Řidiči hledají do svých automobilů pneumatiky o rozměru 205/65 R15 velice často. Výběr daného modelu pneumatiky hodně ulehčují hodnocení a žebříčky různých druhů. Proto jsme v tomto článku vytvořili tabulku nejlépe hodnocených pneumatik v tomto rozměru prostřednictvím uživatelů. 

Pneumatiky v rozměru 205/65 R15 jsou montovány do vozidel typu: BMW 5, 7, Citroen Berlingo, C5, C8, Honda Accord, Peugeot 605, 607, 806, 807, Partner, renault Espace, Grnad Espace, Fluence, Toyota Avensis nebo Volvo S80.

Mezi uvedenými modely se nachází několik u Čechů velmi populárních vozidel. Proto jssou pneumatiky v rozměru 205/65 R15 tak často řidiči vyhledávané. Značně ulehčit výběr odpovídajícího modelu pneumatiky v tomto rozměru může právě náš žebříček pěti samotnými řidiči nejlépe hodnocených zimních pneumatik v rozměru 205/65 R15. Tento žebříček vznikl na základě naší databáze názorů, která obsahuje více než 70 000 hodnocení uživatelů pneumatik. Model, který je řidiči nejvíce chválený, jsme označili symbolem „Oponeo doporučuje“.

 

Nejlepší zimní pneumatiky 205/65 R15 podle uživatelů Oponeo                               

 Model  Hodnocení *    
1. Continental ContiWinterContact TS8504,5Zobrazit cenu
2. Goodyear Ultra Grip 84,4Zobrazit cenu
3. Uniroyal MS Plus 774,3Zobrazit cenu
4. Nokian W+4,3Zobrazit cenu
5. Fulda KRISTALL MONTERO 34,3Zobrazit cenu

*stav k 9. 5. 2014

Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od jední do pěti, kde pět je nejlepší možné ocenění.

 

Continental ContiWinterContact TS850

Zimní pneumatika Continental ContiWinterContact TS850 je produkt patřící do třídy premium (nejvyšší třídy). Pneumatika byla vytvořena za účelem záruky nejlepších výsledků v osobních automobilech střední třídy a v kompaktních automobilech.

Tento model je doporučovaný více než 96 % řidičů. Nejvýše oceněnou vlastností pneumatiky je jízda po sněhové břečce. Názory řidičů ukazují, že se pneumatika prezentuje opravdu všestrannými výkony, poradí si na každém typu povrchu, na který můžete během zimy narazit: dokonalá přilnavost na sněhu a velmi dobré brzdění na mokrém povrchu, nestalo se mi během poslední zimy, že bych narazil na problém s výjezdem, dokonce i v horách zvládaly pneumatiky všechno skvěle. Vlastnost, která umožňuje dosahovat takových výkonů, je především její rozšířený směrová řezba dezénu.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Velmi dobré jízdní vlastnosti byly mnohonásobně ověřeny v profesionálních testech pneumatik. V roce 2012 a 2013 byla pneumatika pětkrát umístěna na nejvyšších pozicích na stupni prodávaných pneumatik, dvakrát se jí podařilo získat druhé místo (testy ADAC a „Auto Strassenverkehr“)

Continental je německý pneumatikářský průmysl, velmi dobře známý našim řidičům. Společnost má pod svými křídly ještě takové populární značky jako Barum, Uniroyal a Semperit.

 

Goodyear Ultra Grip 8

Zimní pneumatika Goodyear Ultra Grip 8 patří do třídy premium a je určena do užívání v osobních automobilech.

Pneumatika byla do teď ohodnocena více než 464 osobami. Co více, až 96 % z nich jí rozhodně doporučuje dále. O úrovni výkonů pneumatiky nejlépe svědčí komentáře vytvořené řidiči, například: dobrá pneumatika do podmínek, které se objevují v našem klimatu, tichá, předvídatelná v každém okamžiku. Vlastnosti týkající se jízdy po silnici spadají pod vysoce oceňovaný parametr. Díky moderní, směrové stavbě dezénu si pneumatika lehce poradí s mokrým povrchem, s povrchem pokrytým blátem nebo sněhem. Není náhoda, že řezba taková dezénu je nejčastěji využívána v případě zimních pneumatik. Množství 450 řidičů, kteří pneumatiku a její výkony ocenili velmi pozitivně, se nemůže mýlit.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 8

 

Kromě řidičů registrují výkony pneumatiky také profesionálové, kteří ji podrobili zkouškám v rámci testů pneumatik. Pneumatika se jich účastní od roku 2011 a v každém z nich zaujímá vysokou pozici na stupínku a nejvyšší ocenění. V loňské sezóně (to je v roce 2013) pneumatika dvakrát obdržela známky „zvláště doporučovaná“ v prestižnách testech ADAC a ACE/GTU.

Goodyear je po celém světě velice ceněný pneumatikářský koncern pocházející z Ameriky, jeho produkty patří do třídy premium. Koncern řídí rovněž rozvoj takových známých značek, jako jsou Debica, Sava, Fulda nebo Dunlop.

 

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77 je produkt třídy medium (střední třídy). Tato univerzální pneumatika je doporučována více než 97 % uživatelů. Takový výsledek skutečně dělá dojem.

