Hledáte nejlepší letní pneumatiky, ale nevíte, které si vybrat? Přečtěte si, které modely o rozměrech 195/65 R15 doporučují ostatní řidiči. K tématu jsme vám připravili následující článek, který byl napsaný na základě názorů uživatelů Oponeo.

Více než 70 tisíc komentářů k jednotlivých modelům usnadní výběr ideálních pneumatik řidičům Vám podobným. Přehled byl zpracován na základě recenzí řidičů, kteří na našich stránkách napsali o výrobcích mnoho komentářů. V tomto přehledu naleznete také informace o tom, který model je doporučován námi.

Populární rozměr 195/65 R15 je montován v Audi A3, A4, A6; BMW Serii 3; Chevrolet Aveo; Citroen C4, C5; Fiat Stilo; Ford Focus; Honda Civic; Hyundai i30; Kia Cee'd; Mazda 3, 5, 6; Mercedes A, B, C, E; Opel Astra, Meriva, Vectra; Peugeot 307, 308, 406, 806; Renault Espace, Kangoo, Laguna, Megane; Saab 9-3, 9-5; Seat Leon; Skoda Octavia; Toyota Auris, Avensis; Volvo C30, C70, S40, S60, S90, V40, V50, V70, V90; VW Bora, Golf IV, V, VI, VII, Passat B5, Touran, Sharan.

 

Nejlepší letní pneumatiky v rozměru 195/65 R15 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Dunlop SP Sport Bluresponse5,3Prohlédněte si nabídku
2. Continental ContiPremiumContact 55,3Prohlédněte si nabídku
3. Uniroyal RainExpert5,2Prohlédněte si nabídku
4. Nokian Line5,2Prohlédněte si nabídku
5. Fulda ECOCONTROL HP5,1Prohlédněte si nabídku

Platí stupnice známek 1–6, kde 6 je nejvyšší možná známka.
*stav v 16 XII 2013

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (průměrná známka 5,3)

Dunlop SP Sport Blueresponse.

Dunlop SP Sport Bluresponse je moderní pneumatika, která je charakterizována vysokou úrovní výkonu.

Názory řidičů potvrzují snížení spotřeby paliva, nízkou úroveň hluku během jízdy na silnici a také dokonalou přilnavost za každého letního počasí.

Dunlop SP Sport Bluresponse poskytuje kratší dráhu brzdění na suché a mokré vozovce. Technologie použitá při výrobě pneumatiky umožňuje snížení valivého odporu a tedy i snížení spotřeby paliva.

Speciální dezén běhounu umožňuje rychlé odvádění vody a snížení rizika aquaplanningu a tím pádem maximální bezpečnost při neočekávaných manévrech.

V roce 2013 dosáhl Dunlop Sport Bluresponse prvenství na seznamu v testech „Auto Zeitung” a „Auto Motor und Sport”.

Pneumatiky Dunlop patří k americkému koncernu Goodyear – který má vedoucí postavení na světovém trhu.

 

Koupit pneumatiky Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Continental ContiPremiumContact 5 (průměrná známka 5,3)

Continental ContiPremiumContact 5.

Continental ContiPremiumContact 5 představuje pneumatiku třídy Prémium, vyráběnou na základě nejmodernějších technologií. Model celá léta vítězí v testech a stále potvrzuje svou kvalitu a spolehlivost.

V názorech uživatelů si můžeme přečíst, že model poskytuje dobrou brzdnou dráhu a vykazuje skvělé chování na mokré vozovce. Kromě toho je Continental ContiPremiumContact 5 charakterizován perfektní přilnavostí za každého počasí a sníženým valivým odporem.

Řidiči oceňují rovněž nízkou úroveň hluku a velký komfort jízdy. Continental ContiPremiumContact 5 nabízí větší bezpečnost a lepší jízdní vlastnosti, obzvláště rozjezd.

Asymetrický dezén poskytuje maximální výkon a přilnavost na každém typu vozovky.

V posledních letech pneumatika získala řadu ocenění v prestižních testech, mj. „Auto Zeitung”, ACE/GTÜ, „Auto Motor und Sport”.

Continental je uznávanou německou značkou na trhu již od roku 1871.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5

 

Uniroyal RainExpert (průměrná známka 5,2)

Uniroyal RainExpert.

Uniroyal RainExpert je ideální výběr pro uživatele kompaktních vozidel. Pneumatika spojuje bezpečnost během náročných podmínkek v dešti a nízkou spotřebu.

Řidiči popisovali ve svých názorech dokonalou přilnavost a odolnost vůči opotřebování. Uniroyal RainExpert dobře funguje na suché i mokré vozovce dokonce i při vyšších rychlostech. Uživatelé oceňují krátkou brzdnou dráhu a dobré chování za každého počasí.

Model je vybaven v směrový dezén, který správně odvádí vodu a skvěle reaguje při jízdě v silném dešti.

Pneumatika získala uznání specialistů v testech pneumatik (např. v roce 2012 byla doporučována německým „Auto Motor und Sport“).

Uniroyal představuje značku americké společnosti, jejíž historie sahá až do 19. století. Pneumatiky vyráběné Uniroyalem jsou vysoce oceňovány na celém světě.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal RainExpert

 

Nokian Line (průměrná známka 5,2)

Nokian Line.

Nokian Line je moderní pneumatika třídy Prémium, určena pro náročné řidiče.

Uživatelé zdůrazňují ve svých názorech nízkou spotřebu pneumatiky a její trvanlivost. Konstrukce dezénu garantuje dokonalou přilnavost a zkrácení brzdné dráhy.

Na pneumatikách Nokian Line se vozidlo dobře řídí a vykazuje menší valivý odpor. Řidiči oceňují také dobré jízdní vlastnosti v těžkých atmosférických podmínkách.

Asymetrický dezén poskytuje lepší výkon, protože je rozlišen na vnitřní a vnější část.

Model získal vysoká umístění v testech: ACE/GTÜ, ADAC, „Auto Motor und Sport”.

Nokian Line je výrobek finské společnosti oceňovaný zvláštně ve státech s podobným klimatem jako ve Skandinávii.

 

Koupit pneumatiky Nokian Line

 

Fulda ECOCONTROL HP (průměrná známka 5,1)

Fulda ECOCONTROL HP.

Fulda  ECOCONTROL HP  je pneumatika projektovaná s myšlenkou dynamické a bezpečné jízdy zároveň, což bývá řidiči náležitě oceněno. 

Asymetrická konstrukce dezénu Fulda ECOCONTROL HP  zvětšuje plochu kontaktu, která se odráží v lepších provozních vlastnostech a ve větší bezpečnosti.

Pneumatika získala vysoká uznání řidičů a v posledních letech také vysoká umístění v testech ADAC, „Auto Motor und Sport”, ACE/GTÜ.

Německá značka Fulda využívá moderní technologie se stoletou tradicí. Společnost je jedním z lídrů výroby pneumatik nejvyšší kvality, určených pro různé typy vozidel.

 

Koupit pneumatiky Fulda ECOCONTROL HP