Už jste se zamysleli nad nákupem letních pneumatik? Pokud nevíte, jaký model by nejlépe odpovídal Vašemu vozidlu, seznamte se s naším žebříčkem. Zjistěte, jaké letní pneumatiky v rozměru 185/65 R15 jsou nejlepší.

Na stránkách našeho internetového obchodu se nachází více než 85 tisíc hodnocení pneumatik. Při bližším prozkoumání těchto hodnocení si čtenář snadno udělá obrázek o vlastnostech jednotlivých modelů. V tomto článku Vám představujeme pět modelů letních pneumatik v rozměru 185/65 R15, které získaly nejlepší hodnocení právě u našich uživatelů. Pneumatiky zmíněného rozměru jsou montovány mimo jiné ve vozech: Alfa Romeo 147, 156, Audi 100, 80, A4, BMW Série 3, Citroen C3, Xsara Picasso, Dacia Lodgy, Logan, Sandero, Fiat Punto, Punto Evo, Honda Accord, Hyundai i30, Mazda 626, Mercedes Třída A, C, Nissan Almera, Primera, Opel Astra, Peugeot 207, 208, Volvo V40, V70, S40.

V tomto rozměru si jednoznačně získal největší oblibu u řidičů Continental ContiPremiumContact 5. Hned za ním se ocitl model Goodyear EfficientGrip Compact. Na třetím místě se nachází další model značky Continental – ContiEcoContact 5. Ve vítězné pětce jsou ještě modely Zeetex ZT1000 a Barum Brillantis 2.

 

Nejlepší letní pneumatiky v rozměru 185/65 R15 podle uživatelů Oponeo:

Model pneumatiky Hodnocení
1. Continental ContiPremiumContact 5 4,5
2. Goodyear EfficientGrip Compact 4,4
3. Continental ContiEcoContact 5 4,4
4. Zeetex ZT1000 momentalně nedostupná
5. Barum Brillantis 2 4,1

*Stav k 30. 1. 2015. Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od 1 do 5, kde 5 znamená nejlepší možnou známku.

 

Continental ContiPremiumContact 5

conti

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5 je jednou z klienty nejčastěji vybíraných letních pneumatik třídy premium. Popularitu modelu potvrzují rovněž testy prováděné motorizačními organizacemi a magazíny. Model vyhrával testy ADAC, ACE/GTU a byl doporučený i v testu „Auto Bild“, „Auto Motor und Sport“ a „Auto Zeitung“. Dokonalé jízdní vlastnosti jsou mezi jinými zásluhou asymetrického dezénu.

 

Chci pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5

 

V názorech na pneumatiku dominují velmi pozitivní komentáře. „Na pneumatikách se jezdí skvěle, jsou tiché a dobře se drží v zatáčkách, které rád projíždím dost dynamicky. Pokud jde o opotřebení, jsou opravdu suprové, bohužel naše děravé silnice nedovolí pneumatiky moc šetřit, i když na Continental zvládne dost. (…) Skvěle odvádí vodu z kolejí, nic s autem nehne ani neškubne,“ jak vyjádřil své nadšení Racek. „Když přišel čas na změnu, rozhodl jsem se pro nástupce těchto pneumatik a nelituji svého výběru. Na pneumatikách se jezdí jako v bavlnce, jsou tiché a současně na suchém i mokrém povrchu je všechno ok,“ shrnuje Zibi.

Nemůžeme se nepodělit o hodnocení Patmar: „Nadhodím, že se zajímám motosportem, ve kterém jsem vystřídal už osm aut… Podle mě neexistuje lepší pneumatika, na suchu i na mokru je naprosto bezkonkurenční a dokonce zvládne i první sníh.“

 

Goodyear EfficientGrip Compact

Goodyear

Goodyear EfficientrGrip Compact

Goodyear EfficientGrip Compact je letní pneumatika s asymetrickým dezénem. Model byl navržen do kompaktních vozidel (na větší rozměry kol je určen model Goodyear EfficientGrip Performance). Hlavním cílem je lepší kompatibilita pneumatik a charakteru vozidla, protože teorie její důležitosti nachází v praxi skutečně oprávnění.

 

Chci pneumatiky Goodyear EfficientGrip Compact

 

V komentářích se můžeme dočíst, že „pří více než 160 km/h se stále krásně drží a poměrně rychlá změna směru nezpůsobuje žádné komplikace při řízení. Vzhledem pro mě vysoko položeného těžiště nepociťuji, že by automobil plaval,“ napsal Mirek Z.

„Pneumatiky se velmi dobře chovají na mokré silnici, dobře odvádí vodu, snadno jde zabrzdit (brzdná dráha je krátká). Na suchém povrchu není slyšet zbytečně velký hluk. Pneumatiky jsou velmi bezpečné a jsou parádně přilnavé,“ komentovala Jadwiga W.

 

Continental ContiEcoContact 5

EcoContact

Continental ContiEcoContact 5

Model Continental ContiEcoContact 5 (asymetrická stavba dezénu) se stává velmi atraktivní nabídkou pro vozidla střední a kompaktní třídy. Pneumatika v sobě spojuje to, co je pro řidiče takových automobilů nejdůležitější – velkou přilnavost s nízkou spotřebou paliva. Model vyhrál dvakrát testy ADAC (v roce 2012 a 2014) a stal se zvláště doporučovaným magazínem „Auto Zeitung“.

