V každé sezóně roku pneumatik nabízejí nové modely. Jsou to výsledky dlouhé prací, a často zástupce posledního modelů. 

V letním sezonu 2014 zůstala představena široká nabídka pneumatik určených k osobním vozidlům, typu SUV a o sportovním charakteru. Při výběru s novinek pneumatik je třeba pamatovat přede vším zkontrolovat deklarované výrobcem výkony pneumatiky, či splňují naše očekávaní a potřeby auta.

Je důležité, abychom při výběru se neřídit jenom cenou nebo renomé značky, ale mít na uváže jiné vlastnosti.

 

Přehled článku podle:

ModelyTřídy pneumatik
Dunlop Street Response 2

Michelin Latitude Sport 3

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 (SUV)

Goodyear Wrangler AT/SA

Michelin Pilot Sport Cup 2

Bridgestone Potenza S007

Continental Conti.eContact

Uniroyal RainSport 3

Hankook Ventus V12 evo2 K120

Hankook Ventus S1 evo2 K117A SUV

Barum Bravuris 3HM
Premium
Pneumatika nejvíc náročných řidiči
Ideální k vozidlům střední třídy, sportovních a limuzín
 
Střední
Výrobky o nadprůměrných výkonech a dobré ceně
Výborné pro každý typ vozů
 
Ekonomická
Pneumatika doporučovaná řidiči o klidným stylu jízdy
Ideální pro jízdu ve městě a s malým ročním průběhem

 

Před volbou letních pneumatik je třeba vědět, jsou dle nás důležité (fot. BMW)

TŘÍDA PREMIUM

 

Dunlop Street Response 2

Dunlop Street Response 2 - pneumatika osobních vozidel

Dunlop Street Response 2 pneumatika vytvářena pro standardní osobní vozy. Model vybavený v asymetrický dezén.

Charakteristické vlastnosti představené výrobci jsou: kratší brzdná dráha na mokré a suché vozovce, velmi dobrá přilnavost (zvláštně na suché vozovce), a také nízký valivý odpor. Výkony pneumatiky poskytují technologie její výroby – široké obvodní a boční drážky, centrální žebro běhounu a lehká konstrukce.

 

Koupit pneumatiky Dunlop Street Response 2

 

Dvojné široké obvodní drážky správně odvádějí vodu zpod pneumatiky. Výrobce představuje, že pneumatika je velmi odolná vůči akvaplaningu a poskytuje krátkou dráhu brzdění na mokré vozovce. Nová, lehká konstrukce má také podporovat odolnost proti aquaplanningu, a menší valivý odpor.

Dunlop Street Response 2 má poskytnout řidičům bezpečnost rovněž na suché vozovce. Mnohost okrájí (dobrá přilnavost a krátká dráha brzdění) a též centrální široké žebro (zvyšuje tuhost a přilnavost během zatáčení).

Dunlop Street Response 2 dostupná v rozměrech od 13 do 15 palcích. Pneumatika vystupuje s 3 nebo 4 žebry.

 

Michelin Latitude Sport 3

Michelin Latitude Sport 3 - moderní řešení pro SUV

Michelin Lattitude Sport 3 nejvyšší třídy pneumatika SUV. Objevila se jako zástupkyně modely: Michelin Latitude Tour HP, Michelin Latitude Diamaris a také Michelin Latitude Sport. Pneumatika zůstala vybavená asymetrickým dezénem.

Výrobce moderního modelu s nabídky francouzského koncernu garantuje, že pneumatiky splňují 3 podstatné požadavky řídící SUV: bezpečnost, trvanlivost a šetření spotřeby paliva. Bezpečnost garantují nová směs použita při výrobě pneumatiky a větší číslo drážek než u předchůdce (Michelin Latitude Sport).  Této vlastností dle výrobce poskytují pneumatice velmi dobrý výkon na mokré vozovce.  Odolnost pneumatiky umožňuje mj. karkas s dojitým opásaní a také inovační gumová směs doplněná křemíkem a elastomery jsou odpovědný za bezpečnost a spotřebu paliva. Lamele o různé šířce mají vliv na snížení valivého odporu. Činitel minimalizuji deformace kostek dezénu a působí větší valivý odpor a vyšší spotřebu paliva.

