Níže uvedený přehled pěti nejlepších pneumatik vznikl na základě názorů a recenzí řidičů. Pokud hledáte osvědčené pneumatiky, najdete je právě v tomto žebříku. Níže uvedené informace o každé z těchto pneumatik vám umožní rychle najít výrobek, který splňuje vaše očekávání a odpovídá podmínkám použití a vašemu stylu jízdy.

Na pneumatikách o rozměru 225/50 R17 jezdí například tyto automobily: Alfa Romeo Brera, Spider, Audi A4, A5, BMW Seria 3, 5, X1, Honda Accord, Opel Zafira, Peugeot 3008.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 225/50 R17 podle uživatelů portálu OPONEO

Model pneumatiky HodnoceníNabídka
1. Continental ContiWinterContact TS8504,4Otevřít nabídku
2. Nokian WR A34,3Otevřít nabídku
3. Dunlop SP Winter Sport 4D4,3Otevřít nabídku
4. Nokian WR D34,3Otevřít nabídku
5. Firestone Winterhawk 2 EVO4,1Otevřít nabídku

*stav k září 2013

Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Continental ContiWinterContact TS850 (průměrné hodnocení 4,4)

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Až 37 % uživatelů se domnívá, že je to pneumatika, která si plně zaslouží velmi dobré hodnocení. Pneumatiku doporučuje až 95 % řidičů.

Řidiči ve svých komentářích nejčastěji píší o těchto vlastnostech pneumatik: „pneumatika zvládá jízdu na čerstvém, uježděném, zledovatělém i rozbředlém sněhu“, „velmi dobře drží na silnici“, „žádné problémy při rozjezdu nebo zastavování vozidla“. Jak lze vidět, pneumatika má všechno, co potřebuje dobré zimní obutí.

Řidiči souhlasně tvrdí, že pneumatika „oprávněně vyhrává většinu testů“. Tento model má svém kontě účast ve 4 testech pneumatik, ve kterých se pokaždé umístil na 1. místě! Mnoho řidičů se rozhodlo pro jeho nákup nejen kvůli doporučení ostatních řidičů, ale právě proto, že se pravidelně umisťuje na nejvyšších příčkách v testech.

Základem tak dobrých výsledků pneumatiky je směrový dezén s množstvím lamel.

Continental je německá firma, které se zabývá výrobou pneumatik nejvyšší třídy. Tuto značku pneumatik doporučují automobilky Daimler, BMW, General Motors, Audi, Ford, Porsche a tuningové firmy AMG a Brabus.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Nokian WR A3 (průměrné hodnocení 4,3)

Nokian WR A3

Nokian WR A3

Nokian WR A3 je jeden z mála modelů zimních pneumatik, který doporučuje až 97 % uživatelů, kteří ho hodnotili. Není na tom nic divného, pokud se podíváme na jeho známky. Až 35 % řidičů dalo této pneumatice nejvyšší ocenění.

Tato pneumatika si toto hodnocení určitě zaslouží. Nokian WR A3 se dobře osvědčila na silnici, v terénu i ve městě. Pneumatika nabízí to, co řidiči nejčastěji vyžadují od zimních pneumatik nejvyšší třídy, neboli: „jistou jízdu po uježděném i v rozbředlém sněhu“, „skvělé vlastnosti na horách na sněhu, ideální pro zimní jízdu po mokré nebo suché dálnici“, „ zaručují plnou kontrole nad automobilem“. Pneumatika uspěla jak u řidičů s defenzivním stylem jízdy, tak i u těch, kteří mají rádi dynamickou jízdu a jsou majiteli vozů s vyšším výkonem.

Univerzální charakter pneumatiky je zásluhou moderního, asymetrického dezénu běhounu, který se právě vyznačuje schopností přizpůsobit se různým podmínkám.

Nokian je finský výrobce pneumatik nejvyšší třídy, který se specializuje na vývoj zimních pneumatik.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR A3

 

Dunlop SP Winter Sport 4D (průměrné hodnocení 4,3)

Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D

Až 93 % uživatelů rozhodně doporučuje pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 4D ostatním řidičům.

„Konečně dobrá zimní pneumatika, která má dobré vlastnosti na mokrém povrchu“, „na sněhu je vynikající“, „dobře drží během jízdy na uježděném i v rozbředlém sněhu“, „bez problémů při rozjezdu i brzdění (testy na mokré vozovce), auto se řídí velmi dobře“ – to jen několik názory na tento výrobek.

Prvkem, který ve významné míře ovlivňuje jízdní vlastnosti zimní pneumatiky, je moderní, směrový dezén.

Jak správně uvedl jeden z komentujících řidičů: „pneumatika má vynikající výsledky v testech ADAC“. Dosud se zúčastnila až 18 testů pneumatik. V každém z nich skončila na 1. až 4. místě.

Pneumatika se používá jako první obutí v těchto modelech aut: Mercedes třídy E a S, Audi A3, BMW Seria 3, X1.

Dunlop se zabývá výrobou pneumatik nejvyšší třídy. Je součástí koncernu Goodyear.

 

Koupit pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 4D

 

Nokian WR D3 (průměrné hodnocení 4,3)

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Tato pneumatika získala velmi dobré hodnocení od 35 % kupujících. Bezpochyby stojí za pozornost, protože ji doporučuje až 96 % uživatelů.

V komentářích k této pneumatice lze velmi často najít informace o jejím univerzálním charakteru: „pro naše silniční podmínky ideální“, „pneumatika se dobře chová za každé situace, na uježděném i v rozbředlém sněhu nebo na suchém povrchu“. Kromě toho pneumatiky „velmi dobře reagují při brzdění na kluzkém povrchu a při objíždění překážky s ABS“. Někteří řidiči je úspěšně otestovali také za jiných okolností: „pneumatiky jsem používal během amatérské rallye, kde se skvěle osvědčily a pokaždé mi zajistily první místo v závodě“.

Tyto výsledky jsou zásluhou mimo jiné směrového dezénu běhounu.

Tento model se může navíc pochlubit tím, že se zúčastnil 9 testů pneumatik, ve kterých se 7krát umístil na stupních vítězů.

Nokian je finský výrobce pneumatik nejvyšší třídy, jehož specialitou jsou zimní pneumatiky.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Firestone Winterhawk 2 EVO (průměrné hodnocení 4,1)

 

Firestone Winterhawk 2 EVO

Firestone Winterhawk 2 EVO

Firestone Winterhawk 2 EVO je pneumatika s největším počtem recenzí v žebříčku nejlépe hodnocených pneumatik o rozměrem 225/50 R17. Tím spíše je potěšující skutečnost, že až 20 % řidičů ji dalo velmi dobré hodnocení.

Řidiči v recenzích chválí chování pneumatik na suché, mokré i sněhem pokryté vozovce: „pneumatiky jsou tiché a velmi dobře drží na sněhu“, „velmi dobrá přilnavost v hlubokém sněhu, nebojí se ani rozbředlého sněhu“. Řidiči také tvrdí, že pneumatika „má ráda město a všechny ty plískanice“ a „auto se skvěle drží na silnici“.

Zimní parametry pneumatiky jsou založeny na směrovém vzorku dezénu.

Pneumatika byla třikrát testována prestižní organizací ADAC. V každém z těchto testů získala hodnocení „doporučeno“. Navíc v testu z roku 2010 byla pneumatika označena za jeden z nejlepších výrobků na sníh.

Firestone je výrobcem pneumatik střední třídy, který je součástí japonského koncernu Bridgestone.

 

Koupit pneumatiky Firestone Winterhawk 2 EVO