Pneumatiky jsou součástí automobilu, která jako jediná má přímý kontakt s vozovkou, proto je třeba dbát na co nejlepší jejich kvalitu. Připravili jsme souhrn názorů uživatelů, který vám usnadní výběr.

Zákazníci Oponeo přidali na náš portál již více než 85 tis. názorů na pneumatiky. Díky nim můžeme připravit pro jiné řidiče žebříčky s nejvýše hodnocenými pneumatikami. Jeden z nich najdete níže. Je to přehled nejvýše hodnocených zimních pneumatik v oblíbeném rozměru 205/55 R16. Na pneumatikách v tomto rozměru jezdí takové modely aut jako: BMW 3, Ford Focus, Renault Megane, Škoda Octavia, Superb, VW Golf, Passat nebo Toyota Avensis.

nokian

Pneumatiky jsou velmi důležité během zimy.

Nejlepší zimní pneumatiky 205/55 R16 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámkaNabídka
1. Michelin Alpin 54,7Podívejte se na nabídku
2. Continental ContiWinterContact TS8504,5Podívejte se na nabídku
3. Goodyear Ultra Grip 94,5Podívejte se na nabídku
4. Uniroyal MS Plus 774,3Podívejte se na nabídku
5. Zeetex Ice-Plus S100 Momentalně nedostupná

*stav k 20.05.2015
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Michelin Alpin 5 (hodnocení 4,7)

Alpin 5

Michelin Alpin 5

Jednou z nejvýše hodnocených zimních pneumatik v rozměru 205/55 R16 je Michelin Alpin 5. Řidiči hodnotí pneumatiku na úrovni 4,7/5. Nejvyšší známky pneumatika získává za silniční vlastnosti a téměř stejně vysoké za jízdní komfort. Z 67 osob, které dosud hodnotily tento model pneumatiky, až 98% uživatelů ji rozhodně doporučuje dále.

Ve svých názorech řidiči neskrývají velké překvapení z takto dokonalých provozních vlastností v zimních podmínkách. Dle názoru řidičů pneumatiky mají „velmi dobré vlastnosti na sněhu, velmi snadno lze kontrolovat smyk a velmi dobře brzdí“. Kromě toho v názorech řidičů najdeme také hlasy, že pneumatiky mají snesitelnou hladinu hluku se zohledněním bezpečnosti a jízdního komfortu, jaký pociťujeme během cestování“. Silnou stránkou pneumatiky je také mokrá vozovka: „mokrá, zasněžená vozovka není pro ně problémem, drží na cestě tak, jak by měly“.

 

Chci pneumatiky Michelin Alpin 5

 

Pneumatiku doporučuje magazín „Auto, Motor und Sport“, který uspořádal v roce 2014 test zimních pneumatik v rozměru 205/55 R16.

Michelin Alpin 5 je univerzální osobní pneumatika třídy Premium. Výrobce vybavil pneumatiku směrovým dezénem. Je to nejúčinnější zabezpečení na mokré a pokryté blátem vozovce. Michelin je jedním z největších výrobců pneumatik na světě. Francouzská firma kromě toho vlastní takové značky jako: Kormoran, Kleber nebo BFGoodrich.

 

Continental ContiWinterContact TS850 (hodnocení 4,5)

Conti

Continental ContiWinterContact TS850

Pneumatiku Continental ContiWinterContact TS850 hodnotilo dosud až 279 řidičů. Až 97% z nich rozhodně doporučuje tento model pneumatiky svým známým a rodině. Silniční vlastnosti řidiči oceňují na úrovni 4,5/5. Pneumatika získala dosud celkovou známku 4,5/5.

Řidiči ve svých názorech skvěle popisují různé provozní vlastnosti pneumatik: „při styku se sněhem – žádné problémy, břečka – jako po kolejích, mokrá vozovka – bez aquaplaningu, dobrá brzdná dráha“ Ba co více, „když jsem jel silnicí pokrytou ledem, poznal jsem pozitivní zklamání, auto zabrzdilo na těchto pneumatikách bez dlouhého smyku“. Názory tohoto typu lze najít na produktovém listu tohoto modelu.

 

Chci pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Od roku 2012 se pneumatika pravidelně účastní největších testů pneumatik. Do roku 2014 se pneumatika zúčastnila až 11 profesionálních testů pneumatik. Ba co víc, až v osmi z nich se umístila na nejvyšším místě a třikrát obsadila 2. místo. Je to dokonalý důkaz toho, že pneumatika je skvěle připravena pro zimní provoz.

Continental ContiWinterContact TS850 je pneumatika třídy Premium speciálně vyvinutá pro osobní automobily střední třídy a kompaktní vozidla. Pneumatika má směrový dezén. Díky němu se může pochlubit skvělými provozními vlastnostmi na mokré vozovce (v dešti a během tání).

 

Goodyear Ultra Grip 9 (hodnocení 4,5)

Goodyear

Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9 již hodnotilo skoro 200 řidičů. Uživatelé pneumatiky jí udělují známku 4,5/5. Stejnou známku získává pneumatika v hodnocení jejích silničních vlastností a jízdního komfortu. Řidiči nadále velmi vysoko hodnotí náklady na používání pneumatiky. Porovnatelné hodnocení ve všech kategoriích provozních vlastností svědčí o tom, že je to velmi všestranná pneumatika, o kterou stojí za to se zajímat.

Stačí si prohlédnout komentáře řidičů: „v kritických situacích nikdy nebyl problém s přilnavostí. Boční držení v zatáčkách a na kruhových objezdech OK“, „velmi krásně vypadá na discích, jsou tiché a skvěle si vedou za každého počasí“.

