Stojíte právě před výběrem zimních pneumatik pro sezónu 2015/2016? Je nám jasné, že to není jednoduché. Proto jsme pro vás připravili žebříček nejlépe hodnocených zimních pneumatik v rozměru 205/60 R16.

Recenze řidičů jsou jedním z nejlepších zdrojů informací. Proč? Protože vlastnosti pneumatik popisují běžní řidiči, kteří si všímají i těch nejmenších detailů.

Pneumatiky v rozměru 205/60 R16 se používají například na těchto modelech automobilů: Opel Astra, Volvo V40, BMW řady 3, Audi A4, A6, Mazda 6 nebo Toyota Avensis.

Test zimných pneumatík 2015

Výběrem zimních pneumatik, které řidiči hodnotí nejlépe,
si zajistíte úplnou bezpečnost během zimy (fot. Nokian).

 

Nejlepší zimní pneumatiky 205/60 R16 podle uživatelů portálu OPONEO

Model pneumatiky Hodnocení Nabídka
1. Michelin Alpin 5 5,5 Podívejte se na nabídku
2. Goodyear Ultra Grip 9 5,4 Podívejte se na nabídku
3. Uniroyal MS Plus 77 5,2 Podívejte se na nabídku
4. Continental ContiWinterContact TS830 P 5,2 Podívejte se na nabídku
5. Zeetex Z-Ice 1000 5,0  5,0 Momentalně nedostupná

*stav k 24. 7. 2015
Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

O tom, že si pneumatika Michelin Alpin 5 zaslouží celkové hodnocení „vynikající!“ rozhodlo více než 70 řidičů. Jedná se o jednu z nejlépe hodnocených pneumatik na našem portálu. Vynikající známky získala za jízdní vlastnosti na silnici (4,6/5) a jízdní komfort (známka 4,5/5) A v pozitivním tónu můžeme pokračovat dále. Až 98% uživatelů ji rozhodně doporučuje ostatním.

Konkrétní informace o vlastnostech této pneumatiky můžete najít v recenzích. Toto jsou úryvky některých z nich: „Michelin ALPIN 5 se skvěle osvědčily během zimní sezóny. Jízda v těžkých podmínkách byla v pohodě, pneumatiky výborně zvládaly jízdu na suchém i zledovatělém/zasněženém povrchu“, „mohu je rozhodně doporučit uživatelům, kterým záleží na bezpečnosti, pohodlí a spolehlivosti, 100% kvalita výrobku“, „největším plusem ve srovnání s A4 je chování na mokru. Jak brzdění, tak i projíždění zatáčkou připomíná jízdu na suchu“. 

 

Koupit pneumatiky Michelin Alpin 5

 

Pneumatika Michelin Alpin 5 je pravidelným účastníkem profesionálních testů pneumatik. Jeden takový pro pneumatiky 205/55 R16 uspořádala redakce časopisu „Auto, Motor und Sport”. Vlastnosti, kterými se v testu prezentovala, jí vynesly hodnocení „doporučujeme“. Skvělé recenze řidičů a výborné výsledky v testech jsou potvrzením vynikající kvality.

Michelin Alpin 5 je univerzální pneumatika pro osobní automobily. Skvělá úroveň vlastností za každých podmínek je zásluha směrového dezénu pneumatiky, který nejlépe zvládá jízdu v dešti a na rozbředlém sněhu. Michelin je značka, která se zabývá výrobou pneumatik prémiové třídy.

 

Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9

Goodyear Ultra Grip 9 

Goodyear Ultra Grip 9 je zimní pneumatika, kterou řidiči hodnotí jako „vynikající!“. Jejími nejlépe hodnocenými vlastnostmi (známky 4,4/5) jsou jízdní vlastnosti na silnici a jízdní komfort. O něco hůře, ale stále velmi dobře jsou hodnoceny provozní náklady pneumatiky. Navíc 98% uživatelů tohoto modelu ho rozhodně doporučuje ostatním. 

