje dokonalé odvádění vody zpod pneumatiky. Navíc tato konstrukce předchází zanesení drážek. Ve spojení s tvarem dezénu, který v sobě spojuje výhody asymetrického a směrového dezénu, garantuje model jisté řízení na mokrém povrchu.

Řidiči, kteří na našich stránkách prezentovali svá hodnocení, výjimečně vysoko ocenili úroveň bezpečnosti. Ve svých recenzích zdůrazňují také její moderní a dynamický vzhled. Radek píše: „Když jsem vybíral tyhle pneumatiky, řídil jsem se především kritickými situacemi, se kterými se můžu na cestě setkat. To znamená určitě nouzové brzdění nebo prudké změny směru na mokrém povrchu. Nezklamal jsem se a užívám si nejlepší pneumatiky, na jakých jsem kdy na dešti jezdil.“

Chci koupit pneumatiky Uniroyal Rainsport 3

Dokonalé vlastnosti na mokré silnici ocenil také Velos: „Srdečně doporučuji tyto pneumatiky, na mokré silnici, i na silnici úplně pokryté vodou nebo také na vodou zaplněných vyjetých kolejích, reagují velmi dobře. Na suché silnici nejsou nijak horší než jiné pneumatiky této třídy a na mokré převyšují všechny, na kterých jsem kdy jezdil (…).“

Uniroyal je populární výrobce pneumatik střední třídy. Nejvíce vyniká ve výrobě tak zvaných dešťových pneumatik. Od roku 1979 patří společnost pod německý koncern Continental, čímž mu jsou zpřístupněna inovační technologická řešení a nejvyšší kvalita materiálů.

Stitky

Před nákupem se vyplatí seznámit se se štítkem, přečíst si uživatelská hodnocení a shlédnout výsledky profesionálních testů (fotografie: Goodyear).

Čtyři kroky nákupu pneumatik

Krok 1: Projděte si uživatelská hodnocení pneumatiky, Která Vás zaujala (po přečtení tohoto článku budete mít už tento krok za sebou).

Krok 2: Podívejte se na profesionální testy pneumatik organizované automobilovými organizacemi a magazíny. Výsledky dané pneumatiky můžete shlédnout pod každým popisem modelu na našem portálu.

Krok 3: Seznamte se se štítkem daného modelu. Díky štítku se dozvíte více o brzdění na mokrém povrchu, valivém odporu (má vliv i na spotřebu paliva) a emisích hluku produkovaného pneumatikou za jízdy.

Krok 4: Pokud si stále nejste jist, dejte na rady specialistů. Zavolejte na telefon uvedený na našem webu – pomůžeme Vám vybrat nejlepší pneumatiky pro Vaše potřeby i vozidlo.

Přejeme zdařilý nákup!

Doporučujete jiný model v tomto rozměru? Napište v komentáři proč právě ten!