Hledáte zimní pneumatiky v rozměru 175/65 R14? Trefili jste do černého. Připravili jsme pro vás přehled zimních pneumatik v tomto rozměru, které nejvýše ohodnotili řidiči. Díky němu rychle a správně provedete výběr.

Níže uvedený žebříček byl vytvořen na základě názorů, které zanechali řidiči na portálu Oponeo. Máme již 85 tisíc názorů. Rozhodli jsme se je sečíst a představit vám 5 nejvýše hodnocených zimních pneumatik v rozměru 175/65 R14. Určitě najdete mezi nimi výbavu, která vám vyhoví a skvěle se sladí s  provozními vlastnostmi vašeho auta.

Pneumatiky v rozměru 175/65 R14 se montují na modely aut, jako jsou: Opel Corsa, Astra, Ford Fiesta, VW Golf, Polo nebo Honda Civic.

nokian

Jenom zimní pneumatiky můžou garantovat bezpečnost během zimy.

Nejlepší zimní pneumatiky 175/65 R14 podle názorů uživatelů OPONEO:

Model Známka (počet názorů)* Nabídka
1. Goodyear Ultra Grip 9 4,5 (188 názorů) Podívejte se na nabídku
2. Dunlop SP Winter Response 2 4,5 (110 názorů) Podívejte se na nabídku
3. Michelin Alpin A4 4,5 (72 názorů) Podívejte se na nabídku
4. Uniroyal MS Plus 77 4,3 (385 názorů) Podívejte se na nabídku
5. Yokohama W.drive V903 4,3 (39 názorů) Podívejte se na nabídku

*stav k 26.05.2015
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Goodyear Ultra Grip 9 (hodnocení 4,5)

ultra grip

Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9 je pneumatika, kterou řidiči ohodnotili jako „úžasná!“. Pneumatiku hodnotilo celkem více než 180 uživatelů. Pneumatice udělili známku 4,5/5 (je to jedna z nejvyšších známek na našem portálu). Na velmi vysoké úrovni (4,5/5) řidiči ohodnotili silniční vlastnosti pneumatiky a jízdní komfort. Téměř stejně dobré známky pneumatika získala také za náklady na používání. Z více než 180 řidičů až 98% z nich rozhodně doporučuje pneumatiky známým a rodině.

V názorech na tuto pneumatiku nacházíme mnoho užitečných informací: „pneumatiky překvapují trakčními vlastnostmi zejména na sněhu a ledu. V krizových situacích nikdy nebyl problém s přilnavostí. Boční držení v zatáčkách a na kruhových objezdech také OK“, „pneumatiky se chovají skvěle za každých podmínek, a zvláště na sněhu nejsou sebemenší problémy“.

 

Chci pneumatiky Goodyear Ultra Grip 9

 

Kromě řidičů pneumatiku testovali také profesionálové. V roce 2014 se pneumatika zúčastnila dvou testů. V prvním z nich (uspořádaném ACE/GTU) pneumatika obsadila 3. místo a získala hodnocení „doporučovaná“. Druhý test uspořádal motoristický časopis a model se umístil na 2. místě se známkou „zvláště doporučovaná“.

Goodyear Ultra Grip 9 je univerzální osobní pneumatika, kterou vyrábí jeden z největších gumárenských koncernů na světě. Americká firma vlastní ještě takové značky pneumatik, jako jsou: Dębica, Fulda, Sava a Dunlop. Pneumatika je vybavena směrovým dezénem. Právě tento garantuje nejvyšší úroveň bezpečnosti na mokré vozovce.

 

Dunlop SP Winter Response 2 (hodnocení 4,5)

Dunlop

Dunlop SP Winter Response 2

Po sečtení 110 názorů pneumatika má na našem portálu hodnocení „úžasná“! Ba co víc, až 98% z hodnotících řidičů ji rozhodně doporučuje dále. Pneumatika má celkovou známku 4,5/5, ale za silniční vlastnosti pneumatiky se řidiči rozhodli udělit ještě vyšší známku (4,6/5). Velmi vysokou známku (4,5/5) pneumatika získala také v kategorii komfortu. Řidiči vysoce ohodnotili dokonce vzhled pneumatiky.