 

Koupit pneumatiky Michelin Latitude Sport 3

 

Ve srovnání do Michelin Latitude pneumatika se charakterizují o 2,7 m kratší dráhu brzdění (informace s testů TÜV SÜD i Dekra).

Ve většinu testů pneumatika ziskuje třídu A v kategorie přilnavost na mokré vozovce ve štítcích.

Tento model bude originální vybavení v nenovějším Porsche Macan.

Pneumatika dostupná v rozměrech od 17 do 21 palci.

 

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 (SUV)

Na jaře 2014 Goodyear Eagle F1 Asymmetric bude v rozměrech pro SUV

Goodyear představuje větší nabídku pneumatik Eagle F1 Asymmetric abychom byly také určené vozidlům typu SUV.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric známa pneumatika s dobrými výkony na štítcích, doporučovaná v testech a velmi často vybíraná jako originální vybavení vážných značek (mj. Porsche 911, VW Tiguan, Lancia Delta, Saab 9-5, Opel Insignia i Maserati Quattroporte). Na jaré pneumatika bude dostupná také v rozměrech SUV.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 (SUV)

 

Výrobce zajištuje že Goodyear Eagle  F1 Asymmetric 2 určená pro SUV bude se charakterizovat velmi dobrým výkonem za každého letního počasí a dokonalou kvalitou.

Za největší východy této pneumatiky se považuje krátkou dráhu brzdění (technologie ActiveBreaking), přilnavost na mokré a suché vozovce a šetření paliva. Poslední zůstala dosáhnuta díky snížení hmoty a přidaní křemíku.

Pneumatika ve verzí SUV vystupuje v rozměrech od 19 do 20 palcích.

 

Goodyear Wrangler AT/SA+

Goodyear Wrangler AT/SA+  pneumatika pro auta 4x4

Goodyear Wrangler AT/SA pneumatika vytvořena pro auta 4x4 (terénní). Model zastupuje předchůdce – Goodyear Wrangler AT/SA.  Zůstal vybaveny asymetrickým dezénem.

Výrobce prohlašuje, že ve srovnání s předchůdce pneumatika se charakterizuje se jinou směsí. Projektanty za její nejlepší vlastnost považují odolnost na poškození, lepší trakce v terénních podmínkách (bláto) a velmi dobrou přilnavost na mokré vozovce.

 

TKoupit pneumatiky Goodyear Wrangler AT/SA

 

Pneumatika vyrobená při použití pokročilé technologie: systém SilentArmor (zesílení bočnicí pří použiti materiálu DuraVall, zvyšuje odolnost pneumatiky na poškození), hluboké nářezy ramen pneumatik (lepší vyvedení bláta), optimalizovaná směs dezénu (menší hluk) a také větší číslo nářezů dezénu (dobrá přilnavost během dešťů).

Pneumatika dostupná v rozměrech od 15 do 17 palcích. Vystupuje v verzí s 4 nebo 5 žebry, s 5 je dostupná v rozměrech: 245/75 R15, 255/70 R15, 215/70 R16, 245/70 R16, 265/70 R16, 235/65 R17 oraz 265/65 R17.

 

Michelin Pilot Sport Cup 2

Michelin Pilot Sport Cup 2 pro zavodní řidiče

Výrobce Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatika s vysoký výkony, určena zavodním řidičům. Pneumatika připuštěná k provozu. Model vybaveno asymetrickým dezénem.

Vnitřní testy francouzského koncernu Michelin ukázaly, že ve srovnání k předchůdce (Michelin Pilot Sport Cup+) model poskytuje 50% více okruhu s větší rychlostí. Parametry dosáhnuto díky nové technologie, řešení zpracovaný na automobilové závody pevností.

