Víte už, které zimní pneumatiky si máte vybrat pro tuto sezonu? Pokud ne, podívejte se na níže uvedený žebříček zimních pneumatik. Určitě si z nich vyberete něco pro sebe.

Žebříček zimních pneumatik v rozměru 225/45 R17 byl vytvořen na základě názorů řidičů. Jakým způsobem? Na našem portálu se nachází již více než 80 tis. názorů. Rozhodli jsme se je sečíst a zjistit, které modely zimních pneumatik v rozměru 225/45 R17 vypadají nejlépe mezi řidiči. Vybrali jsme 5 modelů. Každý z nich přispěje k tomu, že vaše cestování v zimě bude bezpečné. Pouze na vás záleží, který z nich si nakonec vyberete.

Pneumatikami v rozměru 225/45 R17 se vybavují taková vozidla, jako jsou: BMW M3, VW Passat, Jetta, Golf, Volvo C70, Renault Megane, Mercedes CLK nebo Audi A3.

Nokian

Zimní pneumatiky se charakterizují dézenem,
který je přizpůsobený ke rozmanitým zimním podmínkám.

Nejlepší zimní pneumatiky 225/45 R17 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatiky Známka (počet názorů)* Nabídka
1. Michelin Alpin 5 4,7 (67) Podívejte se na nabídku
2. Goodyear UG 8 Performance 4,5 (51) Podívejte se na nabídku
3. Dunlop SP Winter Sport 4D 4,4 (103) Podívejte se na nabídku
4. Hankook i*cept evo W310 4,2 (48) Podívejte se na nabídku
5. Dayton DW510 EVO   Momentalně nedostupná

*stav k 25.05.2015
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Michelin Alpin 5 (známka 4,7)

Michelin

Michelin Alpin 5

Na portálu Oponeo řidiči udělují pneumatice hodnocení „úžasná!“. Je to jedna z nejvýše hodnocených zimních pneumatik (známka 4,7/5). Dosud provozní vlastnosti pneumatiky ohodnotilo skoro 70 osob. Ba co víc, až 98% z nich rozhodně doporučuje model dále. Řidiči nejvýše hodnotí silniční vlastnosti pneumatiky (4,8/5) a její jízdní komfort (4,6/5). Další předností tohoto modelu pneumatiky je její vzhled.

Jaké provozní vlastnosti má tento model pneumatiky, že jej tak kladně hodnotí řidiči? Stačí se podívat na názory řidičů, abyste se o tom přesvědčili: „velmi dobré vlastnosti na sněhu, velmi snadno lze kontrolovat smyk a velmi dobře brzdí“, „jízda v těžkých podmínkách nebyla hrozivá, a pneumatiky se skvěle chovaly jak na suché, tak i zledovatělé/zasněžené vozovce. Nárůst spotřeby nepatrný, hladina hluku snesitelná“.

 

Chci pneumatik Michelin Alpin 5

 

V roce 2014 provozní vlastnosti tohoto modelu pneumatiky zkoušeli profesionálové z magazínu „Auto, Motor und Sport“. Pneumatika ukončila tento test s hodnocením „doporučovaná“. Skvělé výsledky jak u řidičů, tak i specialistů z motoristického magazínu jsou nejlepším doporučením pro tento model.

Michelin Alpin 5 je univerzální osobní pneumatika třídy Premium (nejvyšší). Pneumatika je vybavena moderním směrovým dezénem. Jeho charakteristickou vlastností jsou skvělé provozní parametry na mokré vozovce. Výrobcem pneumatiky je jeden z největších gumárenských koncernů na světě. Francouzská firma vlastní také značky pneumatik, jako jsou: BFGoodrich, Kormoran nebo Kleber.

 

Goodyear UG 8 Performance (známka 4,5)

goodyear

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance je další pneumatika s hodnocením „úžasná!“ na našem portálu. Názory na pneumatiku přidalo dosud 84 řidičů. Až 97% z těchto uživatelů pneumatiku rozhodně doporučuje svým známým a rodině. Pneumatika sbírá nejlepší známky jak za silniční vlastnosti, tak i jízdní komfort (5,4/6).

Při pohledu na názory řidičů se můžete ihned přesvědčit, jaké charakteristické vlastnosti má tento model pneumatiky: „umožňuje agresivní jízdu na sněhu, fantastická trakce při brzdění a v zatáčkách“, „chování pneumatiky při nízkých teplotách OK, mokrá vozovka a teploty lehce nad nulou velmi dobrá přilnavost“, „pneumatiky si velmi dobře vedou na mokré a zasněžené vozovce, jsou velmi tiché. Drží velmi dobře směr při zdolávání hlubokých kaluží. Velmi dobrá přilnavost na zasněžených a lehce proježděných silnicích. Velmi krátká brzdná dráha na mokré a zasněžené vozovce“

 

Chci pneumatiky Goodyear UG 8 Performance

 

Kromě řidičů provozní vlastnosti pneumatiky profesionálně otestovali odborníci. Pneumatika se zúčastnila dvou testů. V prvním z nich (z roku 2012) pneumatika obsadila 1. místo (test magazínu „Auto Bild“). V testu z roku 2013 (pořádaném organizací ADAC) pneumatika získala hodnocení „doporučovaná“.

Goodyear UG 8 Performance je zimní pneumatika třídy Premium. Model je určen pro použití u osobních aut s výkonnějšími motory. Pneumatika má směrový dezén, který zaručuje bezpečnost na mokré vozovce. Goodyear je jeden z největších výrobců pneumatik na světě. Americká firma vlastní takové značky jako: Dunlop, Dębica, Fulda nebo Sava.