Co si přesně myslí o pneumatice řidiči? Zde jsou příklady jejich odpovědí: „brzdění na mokré či suché vozovce velmi dobré. Sníh – brzdění na čerstvém sněhu velmi dobré. Jízdu po hodně mokrém rozbředlém sněhu také hodnotím na poměrně vysoké úrovni“, „velmi jisté vedení, bez nečekaných překvapení. Žádné klouzání, zrychlení a brzdění na mokré a suché vozovce bez problémů. Pneumatika je opravdu tichá“. Takové názory na pneumatiku převládají.

 

Chci pneumatiky Dunlop SP Winter Response 2

 

Pneumatika se zúčastnila tří profesionálních testů pneumatik. V roce 2013 se dvakrát účastnila zkoušek. Jak v testu ADAC, tak i testu ACE/GTU obsadila 2. místo a získala hodnocení „zvláště doporučovaná “. O rok později pneumatiku opět testoval ADAC. Také tehdy pneumatika obsadila 2. místo a získala hodnocení „velmi doporučovaná“.

Dunlop SP Winter Response 2 je univerzální osobní pneumatika třídy Premium. Pneumatika je vybavena směrovým dezénem. Je to nejlepší řešení, pokud vám záleží na bezpečnosti na mokré vozovce. Dunlop je značka pneumatik, která patří americkému koncernu Goodyear.

 

Michelin Alpin A4 (hodnocení 4,5)

Michelin Alpin A4

Michelin Alpin A4

Více než 70 řidičů potvrdilo, že Michelin Alpin A4 je nejvhodnější řešení na zimu. Až 96% řidičů, kteří hodnotili tuto pneumatiku na našem portálu, rozhodně doporučuje tuto pneumatiku známým a rodině. Pneumatika se může pochlubit celkovou známkou rovnající se 4,5/5 (slovy: „úžasná!“). Řidiči nejvýše (4,7/5) ohodnotili silniční vlastnosti pneumatiky.

V názorech řidičů je plno komplimentů na tento model pneumatiky: „výjimečně spolehlivé, bezporuchové, bezpečné a atraktivní pneumatiky. Tyto splňují svou roli dokonale. Jsou vyrobeny z materiálu výjimečné kvality s vynikajícími parametry. Auto je trvale a bezpečně spojeno s vozovkou“, „vozidlo se na Alpin A4 škrábe po sněhu tam, kde jiné by už dávno prokluzovaly“, „jsou opravdu skvělé! Všechno drží pohromadě, jízdní vlastnosti, velmi nízká opotřebitelnost, bezporuchovost“, „jízda na sněhu je čisté potěšení, žádná břečka ani koleje na sídlištních cestách nejsou problémem. Minimální opotřebení“.

 

Chci pneumatiky Michelin Alpin A4

 

Od roku 2011 se pneumatika zúčastnila 13 testů pneumatik. Každý test ukončila s hodnocením „zvláště doporučovaná“ nebo „doporučovaná“ a na stupních vítězů nebo těsně pod nimi. Je to další potvrzení skvělých provozních vlastností tohoto modelu pneumatiky.

Michelin Alpin A4 je zimní pneumatika vyvinutá pro městské a rodinné automobily a minivany. Pneumatika je vybavena směrovým běhounem, který vám zajišťuje vysokou úroveň bezpečnosti na mokré vozovce. Michelin je jedním z největších výrobců pneumatik na světě. Francouzská firma je ještě vlastníkem takových značek pneumatik, jako jsou: Kormoran, Kleber nebo BFGoodrich.

 

Uniroyal MS Plus 77 (hodnocení 4,3)

Uniroyal

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77 je jednou z nejčastěji komentovaných pneumatik na našem portálu. Dosud na ni zanechalo názor téměř 385 řidičů! Po sečtení známek vystavených uživateli pneumatika získala na našem portálu známku 4,3/5 (slovy: „úžasná!”). Nejvyšší známky (4,4/5) pneumatika pochopitelně získala za silniční vlastnosti. Řidiči si také velmi často všímají velmi atraktivního vzhledu pneumatiky.