 

Koupit pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2

 

Externí část pneumatiky poskytuje dobrou přilnavost v úzkých zatáčkách. Vnitřní strana garantuje precizní řízení vozidlem a kontrolu trakce jízdy. Strany jsou vytvářené na základě speciálních závodních gumových směsí. Vlastnosti pneumatiky mají garantovat srovnané časy okruhů. Posílené rameny mají poskytovat odolnost a trvanlivost pneumatiky. Model se charakterizuje o 20% hlubším dezénem (ve srovnání s předchůdce), působí lepší výkon na mokré vozovce.

Pneumatika zůstala vytvořena na základě spoluprací výrobců: : Porsche, Ferrari a Mercedes. Je tovární vybavení ve vozidlech: Mercedes AMG SLS Coupe Black Série, Porsche 911 GT3, Porsche 918 Spider i Ferrari 458 Speciále.

V kategorie výkony na mokré vozovce získala třídu C na štítcích (ve většině rozměrů). Valivý odpor třída E, úroveň hluku v rozmezí 71-73 dB.

 

Bridgestone Potenza S007

Bridgestone Potenza S007 originální vybavení Ferrari F12 Berlinetta

Bridgestone Potenza S007 k sportovním zavodním vozidlům. Pneumatika vybavena v asymetrický dezén, jež se skládá s tuhých kostek poskytujících velmi dobré řízení a přilnavost na suché vozovce. Široká externí část se speciálním karkasám garantuje maximální přilnavost v zatáčkách (také při zatížení).

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Potenza S007

 

Bridgestone Potenza S007 vytvořena pro řidiče, kteří očekávají pneumatik extrémní odolných vůči boční poškození k jejíchž sportovních vozidel.

Tento model je originální vybavení aut: Ferrari f12 Berlinetta (v standardní verze a Run Flat).

Pneumatika dostupná v rozměrech 20 palcích.

 

Continental Conti.eContact

Continental Conti e.Contact – pneumatika pro elektrické auta

Pneumatika Continental Conti e.Contact  uřčená elektrickým vozidlům. Model vybavený symetrickým dezénem, který poskytuje optimální výkony za každého počasí letém.

Výrobce poskytuje, že pneumatika se charakterizuje o 305 menším valivým odporem ve srovnání se standardní pneumatiky. Model vystupuje v jiných rozměrech např. kromě 205/55 R16 máme rozměr 195/55 R20, táto změna má vlastně vliv na odpor.

 

Koupit pneumatiky Continental Conti.eContact

 

Elastické bočnice mají v případě odrazu nebo odchýlení pneumatiky nepřipustit k potlačení energie. 

Pneumatika poskytuje také dobré provozní vlastnosti na mokré vozovce díky širokým obvodním drážkám., rovné a hladké kontury.

V model pneumatiky zůstal vybavený Renault Twizy.

 

STŘEDNÍ TŘÍDA

 

Uniroyal RainSport 3

Uniroyal Rainsport 3 pneumatik do osobních aut s větším motorem

Uniroyal RainSport 3 pneumatika určena k osobním vozidlům o větším výkonu motorů. Pneumatika zůstala vybavena v asymetrický dezén, a externí část je směrová, jež poskytuje dobré výkony pneumatiky na mokré a suché vozovce, hluk a valivý odpor.

Pneumatika je předchůdce populární pneumatiky Uniroyal RainSport 2.

Dle výrobce majitele aut s výším motorem mají být uspokojení, protože na okraji pneumatiky velké kostky poskytují lepší brzdění a manévry na mokré vozovce. Pneumatika se opotřebuje pomálu a rovnoměrně. Výkony na mokré vozovce garantuje technologie Shark skin („kůže žraloka“).  Mikroskopické nasekaní na povrchu pneumatiky mají vliv na rychle odvádění vody, lepší ovladatelnost a krátkou dráhu brzdění na moky vozovce.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal RainSport 3

 

Specifický asymetrický dezén má potlačit vibrace a snížit hluk během jízdy. Při výrobě pneumatiky výrobce polepšily komfort cestování.

