Zjistěte, jaké letní pneumatiky byste si měli pořídit, chcete-li jezdit bezpečně, úsporně a pohodlně. Seznamte se s nejnovějšími výsledky testů ADAC.

Na této stránce už brzy (pravděpodobně na počátku března) naleznete aktuální výsledky testu letních pneumatik ADAC 2016. Než se tak však stane, můžete si přečíst výsledky testů z loňského roku:

Ostatní testy letních pneumatik

Testy pneumatik ADAC nejsou svým zaměřením ojedinělé. Každá z významnějších automobilových organizací a řada motoristických časopisů organizují své vlastní. Shrnutí nejdůležitějších z nich naleznete v článku: Žebříček letních pneumatik 2015.

Chcete-li se dozvědět, které pneumatiky nejlépe hodnotí naši uživatelé, pročtěte si:

a

  • Žebříček nejčastěji doporučovaných letních pneumatik 2015 v prémiové třídě,
  • Žebříček nejčastěji doporučovaných letních pneumatik 2015 ve střední třídě.

Modely nejdoporučovanějších pneumatik podle jednotlivých výrobců najdete v tomto článku: Nejlepší letní pneumatiky 2015 podle výrobců.

 

mokry-povrch

Pneumatiky jsou testovány v podmínkách,
které panují na silnicích nejčastěji (fot. Bridgestone).

ADAC to nejsou jen testy pneumatik

Testy pneumatik ADAC jsou už mnoho let považovány za nejpodrobnější a nejprestižnější. Navzdory kontroverzím, které se objevují u příležitosti publikace výsledků, jejich obliba neslábne. Organizace ADAC je jedním z největších autoklubů na světě (je na druhém místě za americkým autoklubem AAA) a sdružuje 17 milionů řidičů a motocyklistů.

 ADAC byl založen v roce 1903, letos tedy oslaví 113 let činnosti. K jeho hlavním úkolům patří kontrola a propagace silniční dopravy, motoristických sportů a turistiky, ochrana a osvěta všech účastníků silničního provozu.

Autoklub ADAC zároveň vydává motoristický magazín, mapy, atlasy, provozuje síť silniční pomoci, vedle pneumatik testuje nové automobily, dětské autosedačky, kontroluje bezpečnost tunelů, trajektů a nabízí silniční pojištění. Autoklubu ADAC patří také síť středisek zaměřených na školení v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

Takto široká paleta činností přispívá k tomu, že autoklub ADAC se může pochlubit velkou oblibou mezi motoristy po celém světě.