Čeká vás výběr zimních pneumatik v rozměru 185/60 R15? Pak jste tady správně. Níže vám představujeme žebříček pěti nejlépe hodnocených zimních pneumatik v tomto rozměru.

Pneumatiky 185/60 R15 jsou typické například pro tyto modely aut: VW Polo, VW Golf, Seat Ibiza nebo Lancia Dedra.
Jsme přesvědčení, že díky našemu žebříčku objevíte rychleji než obvykle model pneumatiky, který se ideálně hodí pro vaše auto a bude splňovat vaše očekávání.

nokian testy zima-2015

fot. Výběr dobrých pneumatik vám zaručí
bezpečnost za každých podmínek (fot. Nokian). 

 

Nejlepší zimní pneumatiky 185/60 R15 podle uživatelů portálu OPONEO

Model pneumatikyHodnoceníNabídka
1. Continental ContiWinterContact TS8505,4Podívejte se na nabídku
2. Nokian WR D35,3Podívejte se na nabídku
3. Uniroyal MS Plus 775,2Podívejte se na nabídku
4. Fulda KRISTALL MONTERO 35,0Podívejte se na nabídku
5. Zeetex Z-Ice 10005,0Momentalně nedostupná

*stav k 21. 7. 2015
Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Continental ContiWinterContact TS850

continental contiwintercontact TS850

Continental ContiWinterContact TS850 

Continental ContiWinterContact TS850 je pneumatika, které dali řidiči známku 4,5/6 (slovy: „vynikající!“). Její uživatelé si na ni nejvíce cení jízdné vlastností na silnici (známka 4,5/5), ale chválí také jízdní komfort. Další dobrou zprávou je, že 97% řidičů, kteří ohodnotili tuto pneumatiku, ji rozhodně doporučuje své rodině a známým. Pneumatika dosud nasbírala 232 recenzí. 

Stačí, když navštívíte naše stránky s touto pneumatikou, a můžete se přesvědčit o tom, jakými vlastnostmi se vyznačuje: „co se týká valivého odporu, nevšiml jsem si vyšší spotřeby. Při kontaktu se sněhem – bez problémů, rozbředlý sníh – jako po kolejích, mokrá vozovka – bez aquaplaningu, dobrá brzdná dráha. Jízda po zledovatělé silnici byla příjemným překvapením“, „velmi dobré pneumatiky, které dávají pocit jistoty a pohodlí během jízdy. Na sněhu se chovaly velmi dobře, vynikající přilnavost. Bezpečně jely také po náledí“.

 

Chci koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Pneumatika zaznamenala během let řadu vydařených účastí v profesionálních testech. Od roku 2012 byla testována celkem jedenáctkrát. Osm z těchto testů absolvovala jako vítěz, v ostatních obsadila druhé místo. Je to důkaz toho, že pneumatika je výborně připravena na zimní podmínky. 

Continental ContiWinterContact TS850 je pneumatika nejvyšší kvality určená pro automobily nižší střední a střední třídy. Pneumatika má směrový dézen, což je nejbezpečnější řešení pro mokrou vozovku. Výrobcem pneumatiky je německá firma s bohatou tradicí. Koncern Continental je kromě své značky majitelem například značek: Uniroyal, Barum nebo Semperit.

 

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Tuto pneumatiku hodnotilo více než 320 řidičů. Díky jejich velmi dobrému hodnocení má na našem portálu vysokou celkovou známku 4,4/5 (slovy: „vynikající!“). Mezi všemi uživateli, kteří pneumatiku hodnotili, je 96% těch, kteří ji doporučují ostatním. Jízdní vlastnosti na silnici řidiči hodnotí velmi vysoko (4,4/5). Dobře jsou hodnoceny také provozní náklady (známka 4,2/5). 