Model pneumatiky získal dobré známky v testech při výběru štítků. Na mokré vozovce pneumatika získala třídu A a valivý odpor třídu C.

Pneumatika bude dostupná v rozměrech od 14 do 21 palcích (zároveň pro SUV).

 

Hankook Ventus V12 evo2 K120

Hankook Ventus V12 evo2 K120 – pneumatika doporučovaná pro dynamickou jízdu

Hankook Ventus V12 evo K120 pneumatika uřčená osobním vozidlům. Model doporučovaný řidičům, jež mají, radí dynamickou jízdu. Účinnost pneumatiky je na velmi dobré úrovní rovněž během sportovní jízdy.

Pneumatika zůstala vybavená směrovým dezénem, který poskytuje skvěle vyvedení vody a bláta.

 

Koupit pneumatiky Hankook Ventus V12 evo2 K120

 

Pneumatika se charakterizuje velmi dobrým výkonem za každého letní počasí. Jedním původem je speciální směs, s které pneumatika je vytvářena (Silika Compoud). Tento materiál poskytuje velmi dobrou trakce na suché a mokré vozovce, a také nízký valivý odpor. Speciální konstrukce pneumatiky se charakterizuje vysokou trvanlivost. Karkas o větší hustotě poskytuje vyšší tuhost a odolnost bočnicí. Pneumatika zůstala dodatečně vybavena indikátorem spotřeby, který usnadní řídící kontrole úrovní exploatace pneumatiky.

Model dostupný v rozměrech od 16 do 19 palcích.

 

Hankook Ventus S1 evo2 K117A SUV

Hankook Ventus S1 evo2 K117A SUV – pro SUV s vysokými výkony

Hankook Ventus S1 evo2 K117A SUV model určeny pro auta typu SUV. Pneumatika zůstala vybavena asymetrickým dezénem, který  se velmi dobře osvědčují na každé letní vozovce.

Výrobce představil její tří hlavní vlastnosti: krátká dráha brzdění na suché a mokré vozovce, menší spotřeba paliva (snížení valivého odporu) a také optimální přilnavost a bezpečnost během zatáčení.

 

Koupit pneumatiky Hankook Ventus S1 evo2 K117A SUV

 

Testy Hankook ukazují, že systém Aqua Driving Control poskytuje dobré provozní vlastnosti na mokré vozovce, protože rychle a správně vyvádějí vodu a bláto.

Moderní materiál Silica Compound snižuje valivý odpor a zaručuje velmi dobré výkony na mokré vozovce a snížení valivého odporu.

Speciální karkas poskytuje tuhost a trvanlivost bočnicí, co je velmi důležité ve vozidlech typu SUV.

Pneumatika dostupná v rozměrech od 17 do 22 palcích.

EKONOMICKÁ TŘÍDA

 

Barum Bravuris 3HM

Barum Bravuris 3HM – vybavení osobních aut střední a vyšší třídy

Barum Bravuris 3HM pneumatika vytvořena k osobním kompaktním vozidlům střední a premium třídy. Výrobce vybavil pneumatiku v asymetrický dezén, který se charakterizuje dobrými výkony a vysokým průběhem.

Model Barum Bravuris 2 ve srovnání k předchůdci je vyráběny ve větším rozsahu rozměrů. Společnost Barum patří ke koncernu Continental, Od té doby značka bude doporučovat svoje výrobky k autům střední a premium třídy.

 

Koupit pneumatiky Barum Bravuris 3HM

 

Model Bravuris 3HM má garantovat stabilitu a bezpečnou jízdu. Nové vybavení dle výrobce se charakterizuje pomalou spotřebou dezénu během celé exploatace. Zkrátka HM znamená High Mileage – dlouhý průběh – který poskytuje moderní látka mající vliv na jízdní parametry na mokré a suché vozovce.

Model dostupný v rozměrech od 14 do 20 palcích.