Podrobné informace o vlastnostech pneumatiky naleznete v recenzích: „přestože, tuto zimu napadlo trochu sněhu, bez problémů jsem dojela tam, kam jsem potřebovala. Velmi dobře sedí na cestě za každých podmínek, zvládají závěje, hluboký, rozbředlý sníh nebo déšť“, „bez výhrad jak z hlediska přilnavosti, tak i hluku. Nezaznamenal jsem zvýšenou spotřebu paliva, takže zřejmě v tomto ohledu jde o dobrou volbu“, „velmi dobrý záběr, geniální do deště a rozbředlého sněhu. Na suché vozovce se chová jako letní guma“. 

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip 9

 

Pneumatika se v roce 2014 zúčastnila dvou testů. V prvním z nich (organizovaným ACE/GTÜ) získala 3. místo a hodnocení „velmi doporučujeme“. V testu časopisu „Auto, Motor und Sport” obsadila 2. místo a hodnocení „velmi doporučujeme“. 

Goodyear Ultra Grip 9 je zimní pneumatika určená pro osobní automobily. Pneumatika má směrový dézen, který skvěle zvládá jízdu po mokré vozovce. Goodyear je americký výrobce pneumatik prémiové třídy. Koncern je výrobcem také dalších značek pneumatik například: Fulda, Dębica, Sava nebo Dunlop.

 

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77 je další, velmi často hodnocená zimní pneumatika. Svou recenzi k tomuto výrobku na našich stránkách dosud připojilo skoro 400 uživatelů! Řidiči se shodují v tom, že je to „vynikající pneumatika“. Vysoko hodnotí její jízdní vlastnosti na silnici (4,3/5) a vzhled. Navíc až 98% uživatelů ji doporučuje svým blízkým a známým. 

Chcete-li zjistit, jak se pneumatika chová v konkrétních zimních podmínkách, stačí si pročíst komentáře řidičů: „běhoun má zcela jiný vzhled než u jiných zimních gum – vypadá dynamicky a sportovně“, „pneumatiky nejsou špatné na sněhu, jsou stabilní na suchu a na zimní pneumatiky jsou velmi tiché i při dálničních rychlostech“, „výjezd ze zasněženého parkoviště na sídlišti do dosti strmého kopce vyloženého lícovkami byl bez nejmenších problémů“, „paráda, pneumatiky sedí velmi dobře, v zimě se auto řídí velmi dobře“. 

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Uniroyal MS Plus 77 jsou pneumatiky, které otestovali nejen běžní řidiči, ale také profesionálové v oboru. V letech 2013–2014 se zúčastnily dvou testů. V roce 2013 obsadily 4. místo (hodnocení „velmi doporučujeme“) v testu ADAC a v roce 2014 získaly stejnou známku v testu časopisu „Auto Zeitung Allrad“. 

Uniroyal MS Plus 77 je pneumatika, kterou lze použít v osobních autech i ve vozidlech kategorie SUV. Z hlediska kvality se řadí do střední třídy (velmi dobré vlastnosti za nízkou cenu). Uniroyal je výrobce pneumatik, které jsou proslulé svými jízdními vlastnostmi na mokrém povrchu. Značka patří do německého koncernu Continental.

 

Continental ContiWinterContact TS830 P

Continental ContiWinterContact TS830 P

Continental ContiWinterContact TS830 P

Uživatelé portálu Oponeo.cz hodnotí pneumatiku Continental ContiWinterContact TS830 P jako „vynikající“. Ta v celkovém hodnocení získala známku 4,4/5. Ještě vyšší známkou řidiči hodnotí její jízdní vlastnosti na silnici. Velmi dobré hodnocení jí dali uživatelé také za jízdní komfort (4,1/5). Určitě byste měli vědět, až 95% řidičů tuto doporučuje svým známý. 