 

Dunlop SP Winter Sport 4D (známka 4,4)

Dunlop

Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D dosud hodnotilo více než 100 řidičů. Je to jeden z těch modelů pneumatik, který získal od svých uživatelů hodnocení „úžasná!“. Nejvyšší známky (4,4/5) pneumatika získává za své silniční vlastnosti a také jízdní komfort. Skvělou informací je také to, že z těchto 100 řidičů až 93% rozhodně doporučuje model dále.

Zde je to, co najdete v názorech na tuto pneumatiku: „pneumatiky jsou měkké, skvěle drží na cestě za každých podmínek“, „jízda na ledě není cítit při nižších rychlostech“. Pryžová směs této pneumatiky je vynikající. Dává vysoký jízdní komfort dokonce ve velkých mrazech“, „pneumatiky na sníh (ubitý nebo bořivý sníh) senzační“, „v dešti nebo na náledí úžasné“, „tyto pneu jsou hodné doporučení pro řidiče, kteří si cení bezpečnosti, komfortu a sportovních parametrů za každých povětrnostních podmínek“.

 

Chci pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 4D

 

Pneumatika se může pochlubit obrovským zájmem nejen mezi řidiči, ale také v profesionálních testech pneumatik. Od roku 2011 se pneumatika již zúčastnila 25 testů. V každém z nich pneumatika získávala velmi dobré umístění a skvělé závěrečné známky.

Dunlop SP Winter Sport 4D je univerzální osobní pneumatika třídy Premium. Pneumatika je vybavena směrovým dezénem. Je to nejlepší řešení na mokrou vozovku. Dunlop je značka pneumatik, která má velké úspěchy v testech. Firma patří do amerického koncernu Goodyear.

 

Hankook i*cept evo W310 (známka 4,2)

hankook

Hankook i*cept evo W310

Hankook i*cept evo W310 je pneumatika, kterou dosud hodnotilo skoro 50 řidičů. Všechny tyto známky umožnily pneumatice získat hodnocení „hodná doporučení“ na našem portálu. Řidiči udělili pneumatice celkovou známku 4,2/5. Stejnou známku model získává za silniční vlastnosti a jízdní komfort. Velmi vysoko hodnoceným parametrem pneumatiky je také její vzhled.

Zde je to, co si myslí o této pneumatice řidiči: „vedou si velmi dobře v břečce a na mokré vozovce. Tiché, na suché vozovce není slyšet, že jsou to zimní pneumatiky. Překvapivě jisté vedení a brzdění na zledovatělém povrchu. Na sněhu se dobře chovají“, „pneumatika je velmi tichá a pohodlná a také velmi stabilní. Auto se na těchto pneumatikách řídí spolehlivě“, „dle mého skromného názoru si pneumatika umí poradit jak v měkkém sněhu, tak i na asfaltu pokrytém břečkou. Automobil dobře drží na silnici. Podobné postřehy najdete ještě v mnoha názorech na tuto pneumatiku.

 

Chci pneumatiky Hankook i*cept evo W310

 

Hankook i*cept evo W310 je pneumatika určená pro osobní automobily střední a vyšší třídy. Značka Hankook má ve své nabídce výrobky třídy Premium.

Hankook je korejská značka pneumatik, kterou už mnoho let vybírají řidiči na celém světě.

 

Dayton DW510 EVO

dayton

Dayton DW510 EVO

Dayton DW510 EVO je nejčastěji komentovaná zimní pneumatika z našeho přehledu. Dosud její provozní vlastnosti okomentovalo až 230 řidičů a až 96% z nich rozhodně doporučuje pneumatiku dále. Po sečtení všech známek pneumatika získala hodnocení „hodná doporučení“. Nejvýše hodnoceným parametrem jsou silniční vlastnosti tohoto modelu. Dokonce vzhled této pneumatiky hodnotili řidiči vysoko.

Řidiči se neobvykle kladně vyjadřují o tomto modelu pneumatiky: „nemám k nim absolutně žádné výhrady, zejména z hlediska ceny. Byl jsem mile překvapen jejich přilnavostí na mokrém asfaltu, lepí se k silnici lépe než moje letní pneu“, „tyto pneumatiky jsou skvělou volbou. Dokonale se osvědčily v zimní sezoně. Držely na cestě bezchybně na suché i mokré vozovce. Mohu je rozhodně doporučit“, „pneumatika se skvěle chová, je tichá a zároveň není poddajná na větší přetížení“.

Dayton DW510 EVO je univerzální osobní pneumatika v ekonomické třídě. Pneumatika má směrový dezén. Právě dezén zajišťuje bezpečnost pneumatiky dokonce i za nejtěžších podmínek. Dayton k výrobě pneumatik využívá technologie japonského koncernu Bridgestone. Značka patří tomuto koncernu.

 

Jak vybrat pneumatiky?

Abyste si vybrali pneumatiky nejlepší pro vaše vozidlo a nejlépe přizpůsobené vašim potřebám, pamatujte na několik pravidel. Za prvé, vždy se seznamte s názory řidičů na pneumatiku. Právě názory vás budou informovat o každodenním chování pneumatik za různých podmínek.

Za druhé zjistěte, zda pneumatiky, o kterých uvažujete, se zúčastnily profesionálních testů pneumatik. Je to nejobjektivnější zdroj informací o chování pneumatik v nejdůležitějších kategoriích. Kromě toho je důležité také to, abyste se seznámili se štítkem na pneumatice. Štítky objektivně uvádějí výsledky pneumatiky ve třech velmi důležitých vlastnostech: přilnavosti na mokré vozovce, hlučnosti pneumatiky a účinnosti spalování.

Vždy také můžete zkrátka zavolat specialistovi Oponeo – nezávisle na tom, zda máte vyhlédnutý nějaký model pneumatiky nebo vůbec nevíte, co by bylo pro vás dobré.