Zde je to, co se lze dozvědět o pneumatice z názorů řidičů: „vypadají velmi dobře. Při parkování v měkkém sněhu nejsou problémy z výjezdem“, „bláto a mokrý sníh krásně utíkají do stran“, „pneumatika se velmi dobře osvědčuje při velkých rychlostech v dešti, auto se stabilně a jistě řídilo, stejně tak v zatáčkách“, „pneumatiky jsou celkem dobré také na sněhu, stabilní na suchém povrchu a jako na zimní pneumatiky velmi tiché dokonce při rychlosti na dálnici. Pneumatiky nepřekvapují nějakým atypickým chováním a cítím se s nimi bezpečně“.

 

Chci pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Pneumatika se zúčastnila dvou profesionálních testů pneumatik. V roce 2013 v testu ADAC obsadila 4. místo s hodnocením „zvláště doporučovaná“ a v roce 2014 v testu časopisu „Auto Zeitung“ také získala hodnocení „zvláště doporučovaná“.

Uniroyal MS Plus 77 je univerzální osobní pneumatika střední třídy. Model lze montovat také na automobily typu SUV. Pneumatika má směrový běhoun, který jí zajišťuje nejvyšší úroveň bezpečnosti na mokré vozovce. Uniroyal je značka pneumatik, která patří německému koncernu Continental.

 

Yokohama W. drive V903 (hodnocení 4,3)

yokohama

Yokohama w. drive V903

Yokohama W. drive V903 má na svém kontě známky od téměř 40 řidičů. Po jejich sečtení pneumatika získala celkovou známku 4,3/5 (slovy: „zvláště doporučovaná“ pneumatika). Až 94% uživatelů tohoto modelu doporučuje pneumatiku druhým.

Podrobné hodnocení pneumatiky najdete v komentářích řidičů, např.: „super pneumatiky, skvěle drží na silnici v různých podmínkách“, „vynikající pneu. Na sněhu se drží silnice jako málokterá, pokud jde o led, rozumná jízda a trocha představivosti a Yokohamy si také vedou skvěle. Na blátě také nemám žádné výhrady. Na pneu jsem najel už asi 5 000 km a nejsou vidět známky opotřebení, jsou velmi tiché“, „nízký valivý odpor“.

 

Chci pneumatiky Yokohama W. drive V903

 

Yokohama W. drive V903 je osobní pneumatika třídy Premium, která byla speciálně vyvinuta pro malé, střední a kompaktní osobní automobily. Pneumatika je vybavena směrovým běhounem, který zajišťuje skvělou bezpečnost na mokré vozovce. Yokohama je japonská značka pneumatik s mnohaletými zkušenostmi.

 

Jak správně koupit pneumatiky?

Pamatujte, abyste si před nákupem pneumatik zjistili, jak váš vyhlédnutý model pneumatiky popisuje výrobce a hodnotí její uživatelé. Právě v této otázce pomáhají taková shrnutí jako výše uvedená. Díky nim se dozvíte, jak se daný model pneumatiky chová v denním provozu.

Druhým důležitým zdrojem informací o pneumatikách jsou profesionální testy. Právě tyto vám poskytnou nejobjektivnější údaje o pneumatikách v nejdůležitějších provozních vlastnostech, které řidiči berou v úvahu.

Třetím zdrojem informací o pneumatikách, který stojí za to využít, jsou štítky. Na nich najdete také objektivní údaje ohledně 3 vlastností: přilnavosti na mokré vozovce, účinnosti spalování a hluku.

Co ještě můžete udělat, abyste vybrali nejlepší pneumatiky pro sebe a své auto? Zavolejte našemu specialistovi. Poradí vám, který model bude nejlépe odpovídat vašemu očekávání a provozním vlastnostem vašeho auta.