Podrobnější informace získáte z recenzí řidičů: „s těmito pneumatikami jsem zcela spokojen. Mohu říci, že nabízí vysoký jízdní komfort, a to jak na kluzkém, tak i na mokrém povrchu. Auto skvěle sedí na cestě, nezažil jsem žádné podklouznutí“, „poskytují skutečný pocit bezpečí na mokrém povrchu a jsou nejlepší na sněhu. Maximálně předvídatelné a ovladatelné“, „na uježděném sněhu, v mokru i na čerstvém sněhu si počínají velmi dobře, jsou stabilní v zatáčkách, během ostrých manévrů dávají jemně znát o ztrátě přilnavosti“.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS830 P

 

Pneumatika Continental ContiWinterContact TS830 P má na svém kontě řadu úspěšných startů v profesionálních testech pneumatik. Zúčastnila se jedenácti testů pneumatik. Ve čtyřech z nich skončila na 1. místě, ve třech na 2. místě a ve zbytku testů získala hodnocení „doporučujeme“. 

Continental ContiWinterContact TS830 P je zimní pneumatika prémiové třídy (velmi dobré vlastnosti a skvělá kvalita zpracování). Pneumatika je opatřena asymetrickým dezénem, který garantuje skvělé vlastnosti na každém typu zimního povrchu, a to jak na rovné silnici i v zatáčkách. Continental je jedním z největších světových pneumatikářských koncernů.

 

Zeetex Z-Ice 1000

Zeetex Z-Ice 1000

Zeetex Z-Ice 1000

Více než 70 řidičů se rozhodlo, že nákup těchto pneumatik může ochotně doporučit. Vysokou známku (4,1/5) si tento výrobek zaslouží za jízdní komfort. Dobré hodnocení získaly také jízdní vlastnosti na silnici a provozní náklady (4,0/5). 

Uživatelé tohoto modelu pneumatiky poskytli ve svých recenzích na našem portálu řadu cenných informací: „celkově pro klidnou městskou jízdu v dešti, na sněhu i na suchu jsou pneumatiky VYNIKAJÍCÍ“, „gumy dobře sedí na sněhu i na mokré vozovce, odvádění vody je ukázkové, jízda na suchu je bez výhrad“, „jezdím hlavně mimo město. Dosud k nim nemám výhrad, a to jak na suchu, tak i na zasněžené nebo zledovatělé silnici“. 

 

Koupit pneumatiky Zeetex Z-Ice 1000

 

Pneumatika Zeetex Z-Ice 1000 má dobré vlastnosti a je dostupná za atraktivní cenu. Je určena speciálně pro osobní automobily střední a vyšší třídy. Zásluhou asymetrického dezénu má pneumatika univerzálně dobré vlastnosti na rovné cestě i v zatáčkách. Takový dezén představuje nejlepší řešení, jestliže řidič očekává bezpečnost za každých podmínek.

 

Jak postupovat při výběru pneumatik? 

Přemýšlíte o tom, jak vybrat pneumatiky, které budou ideální pro vás a vaše auto? Zde jsou tipy, kde získat cenné informace, která vám pomohou s rozhodováním: 

  • uživatelské recenze – poskytují nejkonkrétnější informace o tom, jak se daný model pneumatik chová za různých podmínek. Všechny napsali řidiči, kteří s ním mají praktické zkušenosti. Uvedený test shrnuje jejich názory.
  • profesionální testy pneumatiky – z tohoto zdroje získáte nejobjektivnější a nejpřesnější informace o nejdůležitějších vlastnostech, které zodpovídají za jízdní komfort a bezpečnost.
  • štítky pneumatik – štítkem je vybavena každá pneumatika, která se prodává na území EU. Obsahují hodnocení z hlediska tří základních parametrů: přilnavosti na mokrém povrchu, hlučnosti a spotřebě paliva. Tento zdroj informací je obzvláště užitečný v případě letních pneumatik, štítek bohužel postrádá informace, které souvisí se zimními pneumatikami. 
  • zkušenosti odborníků – pokud se vám výše uvedené zdroje informací jeví jako nedostatečné nebo jednoduše nevíte, po jaké značce pneumatik sáhnout, zavolejte našemu odborníkovi. Dokáže vám rychle poradit, které pneumatiky budou splňovat vaše požadavky a budou vhodné pro vaše auto.