Nejpřesnější informace o vlastnostech tohoto modelu naleznete v konkrétních uživatelských recenzích: „jezdí se s nimi velmi dobře, pneumatiky se chovají skvěle, brzdění na sněhu je super, pneumatika je tichá a pohodlná, má velmi dobrý záběr“, „jízda je plynulá a bezpečná, dokonce i při vyšších rychlostech. Jsou docela tiché“, „s rozjezdem na uježděném sněhu nejsou žádné problémy, v rozbředlém sněhu sedí také velmi dobře. Aquaplaning se neprojevuje“.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

V letech 2012–2014 se pneumatiky zúčastnily 17 profesionálních testů, které organizovaly motoristické organizace a časopisy. Ve všech těchto kláních se umístili s velmi dobrým hodnocením a na stupních vítězů. To je důkaz, jak dobré vlastnosti má tento model pneumatiky. Nokian WR D3 je zimní pneumatika prémiové třídy. Pneumatika je určena speciálně pro malé a střední rodinné vozy. Je opatřena směrovým dézenem, který skvěle zvládá jízdu zejména po mokré vozovce. Nokian je značka, která se specializuje na výrobu zimních pneumatik.

 

Uniroyal MS Plus 77

uniroyal ms plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77 je taktéž skvělá volba pro zimní sezónu. Pneumatiku na našem portálu ohodnotilo skoro 400 řidičů. Celkově jí udělili známku „vynikající!“ (známka 4,3/5). Až 97% uživatelů je ochotno ji doporučit svým známým. Nejlépe hodnoceným parametrem jsou jízdní vlastnosti na silnici (4,3/5). 

Podrobnější popis chování pneumatiky si můžete přečíst v komentářích zákazníků: „zaprvé jsou velmi tiché, skvěle se chovají na mokru a v rozbředlém sněhu“, „myslím, že na mokré, kluzké vozovce sedí velmi dobře. Na sněhu držely velmi dobře. Neměl jsem problém s rozjezdem“, „na uježděném a rozbředlém sněhu se osvědčily výborně. Nezklamaly mě ani jednou, ať už na mokru, suchu nebo v hlubokém sněhu. Doporučuji tuto pneumatiky dalším zákazníkům. Má pěkný, moderní vzhled“. 

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Pneumatika byla hodnocena nejen samotnými řidiči, ale také specialisty. V letech 2013–2014 se zúčastnila testů organizace ADAC a časopisu „Auto Zeitung Allrad“. V obou z nich získala hodnocení „velmi doporučujeme“. 

Uniroyal MS Plus 77 je zimní pneumatika střední třídy. Je to univerzální osobní pneumatika, která je dostupná také v rozměrech pro auta kategorie SUV. Pneumatika má směrový dézen. Díky němu se může pochlubit tak dobrými vlastnostmi na dešti, na čerstvém sněhu a během oblevy. Uniroyal je značka pneumatik, která patří jednomu z největších pneumatikářských koncernů na světě – německému Continentalu.

 

Fulda KRISTALL MONTERO 3

fulda kristall montero 3

Fulda KRISTALL MONTERO 3 

Fulda KRISTALL MONTERO 3 je další vynikající pneumatika v našem přehledu. Skoro 250 řidičů rozhodlo o tom, že pneumatika si zaslouží velmi dobrou známku (4,2/5). Ještě lepší známku však získaly její jízdní vlastnosti na silnici (4,3/5). Víte o tom, že až 94% řidičů, kteří hodnotili tuto pneumatiku, ji rozhodně doporučuje ostatním?

Odkud se berou tak vysoké známky? Stačí, když se podíváte na recenze řidičů a vše vám bude jasné: „skvěle se osvědčily na uježděném a rozbředlém sněhu, a také na suché vozovce, záběr na sněhu je výborný, přilnavost na vysoké úrovni“, „pneumatiky na sněhu rychle zabírají. Celkově se na nich jezdí bezpečně“, „skvěle drží během oblevy na rozbředlém sněhu“, „osvědčily se také při dynamické jízdě. Nemám výhrady k přilnavosti pneumatiky během rychlé jízdy v zatáčkách nebo při rychlém rozjíždění“.