 

Chci pneumatiky Goodyear Ultra Grip 9

 

Nejen řidiči ověřovali silniční vlastnosti pneumatiky. Model se v roce 2014 dvakrát zúčastnil profesionálních testů pneumatik, kde obsadil 2. a 3. místo. Pořadatelé („Auto, Motor und Sport“ a ACE/GTU) pokaždé udělovali pneumatice hodnocení „zvláště doporučovaná“.

Goodyear Ultra Grip 9 je univerzální osobní pneumatika třídy Premium. Aby byla zajištěna nejlepší bezpečnost na mokré a blátem pokryté silnici, je pneumatika vybavena nejúčinnějším za těchto podmínek směrovým dezénem. Goodyear je jedním z největších a nejznámějších na světě gumárenských koncernů. Americká firma kromě toho vlastní také značky pneumatik, jako jsou: Dunlop, Fulda, Sava nebo Dębica.

 

Uniroyal MS Plus 77 (hodnocení 4,3)

uni

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77 je nejčastěji hodnocenou zimní pneumatikou z přehledu nejlepších pneumatik v rozměru 205/55 R16. Pneumatika již získala skoro 400 názorů! Až 97% z hodnotících řidičů ji rozhodně doporučuje dále. Uživatelé pneumatiky velmi vysoko hodnotí nejen provozní vlastnosti této pneumatiky, ale také její vzhled.

Stojí za to se podívat do názorů na pneumatiky, protože lze z nich vyvodit neobvykle užitečné závěry při výběru pneumatik: „na suchém bez poznámek, prudké brzdění a rozjezd nezpůsobují stržení přilnavosti“, „pneumatika se velmi dobře osvědčuje při velkých rychlostech v dešti, auto se stabilně a jistě řídilo, podobně bylo v zatáčkách“, „nejvíce mě překvapila kvalita tlumení nerovností. Úžasné. Pneumatiky drží velmi dobře, i za dobrých silničních podmínek, v zimě se auto velmi dobře řídí“.

 

Chci pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Provozní vlastnosti tohoto modelu pneumatiky ověřili také profesionálové. V roce 2013 se pneumatika zúčastnila testu ADAC (získala známku „zvláště doporučovaná“ a obsadila 4. místo), o rok později pneumatiku testoval magazín „Auto Zeitung Allrad“ a také jí udělil hodnocení „zvláště doporučovaná“.

Uniroyal MS Plus 77 je pneumatika střední třídy, kterou lze používat pro různé typy osobních automobilů, zejména na SUV. Firma Uniroyal používá při výrobě pneumatik technologie Continentalu. Firma patří do tohoto německého koncernu.

 

Zeetex Ice-Plus S100

Zeetex

Zeetex Ice-Plus S100

Zeetex Ice-Plus S100 je jednou z nejčastěji komentovaných řidiči zimních pneumatik. Tento model shromáždil dosud více než 450 názorů. Z těchto řidičů až 93% rozhodně doporučuje tento model pneumatiky své rodině a známým. Nejvyšší známky pneumatika získává za jízdní vlastnosti. Druhou nejvýše oceňovanou vlastností pneumatiky jsou náklady na používání.

V komentářích řidičů můžete snadno najít informace, které hledáte: „pneumatiky si dobře vedou jak ve městě, tak i na dálnici“, „pneumatiky splnily moje očekávání, velmi hezký vzhled, nejsou vidět známky opotřebení nevšiml jsem si také zvýšené spotřeby“, „velmi pěkně se chovají během jízdy nekloužou na sněhu, stabilní za deště“.

Dobrým shrnutím vlastností tohoto modelu pneumatiky je Markův názor: „dle mého pocitu pneumatiky zeetex nejsou v ničem horší než pneumatiky známých značek, ale pouze z hlediska hlučnosti, ale jako na tuto cenu se velmi pěkně chovají během jízdy, nekloužou na sněhu, stabilní za deště“.

Zeetex Ice-Plus S100 je univerzální zimní pneumatika ekonomické třídy. Model je vybaven směrovým dezénem. Díky němu si pneumatika skvěle vede na mokré vozovce. Zeetex je značka původem ze Spojených arabských emirátů, která útokem dobývá trh s pneumatikami.

 

Jak vybrat pneumatiky pro sebe?

Prvním krokem, který byste měli udělat, je přehodnotit názory řidičů na pneumatiky v rozměru, který hledáte. Výše umístěný test vám to značně usnadní, protože jsou tam uvedeny pouze nejvýše hodnocené pneumatiky a představuje nejvíce charakteristické komentáře řidičů na daný model.

Za druhé si zjistěte, zda se pneumatika zúčastnila profesionálních testů pneumatik, které pořádají motoristické organizace a časopisy. Výsledky těchto testů jsou nejobjektivnější a uvádějí nejdůležitější provozní vlastnosti pneumatik.

Za třetí pamatujte na to, že pneumatiky jsou vybaveny štítky. Tento zdroj informací vám poskytuje přesné a objektivní výsledky pneumatik ve třech nejdůležitějších provozních vlastnostech: přilnavosti na mokré vozovce, hluku a účinnosti spalování.

Stojí za to pamatovat také na čtvrtý krok. Pokud se nemůžete rozhodnout pro jeden model pneumatiky nebo nevíte, co by mohlo být pro vás nejlepší, zavolejte nám. Prodáváme pneumatiky už mnoho let, proto určitě rychle a přesně vybereme společně něco pro vás.