 

Chci pneumatiky Continental ContiEcoContact 5

 

„Tahle pneumatika stojí za doporučení hlavně díky malému odporu při tření a tichu za jízdy. Zdá se mi také, že už jsou vidět ušetřené peníze v peněžence – je pravda, že ne moc, ale aspoň něco!“ Tak popsal svoje pneumatiky Lukáš z Prahy. Potom Petr hodnotí pár slovy i výkony pneumatik v různých podmínkách, jaké přináší letní změny počasí: „Opravdu se na nich jede stejně na mokru, jako na suchu.“

Dobrým shrnutím možností modelu se stal komentář uživatele Arturo: „Velmi dobrá pneumatika, dobře se drží na silnici, ať je suchá, nebo mokrá. Je docela tichá a odolná proti opotřebovávání.“ Mezi hodnoceními pneumatiky Continental ContiEcoContact 5 se objevily dokonce následující: „Ta pneumatika je super, asi nejlepší, jakou jsem zatím měl, proto ji raději už měnit nebudu.“

 

Zeetex ZT1000

Zeetex ZT1000

Zeetex ZT1000

Zeetex ZT1000 je model, který je charakterizován dokonalým poměrem ceny a výkonů. Je vybavena asymetrickou stavbou dezénu, jež rozhodně vylepšuje výkon na suchém i mokrém povrchu, navíc má prokazatelně dobrý vliv na jízdní komfort. Naši klienti při nákupu velmi často sahají právě po této značce pneumatik.

Mario_43 napsal: „Na suchém i na mokrém povrchu jsou super, zatím mě nezklamaly; mají malý valivý odpor a přitom jsou bezpečné a komfortní; doporučuji každému, kdo nechce ztrácet peníze nákupem pneumatik se známějším jménem, které se ale při jízdě chovají v podstatě stejně.“

Ziemba dvěma větami řekl o možnostech pneumatik Zeetex ZT1000 všechno podstatné: „Skutečně solidní pneumatiky, zvládají jízdu ve městě, ale i delší cestování, a to v každých podmínkách v létě. Jak je vidět, není třeba platit zlatem, aby se dalo jezdit na dobrých pneumatikách.“

 

Barum Brillantis 2

Barum

Barum Brillantis 2

Barum Brillantis 2 patří k všestranným pneumatikám, které se osvědčí v celé řadě moderních osobních vozidel. Model je vybaven asymetrickým dezénem, který umožňuje bezpečnou a pohodlnou jízdu. V letech 2010 až 2012 se stala pneumatika doporučovanou v testech pneumatik německé organizace ADAC. Uživatelé mají s tímto modelem rovněž dobré zkušenosti.

 

Chci pneumatiky Barum Brillantis 2

 

„Pneumatika je dobrá. Co to u mě znamená? Podle mě za tuhle cenu není možné najít pneumatiku v lepší kvalitě. Na začátku jsem si myslel, že je guma moc měkká (když jsem je držel v ruce). Ale jízda autem mě naopak utvrdila v tom, že vydrží hodně,“ napsal Chrobry. V hodnocení Petra se objevily následující argumenty: „Pneumatiky jsou z hlediska cena/kvalita super; při jízdě na hranicích rozumu jsou stále hodně bezpečné, bez žádného podkluzování při zatáčení – ať už na suchém povrchu, nebo na mokrém.“

Barum Brillantis 2 je také pneumatika, která řidiči zaručí reálnou úsporu. „Nejlepší pneumatiky z této cenové kategorie. Doporučuji Barum Brillantis 2 i Polaris 2. Nejlepší vlastností je jednoznačně špičkový valivý odpor, díky němu auto spaluje o hodně míň při jízdách na delší vzdálenost – v porovnání například s pneumatikami Debica,“ vyjádřil své nadšení Ales.

 

Jak vybírat letní pneumatiky?

Výběr pneumatik není jednoduchý, ale naše rady Vám výběr určitě usnadní a pomohou Vám vybrat pneumatiky Vám ušité na míru.

Podívejte se, co o vybraném modelu píšou jiní řidiči. Každý model na stránkách Oponeo.cz skýtá celou řadu komentářů.

Zjistěte, zda se pneumatiky, o jejichž nákupu přemýšlíte, zúčastnily některých z testů profesionálních motorizačních organizací a magazínů. Výsledky jejich zkoušek jsou dokonalým zdrojem informací o chování pneumatik v nejrůznějších podmínkách. Jak jednotlivé pneumatiky uspěly, napovídá o jejich silných i slabých stránkách. Stojí za to vědět, Vás na našich stránkách pravidelně informujeme, jak výsledky některých z testů dopadly. Úspěchy pneumatik navíc uvádíme v jednotlivých kartách produktů.

Seznamte se blíže se štítkem na pneumatice. Zde se nacházejí informace spojené s brzděním na mokrém povrchu, s emisemi vnějšího hluku a s valivým odporem (který se odráží ve spotřebě paliva).

Zeptejte se odborníků. Na telefonním čísle 225 850 210 se spojíte s jedním z našich specialistů, který Vám rád pomůže vybrat ty nejlepší pneumatiky splňující Vaše očekávání.