 

Koupit pneumatiky Fulda KRISTALL MONTERO 3

 

Pneumatika byla testována ve čtyřech testech, které organizovaly motoristické organizace a časopisy. Každý z těchto testů absolvovala s hodnocením „doporučujeme“, „velmi doporučujeme“ nebo na stupních vítězů. To je další důkaz o vynikajících vlastnostech této pneumatiky.

Fulda KRISTALL MONTERO 3 je univerzální osobní pneumatika střední třídy. Výrobce se rozhodl vybavit pneumatiku moderním, směrovým dézenem. Jedná se o nejlepší řešení pro zimu, protože pouze tento dezén zvládá dobře jízdu po mokré vozovce. Majitelem značky je americký koncern Goodyear.

 

Zeetex Z-Ice 1000

zeetex zt 1000

Zeetex Z-Ice 1000

Zeetex Z-Ice 1000 je pneumatika, která na našem portálu získala celkové hodnocení 4,0/5 (slovy: „doporučujeme”). Řidiči ještě lépe hodnotí jízdní komfort pneumatiky (4,1/5). Samozřejmě velmi vysoko hodnotí také jízdní vlastnosti na silnici (4,0/5). Celkem 97% ze 70 uživatelů rozhodně doporučuje tento model ostatním. 

Proč? Odpovědi naleznete v komentářích řidičů. Jako příklad mohou sloužit tyto citáty: „za tuto cenu se tahle pneumatika vyplatí. Jezdím dost dynamicky a rychle. Na těchto gumách jsem neměl žádný problém i při vysokých rychlostech“, „velmi dobré jízdní vlastnosti. Tiché pneumatiky“, „za tuto cenu jsou to super pneumatiky. Tiché, dobře sedí na vozovce“, „velmi slušné pneumatiky, dobrá kvalita za nízkou cenu“.

 

Koupit pneumatiky Zeetex Z-Ice 1000

 

Zeetex Z-Ice 1000 je pneumatika pro osobní automobily střední a vyšší třídy. Výrobce opatřil pneumatiku asymetrickým dezénem, který během zimního období zajišťuje dobré, všestranné vlastnosti za každých podmínek. Zeetex je značka pneumatiky, která pochází ze Spojených arabských emirátů.

 

Jak vybrat pneumatiky? 

Před definitivním rozhodnutím o nákupu pneumatik se ujistěte, že jste si čerpali informace z více zdrojů: 

- testy pneumatik – organizované motoristickými nebo spotřebitelskými časopisy a organizacemi. Tyto testy probíhají dvakrát ročně – před letní a zimní sezónou. Jejich výsledky jsou nejobjektivnějším zdrojem informací o pneumatikách, uvádějí přesné hodnocení ve všech nejdůležitějších kategoriích, prezentují přednosti a nedostatky jednotlivých modelů. 

- štítky pneumatik – jde o další objektivní zdroj informací, kterém je opatřena každá pneumatika. Štítek obsahuje hodnocení z hlediska tří kritérií: spotřeby paliva, hlučnosti a přilnavosti na mokrém povrchu. Štítky jsou obzvláště přínosné při výběru letních pneumatik, bohužel u zimních postrádají informace o typických zimních vlastnostech.

- uživatelské recenze – z nich se dozvíte o konkrétních vlastnostech, které zaznamenali běžní řidiči. Na našem portálu jsme shromáždili více než 90 tisíc recenzí, proto existuje velká šance, že řidiči přidali recenzi také k pneumatice, o jejímž nákupu uvažujete. Najdete v nich hodnocení z hlediska všech parametrů pneumatik. 

Jestliže si po seznámení s těmito informacemi stále nebudete jisti, který model zvolit, obraťte se na naše prodejce. Ti vám dokáží rychle a snadno poradit s výběrem ideální sady pneumatik.