Nákup zimních pneumatik může být rychlý, jednoduchý a příjemný. Pomůže vám v tom námi připravený žebříček zimních pneumatik o rozměru 195/55 R16. Pokud hledáte pneumatiky, které řidiči hodnotili nejvýše, pak jste zde správně. Níže uvedený přehled uvádí 5 modelů zimních pneumatik, které sbírají nejvyšší známky od jejich uživatelů.

Na pneumatikách o rozměru 195/55 R16 jezdí automobily, jako např.: Alfa Romeo MiTo, BMW Série 1, Citroen DS3, Mini Cooper, Peugeot 207, 208.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 195/55 R16 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Goodyear Ultra Grip 84,4Prohlédněte si nabídku
2. Continental ContiWinterContact TS8504,4Prohlédněte si nabídku
3. Dunlop SP Winter Sport 4D4,3Prohlédněte si nabídku
4. Nokian WR D34,3Prohlédněte si nabídku
5. Pirelli SottoZero 4,2Prohlédněte si nabídku

*stav v září 2013.
Platí stupnice známek 1–5, kde 5 je nejvyšší možná známka.

 

Goodyear Ultra Grip 8 (průměrná známka 4,4)

Goodyear Ultra Grip 8

Goodyear Ultra Grip 8 je jedna z nejvýše hodnocených pneumatik v žebříčku pneumatik o rozměru 195/55 R16. Na „pětku“ ji hodnotilo až 43 % uživatelů.

Tento model pneumatiky si pochvalují řidiči za všestranné jízdní vlastnosti. Pneumatika se skvěle osvědčuje jak v typicky zimních podmínkách ("vynikající pneumatiky na opravdovou zimu"), tak i na suché a mokré vozovce, pneumatika bezpečně zdolává i ty nejhlubší kaluže. Charakteristickou vlastností pneumatiky je velmi dobrá přilnavost ("dokonalá přilnavost jak při brzdění, tak i rozjezdu"). Další předností pneumatiky, o které mluví mnozí řidiči, je její vysoký jízdní komfort.

To, co vytváří tak dobré jízdní vlastnosti pneumatiky, je její moderní směrový běhoun.

Goodyear Ultra Grip 8 se zúčastnil 12 testů pneumatik. Ve většině z nich se umístil na stupních vítězů nebo získal známku doporučovaná.

Goodyear je americký pneumatikářský koncern, který vyrábí pneumatiky nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Continental ContiWinterContact TS850 (průměrná známka 4,4)

Continental ContiWinterContact TS 850.

Continental ContiWinterContact TS850 je pneumatika s jednou z nejvyšších známek v tomto žebříčku. Až 37 % uživatelů hodnotilo pneumatiku na "pětku".

Tento model pneumatiky je dle názorů řidičů jedním z nejlepších řešení na zimu. Pneumatiku rozhodně doporučuje až 95 % řidičů. Názory uživatelů dokazují, jak mnoho předností v sobě skrývá tento model pneumatiky. Pneumatika se vyznačuje nejen atraktivním vzhledem, ale především velmi dobrými jízdními vlastnostmi. Mnoho důkazů o všestrannosti pneumatiky najdeme právě v názorech na ni: "senzační poměr kvality a ceny a krásné držení!", "testy neklamou, pneumatika si velmi dobře umí poradit v každých podmínkách", "neobvykle tichá pneumatika, tlumící dokonce i větší nerovnosti a velmi pevně drží na silnici".

Všestranné jízdní vlastnosti pneumatiky jsou zásluhou mj. směrového dezénu běhounu.

Pneumatika se zúčastnila 4 testů pneumatik. V každém z nich skončila na 1. místě.

Continental je německá značka pneumatik, kterou doporučují mj. Daimler, BMW, General Motors, Audi, Ford, Porsche a tuningové firmy AMG a Brabus.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Dunlop SP Winter Sport 4D (průměrná známka 4,3)

Dunlop SP Winter Sport 4D

Až 40 % uživatelů prohlásilo, že pneumatika si vede na pětku!

Uživatelé Dunlop SP Winter Sport 4D pozorují, že tento model pneumatiky dosahuje výjimečně dobrých jízdních vlastností na mokré vozovce. To však není všechno. Řidiči také potvrzují, že se pneumatika "senzačně" chová na sněhu a sněhové břečce. Uživatelé neuvádějí v názorech žádné problémy s rozjezdem nebo brzděním na těchto pneumatikách. Každá cesta probíhá bezpečně a komfortně. Ti z řidičů, kteří očekávají kromě toho také velmi dobré jízdní vlastnosti na suché vozovce, také nebudou zklamáni.

Nejdůležitějším prvkem pneumatiky, který jí zaručuje takové vlastnosti, a nikoli jiné, je její směrový běhoun.

Pneumatika se zúčastnila až 18 testů pneumatik! Pokaždé v nich skončila na stupních vítězů nebo získala známku doporučovaná nebo velmi doporučovaná.

Dunlop je výrobce pneumatik nejvyšší třídy, který patří do amerického koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 4D

 

Nokian WR D3 (průměrná známka 4,3)

Nokian WR D3

Až 35 % řidičů hodnotících tento model pneumatiky jí vystavilo známku 5. Pneumatiku doporučuje až 96 % řidičů.

Pneumatika se vyznačuje univerzálními jízdními vlastnostmi, řidiči ujišťují, že tento model pneumatiky se ideálně osvědčuje na silnicích. Díky speciální konstrukci pneumatika vykazuje velmi dobré jízdní vlastnosti na suchém, mokrém, ale i typicky zimním povrchu čili na sněhu a sněhové břečce. Při čtení názorů si ihned všimnete, že uživatelé nemají žádné problémy s rozjezdem a brzděním v zimních podmínkách. Nokian WR D3 je pneumatika účinně zabraňující smyku, poskytuje pohodlné a předvídatelné cestování.

Dokonalé vlastnosti na zimním povrchu jsou zásluhou ostrého, směrového dezénu běhounu.

Pneumatika se zúčastnila 9 testů zimních pneumatik. V každém z nich se umístila na stupních vítězů nebo získala známku doporučovaná.

Nokian je finský výrobce pneumatik třídy premium, který se zaměřuje na vývoj zimních pneumatik.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Pirelli SottoZero (průměrná známka 4,2)

Pirelli SottoZero

Až 35 % uživatelů hodnotilo vlastnosti tohoto modelu pneumatiky na 5.

Pirelli Sottozero je pneumatika, kterou velmi chválí její uživatelé. Zde jsou uvedeny nejčastěji se objevující názory na tento model pneumatiky: "pneumatiky se chovají znamenitě", "automobil se vede jako na provázku", "odpovídají své ceně", "skvělé chování na sněhu", "dobře drží na suché vozovce". Dobrým shrnutím názorů na tuto pneumatiku je věta jednoho z řidičů: Pirelli SottoZero je "opravdová zimní pneumatika, zde nejsou kompromisy". Další předností pneumatiky je to, že skoro 90 % jejích uživatelů ji rozhodně doporučuje svým známým.

Jízdní vlastnosti pneumatiky jsou zásluhou mj. asymetrického běhounu.

Pirelli SottoZero tvoří originální výbavu BMW třídy M.

Pirelli je italský výrobce pneumatik nejvyšší třídy.

 

Koupit pneumatiky Pirelli SottoZero