Pneumatika by neměla na svém kontě takových výkonů, kdyby nedisponovala tak dobrými jízdními vlastnostmi v zimních podmínkách, jakými disponuje. Navíc je velmi oceňovaným elementem podle řidičů také vzhled pneumatiky. Z názorů uživatelů vyniká, že nejdůležitější vlastností pneumatiky je její dokonalá práce na mokrém, ale i typicky zimním povrchu. Díky velmi dobré přilnavosti se pneumatika dobře rozjíždí, brzdí i zatáčí na sněhu i na sněhové břečce. Charakter pneumatiky je možné popsat jednou větou, které se v hodnoceních stále opakuje: dokonalý poměr ceny a kvality.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Pneumatika své silné stránky také v testu pneumatik organizovaným organizací ADAC v roce 2013. Dosáhla tehdy na vysoké čtvrté místo a dobyla tak označení „zvláště doporučovaná“.

Uniroyal je producent pneumatik vysoké kvality, specializuje se zejména produkci dešťových pneumatik. Firma patří do německého koncernu Continental.

 

Nokian W+

Nokian W+ je pneumatikou započítávanou do nejvyšší třídy produktů. O postoji řidičů k tomuto modelu dokonale svědčí fakt, že až 98 % jeho uživatelů rozhodně dopručuje dalším řidičům.

Četné názory ukazují, že výrobcem popsaná ujištění o schopnostech tohoto modelu jsou reálnou skutečností. To znamená, že se pneumatika opravdu dokonale chová dokonce i v nejnáročnějších zimních podmínkách. Velmi dobré charakteristiky jsou dílem masivního směrového dezénu. Rozhodně nejvýše oceňovanými parametry pneumatiky jsou její vlastnosti během jízdy po silnici. To potvrzuje velké množství názorů na pneumatiku, mimo jiné: auto se řídí velmi jistě a předvídatelně dokonce i na čerstvém sněhu a sněhové břečce. Hluk na suchém povrchu během delších cest je prakticky nepatrný. Doporučuji tyto pneumatiky lidem, kteří se v zimě jízdou rádi pobaví a současně nechtějí mít problémy s bezpečností.

 

Koupit pneumatiky Nokian W+

 

Nokian W+ je pneumatikou produkovanou finským pneumatikářským koncernem. Společnost Nokian je známá svou produkcí dokonalých zimních pneumatik, které jsou testovány v náročných podmínkách skandinávské zimy.

 

Fulda KRISTALL MONTERO 3

Fulda KRISTALL MONTERO 3  je zimní pneumatikou patřící do střední třídy (medium). Pneumatika byla ohodnocena až do současnosti již 416 řidiči. Z toho 93 % rozhodně doporučuje dále.

„Srdečně doporučuji, ideální kompromis mezi cenou a kvalitou. Nezvykle tichá pneumatika. Skvěle se drží na sněhu i na břečce. Skvěle se drží na suché, ale i mokré silnici.“ To je pouze jeden z mnoha velmi pozitivních komentářů k této pneumatice. Charakteristiku modelu nejlépe popisuje jedno slovo – všestrannost. Uživatelé pneumatiky ocenili stejně pozitivně její silniční vlastnosti, komfort jízdy, ale i náklady spojené s užíváním. V popisech hodnocení jednotlivých řidičů se objevuje vlmi často názor, že se model prezentuje úžasným poměrem ceny a kvality.

 

Koupit pneumatiky Fulda KRISTALL MONTERO 3

 

Jedná se o model, který se již od roku 2009 účastní profesionálního testování pneumatik. Každá účast v takové zkoušce končí zpravidla ohodnocením „doporučovaná“ nebo „zvláštědo poručovaná“. Tak se tomu stalo například v roce 2009, 2010 a 2012, kdy se pneumatika účastnila prestižních testů ADAC.

Fulda je producentem pneumatik střední třídy, jehož vlastníkem je americký koncern Goodyear.

 

Jak vybírat odpovídající pneumatiky?

Při výběru pneumatik je důležité zjistit, jak se stal námi preferovaný model hodnoceným prostřednictvím jiných řidičů. Ovšem názory uživatelů nejsou jediným dobrým zdrojem informací. Kromě toho se vyplatí prohlédnout si historii účasti pneumatiky v profesionálních testech pneumatik, které jsou prováděny každou sezónu auto-moto organizacemi a magazíny. Stejně tak uživatelská hodnocení, jako testy pneumatik, jasně poukazují na dobré i slabší vlastnosti dané pneumatiky, protose doporučuje do nich vždy nahlédnout.

A to ještě není konec dobrých zdrojů informací, které stojí za prohlédnutí. Vždy se doporučuje přečíst si informace na štítku pneumatiky, která vypovídá o jejích třech parametrech v nejdůležitějších oblastech: přilnavosti na mokrém povrchu, palivové efektivitě a také o komfortu jízdy (úroveň hluku).

Aby jste získali jistotu, že vybíráte ideální produkt pro Vaše auto i pro Vaše potřeby, máte možnost se poradit  s naším konzultantem (číslo linky je 225 850 210), který na základě svých zkušeností pomůže vybrat pneumatiky odpovídající Vašemu očekávání.